Hotel Vécsecity**** | A kastélyba zárt város
Hotel Vécsecity**** | A kastélyba zárt város

Tokaji programok 2018

2018.08.15. - 09.01. 3910 Tokaj, több helyszínen

2018. évi fesztiválok, rendezvények, események Tokajban, a történelmi borvidéken.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok

Hangfürdő
2018. augusztus 15. 18.00 - 20.00

Helyszín: Tokaj, Paulay Ede Színház
Két technika lesz jelen:
Megmutatom, majd gyakoroljuk az Anapana (egyhegyű koncentráció ) technikát, ezt követően pedig hangfürdőben töltekezhetsz test-lélek-szellem szintjén.
A hangtálak fontos eszközei és kiegészítői az egészség megőrzését szolgáló alternatív eljárásoknak, a gyógyulási folyamatok serkentésének.
Emlékeztetnek bennünket belső egységünkre és teljességünkre ,a test, lélek, szellem egészséges összhangjára.
A hangtálak csodálatos hangja oldja a stresszt, megnyugtatja az idegeket, ellazítja a feszült izmokat, félelemek, szorongások oldására is hatékony.


Health is Wealth Tour in Tokaj
2018. augusztus 16. 10.00 - 18.00

Helyszín: Tokaj

Sokan ismerik azt a közmondást, hogy "Ép testben, ép lélek", de mi inkább látjuk és valljuk azt, hogy "Ép testben, épp, hogy élek. A túrák általában legtöbbször a rohanásról, a kapkodásról szólnak, ahol a résztvevők szinte semmit sem látnak, semmit sincs lehetőségük megismerni maguk körül az út során, mert a vezetőjük olyan tempót diktál, hogy beleszakadnak.
Mint azt már hosszú évek óta (2001 óta) sokan tudják, nálunk soha nem ilyenek a túrák! Normál tempóban haladva, az adott korosztályhoz igazodva és mindent alaposan megnézve, megismerve haladunk, éppen ezért a mi szlogenünk: "Mi nem kilóméterekben, hanem a látott élményekben teljesítjük a kitűzött célt."
Most úgy döntöttünk, hogy hazai pályán ismét bevezetjük a Health is Wealth programjainkat, amiknek itt, Angliában és Görögországban is igen nagy sikerei voltak. Hogy mit is jelent ez? Nem mást, mint a természet megismertetése mellett beiktatunk egy, az egészségünkre kiható, ellazító, nyújtó, vérkeringést szabályozó és egyben alakformáló "breaking-time" programot is, melyet szakképzett fittness instructor - gyógy terapeuta fog tartani. Hol vízi, hol bringás, hol bakancsos túrák lesznek.

A részvétel feltételei:
tereptúrára való, terep azonos színű (nem neon!), kényelmes, jól szellőző, réteges, zárt ruházat, biztonságos túracipő /~bakancs, táskába esőkabát. Szúnyog- és kullancsriasztó szer, polifóm lapka vagy egy pulóver a derék alá és ráülni.

Részvételi díj befizetése, a megadott határidőig való jelentkezés.

Napi élelemről (nem romlandó, könnyű szendvics - fűszeres és puffasztó kiegészítők nélkül -, csoki, alma, keksz, túró rudi) és elegendő folyadékról (min 2 liter, sima, bubi és mindenféle színezék + tartósítószer mentes víz), saját hátizsákban szemetes tasakról mindenki magának gondoskodjon.
A jó hangulatról, az egészséges mozgásról, a meseszép tájról, élményekről majd mi gondoskodunk! Ez egy remek alkalom arra, hogy elkezdjen magával és egészségével foglalkozni, és egy jó baráti társaságot is beszerezni.

Mindenkit szeretettel várunk, jobb, mint otthon! Szóljon a barátainak, ismerőseinek is! Jól nevelt kutyák is jöhetnek.


Mága Zoltán - 100 templomi jótékonysági koncertsorozata Tokajban
2018. augusztus 16. 19.00

Helyszín: Tokaji Református Egyházközség Temploma
Mivel jótékonysági eseményről van szó, így a bevételt a Tokajban működő, szellemi fogyatékos és mozgáskorlátozott gyerekek, felnőttek ápolását végző intézmény alapítványának ajánljuk fel.


Fesztiválkatlan vacsorahajó Tokajból, a Nimród rendezvényhajóval
Egyedülálló és exkluzív program indul új menüsorokkal! A Vacsorahajó járatok időpontjai már foglalhatóak!
Vacsorával egybekötött, hangulatos hajókirándulásra invitálunk mindenkit Tokajba, Magyarország talán legszebb és legújabb rendezvényhajójára, a Nimródra. A két és fél órás út során mindenki megismerkedhet a várost körülölelő folyókkal, és a felettük elterülő hegyvonulatokkal. A feltálalt ételek közül nem hiányozhatnak a tradícionális halételek, de igyekeztünk azoknak is a kedvében járni, akik nem kedvelik a halas fogásokat. Aki esetleg vacsora nélkül szeretne, kizárólag hajókázni, azokat is szeretettel várjuk!

A hajó a Bonchidai Csárda parkolója mellől fog elindulni!

A következő Fesztiválkatlan előadásokon indul a Vacsorahajó:

 • 2018. augusztus 17. Kálmán Imre: Marica grófnő
 • 2018. augusztus 31. Monte Cristo Grófja
 • 2018. szeptember 1. Bródy János Ráadás koncert

Sétahajójáratok és hajókirándulások Tokajból
Hajókirándulásaink nem garantált programok, tehát az elindulás feltétele egy minimális létszám részvétele. A hajókirándulásra kérjük előre jelentkezzenek névvel és elérhetőséggel. Csoportoknak a programokat a leírt időponttól eltérően bármikor elindítjuk (min. 40-50 fővel).

Jegyvásárlás a hajón készpénzben vagy a TOURINFORM Tokaj irodában történik, ahol bankkártyát is elfogadunk.

Aktuális heti menetrend:

Augusztus 15. szerda 15 órakor 1 órás hajókirándulás

Augusztus 16. csütörtök 11 és 15 órakor 1 órás hajókirándulás

Augusztus 17. péntek 15 órakor 1 órás hajókirándulás

17:30-kor Fesztiválkatlan Vacsorahajó

Augusztus 18. szombat 11, 13 és 15 órakor 1 órás hajókirándulás

Augusztus 19. vasárnap 11, 13 és 15 órakor 1 órás hajókirándulás

Augusztus 20. hétfő 11, 13 és 15 órakor 1 órás hajókirándulás

Sétahajó jegyárak:
Teljes árú menetjegy: 1.500 Ft/fő
Kedvezményes menetjegy: 1.200 Ft/fő (3-18 évig és 65 év felett).
Családi hajójegy (két felnőtt és max. 3 gyerek): 3.900 Ft/család
Csoportok részére előre megváltott jegyáraink, menetrend szerinti járatainkra 15 főtől:
Teljes árú menetjegy 1.200 Ft/fő
Kedvezményes menetjegy: 1.000 Ft/fő

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak vendégeink.

Nem menetrend szerinti sétahajó-járatok indítására is van lehetőség, ezek a különjáratok


Debreczeny Zoltán festőművész kiállítása a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra 
A veszprémi Debreczeny Zoltán hozta el a képeit a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra galériájába, ahol 2018. október 7-ig lehet azokat megtekinteni.


Best of L’ art pour L’art
2018. augusztus 15. 20:00 - 21:00

Paulay Ede Színház (Tokaj, Serház utca 55.)  

Színpadra viszi azokat a jeleneteit, dalait, amelyeket az elmúlt 30 évben a rajongók követeltek tőlük újra meg újra. Azokat, amelyek a kreatív l’art-műhely, közel három évtizedes televíziós és színpadi munkájából kimagaslanak sikerességük révén, és amelyek már-már a magyar abszurd klasszikusainak tekinthetők. Az ország minden szegletében foglalkozástól és kortól függetlenül, munkahelyeken és otthonokban számtalan humort értő és szerető ember használja az örökzöld L’art pour l’art szlogeneket, kifejezéseket és poénokat. Sokan nem is tudják az elmés mondatok forrását… E hórihorgas életműből válogatott a Nagy Négyes: Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni. 

Megjelenik a műsorban Besenyő Pista bácsi, Naftalin Ernő, Boborján, Anti bácsi, Kancácska, Margit, Zigóta, Edebede bácsi,de láthatják még a költőt és Leopold mester legendás diavetítéseit is. Természetesen nem maradhatnak ki a műsorból a Társulat legsikeresebb dalkölteményei sem. Egy Felhőtlen szórakozást ígérő műsorral várja a kedves közönséget, a L’art pour l’art Társulat.


Táncszínházi est két részben (Zempléni Fesztivál)
2018. augusztus 16. 19:00 - 20:30

Paulay Ede Színház (Tokaj, Serház utca 55.)  

I. Gera Anita Társulata, a DanceLab bemutatja: I M A G E Balázs Júlia, Básits Branka, Gál Horváth Bernadett, Gera Anita, Gönczöl Nikoletta, Herczku Ágnes Zene: Gera Gábor, Montázs Fény, látvány: KGP Koreográfus: Gera Anita Ráncos vagyok, kövér vagyok, sovány vagyok, a munkámnak élek, a családomnak élek, feláldoztam mindent, el kellett volna hagynom, miért hagytam […]

I. Gera Anita Társulata, a DanceLab bemutatja: I M A G E
Balázs Júlia, Básits Branka, Gál Horváth Bernadett,
Gera Anita, Gönczöl Nikoletta, Herczku Ágnes
Zene: Gera Gábor, Montázs
Fény, látvány: KGP
Koreográfus: Gera Anita

Ráncos vagyok, kövér vagyok, sovány vagyok, a munkámnak élek, a családomnak élek, feláldoztam mindent, el kellett volna hagynom,  miért hagytam el, most tartok a csúcsra, lecsúsztam mindenről. Sikerülhet-e megszabadulni a társadalmi konvencióknak való megfelelés terhétől, vagy elfogadva a kényszerpályát, a felkínált szerepekből választunk egyet magunknak?

II. dot.Consla / Harcsa Veronika&Gyémánt Bálint : I HEAR YOU
Zene: Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint
Koreográfus: Ujszászi Dorottya

„Milyen lehet a hangja? Nincs hangja, teste van. Íze, ereje, sebessége, lágysága van. Néma hangszer, tele van zenével, ha jól állsz hozzá, megérzed, és egy másik füllel hallod.  Milyen lehet az érintése?  Nincs teste, hangja van.  Öble, sikolya, suttogó éneke van.  Mozdulatlan test, tele van energiával, ha mellé ülsz, vibrál, egy másik érzékeléssel érzed.” A consla saját formanyelv, amely ötvözi mind a latin páros táncok  (salsa, zouk) kötött vezetés-követésből  adódó  mégis spontán örömtánc mozgásanyagát,  mind a kortárs tánc adta szabadságot és kreatív önkifejezést, és a kontakt improvizációban résztvevő testek egymásra ható játékát.


Pozitív lélekharmóniák - Romantikus utazás a szonáták világában

AUGUSZTUS 17. PÉNTEK, 18:00
Tokaj - Zsinagóga

Zempléni Fesztivál

SASS MAGDOLNA – hegedű
ZENTAI KÁROLY – zongora

Johannes Brahms: G- dúr szonáta Op. 78
Antonín Dvořák: Sonatina Op. 100

Ez a hangverseny a szépségé, az életerőé, az optimizmusé. Az előadók Zeneakadémiai tanulmányaik alatt muzsikáltak először közösen, s azóta is számos koncerten hallhatta őket a közönség. Mostani fellépésükkel egy hamisítatlan, romantikus utazásra invitálják Önöket a szonáták világába. A hegedűirodalomban Beethoven után sokáig nem vállalkoztak igazán nagy ívű szonáta írására, ám Brahms 3 hegedű-zongoraszonátát is írt. Itt az első, 1879-ben elkészült G-dúr hangzik el, amely bár gyönyörű, áradó melódiáikkal kezdődik, az utolsó tételben feldolgozott régebbi dal, a Regenlied után az „Eső” alcímet kapta a szerzőtől. Brahms jó barátja, Dvořak szívesen használta műveiben saját népe, de a szomszédos nemzetek dallamait is. A gyermekeinek 1893-ban írt Sonatina mind a négy tételére jellemzőek a népi motívumok, a hegedű és a zongora folyamatos párbeszéde, az egyszerűség és a vidámság a mű meghatározó karakterei.

Belépőjegy: 1500 Ft


Kálmán Imre: Marica grófnő

AUGUSZTUS 17. PÉNTEK, 20:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

A szerző talán legnépszerűbb és legizgalmasabb, 1924-ben bemutatott operettje, melyben a saját maguk gyártotta hazugságok hálójában vergődő szerelmesek végül egymásra találnak.

Kálmán Imre ebben a művében a különböző zenei stílusok széles palettáját vonultatja föl: hallhatunk amerikai foxtrott-ot, shimmy-t, bécsi keringőt, magyar csárdást és hamisítatlan cigányzenét is. Bár a történetnek komoly tanulsága is van, mégis az olyan ismert dallamoknak köszönheti népszerűségét, mint a Szép város Kolozsvár, a Hej, cigány, a Szent Habakuk vagy a Ringó vállú csengeri violám…

Marica grófnő: Rálik Szilvia
Endrődy Wittenburg Tasziló: Boncsér Gergely
Liza, a húga: Rácz Rita
Populescu Dragomir Móric herceg: Hábetler András
Báró Zsupán Kálmán: Haja Zsolt
Manja, cigánylány: Balga Gabriella
Cuddenstein Chlumec Bozsena hercegnő: Wiedemann Bernadett

Közreműködnek:
Budapesti Akadémiai Kórustársaság
Budafoki Dohnányi Zenekar
Duna Táncműhely – koreográfus: Juhász Zsolt
Díszlet/jelmez: ErKa
Rendező: Böhm György
Vezényel: Hollerung Gábor

A Marica grófnő a Zempléni Fesztivál keretén a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán kerül megrendezésre.


Furmint fröccs és lecsó a Szerelmi Pincesoron
2018 augusztus 18. 17.00 -

Helyszín: Tokaj, Szerelmi Pincesor
Lecsófőző verseny és pincehideg borok, fröccsök Tokajban, augusztus harmadik hétvégéjén! Az egyre népszerűbb gasztro-délután a nyár két legkedveltebb finomságáról a lecsóról és a fröccsről szól. A Kulturális és Konferencia Központ kezdeményezésére, a Szerelmi Pincesor borászatainak és a Tokaji TDM Egyesület közreműködésével megvalósuló programon idén a rendezvény látogatóinak kóstolójegyet kell vásárolniuk.
Kóstolójegy:
600 Ft (10 éves korig ingyenes)
A kóstolójegy két adag lecsóra beváltható!


Tokaji Piac
2018. augusztus 19.

Tokaj Fesztiválkatlan
A 8 és 12 óra közötti nyitva tartás alatt az érdeklődők vásárolhatnak: mangalica füstölt termékeket, sajttermékeket (juh, kecske), mézeskalácsot, friss gyümölcsöket (almát, körtét), szörpöt, kézműves (kovács, fazekas, kosárfonó) termékeket.


Tokaji Klezmer Club - Zsidó sütemények jegyében
2018. augusztus 23. 18:00

Világörökségi Bormúzeum, Tokaj
Nagy szeretettel hívjuk Önt és kedves Családját, Barátait és Ismerőseit TOKAJI KLEZMER CLUB sorozatunk 4. alkalmára, mely ezúttal a zsidó sütemények jegyében fog zajlani. Az energikus klezmer zene mellett, 4 féle zsidó süteményt fogunk a program végén kóstolni!


Dr. Zacher Gábor előadása
2018. augusztus 29., péntek 18:00

Tokaj Fesztiválkatlan
Téma: a varázsgombáktól a kémiai terrorizmusig.


Monte Cristo grófja - musical

AUGUSZTUS 31. PÉNTEK, 20:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Pozsgai Zsolt és Szomor György alkotása kétségkívül tökéletesen illeszkedik a nagy musicalek sorába: világhírű történet fülbemászó zenével fűszerezve, – melynek olykor franciás, olykor latinos ritmusa nagyszerűen idomul a darab hangulatához – látványos díszlet, és remek szereposztás.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet – és egyben birtokosa egy csodálatos vagyonnak is. Elindul tehát, mint Monte Cristo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük valamikori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben – de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?

Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – minden együtt a színpadi műben, ahogy Dumas örökérvényű regényében is. Szomor György dalaival igazi musicalként mutatkozik meg a klasszikus alkotás.

 • Zenéjét szerezte, dalszövegek: Szomor György
 • Alexandre Dumas regénye alapján írta: Pozsgai Zsolt
 • DUMAS, a szerző - Gulyás Attila
   
 • EDMOND DANTES, MONTE CRISTO GRÓFJA - Szomor György
 • IFJÚ EDMOND DANTES - Gulyás Attila
 • MERCEDES - Gubik Petra
 • FERNAND, később Morcerf grófja - Csomós Lajos
 • DANGLARS - Bartus Gyula Jászai Mari-díjas
 • VILLEFORT - Presits Tamás
 • FARIA ABBÉ - Szőke Pál
 • ALBERT, Mercedes fia - Biró Gyula
 • HAYDEÉ - Gábor Anita
 • JACOPO - Katkó Ferenc
 • BONIFACIO - Balázs Csongor
 • PACALIO - Liszi Melinda
 • NAPOLEON - Czitor Attila
 • BÖRTÖNŐR - Nagy Robert

Kar: Bereczki Karina, Biró Gyula, Csonka Dóra, Fazekas Döniz szh., Földes Roxána, Harcsa Boglárka, Janis Zoltán, Józsa Bence szh., Kopanyicza András szh., Korom Gábor, Mészáros Ágnes, Mészáros Petra, Mlinár Zsuzsanna, Mlinár Péter, Petri Viktor, Réger Wanda, Zelenyánszki Bianka

 • Zenészek: Billentyűs hangszerek: Gulyás Levente, Rázga Áron, Hegedű: Benedekfi Zoltán,
 • Brácsa: Szomorné Budai Mariann, Cselló: Juhász Edit, Klarinét: Bogdán Gábor,
 • Kürt: Bereczki Gábor, Gitár: Sallai Gergely, Basszusgitár: Pfeff Márton, Dob: Szumper Ákos
   
 • Súgó: Liszi Melinda                                                          
 • Ügyelő: Szepsi Szilárd
 • Díszlet: Fekete Péter Jászai Mari-díjas      
 • Jelmeztervező: Papp Janó          
 • Látvány, vetítés: Madár
 • Koreográfus: Fejes Kitty                                     
 • Hangszerelés: Lippényi Gábor
 • Dramaturg: Zalán Tibor  József Attila- és Babérkoszorú-díjas
 • Rendezőasszisztens: Nagy Róbert
 • Zenei vezető, korrepetitor: Gulyás Levente
 • Rendező: Szomor György Nádasdy Kálmán-díjas

Bródy János Ráadás koncert

SZEPTEMBER 1. SZOMBAT, 20:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Amikor a Kossuth-díjas Bródy János és Szörényi Levente 2010-ben megkapta a Fonogram Életműdíjat, néhány percig úgy tűnt, hogy mindketten a visszavonulás gondolatával foglalkoznak.

Ekkor jelentette be Bródy János, hogy egy pályafutását összegező albumot tervez, ami 2011-ben „Az Illés szekerén” címmel jelent meg, és annak ellenére, hogy a hivatalos média támogatását mellőznie kellett, hamarosan dupla platina példányszámot ért el és 2012-ben az Év Lemeze elismerést is kivívta. A követők és rajongók népes tábora kitörő örömmel vette tudomásul, hogy a Mester újra lendületbe jött, és a koncertek hangulata felforrósodott. Közeledett a 70. évforduló és ebből az alkalomból barátai és tisztelői rábeszélték egy nagyszabású jubileumi koncertre, és egy reprezentatív 5 lemezes bakelit (vinyl) összeállítást terveztek a legjobb Bródy dalokból. Ennek 5. lemeze vadonatúj és néhány újraértelmezett dallal a „Ráadás” címet kapta.  A Ráadás album 2016 elején CD formában is forgalomba került, és néhány hét alatt aranylemez lett. Elmúlt ősszel a Budapest Kongresszusi Központban tartott dupla koncert alkalmával átvehette a Ráadás album után járó platinalemezt is.

A „Lesz még egyszer” címmel az Arénában tartott születésnapi koncert felejthetetlen élményt jelentett minden résztvevőnek, és Bródy János koncertfellépései iránt az érdeklődés soha nem látott magasságokba ívelt. Teltházas koncertek jelzik az életműből válogatott újabb és régebbi legendás dalok sikerét, és az új összeállítású zenekar Kirschner Péter vezetésével országszerte elnyerte a közönség elismerését. A fellépéseken a közönség nem szűnt meg követelni az újabb és újabb ráadásokat, és erre Bródy János egyszer ironikusan megjegyezte, mostantól minden koncert már Ráadás lesz.

Sokak kérésére lesz látható és hallható a legendás Művész Ráadás koncertje Tokajon, a Katlan színpadásn.. Reméljük, hogy újra jól fogjuk érezni egymást ezen az estén, ahol Bródy János két órán keresztül megosztja velünk dalokba foglalt véleményét szerelemről, barátságról, küzdelemről, szabadságról, magánéletről és köztársaságról.

Bródy János a mai napig hűséges maradt önmagához, 8 önálló nagylemez és aktualitásukat ma sem vesztő örökzöld dalok bizonyítják, hogy szerzői és előadói tehetségével hitelesen és mindenki által érthetően fogalmazza meg nemzedékének álmait és csalódásait. A könnyűzene gyorsan forgó színpadán Bródy János megmaradt örök Tininek, aki hetvenévesen is hetvenkedés nélkül áll ki a színpadra, és miközben dalokba fordult költészetével elvarázsolja, a rá jellemző iróniával kijózanítja a szebb és igazságosabb világról álmodókat.

Online jegyvásárlás


2018.08.15. - 2018.09.01.
2018.08.17.
2018.08.29.
2018.08.31. - 2018.09.01.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Tokaji programok 2018

Programajánlat

Tokaji Írótábor 2018
Tokaji Írótábor 2018
 • Tokaj
2018. augusztus 16 - 19.
Zempléni Fesztivál 2018. Online jegyvásárlás
Zempléni Fesztivál 2018. Online jegyvásárlás
 • Sárospatak
2018. augusztus 16.
Tokaji Ősz 2018
Tokaji Ősz 2018
2018. szeptember 14 - 16.
Tokaji Szüreti Napok 2018
Tokaji Szüreti Napok 2018
 • Tokaj
2018. október 5 - 7.
© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket