Izgalmas és tartalmas programok a tavaszi szünetre az egész családnak.
Izgalmas és tartalmas programok a tavaszi szünetre az egész családnak.
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Kedvezményes tóparti nyaralás -  egyedi árakon korlátlan fürdőbelépővel!
Kedvezményes tóparti nyaralás -  egyedi árakon korlátlan fürdőbelépővel!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!

Zarándokutak 2019

2019.01.20. - 06.09.

Zarándokutak 2019.

Zarándokutak 2019

Esemény

A Mária Út szervezett zarándoklatai

Vince napi buszos zarándoklat Pannonhalmára
2019.01.20. 07:00 - 18:00

Buszos zarándoklat hazánk Bencés központjába.

Részletes program:
Az apátságba érkezve részt veszünk a 10 órakor kezdődő gregorián énekes szentmisén. Ezt követően megismerjük az 1000 éves bazilika történetét és látogatást teszünk az apátságban, helyi idegenvezetéssel. Sok-sok tudással gazdagodva, Vince-napi szakvezetéses pincelátogatás várja a csoportot. Itt finom helyben sütött pogácsát és 3 féle bort kóstolhatunk zarándoklatunk végeztével.

Indulás: 7.00 Budapest, Blaha Lujza tér
Részvételi díj: 6.990 Ft/fő mely tartalmazza a pannonhalmi idegenvezetést is Borkóstoló: 2.400 Ft/fő mely egyénileg választható


Zarándoklat Máriabesztercére Csurgóra az ökumenikus imahéten
2019.01.26. 07:00 - 27. 19:00

Ünnepeljük az ökumenizmust csodás délvidéki zarándoklatunkon!

Részletes program:
Az ökumenikus imahét keretén belül először Horvátország Nemzeti Kegyhelyére, Máriabisztricára látogatunk. A Havas Boldogasszony Bazilikában megcsodáljuk a fekete Madonna gótikus kegyszobrát. A Kálváriadombon Keresztutat járunk, majd a mezítlábas karmelita nővérek kolostorát tekintjük meg. Csurgón borkóstolóval egybekötött vacsora várja a csoportot.
Zarándoklatunk második napján Csurgóval ismerkedünk. Részt veszünk az imahetet záró szentmisén majd meglátogatjuk a Történelmi Parkot, mely a város legrégebbi emlékeit őrzi, 10 állomása országunk történelmének csomópontjait eleveníti meg változatos eszközökkel. A város múzeuma, a Református Gimnázium könyvtára, érintetlen természeti környezete - a közeli Duna-Dráva Nemzeti Park – maradandó élményeket nyújt. Ebéd után kipihenhetjük fáradalmainkat a Csurgói városi uszodában, ahol gyógyvíz és élménymedence is várja a zarándokokat. 

Részvételi díj: 16.900 Ft/fő mely tartalmazza a buszos utazást, a félpanziós ellátást és a lelki vezetést
A részvételi díj nem tartalmazza a fürdő belépőt.


Balaton-felvidéki zarándoklat Balázs áldással, fakultatív borkóstolással
Tihanyi bencés apátság - Balázs áldás Szentantalfán
2019.02.02. 07:00 - 17:00

Részletes program leírás:
Zarándoklatunk kezdetén egy helyi idegenvezetővel látogatást teszünk a tihanyi bencés apátságban a gazdag díszítésű barokk templom és Királyi kripta érintésével, ahol az alapító I. András sírját találjuk. Közös ima és a téli Balaton panorámájának megtekintése után indulunk Szentantalfára. A szépséges Balaton-felvidékre érkezve részt veszünk a torokbetegségek ellen védő Balázs-áldással egybekötött szabadtéri szentmisén a XIII. századi Szent Balázs templom romjainál. Felmelegedésképpen betérünk egy pincébe, ahol a helyi gazda meleg gulyással és finom borokkal várja a bátor téli zarándokokat.

Indulás: 07:00 Budapest, Hősök tere
Részvételi díj: 7. 990 FT/fő + belépőjegy: 1.000 Ft/fő + vacsora: 2.000 Ft/fő


Zarándoklat Bátára, Bátaszékre és a Mohácsi busójárásra - Télbúcsúztató autóbuszos zarándoklat
2019. 03.03. vasárnap

Utazás: autóbusszal, csoportkísérővel, Pálos lelkivezetővel
Részvételi díj:  7. 990 Ft/fő
Tervezett program:
Pálos lelki vezetőnkkel keressük fel Bátát, Bátaszéket, majd részt veszünk a méltán híres Mohácsi busójáráson. Szentmisére érkezünk Bátaszékre, a Nagyboldogasszony templomba. A misét követően megnézzük a ciszterciták első kolostorának maradványait, mely a magyarországi cisztercita építészet legrégebbi emléke. Innen Bátára, hazánk egyetlen Szent Vér kegyhelyére indulunk, mely a XV. század elején történt eucharisztikus csodának köszönhetően Magyarország egyik leghíresebb kegyhelyeként működött. Közös imánk után folytatjuk utunkat Mohácsra, ahol részesei lehetünk a Busófelvonulásnak, téltemető vásári forgatagnak.


Tavaszi zarándoklat Mariazellbe
2019.04.12. 08:00 - 14. 18:00

Nyissuk ki lelkünket a tavasznak burgerlandi buszos zarándoklatunkon.
Részletes program:
Zarándoklatunk során egy egész napot töltünk Közép-Európa egyik legjelentősebb búcsújáró helyén, Máriacellben. Ellátogatunk továbbá Lorettomba, a kismartoni Eszterházy kastélyba, a fraknói várba, a boldogasszonyi Kegytemplomba és a román kori építészet gyöngyszemébe, a lébényi templomba is.

Részvételi díj: 34.900 FT/fő mely tartalmazza a buszos utazás költségét, a zarándok- idegenvezetést, a szállást és a félpanziós ellátást


Zarándoklat a Csíksomlyói búcsúba erdélyi körutazással
2019.06.06. 07:00 - 09. 19:00

Zarándoklat a nemzet kiemelkedő kegyhelyének búcsújára.
Utazás:
kényelmes, légkondicionált autóbusszal, zarándok és lelkivezetővel

Szállás:
falusi turizmus (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)

Ellátás:
félpanzió (közös reggeli és vacsora)

Részvételi díj:
54.900 Ft, mely tartalmazza: az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással valamint a zarándok- idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyek költségét, (50 Ron / fő), a baleset- betegség- és poggyász biztosítást, melynek megkötése kötelező!

Tervezett program:
1. nap: Nagyvárad, Korond
2. nap: Hargitafürdő, Gyimesbükk (ezeréves határ), csíksomlyói kegytemplom
3. nap: Csíksomlyói búcsú
4. nap: Székelyudvarhely, Máriaradna

1. nap: Reggel indulás Budapestről, utazás az M5 – 4-es út - Ártánd (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, ahol tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál, majd szentmisén veszünk részt, mely során kérjük a somlyói Szűzanya közbenjárását zarándoklatunkra. Autóbuszos városnézés után a Király-hágón keresztül folytatjuk utunkat Székelyföldre. Útközben pihenőt tartunk a fazekasságáról híres Korondon. Este érkezünk szálláshelyünkre.

2. nap: Napunkat a szép fekvésű üdülőhelyen, Hargitafürdőn kezdjük, ahol ellátogatunk a pálosok kolostorához és a hozzá tartozó fatemplomhoz. Találkozó az itt élő pálos testvérekkel, majd gyönyörű hegyvidéki tájra, a Gyimesekbe indulunk. Gyimesbükkön, az ezeréves határon felkeressük a vasúti őrházat és felkapaszkodunk a Rákóczi-vár romjaihoz, majd szentmisén veszünk részt a Kontumáci kápolnánál. Késő délután Csíksomlyóba vezet zarándokutunk. Itt felkeressük a Kegytemplomot, ahol hódolunk a Szűzanya képmása, a Napba Öltözött Asszony Kegyszobra előtt, melyhez számos imameghallgatás köthető, valamint fogadjuk a Mária Úton Budapestről érkező gyalogos zarándokokat.

3. nap: Kora reggel Csíkszeredába utazunk, hogy zarándoklatunk csúcspontjaként részt vegyünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a két Somlyó hegy nyeregébe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, több százezer zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó-nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram és séta az autóbuszhoz.

4. nap: Napunkat székelyudvarhelyi városnézéssel kezdjük, majd a Székelyföldet elhagyva Máriaradna lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Az elmúlt években teljesen megújult búcsújáróhelyen található Kegyképhez számos csoda köthető, melyekről hálaképek sokasága tanúskodik. Hálaadó pünkösdvasárnapi szentmise az impozáns barokk templomban, azután hazautazás az M43 – M5 útvonalon Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Forrás: Szervezők


2019.01.20. - 2019.06.09.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

RiverRide Budapest
Lepence Spa Fürdő- és Wellness Központ
Segway túra Zalakaroson és környékén
Balaton Ballooning, hőlégballonos sétarepülések a Balaton felett
Időutazása hívjuk! Ismerje meg, hogy milyen lehetett az élet a középkori Magyarországon!
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket