Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Zempléni Fesztivál 2023. A sokszínűség és a kulturális turizmus művészeti fesztiválja

, Több településen és helyszínen

A Zempléni Fesztivál Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális fesztiválja. Ez a hagyományos, mégis mindig sok újdonsággal szolgáló programsorozat egyszerre hat az emberben lakó művészetkedvelőre, a természetjáróra, a gasztronómia hívére és persze a finom borok szerelmesére. Magas színvonalú komolyzenei hangversenyekkel, színházi és irodalmi estekkel, jazz koncertekkel, kirándulásokkal, kiállításokkal, családi és gasztronómiai programokkal várja a helyi közönséget és az ország más vidékéről érkező, minőségi kikapcsolódásra vágyó látogatókat egyaránt.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Zempléni Fesztivál 2023

2023. augusztus 11 - 19.

Belakjuk Tokaj-Hegyalja és Zemplén legszebb helyeit válogatott összművészeti programokkal.

A sokszínűség és a kulturális turizmus művészeti fesztiválja, a ZEMPLÉNI FESZTIVÁL idén is várja a komolyzene, a jazz, a tánc, a színház, a kiálltás, a gyerekprogramok, a csodálatos tájak, no és persze a kiváló borok iránt érdeklődő, kalandvágyó közönségét. 

Programok

Nyitóhangverseny
augusztus 11.
Sárospatak

A Zempléni Fesztivál nyitókoncertjén az idén magyar műsorral készül a Budafoki Dohnányi Zenekar, ahol büszkén játssza két magyar – a BDZ kötelékébe tartozó – kortárs zeneszerző művét.

Gyöngyösi Leventétől, a BDZ rezidens zeneszerzőjétől az I. szimfóniája első, Szerelem című tétele hangzik el, mely egy boldog szerelem örömét és apróbb árnyait jeleníti meg a szerzőtől megszokott élvezetes és közérthető nyelvezeten.

Szüts Apor zongoraművész és zeneszerző szintén a BDZ tagja, műve egy francia népdalra épül, mely Magyarországon ’Pál, Kata, Péter’ szöveggel ismert. A mű pazar, játékos variációsorozat zongorára és zenekarra.

A hangverseny második felében a magyar zenetörténet két kiemelkedő alkotása szólal meg. Bartók Béla éppen száz éve született táncszvitje az első, amely a Kárpát-medencében élők összetartozását igyekszik bemutatni.

Kodály Galántai táncok című műve egy különleges előadás lesz, amelyben a zenekar tagjaiból alakult ‚népi zenekar’ a zenemű alapjául szolgáló eredeti népzenét is megszólaltatja.

A szünetben a Grand Tokaj Zrt., a Zempléni Fesztivál Hivatalos borszállítójának kóstolójával.


Kávéuzsonna
augusztus 12.
Sátoraljaújhely

A Kávéuzsonna a Zempléni Fesztivál egyik kedvelt eseménye, ahol a látogatók egy illatos kávé és egy finom sütemény mellett hallgathatnak pompás dallamokat. Ezúttal a Tritonus Gitártrió szolgáltatja a zenét, akik Bach muzsikája mellett hol vérpezsdítő spanyol, hol temperamentumos magyar, hol titokzatos andalúz, vagy éppen középkori táncra hívogató francia műveket szólaltatnak meg hangszereiken.

A többszörös díjnyertes trió 2015 óta játszik együtt, legfőbb célkitűzésük, hogy olyan zeneműveket szólaltassanak meg, amelyeket a közönség ritkán hallhat három gitáron.


Állatok farsangja
augusztus 12.
Sárospatak

Saint-Saëns Az Állatok farsangja című művének motívumai mindannyiunk fülében ott csengenek, a darab mégis minden alkalommal meg tud lepni kifinomult szellemességével. Saint-Saëns zeneművét ezúttal Rameau, Bartók és Rimszkij-Korszakov a műsorba jól illeszkedő tematikájú műveivel egészítettük ki.

A Budafoki Dohnányi Zenekartól megszokott magasfokú interpretáció mellett Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész lenyűgöző játékában is gyönyörködhetünk.


Szabad egy bécsi táncra?
augusztus 12.
Szerencs

BÉCSI ESTE A RÁKÓCZI-VÁRBAN
Szabad egy bécsi táncra?

– keringők, polkák és egyéb mulatságok –

Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel: Guido Mancusi


Debrecen Dixieland Jazz Band
augusztus 13.
Tokaj

A belépés díjtalan!


Shakespeare – Korngold: Sok hűhó semmiért
augusztus 13.
Sárospatak

Sok hűhó semmiért”….hm…mégis miféle cím ez, kedves William? Ha nem volna szentségtörés, felháborodva mondanánk: Na de kérem, ez abszurd! De mi lenne, ha most ki is mernénk ezt mondani? Nos, erre az elhatározása jutottak a darab alkotói is. Ha abszurd, legyen hát abszurd! Nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy a vígjátékot olvasva döbbenten állapítsuk meg, mennyire együgyű a történet, bárgyú fordulatokkal és dramaturgiai megoldásokkal, a legtöbb szereplő jelleme pedig végtelenül egyszerű. És akkor a huncut William ránk kacsint, és azt mondja: írok én nektek a „semmiből” is olyat, amiért évszázadokon át rajongtok majd! Shakespeare sziporkázóan szellemes és könnyed módon, amolyan shakespeari vígjátékosan adja el nekünk ezt a teljesen lehetetlen históriát, olyan pörgő és vitriolos szócsaták sorozatával kényeztetve minket, hogy csak kapkodjuk a fejünket, olykor pedig még a könnyünk is kicsordul a nevetéstől. Mindezt természetesen – majd látni fogják, hogy szó szerint – parádés szimfonikus zenekari környezetbe ágyazva, reneszánsz, mégis mai jelmezekkel, pazar díszletekkel tálaljuk önöknek.


Egy kis éji zene – a zene lelke
augusztus 13.
Sátoraljaújhely

Szerenád hangulatú, könnyed nyár esti koncertműsorral mutatkozik be a Zempléni Fesztiválon az Anima Musicae Kamarazenekar. A  „zene lelkéről” elnevezett együttes Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal csapata, több nemzetközi verseny ( SCL Fesztivál - Bécs, Musikverein, kiemelt 1. díj, T. I. M. Competition, Párizs, 3. díj) és hazai díj (Artisjus-díj, Junior Prima-díj, Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018-2020 cím) kitüntetettje, Budapest és Európa rangos helyszíneinek állandó szereplője.

Az Anima Musicae műsorának nyitányaként Mozart ikonikus Kis éji zenéje hangzik el, amelyet az együttes 2015-ben rögzített a Hungaroton kiadónál. Romantikus szerenádokat felsorakoztató lemezsorozatuk első kiadványa Csajkovszkij közkedvelt művét tartalmazza, amellyel a 2022-2023-as évadban Magyarország-szerte felléptek. Az együttes szólistája Csordás Klára énekművész lesz, aki több ízben állt már az Anima Musicae élén Budapesten, Zágrábban és Párizsban is. Széles repertoárja a barokktól egészen a kortárs zenéig terjed.


Hymnus a borhoz – koncert borral
augusztus 14.
Disznókő dűlő

Szélkiáltó együttes


Moments – Pillanatok
augusztus 14.
Monok

Seres Borbála gitárművész hangversenye

A belépés díjtalan!

Seres Borbála azon zenészek közé tartozik, akik megmozgatják hallgatóik érzelmeit, és folyamatos párbeszédbe vonják be őket. A nemzetközi művésztársadalom egyik kiemelkedően tehetséges alappillére. Csak kevesen tudják róla és kevesekről mondható el, hogy szinte minden nemzetközi versenyen, amelyen részt vett dobogóra állhatott, ami egyedülálló teljesítménynek tekinthető.

Johann Sebastian Bach: Csello Szvit No. 1. BWV 1007
                                                 –             Prelude
                                                 –             Sarabande
                                                 –             Menuet I-II.
John W. Duarte: Idylle pour Ida
Napoleon Coste: Rondeau de Concert Op. 12.
Agustín Barrios Mangoré:
                                 Una Limosna por el Amor de Dios
Astor Piazzolla: Ausencias
J. K. Mertz: Elegie
Isaac Albeniz: Asturias


Frank Sinatra Szimfonikus Swingest
augusztus 14.
Sárospatak
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Veres Mónika Nika – ének
Farkas Gábriel – ének
Magyar Bálint – ének

Pannon Filharmonikusok
Hangszerelte:
Vass András
Vezényel: Illényi Péter

Házigazda:
Gundel Takács Gábor


'Tour de Drums' – ritmikus utazás a Talambával
augusztus 15.
Mád

Ha kíváncsi a Talamba saját szerzeményeiből összeállított vadonatúj produkcióra, akkor a ‚Tour De Drums’-t látnia, hallania kell!

A közönségbarát koncerten interaktív megoldások, a Talambára jellemző humorral fűszerezett, ötletesen kivitelezett műsorelemek és a gyorsan fülbemászó, ritmusos dallamok gondoskodnak arról, hogy mindenki emlékezetes élménnyel gazdagodjon.

Ezen a virtuális Föld körüli utazáson a Talamba Afrikától az Ibériai-félszigeten át repít több kontinensen keresztül a zene szárnyán, egészen a balkáni térségig. Átélhetjük az afrikai törzsek pezsdítő ritmusait, a spanyol dallamok szenvedélyességét tradicionális hangszereken, valamint a balkáni népek zenéjének sokszínűségét egyaránt.


Nagy találkozás
augusztus 15.
Tokaj

Szekeres Adrienn – ének
László Boldizsár – ének

km.:
Pataj György – zongora


Barokk muzsika újraálmodva
augusztus 16.
Újhuta

Az Újhuta Kastélyszálló és csodálatos parkja egy meghitt oázisa a zempléni hegyek ölelésében, melyet Erdőhorváti községből egy mesés, patakkal szegélyezett erdei úton érhetünk el. A nemrégiben felújított vadászkastélyba látogatva egy kivételes múltidézésben lehet része, melynek inspiráló enteriőrje már évek óta kiváló kulisszául szolgál a fesztivál rendezvényeihez.

A mai koncert három kiváló művész különleges találkozása az Újhuta Kastélyszálló inspiráló enteriőrjében.

Megyesi Schwartz Lúcia énekművész, a Magyar Állami Operaház szólistája nem ismeretlen a Fesztivál közönségének, hiszen már sokféle programmal bemutatkozott Tokaj-Hegyalján.

Ezen a hangversenyen Farkas Rózsa Liszt-díjas és Balogh Kálmán Prima Primissima díjas (2019) cimbalomművész társul hozzá és műsorként a barokk kor gyöngyszemeit álmodták meg erre a rendhagyó formációra: Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Henry Purcell, Domenico Scarlatti, François Couperin és Antonio Vivaldi műveit.


Cantemus Gyermekkar
augusztus 16.
Pálháza

Idén 25 éves a Nyíregyházi Cantemus Kórus. A Szabó Dénes Kossuth- és Liszt-díjas karnagy által vezetett – ma már professzionális keretek között működő – együttes hazai és nemzetközi viszonylatban is jelentős eredményeket ért el az elmúlt évek során. E jeles évfordulót egy egész éven átívelő hangversenysorozattal ünneplik, ennek egyik kitüntetett állomása Pálháza, lélekszámát tekintve Magyarország legkisebb városa.

A belépés díjtalan!


Vivaldi 4 évszak – Crossover Concert
augusztus 16.
Szegi

A klasszikus zene fúziója a swing, a jazz, a latin és a folk zenével.

Izgalmas kísérlet a barokk egyik legnagyobb művének modern feldolgozására.

A kétszeres aranylemezes Swing à la Django zenekar legújabb izgalmas kísérlete a híres olasz zeneszerző és hegedűművész, Antonio Vivaldi legnépszerűbb művének átdolgozására.


Huszonhat év – Privát PETŐFI
augusztus 17.
Sátoraljaújhely, Széphalom

A Huszonhat év - Privát PETŐFI előadás négy hangra komponálva, bő egy órában meséli el Petőfi Sándor és az életében jelentős szerepű asszonyok – édesanyja, szerelmei – sokszínű életét. A történet a költő népdallá vált versei és útirajzai segítségével bontakozik ki.

Adorjáni Bálint                  Kacsó Hanga
– színművész                        – énekes    

Juhász Anna – irodalmár

Szabó Dániel – cimbalomművész


A nagy himnusz sztori...
augusztus 17.
Tokaj

Nyáry Krisztián és Bősze Ádám szórakoztató estje

Idén ünnepeljük a Himnusz megszületésének, letisztázásának 200. évfordulóját! Az ünnepi évforduló a tradíciók ápolásán és hazaszeretetünk kifejezésén felül elgondolkodtathat bennünket, eleget tudunk-e erről a kivételes műről.


Kolozsvári piactéren
augusztus 17.
Sátoraljaújhely

Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara valamint vendégművészek

Szólót énekel:
Kubinyi Júlia és Hetényi Milán

Mesemondó:    Pálffy Zoárd

Bár a mostani bevásárlóközpontos világban mindinkább feledésbe merül, nem is olyan régen a piac egy település napi életének, így Kolozsvárnak is központi helyszíne volt. Itt adta el napi friss zöldségét a hóstáti gazda, tejét-vaját a kalotaszegi asszony, munkaerejét, barmát a széki vagy mezőségi férfiember, pénzzel a zsebében itt mulatott a vásáros a sikeres nap végén, itt ismerkedtek meg leendő házastársak, pletykáltak vagy csak hallgatták a legfrissebb híreket a vásárlók.

A Magyar Állami Népi Együttes ennek a képzeletbeli piacnak a hangulatát varázsolja a színpadra – nem teljességre törekedve, de történeti távlatokat is nyitva az emlékezet horizontján – természetesen nem drámában, hanem a néptánc és a népzene költői nyelvét használva.

A belépés díjtalan!


C I N E F O N I C
augusztus 17.
Tokaj
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Fellegi Anna – ének
Budapesti Akadémiai Kórustársaság
(karigazgató: Balassa Ildikó)
Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel: Hollerung Gábor

A BDZ a filmzeneirodalom legjavából válogat; az örökzöldek mellett a legújabb sikerfilmek zenéi is felcsendülnek.

A Budafoki Dohnányi Zenekar filmzene koncertjei mindig óriási érdeklődésre tartanak számot. A CINEFONIC kiváló filmzenékkel, filmes képi világgal, Hollerung Gábor élvezetes konferálásával és szuggesztív vezényletével várja közönségét, egy teljes kikapcsolódást nyújtó nyári estén, ezúttal a Tokaji Fesztiválkatlanban.


Ínyenc kamarazenei kóstoló
augusztus 18.
Sárospatak

Egy igazán különleges élményben lehet része annak, aki ezen estén ellátogat a Sárospataki Református Teológiai Akadémia Imatermébe: A Zempléni Fesztivál rezidens zenekara, a Budafoki Dohnányi Zenekar muzsikusaiból alakult BDZ Kamaraműhely bemutatkozó koncertjét hallhatják, Magyarországon most először.  Az együttes művészeti vezetője és fő hangszerelője Szüts Apor, aki 2022 szeptembere óta állandó tagja a Budafoki Dohnányi Zenekarnak. Neve a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsorból csenghet ismerősen, melynek évekig zenei vezetője volt.

A hangversenyen az együttes betekintést enged a zenetörténet állócsillagainak kamarazenekari perspektívájába. A BDZ Kamaraműhely egyedi hangszerösszeállításának és hangszereléseinek köszönhetően egyszerre teremti meg a kamarazenélés bensőséges és intim hangulatvilágát, illetve a nagyzenekari hangzás színességét és grandiozitását. A BDZ Kamaraműhely műsorán éppen ezért a szólóhangszerre, vagy kis formációra íródott kamaraművektől kezdve a nagyzenekari darabokon át a versenyművekig nagyon sokféle zenemű csendül fel rendkívül igényes és különleges hangszerösszeállításban, legyen szó barokk, romantikus, XX. századi, vagy éppen kortárs alkotásokról.


A megérthető zene
augusztus 19.
Sárospatak

Családi program karmesteri ismertetővel

Joseph Haydn:
A teremtés (Die Schöpfung)

Sáfár Orsolya – szoprán
Szappanos Tibor – tenor
Kovács István – basszus

Budapesti Akadémiai Kórustársaság
(karigazgató: Balassa Ildikó)

Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel és a zenéhez magyarázatot fűz:
Hollerung Gábor

A belépés díjtalan!


Záróhangverseny
augusztus 19.
Sárospatak

Fesztiválzáró hangverseny a megalakulásának 60. évfordulóját ünneplő Liszt Ferenc Kamarazenekarral.

A Zempléni Fesztivál tiszteletbeli örökös vendége, az egykori fesztiválalapító Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén a klasszikus zene két egymástól távoli pólusa, két különböző világ tárul a közönség elé.

A hangverseny első felében a legnagyobb barokk zeneszerző szvit- és partitarészleteiből született átiratokat mutatnak be.

A szünet után pedig az előző századforduló évében, 1900-ban keletkezett izgalmas Enescu-oktett hangjai cikáznak a történelmi helyszín falai között, az eredetileg nyolc vonós helyett zenekari hangzássá bővített intenzitással.

További ajánlataink

2024.05.31. - 2024.06.02.
2024.06.01.
2024.06.02.
10 900 Ft - 12 900 Ft Jegyvásárlás
2024.06.07.
3 500 Ft Jegyvásárlás
2024.06.07.
3 500 Ft Jegyvásárlás
2024.06.08.
2024.06.09.
2024.06.15.
2024.06.22.
3 900 Ft - 12 900 Ft Jegyvásárlás
2024.06.26.
2024.06.28.
3 900 Ft Jegyvásárlás
2024.06.28.
2024.06.29.
5 190 Ft - 9 190 Ft Jegyvásárlás
2024.06.29.
3 000 Ft Jegyvásárlás
2024.07.03.
6 900 Ft - 7 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.06.
5 900 Ft - 14 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.07.
4 190 Ft - 4 590 Ft Jegyvásárlás
2024.07.13.
3 900 Ft - 12 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.14.
2024.07.16.
10 900 Ft - 16 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.17. - 2024.07.21.
2024.07.19.
3 900 Ft - 12 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.19. - 2024.07.20.
2024.07.20.
3 900 Ft - 12 900 Ft Jegyvásárlás
2024.07.20.
3 500 Ft Jegyvásárlás
2024.07.21. - 2024.08.02.
2024.07.26.
4 990 Ft - 12 990 Ft Jegyvásárlás
2024.07.27.
5 900 Ft - 14 900 Ft Jegyvásárlás
2024.08.02.
3 900 Ft - 9 900 Ft Jegyvásárlás
2024.08.03.
5 900 Ft - 14 900 Ft Jegyvásárlás
2024.08.08. - 2024.08.11.
2024.08.10.
5 900 Ft - 14 900 Ft Jegyvásárlás
2024.08.11.
5 900 Ft - 14 900 Ft Jegyvásárlás
2024.08.11.
2024.08.17.
5 900 Ft - 14 900 Ft Jegyvásárlás
2024.08.19.
5 900 Ft - 6 900 Ft Jegyvásárlás
2024.08.21.
2024.08.23.
4 900 Ft - 12 900 Ft Jegyvásárlás
2024.08.24.
3 900 Ft - 12 900 Ft Jegyvásárlás
2024.08.25.
4 900 Ft - 8 900 Ft Jegyvásárlás
2024.08.28.
6 900 Ft - 10 900 Ft Jegyvásárlás
2024.08.30.
5 900 Ft - 14 900 Ft Jegyvásárlás
2024.08.31.
5 900 Ft - 14 900 Ft Jegyvásárlás
2024.09.08.
2024.09.13. - 2024.09.15.
2024.09.22.
2024.09.27.
4 500 Ft - 5 400 Ft Jegyvásárlás
2024.10.04. - 2024.10.06.
2024.10.12.
2024.10.13.
2024.11.08.
5 900 Ft - 11 900 Ft Jegyvásárlás
2024.11.08.
5 900 Ft - 11 900 Ft Jegyvásárlás
2024.11.10.
2024.11.21.
4 500 Ft - 5 400 Ft Jegyvásárlás
2024.12.08.
2024.01.01. - 2024.12.31.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Tokaji programok 2024. Események, rendezvények, fesztiválok Tokaji programok 2024. Események, rendezvények, fesztiválok
  • Tokaj
2024.05.31. (péntek) - 2024.06.02. (vasárnap)

Hasonló ajánlatok

Balatonfüredi Művészeti Fesztiválok 2024 Balatonfüredi Művészeti Fesztiválok 2024
  • Balatonfüred
2024. június 22. (szombat) - 2024. június 29. (szombat)
Margitszigeti Nyári Fesztivál Budapest 2024 Margitszigeti Nyári Fesztivál Budapest 2024
  • Budapest
  • XIII. kerület
2024. május 28. (kedd)
Rippl-Rónai Fesztivál 2024 Kaposvár Rippl-Rónai Fesztivál 2024 Kaposvár
  • Kaposvár
2024.05.30. (csütörtök) - 2024.06.01. (szombat)
Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!