Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!

Tokaji programok 2019. Események, rendezvények, fesztiválok

2019. március 14 - 31.

2019. évi fesztiválok, rendezvények, események Tokajban, a történelmi borvidéken.

Tokaji programok 2019. Események, rendezvények, fesztiválok

Programok

2019. március 14. 15.00
Nemzeti Ünnep - Megemlékezés az 1848/49-es forradalom- és szabadságharcra

Helyszín: Tokaj, Klapka- és Petőfi emléktáblák előtti tér
A hagyományoknak megfelelően a megemlékezés a Klapka emléktáblánál kezdődik, innen vonulnak át a Petőfi emléktáblához.

Tokaj, 2019. március 14.
Tokaji Borest a Péter Pincészettel

LaBor Bistro
Tokaji Borest a PÉTER Pincészettel a LaBor Bistroban. A borokat bemutatja Péter Ákos borász.
Részvételi díj: 6.990.-Ft/fő
Az ár tartalmazza a bemutatásra kerülő borokat (1dl/fajta) és a hozzájuk illő ízelítőket egyaránt.

2019. március 19. 18 óra
Kóser Stand Up! - Minden, ami kóser! Minden, ami zsidó!

Világörökségi Bormúzeum - Tokaj
Szeretettel várjuk Önt és Kedves Családját, Barátait és Ismerőseit SZURASENKÓ DÁNIEL önálló előadóestjére, melynek fő témája a HUMOR, JÓKEDV, MOSOLY, VIGADALOM!
PURIM / MASZKOK / KLEZMER ZENE / KÓSER FRISSÍTŐK
Aki autóval érkezik, az nagyon pórul jár, hisz a program végén kóser pálinka is dukál!
Jegyeket a rendezvény előtt 1 órával a helyszínen vásárolhatnak 1000 Ft-os áron!

Minden egér szereti a sajtot - A Fogi Színház előadása
2019. március 25., hétfő 10:00

Paulay Ede Színház

Pille Tamás színész, rendező állítja színpadra a fővárosi Fogi Színház legújabb meseszínházi darabját, Minden egér szereti a sajtot címmel. Az előadás alapjául szolgáló irodalmi művet Urbán Gyula írta. A mese a klasszikus Rómeó és Júlia történeten keresztül mutatja be a gyűlölettel szembeni szeretetet, felhívja a figyelmet az előítélet, a szülői egyeduralom negatív hatásaira. Mindezt kedves egér szereplőkön keresztül. A Fogi Színház tízéves működése alatt mindig fontosnak tartotta meséiben a gyermekek helyes nevelését.

Téli hóesésben érkezik meg zörgő-csörömpölő verklijével Zakariás, a vándormuzsikus a mesebeli városkába, hogy felidézze lakóinak a régi szép időket, amikor még a világhírű Verkli-Fehéregér Színház tiszteletre méltó direktora volt. Ám egy szomorú napon a színpad ragyogó csillagai, a fehéregér pár és lányuk – korgó gyomrukra hallgatva – megszöktek Zakariástól, hogy beköltözzenek egy ínycsiklandó illatú sajtkészítő műhelybe.

A műhely addigi lakói, a szürke egerek közül való Márton papa és hitvese, Lidi mama azonban nem nézték jó szemmel a betolakodókat. Nem úgy fiuk, Soma, akit első látásra elbűvölt a bájos fehéregér kislány, Fruzsina. Vajon összeillik-e fehér és fekete, azaz fehér- és szürkeegér? Na és milyen a varázsegér, és mi köze lehet a Nagy Macska Mágushoz? És léteznek pepita egerek? A mulatságos fordulatokban bővelkedő, kedves humorú és felettébb tanulságos mese végére mindenre fény derül. Még arra is, hogy miben hasonlít egymásra a világ összes egere. (Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot c. könyvének fülszövege) Sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a 80-as években írt mesekönyvből film, hangjáték, színdarab készült. A romantikus történet szerethető, hiszen, szól szeretetről, vonzalomról, családról, csodáról, ám nevel a toleranciára, a gyűlölködés, az arrogancia, az előítéletek elfajulása, az ősi ellentétek állandó felhánytorgatása ellen, mindezt izgalmas formában, a gyermekek nyelvén, kellemes zenével fűszerezve. Tanulságként Urbán Gyula, egy korábbi színpadra alkalmazás elé azt írta: Nem az a fontos, hogy miben különbözünk, hanem az, hogy miben egyezünk, miben vagyunk hasonlóak. Ezt az igazságot pedig minden egérnek már zsenge kisegér korában meg kell tanulnia.

A Fogi Színház tizenhárom éves működése alatt mindig kiemelten fontosnak tartotta meséiben (Kukamese, Suszter és a karácsonyi manók, Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal, Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj) a gyermekek helyes nevelését. Évente nyolcvanezer néző látja előadásaikat, az ország különböző táján. Évente egy, vagy két új mesével örvendeztetik meg a gyermek- és ifjúsági korosztályt. Ebben az évben Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot c. meséjére esett a választás. A szerző maga is azon túl, hogy ír meséket, rendező, a budapesti Bábszínház igazgatója volt több évtizeden keresztül, így nagy tapasztalattal rendelkezik a gyermekkorosztály igényeivel kapcsolatban.A Fogi Színház legújabb darabját Pille Tamás színész rendezi. A Minden egér szereti a sajtot c. mesejáték feldolgozása nem ismeretlen előtte, Tatabányán és Komáromban már színházra alkalmazta. A Fogi Színház több gyermekdarab rendezésével bízta meg előzőekben: Hófehérke meg a törpék, Gulliver, így az együttműködés mindenképpen sikeres lehet.

Szereplők:

 • Zakariás: Albin: Jankovits József/Pille Tamás
 • Márton papa: Lénárt László/Fogarassy András
 • Lidi mama: Borbáth Ottília/Szabó Zsuzsa
 • Szeréna: Szabó Zsuzsa/Schupp Gabriella
 • Soma: Kalmár Gergely/Vinyarszki János
 • Fruzsina: Kaprielian Alexa/Bachraty-Gerencsér Alexandra
 • Paszkál: Boros Ádám/Kalmár Gergely

Díszlettervező: Szabó Gábor

Szcenikus: Bachraty Gábor

Rendezőasszisztens: Lengyel Eleonóra

Rendező-jelmeztervező: Pille Tamás


Riviéra - vígjáték

ÁPRILIS 27. SZOMBAT, 19:00
Paulay Ede Színház

A második előadás április 27-én látható majd: ez a Molnár Ferenc tollából színpadra állított RIVIÉRA.

„Zavartalan élvezettel és gyönyörűséggel bámulhatjuk a hegyére állított piramis merész produkciójának szépségét… a legjobb, legnemesebb vígjátékanyag” – írja a darabról Karinthy Frigyes 1926-ban, a Nyugatban. A főszerepekben Kovács Patrícia és Szabó-Kimmel Tamás garancia a kiváló színészi játékra, minőségi előadásra.


Páratlan páros - vígjáték

MÁJUS 11. SZOMBAT, 19:00
Paulay Ede Színház

HeArt társulat előadása.

John Smith londoni taxisofőrnek két otthona van. Az egyikben Mary, a másikban Barbara várja haza a férjét. A hétköznapi ember egy váratlan balesetig sikerrel titkolja kettős életét. A hazugságok és alteregók egyre szaporodnak, míg végül az identitások káosza elnyeli az igazságot. A darab teljes kikapcsolódást nyújt Önöknek.


ALEXANDROV

JÚNIUS 1. SZOMBAT, 18:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN


Pál Feri atya - A szorongástól az önbecsülésig

JÚNIUS 15. SZOMBAT, 18:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Pál Feri atyát számtalan díjjal jutalmazták: Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt, Príma díj, MOB Fair Play Életműdíj.

„Nagyon fontos számomra, hogy mindenki számára érthető és használható legyen az előadásom, ami majd inkább a segítő, a mentálhigiénés szakértő szerepéből szólal meg június 15-én.” – árulta el Pál Ferenc, utalva ezzel arra, hogy a gazdag szakirodalomi ismeretek, kutatások bemutatásán túl közvetlen, humoros stílusban prezentálta mondandóját Tokajban. Előadásának címe: A szorongástól az önbecsülésig.


ALL STARS: Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán, Janklovics Péter

JÚNIUS 21. PÉNTEK, 20:00
Dumaszínház, Tokaj - Fesztiválkatlan

Kiss Ádám:
A Dumaszínház egyik legfiatalabb tagja, aki már akkoriban stand-upolt, amikor még nem is sejtette, hogy ez a műfaj létezik. Szalagavató-forradalmár, az iskolarádió fenegyereke. Gyerekkorában Fábry Sándor szeretett volna lenni. Tőle tudjuk, hogyan lehet lapostányérral pókerezni, miért visel napszemüveget a nap, és mit jelent a wellness-ajánlatokban a csokoládépakolás. A játékkonzol-függő humorfesztivál győztes, Kissfilm rendező és vágó. A welcome-rántotthús fogalmának megalkotója, aki titokban szeretne sütemény-stylist lenni, de semmiképpen nem lila lakkdzsekiben, legfeljebb egy Szütyiő-vel. Panel-Lackó hű barátja, a piszológus nővér öccse, a vérvételek és tanévnyitók antihőse. A Kiss Kiss Benk Benk című könyv szerzői közül Kiss Kiss. Nagy Éva reciproka, Nagy Feró inverze, a szép, magyar, irodalmi nyelv elkötelezett védelmezője. A Dumaszínház FC válogatott játékosa.
Mottója: Az élethez kell egy szerencsi Kiss.

Kőhalmi Zoltán:
Ibicsoki Zoltán, meteorbecsapódás-emlékhely, gesztenyével megdobált menyasszony, toló uszály, szotyi-vonal. Aki szereti a stand-up comedy műfaját, annak az előző kifejezések olvastán minden bizonnyal beugrik a Dumaszínház egyik legnépszerűbb humoristájának neve. Ahogy szülővárosában, Szentesen sokan ismerik, Kőhalminé Zolika azonban nem a dumaszínpadon kezdte a pályát. A Karinthy-gyűrűvel kitüntetett, pályaelhagyó építészmérnök valójában sosem akart kiállni és beszélni, jól érezte magát a háttérben. Szerencsére, mégis megpróbálta. A szomorú bohóc nem is olyan szomorú, hiszen háromgyermekes, boldog családapa és férj, Humorfesztivál-győztes, a műfaj egyik legrutinosabb képviselője. Nem politizál, nem beszél celebekről és nem káromkodik. Sikeres saját estje után a Showder Klub speciális adásában, elsőként készíthetett önálló adást.

Janklovics Péter:
A Kisherceg tudósa, a Revizor, járási orvosa, idegbeteg, tolószékes rendező, zeneakadémiai oktató, és a Sziget arca is volt már. Egy ember, akiben számtalan személyiség találkozik most már a dumaszínpadon is. Színész, humorista, performansz-harcos, kisfilm-hős, és szerethető antihős, alkalmi jelleggel rádiós műsorvezető. Évtizedes színészi tapasztalattal is lámpalázas előadás előtt. Megmondta: senkiháziak kezében a popszakma, és nem megy ki a Szigetre, inkább üzérkedik a jegyekkel. Susogós melegítő, zsír verda, trikó, fonetikus angoltudás, ő Mr. Prodizsáj, akinek a humorára sem mondhatja senki, hogy nem tetszetős. A literál zenei stílus nagykövete, a legtehetségesebb Michael Jackson-imitátor Michael Jackson óta.

Az előadás két részes, 1 szünettel.


Katlan RETRO Party - sztárvendég: Náksi Attila

JÚNIUS 21. PÉNTEK, 23:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

„Újszerű élmény, fergeteges hangulat!”
A ’70-es, ’80-as, 90-es évek legnagyobb hazai és külföldi slágerei várják az igazi retro discoba vágyókat! Ha igazi kikapcsolódásra vágysz, táncolnál egy éjjelen át, akkor gyere el, és ne hagyd ki a nyár legnagyobb házibuliját, ahol legendás sztárok vizuálisan is megjelennek. A fergeteges party rezidense DJ DEZI. Június 21-én sztárvendég NÁKSI Attila.


Dr. Csernus Imre előadása - "Papucs legyek vagy szabad ember?"

JÚNIUS 26. SZERDA, 18:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Dr. Csernus Imre nem hisz abban, hogyha egy ember belesétál egy gödörbe a saját lábán, abból nem tudna kisétálni, szintén a saját lábán. Ezért nem hisz abban, hogy vannak reménytelen esetek. Szerinte nincsenek. Mindig van kiút.

Előadásában beszél arról, mit vár el egy nőtől a társadalom, a család, a barátok. Szót ejt arról, kinek és miért kell megfelelnünk különböző szerepekben (anyaként, apaként, feleségként, férjként, dolgozóként).

Csernus doki beszélt arról, mit várhatunk tokaji előadása kapcsán.
„Nagyon sok ember él párkapcsolatban, miközben nem tudják, hogy a belső bizonytalanság kizárja a párkapcsolat létét” – mondja. „A legtöbb ember a biztonságra törekszik a párkapcsolatban, ami nem a boldogság szimbolikája”- folytatja. „Önmagunkból „kibányászni” azt, ami nem tetszik, fájdalmas és kemény munka.”


Flatley: LORD OF THE DANCE 2019 - DANGEROUS GAMES

JÚNIUS 29. SZOMBAT, 20:30
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

2019 nyarán Magyarországon is folytatódik a világ legnépszerűbb tánc-show-jának, a Lord of the Dance-nek a sikersorozata! Az ír rendező és táncművész, Michael Flatley által koreografált produkció néhány éve teljes felújításon esett át. A Dangerous Games című új előadást európai turnéjuk kertében, 2019. június 26-án Szegeden, 27-én Szombathelyen, 28-án Budapesten a Tüskecsarnokban és 29-én a Tokaj Fesztiválkatlanban láthatják az ír tánc és muzsika szerelmesei.

Michael Flatley 2014-ben újra koreografálta és rendezte az eredeti produkciót, amelyet hatalmas sikerrel mutattak be a London Palladium színházban. A Dangerous Games azóta többször is körbejárta a világot, s nézők millióit kápráztatta el újra.

A show valójában egy, az ír folklór alapjaira épülő történet, a jó és a gonosz klasszikus meséje. Az események kibontakozása során a Kis Lélek segít a Lordnak, a Tánc Urának megvédeni a jó embereket Don Dorcha, a Sötét Nagyúr és serege ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a kelta tánc mágiájából.

A lélegzetelállító, új táncokat korszerű vizuális-, 3D- és fénytechnikával ötvözik, az új hangzásnak és a látványos kosztümöknek köszönhetően pedig egy igazán látványos és sodró lendületű előadás jött létre.

A színpadtól visszavonult Michael Flatley maga már nem szerepel a produkcióban, ám a nyitó jelenetben Flatley a kivetítőn egy utazásra hívja a nézőket, melyben bemutatja, hogy honnan is indult ő valaha, és hogyan lett belőle a világ egyik legnagyobb táncosa. A híres fináléban pedig virtuális mása is megjelenik a 3D technika segítségével, így a közönség újra és újra láthatja a legendát.

A 2019-es magyarországi turnéjuk alkalmával, Szegeden, Szombathelyen, Budapesten és Tokajban láthatják a Lord of the Dance fantasztikus, új verzióját.

Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a ’94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord of the Dance produkciójában, a sztár megkérdőjelezhetetlen fő művében teljesedett ki. A megdönthetetlen rekordokat felsorakoztató káprázatos produkcióban 400 alkalommal a címszerepet maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book of World Records-ba - mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000$), vagy a Világ Leggyorsabb lába – (35 „tap”, azaz talajhoz érintés másodpercenként).

Esőnap: 2019. június 30. 20:30


"Talpra állni!"- interaktív előadás Stohl Andrással

JÚLIUS 5. PÉNTEK, 18:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Jászai Mari-díjas magyar színművész, televíziós műsorvezető és számos ismert karakter magyar hangja. A legnézettebb magyar szórakoztató műsorok vezetése mellett, több mint 50 filmben szerepelt, köztük az Európa expresszben és a Meseautó modern kori feldolgozásában.

Mindamellett a színházban is aktívan jelen van, mivel eddig 50-nél is több darabban volt látható a Macbeth-től, az Odüsszeusz-ig. Olyan díjakkal büszkélkedhet a teljesség igénye nélkül, mint Az Országos Színházi Találkozó különdíja, Farkas–Ratkó-díj és Színikritikusok díja. Szinkronhangját Az Oroszlánkirálytól kezdve, a Casino Royale-ig hallhattuk, több mint 150 filmben.

Stohl András őszintén, tabul nélkül beszél majd színházról, televíziózásról, magánéletéről, nehézségeiről, és újrakezdésről.
Az este moderátora Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió főszerkesztője lesz.


Az Illúzió Mesterei

JÚLIUS 6. SZOMBAT, 16:00
JÚLIUS 6. SZOMBAT, 20:00
Paulay Ede Színház - Tokaj

A Paulay Ede Színház idei egyik legnagyobb eseménye az Illúzió Mesterei lesz július 6-án, szombaton dupla előadásként 16 és 20 órától.  A műsorban szereplő előadók nemzetközi TV show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői. Las Vegas, New York, Peking, Dubai, Párizs és Monte Carlo színpadai után most készek arra, hogy a tokaji közönséget is elvarázsolják!

A műsorban fellép Hajnóczy Soma bűvész világbajnok és Nagy Molnár Dávid bűvész világbajnoki ezüstérmes.


Vámos Miklós előadása - "Legközelebb majd sikerül"

JÚLIUS 12. PÉNTEK, 18:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Vámos Miklós József Attila-díjas író, forgatókönyvíró, dramaturg, kiadóigazgató, műsorvezető.

Elsősorban regényíró és novellista, de írt sikeres filmeket, színdarabokat és hangjátékokat is. Prózájában elsősorban a család és a történelem kapcsolata izgatja.

Kilencedik nagyregénye áll a középpontban a tokaji előadásában. Két válási tanácsadó barátsága. Mindez Ludwig van Beethoven kilenc szimfóniájára alapítva. Mottó a nagy Bé-től kölcsönözve: “Legközelebb majd sikerül.”


Neil Labute: Valami csaj(ok)

JÚLIUS 17. SZERDA, 19:00
Paulay Ede Színház

Neil Labute 2005-ben írt Valami csajok című komédiáját még abban az évben bemutatták Londonban, 2013-ban pedig film készült belőle. Magyar nyelven játszották Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Temesváron. Magyarországon a Rózsavölgyi Szalonban látható először. Az előadás különlegessége lesz, hogy a komédia négy különböző női karakterét ugyanaz a színésznő, Pokorny Lia játssza.

Egy középkorú férfi nősülni készül – s elhatározza, végigjárja az élete nagy szerelmeit – valamennyiükkel hasonló szállodai szobában találkozik, más-más városokban (az első szerelem, a második az érzéki, a harmadik a különleges, a negyedik az igazi) – de nem lel megnyugvást, a nők sokkal többet értek-érnek nála – egy elrontott, gyáva élettel kell szembenéznie a végén… Szellemes képek, szórakoztató előadás alapanyaga – különösen, ha az összes nőt ugyanaz a színésznő játssza – bravúrszerep.

 • Fordította: Ungvári Zrínyi Ildikó
 • Rózsavölgyi Szalon előadása.
 • Szereplők: Pokorny Lia és Őze Áron.
 • Díszlettervező: Enyvvári Péter
 • Jelmeztervező: Sántha Borcsa
 • Dramaturg: Lőkös Ildikó
 • Rendező: Németh Kristóf

Az előadást két részben játsszuk, szünettel együtt kb. 90 perc.

16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!


Malek Andrea Soulistic koncert

JÚLIUS 19. PÉNTEK, 20:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

A Malek Andi Soulistic a neves énekesnő és Jáger Bandi zongorista-zeneszerző együttműködéséből jött létre 2016-ban.

A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a Jazz és az R&B stílust ötvözi a magyar népzenével. A “Soulistic” név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. Az együttes “Álom” című saját szerzeményeket tartalmazó legújabb albumát és a tavaly megjelent Madárka c. népdal feldolgozás albumát mutatja be ezen a koncerten.

A zenekar tagjai:

 • Malek Andrea/ének
 • Jáger Bandi/zongora
 • Balogh Roland/gitár
 • Barcza Horváth József/bőgő
 • Lakatos Pecek András/dob

Csárdáskirálynő

JÚLIUS 20. SZOMBAT, 20:30
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Kálmán Imre minden idők legismertebb és leggyakrabban játszott operettje, melyben egy igaz szerelem útjába gördített akadályok leküzdése áll a középpontban.

Edwin herceg anyja Cecilia hercegnő mindent elkövet, hogy fiát elszakítsa szerelmétől, az ünnepelt pesti sanzonett Szilviától. Hamis párizsi szerződéssel űzi el az énekesnőt fia közeléből, majd egy reménytelen házasságba próbálja kényszeríteni fiát, hogy ő maga a legmagasabb arisztokrata körökbe kerülhessen. Edwin legjobb barátai Bóni gróf, Feri úr, és Miska az Orfeum főpincére azonban tréfát nem ismerve összefognak, hogy Cecilai hercegnő múltját leleplezve kiderüljön, hogy valaha ő maga volt a pesti orfeum ünnepelt Csárdáskirálynője. A hajdan ünnepelt primadonna Cilike szerelmét elhagyva, karrierjét föláldozva érdek házasságai pillérein jutott el hercegnéi rangjához. Miután kiderül a keserű igazság, a hercegnő többé nem tudja megakadályozni, hogy Edwin  és Szilva egymásié legyenek.


BONNIE TYLER koncert

JÚLIUS 27. SZOMBAT, 20:30
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Bonnie Tyler az It’s a Heartache és Lost in France című örökzöld dalaival robbant be a zeneiparba a 70-es évek közepén, majd a 80-as években a Total Eclipse of the Heart és a Holding Out for a Hero című slágereiből lemezek milliói keltek el, amit a Guinness rekordok könyvében is jegyeznek.

2004-ben Si Demain című dalából két millió példány kelt el a francia nyelvű országokban. 2013-ban a Beliebe in Me című dalával az Egyesült Királyságot képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, Malmőben. Ekkor a közönségdíjat a „Legjobb női előadó” és a „Legjobb dal” kategóriában is megnyerte. Ezen kívül az ESC Portugal Awards életműdíját is neki ítélték a Dalfesztiválon nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

Magyarországon 2019-ben kizárólag Tokajban, a Fesztiválkatlanban látható és hallható a wallesi rock-énekesnő!

„A világ zenei ízlése sokat változott, de valamit biztos jól csinálok, hisz én voltam az első Nő, aki felkerült a brit slágerlistára, és a mai napig koncertezem.” – Bonnie Tyler


Katlan RETRO Party - sztárvendég: Dévényi Tibi bácsi

JÚLIUS 27. SZOMBAT, 23:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

„Újszerű élmény, fergeteges hangulat!”
A ’70-es, ’80-as, 90-es évek legnagyobb hazai és külföldi slágerei várják az igazi retro discoba vágyókat! Ha igazi kikapcsolódásra vágysz, táncolnál egy éjjelen át, akkor gyere el, és ne hagyd ki a nyár legnagyobb házibuliját, ahol legendás sztárok vizuálisan is megjelennek. A fergeteges party rezidense DJ DEZI. Július 27-én a sztárvendég Dévényi Tibi bácsi!


L'art pour L'art:"Mintha elvágták vol"

JÚLIUS 31. SZERDA, 20:00
Paulay Ede Színház

Tudta ön, hogy a jelen a jövő múltja és a múlt jövője?

Vegyük pl., a Mintha elvágták vol című előadást!

Amikor ön a jegyét megvette rá, akkor az a jelen volt, az előadás viszont a jövőben zajlott majd.

Amikor az elkövetkezendő jelenben az előadást nézi, a jegyvétel lesz a múlt, az előadás utáni részpedig a jövő.

Igen ám, de mi történik a jegyvétel alatt, az előadás közben, illetve a mindkettő után következő időintervallumban?

A jegyvásárlás alatt a „Jó napot! A Mintha elvágták vol című előadásra kérek egy jegyet, amibe a Társulat elmúlt és elkövetkezendő 30 évének legjobb jelenetei kerültek, beleértve a kezdeteket” szöveg, a kimondása előtt a jövőben fog elhangozni, az elhangzás pillanatában a jelenben, utána meg a múltban, viszont, ha betűnként vesszük a szöveget, akkor a „m” elhangzásakor az „intha elvágták vol” lesz a jövő, aztán, az „i” kimondásakor a „ntha elvágták vol”, a „m” viszont múlt lesz, immár megváltoztathatatlanul, mivel a múltba utólag nem tudunk belepiszkálni.

A jövő megváltoztatásának lehetősége ugyan rendelkezésünkre áll, de mi értelme lenne, ha az „i” betű elhangzása után úgy folytatnánk, hogy „nhatvelágkátolvműmícelaőrasáderkékyegtegyej…”- vagy, – és ez már valóban újító szellemre vall-, úgy, hogy „krhznaldjfzkeb”.

Persze, nem muszáj betűkre bontani, aki igazán elszánt, az a kvantumokat is kipróbálhatja.

Jó szórakozást!


Rúzsa Magdi koncert

AUGUSZTUS 2. PÉNTEK, 20:30
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Rúzsa Magdi Máté Péter- Artisjus- és kétszeres Fonogram díjas énekesnő.

 • Pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. Többszörös arany és platina lemezes, valamint díjak és elismerések tulajdonosa.
 • 2007-ben az Eurovíziós Dalverseny 9. helyezettje, és szerzői különdíjasa volt.
 • 2013-ban az Egyszer, a Szerelem, 2014-ben a Nélküled, és az Ég és föld, 2015-ben az Április  és a Tejút, 2016-ban az Érj hozzám és a Jel, 2017-ben az Éden, és a Mosd fehérre, 2018-ban a Légzés, és az Aduász című dalok nagy slágerek lettek, s ez tovább növelte, erősítette az énekesnő népszerűségét.
 • 2018 februárjában másodszor adott 20 ezer ember előtt dupla koncertet a Budapest Arénában.

Anconai szerelmesek - Veres1Színház előadása

AUGUSZTUS 3. SZOMBAT, 20:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Dalszövegek: Fábri Péter

Az Anconai szerelmesek című zenés komédia a bemutatása óta eltelt húsz évben a legtöbbet és legtöbbféleképp játszott vígjátéka a hazai színpadoknak. Az olasz vásári komédiák legjobb hagyományait ötvözi a hagyományos magyar humorral és a hetvenes évek legismertebb olasz slágereivel.

A történetet a szerző egy Adria parti olasz kisvároska eldugott terecskéjére helyezi, ahol szerettei – volt és jelenlegi szeretője, valamint enyhén beszédhibás leánygyermeke – körében éli az idősödő amorózók életét főszereplőnk: Don Tomao. Ide érkezik a nézők alkalmi turistacsoportja, hogy megismerje Giovannit, a környék legpocsékabb kávéját főző cukrászát, Agnesét a panziótulajdonost, Luciát a dadogós lányt, és a velünk egyidőben érkező Viktóriát, aki honfitársunkként azért utazott ilyen messzire, hogy megtalálja elvesztett szerelmét, és születendő gyermeke atyját. Bonyodalomnak már ennyi is épp elég lenne, de menetrend szerint érkeznek az újabb és újabb szereplők, egy szerelmi bánatát élő gyakorló alkoholista, egy vándormuzsikus, aki nem bírja a közönséget és egy szerzetesnek öltöző fiatal lány. És ha maguktól nem keverednének eléggé össze a szálak, Don Tomao gondoskodik arról, hogy az elmaradhatatlan happy end előtt még bőven legyen min kacagnunk.

Az Anconai szerelmesek két óra felhőtlen szórakozás, némi cinkos összekacsintással, egy csipet erotikával és bőséges humorral nyakon locsolt nosztalgiával, azaz a legjobb kulturális koktél egy fárasztó nap utáni felüdüléshez.

A Veres 1 Színház saját produkciója.


Mohácsi István: FRANCIA RÚDUGRÁS

AUGUSZTUS 23. PÉNTEK, 19:00
Paulay Ede Színház

Mohácsi István: FRANCIA RÚDUGRÁS szextett két részben

Az Orlai Produkció és a Manna közös előadása

 • Roskovics Ákos – Pál András
 • Ráth Zsuzsa – Herczeg Adrienn
 • Goldmark Ernő – Felhőfi Kiss László
 • Csemegi Kati – Kovács Patrícia/Fodor Annamária
 • Bíró Gyula – Urbán Tibor
 • Székács Anikó – Losonczi Kata

Rendező: Mohácsi István

A szexuál-parapszichológus guruhoz egy viharos éjjelen két fiatal pár érkezik, hogy rendbe tegyék az omladozó kapcsolatukat. A keresztül-kasul bonyodalmas ötöshöz nemsokára egy vadító hatodik is kapcsolódik, így készen áll a szextett: és ez az együttes nem ismeri a kéziféket.

Egy sodró lendületű, és még fülledtebb erotikájú komédia a párkapcsolatokról, a szex titkos szabadkőműveseiről, és magáról a szexről azoknak, akiknek kevés a Káma Szútra. Egy darab arról, amit még a chatszobában sem mersz megbeszélni, és talán még az is kiderül, hogy milyen küzdősport is az a francia rúdugrás.


HAVASI Pure Piano

AUGUSZTUS 24. SZOMBAT, 20:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Csak a zongora

A Pure Piano koncerteken a zeneszerző azt mutatja be, hogy egyetlen művész és egyetlen zongora a 21. században is elegendő ahhoz, hogy napjaink közönségét mélyen meglepje, lenyűgözze és szórakoztassa. A különleges zongorakoncertek hatalmas sikert arattak a teltházas Sydney-i Operaházban és a londoni Barbican Centerben, a Pure Piano koncert idén bemutatásra kerül Bécsben, Berlinben, Münchenben és New York-ban is.

Lebilincselő koncertélmény

A zeneszerző-zongoraművész a zenei tételek előtt beavatja a közönséget a művek keletkezésének hátterébe, és a hozzájuk kapcsolódó történetekbe, egy igazán bensőséges hangulatot teremtve, amelyet a műsorhoz külön létrehozott digitális fény- és látványvilág tesz teljessé. A koncerteken maga a hangszer is kuriózum lesz: Havasi Balázs a személyesen részére gyártott Bösendorfer Imperialon játszik. A zeneszerető közönség megcsodálhatja azt az egyedülálló hangzást és atmoszférát, amivel ez a különleges hangversenyzongora megtölti a termet.

10 éves a HAVASI Symphonic

A jubileum alkalmából a legnépszerűbb szimfonikus tételek forrását is bemutatja a zeneszerző, abban a változatlan formában, ahogy 10-15 évvel ezelőtt megkomponálta azokat egyetlen zongorára.

A legújabb tételek

Az év első negyedéve mindig a legtermékenyebb időszak Havasi életében. Ilyenkor komponálja a legtöbb új zeneművet, és ezeket az újdonságokat a Pure Piano koncertjein mutatja be először közönség előtt.

Ezért Tokajban olyan tételek is elhangzanak majd, amelyek az Aréna-show műsorokban nem, vagy csak 2-3 év múlva kerülnek előadásra.

Ha szeretne részese lenni az egyszeri és megismételhetetlen koncertélménynek, a hatalmas érdeklődésre való tekintettel érdemes időben lefoglalni a jegyeket.


Szulák Andrea önálló estje zongorakísérettel –„Kedvenc dolgaim”

AUGUSZTUS 28. SZERDA, 20:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

“Zenés időutazás, stílusok, műfajok, zenei korszakok között. Felidézzük pályafutásom legnagyobb sikereit, a pop zenétől a jazzen át a musical színpadokig.” – Szulák Andrea tokaji koncertjéről.

Szulák Andrea EMeRTon-díjas magyar énekesnő, színésznő, műsorvezető.

A 80-as években külföldön dolgozott tánczenészként. Miután visszaköltözött Magyarországra, rangosabb hazai lokálokban és bárokban lépett fel. 1990-ben az új Neoton énekesnője lett a Neoton Família szakadása után. 1992 és 1994 között a Rapülők zenekarral dolgozott. 1993-ban ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon az Árva reggel című számával. 1994-ben az év énekesnője lett. 1998-ban kezdte meg a tévés karrierjét a TV2-nél a Ki vagyok én? című műsorával. A kétezres évek elején több országos televízióban is saját műsort kapott.


Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása-„Férfisors, női sors, a párkapcsolati harmónia elősegítése”

AUGUSZTUS 30. PÉNTEK, 18:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, professor emeritus. Munkásságát számos díjjal jutalmazták, nagyon sok könyvet írt, és több mint ezer publikációja jelent már meg.

Tokaji előadásának címe: „Férfisors, női sors, a párkapcsolati harmónia elősegítése”.

Ezen előadásában a nő és férfi egymáshoz viszonyuló kapcsolatát tárja fel, megvizsgálva alapvető biológiai és kulturális jellegzetességeiket, különbségeiket. A nő és férfi mégis egymásra vannak utalva a fajfenntartás érdekében. „A nő azt akarja, hogy a férfi gondoskodjon róla, hallgassa őt meg, mondja neki, hogy mennyire szereti. A férfi pedig arra vágyik, hogy a nő bízzon benne, fogadja őt el olyannak, amilyen és értékelje. A legjobb az a párkapcsolat, ahol a nő nem féltékeny, megbízik a férfiban” – állítja a Professzor Asszony.

Manapság azonban mindkét nemnek meg kell küzdenie egy paradoxonnal, ami a félre értelmezett emancipációból ered, sokan ugyanis összekeverik az egyenjogúságot az egyenrangúsággal és mindenkit a férfi értékek alapján mérnek. A helyzet miatt a férfiak és nők egyaránt frusztráltak és a mentális problémák széles tárháza sújtja mindkét felet, holott csak el kellene fogadniuk a nyilvánvalót: “Állítom, hogy a férfi a teremtés koronája! Lehet és legyen is a teremtés koronája – feltéve, ha mi nők koronázzuk meg. Csak akkor lehet a férfi a teremtés koronája, ha élete párját ő is királynővé koronázza.” Ezen gondolatmenet alapján Prof. Dr. Bagdy Emőke szerint meg kell hagyni mindkét nemet a saját szerepében tündökölni, hogy kiegészítve egymást együtt lehessenek tökéletesek.


Margaret Island koncert

AUGUSZTUS 31. SZOMBAT, 20:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb zenekar a hazai könnyűzenei palettán: ’Eső’ című daluk 2016-os berobbanását követően hamar állandó színfoltjává váltak a budapesti és vidéki kluboknak, valamint rádiós toplistáknak is.

A mindössze négy éves zenekar mára már három önálló nagykoncertet adott Budapest legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén négy-ötezres közönség előtt, a 2018-as fesztiválszezonban pedig sorra járta a legnagyobb hazai fesztiválok nagyszínpadait, többek között a VOLTon, Campuson, Strandon, EFOTTon, SZINen és a Művészetek Völgyében.

2019-ben a Margaret Island öt éves lesz, melyet különleges koncertsorozattal ünnepelnek: februárban a Müpa hangversenytermében adnak egy egyedi látványvilágú, áthangszerelt koncertet, melyet Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon megrendezett, szimfonikus zenekarral kiegészült rangos koncert követ. Egy ötállomásos országjáró turné keretein belül pedig izgalmas természeti- és világörökségi helyszíneken zenélnek majd a tavaszi-nyári szezonban.

A számos díjjal kitüntetett csapat a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz.


Katlan RETRO Party - sztárvendég: Hip hop boys

AUGUSZTUS 31. SZOMBAT, 23:00
Tokaj FESZTIVÁLKATLAN

Forrás: Szervezők


2019.03.14. - 2019.03.31.
2019.03.25.
2019.04.20. Tokaji Street Dance Fesztivál
2019.04.27.
2019.05.08. II. Tokaji Utcazene Fesztivál
2019.05.11.
2019.06.01.
2019.06.07. - 2019.06.10. Tokaji Bornapok
2019.06.15.
2019.06.21.
2019.06.26.
2019.06.29. Flatley: LORD OF THE DANCE 2019 - DANGEROUS GAMES
2019.07.05.
2019.07.06.
2019.07.12.
2019.07.17.
2019.07.19. - 2019.07.20.
2019.07.24. - 2019.08.05. Crescendo Nyári Akadémia
2019.07.27.
2019.07.31.
2019.08.02. - 2019.08.03.
2019.08.23. - 2019.08.24.
2019.08.28.
2019.08.30. - 2019.08.31.
Kapcsolódó időpontok

2019.03.25. Paulay Ede Színház műsor 2019. Online jegyvásárlás
2019.04.20. Street Dance Fesztivál 2019 Tokaj
2019.04.27. Nagy Tokaji Borárverés 2019
2019.04.27. Paulay Ede Színház műsor 2019. Online jegyvásárlás
2019.05.11. Paulay Ede Színház műsor 2019. Online jegyvásárlás
2019.05.18. Tokaji Utcazene Fesztivál 2019
2019.05.24. - 2019.05.26. Tokaji Szent Orbán Napok 2019
2019.06.01. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.06.07. - 2019.06.10. Tokaji Borfesztivál 2019. Tokaji Bornapok
2019.06.15. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.06.16. Tokaji DOBraVerő Show 2019
2019.06.21. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.06.26. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.06.29. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.07.05. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.07.06. Paulay Ede Színház műsor 2019. Online jegyvásárlás
2019.07.12. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.07.17. Paulay Ede Színház műsor 2019. Online jegyvásárlás
2019.07.19. - 2019.07.20. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.07.24. - 2019.08.05. Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál Tokaj 2019
2019.07.27. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.07.31. Paulay Ede Színház műsor 2019. Online jegyvásárlás
2019.08.02. - 2019.08.03. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.08.09. - 2019.08.18. Zempléni Fesztivál 2019
2019.08.17. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.08.23. Paulay Ede Színház műsor 2019. Online jegyvásárlás
2019.08.24. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.08.28. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.08.30. - 2019.08.31. Tokaji Fesztiválkatlan programok 2019. Online jegyvásárlás
2019.10.04. - 2019.10.06. Tokaji Szüreti Napok 2019

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Lap tetejére
Ár: 1 200 Ft -tól 18 500 Ft -ig Online jegyvásárlás

Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 1 200 Ft -tól 18 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

RiverRide Budapest
Lepence Spa Fürdő- és Wellness Központ
Segway túra Zalakaroson és környékén
Balaton Ballooning, hőlégballonos sétarepülések a Balaton felett
Időutazása hívjuk! Ismerje meg, hogy milyen lehetett az élet a középkori Magyarországon!
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket