ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Hungexpo Utazás Kiállítás 2024. február 22-25..
Hungexpo Utazás Kiállítás 2024. február 22-25..
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Medveébresztő családi nap a Veresegyházi Medveotthonban
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Oldtimer Show, minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, családos programok
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Zeneszüret Fesztivál 2023 Pécs

7600 Pécs , belváros

Zeneszüret Fesztivál: egyhetes zenei kavalkád Pécsen! A Filharmónia Magyarország 2023-ban ismét megrendezi hagyományos, őszi klasszikus zenei fesztiválját Pécsett, ezúttal közel 20 helyszínen, több mint 300 fellépő művésszel. Az egyhetes Zeneszüret Fesztivál legfontosabb hivatása kimozdítani a koncerttermek falai közül a zenét és közel hozni azt az emberekhez. Utcákon, tereken és egyéb különleges helyszíneken csendülnek majd fel könnyed dallamok, de persze lesz Opera Gála és érkezik Puccini Fecskéje is nem kisebb világsztárral, mint José Curával.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Zeneszüret Fesztivál Pécs

2023. szeptember 4-10.

A szeptember 4-én kezdődő, egész héten át zajló kavalkád rengeteg ingyenes programot is magába foglal, melyek előzetes regisztrációt sem igényelnek. Az idei Zeneszüreten az opera van fókuszban a koncerttermekben és szabadtéren egyaránt. A Széchenyi téren felállított szabadtéri színpadon egész héten át érkeznek a klasszikus zene könnyedebb, játékosabb oldalát megragadó fellépők, hidat építve a komolyzene és az opera felé.

A Szent Efrém férfikar, a Vivat Bacchus és a komoly- és cigányzenében egyaránt otthonosan mozgó virtuózok, a Jávorkai Brothers mellett érkezik Janklovics Péter is a Zenegyűlölő 1.0 című műsorral és a Danubia Zenekarral. A Zenegyűlölő a stand-up komédián keresztül mutatja be, hogy a komolyzene iránti rajongás nem is annyira ördögtől való. Pál István "Szalonna" és Bandája a magyar népzene segítségével Kodály nyomába ered, a Band of Streets pedig New Orleans-i stílusú utcazenével hoz pörgést a fesztivál életébe. Azok sem maradnak program nélkül, akik a zenén túl érdekes sztorikat is szeretnének hallani az opera világából: a „Szerelem opera idején” szeptember 5-én érkezik.

Nemcsak a Széchenyi téren csendül fel egész héten a könnyed, de minőségi zene: Baranya-szerte „Úton a kultúra” mobilszínpad tűnik fel, Pécsen pedig flashmob-ok, játszótéri koncertek és belvárosi térzene szól majd több napon át. Emellett szombaton muzsikáló erdő és vasárnap családi napi ringató koncert és hangszersimogató lesz a Zsolnay negyedben.

Zenei ínyencségként szeptember 7-én és 9-én Puccini La Rondine (A fecske) című darabja hangzik fel a Kodály Központban a pécsi zenekar tolmácsolásában. Érkezik a világ egyik legnagyobb tenorjának tartott José Cura, aki első alkalommal tavaly csatlakozott a fesztiválhoz és pezsgő, barátságos személyiségével, fantasztikus előadásával kápráztatta el a hallgatóságot. Idén nemcsak énektehetségével varázsol el minket, de karmesterként is közvetíti különleges karakterét. A Fecske hangulata a bécsi operettek világát, a Párizsban és a Riviérán játszódó cselekménye azonban a Bohémélet és A kaméliás hölgy történetét idézi. Különleges hangszerelésű szimfonikus kompozíciójában virtuóz könnyedséggel szövődnek bele a korabeli tánczenék, a keringő, tangó, polka, foxtrott elemei.

Külön érdekesség Cura személyes tapasztalata a fecskékről. Ahogy ő fogalmazott, utalva a mű szereplőire: „a fecskék nem tudnak bezárva élni, [de] minden évben visszatérnek ugyanarra a helyre . . . Rambaldo ezért nem fosztja meg Magdát a számára oly fontos szabadságtól: tudja, hogy ’fecskéje’ előbb-utóbb visszatér.”

A fesztivál kiemelt hangversenyei itt nem érnek véget. Szeptember 8-án az Opera Gálán José Cura a debreceni Kodály Filharmonikusok és a szintén debreceni Kodály Kórus mellett olyan világhírű barátaival lép fel, mint Ester Pavlu (mezzoszoprán) és Piero Terranova (bariton). A legismertebb operaklasszikusok csendülnek majd fel: az Otello, a Nabucco, az Aida és a Don Carlos (Verdi) mellett a Carmen (Bizet), a Tosca (Puccini) és a Parasztbecsület (Mascagni).

A Zeneszüret Fesztivál záróakkordját Francesco Finotti orgonaművész, az 1978-as Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaverseny győztese szólaltatja meg szeptember 10-i koncertjén a Bazilikában.

Programok

2023.09.04. - hétfő 19:00
ZENEGYŰLÖLŐ 1.0

Pécs, Széchenyi tér - Opera Cuvée Színpad
Szimfonikus zenei stand-up koncert mindenről, amit utálunk, vagy nem értünk a klasszikus zenei koncertekben. Ha Önt netán elriasztaná a „komolyzene” szó, Janklovics Péter humorista segít: a Zenegyűlölő 1.0 című előadáson egy szimfonikus stand-up koncerten megpróbálhatja levetkőzni a műfaj iránti ellenszenvét. A profi zenei hátteret az ország egyik vezető szimfonikus zenekara, a Danubia Zenekar biztosítja Hámori Máté karmester biztos irányítása mellett.

ELŐADÓK:

Janklovics Péter - színész, humorista
Hámori Máté - karmester
Danubia Zenekar

MŰSOR:
Mozart: Figaro házassága – nyitány
Strauss: A denevér – nyitány
Beethoven: VII. szimfónia - I. tétel
Bizet: Carmen - részletek
Rossini: A tolvaj szarka – nyitány

2023.09.05. - kedd 19:00
SZERELEM OPERA IDEJÉN

Pécs, Széchenyi tér - Opera Cuvée Színpad
Az opera nem kimondottan intellektuális műfaj. Világnézetek, eszmék, filozófiák megfogalmazására és ütköztetésére nem igazán alkalmas. Érzelmek bemutatására és megjelenítésére azonban nem nagyon lehet jobb műfajt találni. A zenével katalizált szöveg semmihez sem hasonlítható emocionális energiát képes közvetíteni. Minél erősebbek és szélsőségesebbek az emóciók, annál inkább kívánkoznak az opera színpadára. A legszenvedélyesebb emberi érzés, a szerelem bemutatására ez az ideális műfaj. Kis túlzással: a szerelem maga az opera!

A szerelem opera idején (ismerős a cím?) izgalmas sztorikat hoz az opera világából, áriákkal, szerelmi duettekkel és sok-sok humorral fűszerezve. Áriák és szerelmi duettek csendülnek fel Mozart, Donizetti és Puccini operáiból. Hábetler András Kossuth-díjas operaénekes szavaival: „Ha egyáltalán nem érdekli az opera, de volt már szerelmes, és nincs ellenére egy órányi minőségi szórakozás, akkor önt is várjuk!”

Külön érdekesség, hogy olyan impresszionista festők képei illusztrálják az előadást, mint Monet és Van Gogh.

ELŐADÓK:

FaReMiDo Operatársulat
Kriszta Kinga - szoprán
Horváth István - tenor
Köteles Géza - zongora
Hábetler András - bariton, műsorvezető

2023.09.06. - szerda 19:00
HÍD A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN

Pécs, Széchenyi tér - Opera Cuvée Színpad

közreműködnek: a Magyar Állami Nép Együttes táncos szólistái

KODÁLY ÉS BARTÓK NYOMÁBAN SZALONNA ÉS BANDÁJÁVAL
Pál István Szalonna és bandája ezen a koncerten a Kárpát-medencében barangol népzenei kincsek után kutatva. Ezeket a kincseket Kodály Zoltán és Bartók Béla gyűjtötte és térképezte fel, és ugyanezek a kincsek inspirálták a Székely Fonó daljátékot, a Háry Jánost és Bartók Román népi táncok művét is.

A zenekart vezető Pál István hegedű- és énekművészt 2015-ben tüntették ki Liszt Ferenc-díjjal, 2019-ben pedig a Magyarország Érdemes Művésze díjjal.

ELŐADÓK:

Pál István Szalonna - hegedű, ének
Pál Eszter - ének
Gombai Tamás - hegedű
Gera Attila - fúvós hangszerek
Karacs Gyula - brácsa
Ürmös Sándor - cimbalom
Doór Róbert - nagybőgő
Magyar Állami Népi Együttes táncos szólistái

2023.09.07. - csütörtök 18:00
TÁNCCAL-ZENÉVEL
Pécs, Jókai tér

TÉRZENE

ELŐADÓK:

5Spirit fúvósötös
Tandi Zsófia - tánc

2023.09.07. - csütörtök 18:00
ISMERŐS DALLAMOK

Pécs, Színház tér

TÉRZENE
ELŐADÓK:

Horváth István - tenor, harmonika
Kriszta Kinga - szoprán

2023.09.07. - csütörtök 19:00
PUCCINI: A FECSKE

Pécs, Kodály Központ
A fecske vagy a visszatérés szabadsága

Sok évvel ezelőtt átéltem egy olyan élményt, amelyet csak később értettem meg, amikor a A fecske librettóját tanulmányoztam:

A házam garázsába érve megláttam egy fecskét, amely a mennyezettől néhány centiméterre repült, és kétségbeesetten kereste a kiutat.  Mivel azt hittem, hogy véletlenül bezáródott, rohantam, hogy kinyissam az ajtót, és kiengedjem. Legnagyobb meglepetésemre ahelyett, hogy elrepült volna, visszatért befelé, csőrében valamit cipelve.  Ekkor fedeztem fel a fészkét, amelyben alig nagyobb tojások voltak, mint a csicseriborsó! Otthon mindenkinek megmondtam, hogy mindig hagyják nyitva a garázsajtót... Nem sokkal később megszülettek a fiatal madarak, és amikor beköszöntött a tél, a család eltűnt.

A következő évben, nagy meglepetésemre ismét visszatértek a bérlőim...

A fecskék nem tudnak bezárva élni; a szabadság iránti igényük olyan nagy, hogy annak visszaszerzése érdekében akár odáig is elmennek, hogy megölik magukat, ha nekimennek annak, ami fogva tartja őket.  De paradox módon ez a klausztrofóbia, amit a génjeikben hordoznak, nem akadályozza meg őket abban, hogy hűségesek legyenek "otthonukhoz", mert minden évben visszatérnek ugyanarra a helyre, függetlenül attól, hogy mekkora távolságot kell megtenniük, vagy mennyi idő telt el.

Rambaldo ezért nem fosztja meg Magdát a számára oly fontos szabadságtól: tudja, hogy "fecskéje" előbb-utóbb visszatér hozzá.  Mindig is így volt, és mindig is így lesz. // José Cura

ELŐADÓK:

Pannon Filharmonikusok
Kodály Kórus Debrecen
vezényel: José Cura
Pasztircsák Polina - Magda de Civry
Leonardo Caimi - Ruggero Lastouc
Piero Terranova - Rambaldo Fernandez
Nadia Vella - Lisette
Jihoon Son - Prunier
Raposa Kíra - Yvette/Georgette
Mórocz Virág - Suzy/Lolette
Mitrasca Rebecca-Astrid - Bianca/Gabriella

MŰSOR:

Puccini: La Rondine (A fecske)

Jegyár: 4 900 Ft/ 6 400 Ft/ 8 400 Ft

2023.09.07. - csütörtök 19:00
TÁNCCAL-ZENÉVEL

Pécs, Színház tér

TÉRZENE
ELŐADÓK:

5Spirit fúvósötös
Tandi Zsófia - tánc

2023.09.07. - csütörtök 19:00
OPERA KÖNNYEDÉN

Pécs, Jókai-tér

TÉRZENE
ELŐADÓK:

Horváth István - tenor, harmonika
Kriszta Kinga - szoprán

2023.09.07. - csütörtök 20:00
FÚVÓSPÁRBAJ AZ OPERÁNÁL

Pécs, Széchenyi tér - Opera Cuvée Színpad
ELŐADÓK:

Band Of Streets
Nagy Bagi Péter - trombita
Solymosi Péter - trombita
Fűzy Máté - mellophone
Barkóczi László - harsona
Dömösi Tamás - alt szaxofon
Tari Gergely - tenor szaxofon
Matics Zoltán - tuba
Rózsafi Gergely - pergődob
Dömény Balázs - dob

2023.09.07. - csütörtök 20:30
BRASS VIBE STORY

Pécs, Széchenyi tér - Opera Cuvée Színpad

ELŐADÓK:

Brass Vibe
Csák István - harsona
Dénes Dominik - tuba
Kuti Máté - trombita
Pataki Dávid - szaxofon
Bischof Gergő - dob
Keszthelyi Bálint - trombita

New Orleans-i stílusú utcazenekoncertek rézfúvósokkal, ismert operadallamok egyedi stílusban újraértelmezve.

2023.09.08. - péntek 16:00
GYÁRVÁROSI ZENEKAR ÉS A PÉCSI MŰVÉSZETI SYMPHONIC BAND

Pécs, Széchenyi tér - Opera Cuvée Színpad
TÉRZENE KONCERT
A Pécsi Művészeti Symphonic Band (barátainak és rajongóinak PMSB) a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium válogatott növendékeiből, profi zenésznek tanuló fúvós és ütőhangszeresekből álló formáció. Az együttes repertoárja a barokk kortól kezdve napjaink zenéjéig terjed, melyben szimfonikus átiratok, musical feldolgozások és filmzenék is szerepelnek.

A zenekart immár két évtizede Szilágyi Lajos karnagy irányítja. A Zeneszüreten Lajos vezényletével olyan zenei darabok szólalnak majd meg, mint az Üveges tánc (Farkas Ferenc), a Zampa – nyitány (Hérold) és a Víg özvegy – Vilja dal (Lehár).

A Pécs-Gyárvárosi Gyermek és Ifjúsági Fúvószenekar is a fiatal generációk tehetségeiből verbuválódott a színvonalas zene ápolása és népszerűsítése érdekében. Műsorukban a legismertebb klasszikus zenei mesterek darabjaiból válogatnak. Elhangzik majd az 5. magyar tánc (Brahms), a Can-can (Offenbach), a Diótörő egy részlete (Csajkovszkij) és Jerry Bock-tól a Hegedűs a háztetőn – bordal. A fiatal zenekart Magyar Sándor vezényli.

ELŐADÓK:

Pécsi Művészeti Symphonic Band
vezényel: Szilágyi Lajos
Pécs-Gyárvárosi Gyermek és Ifjúsági Fúvószenekar
vezényel: Magyar Sándor
MÜSZI Vegyeskara
Hoffner Tibor - karnagy
Raposa Kíra - szoprán

MŰSOR:

Brahms: 5. magyar tánc
Offenbach: Can-can
Csajkovszkij: Diótörő – részelet
Jerry Bock: Hegedűs a háztetőn - bordal
Hérold: Zampa – nyitány
Lehár: Víg özvegy – Vilja dal
Kodály: Háry János - Toborzó

2023.09.08. - péntek 17:00
VIVAT BACCHUS ÉNEKEGYÜTTES

Pécs, Széchenyi tér - Opera Cuvée Színpad
„OPERA CUVÉE” – BORDALOK ÉS OPERARÉSZLETEK ÜDÍTŐ HÁZASÍTÁSA
Üdítő programmal jön a Vivat Bacchus és Bognár Szabolcs operaénekes. Az Opera Cuvée című produkciójukkal arra a zenei csemegére vállalkoznak, hogy bordalokat és operarészleteket házasítanak, persze amolyan Vivat Bacchus-osan, a popkultúrát és a népi folklór irányzatot egyaránt megjelenítve. Híres operaslágerek szólalnak meg jazz, blues és rock and roll köntösbe bújtatva.

A koncert műsora – akárcsak egy finom Cuvée esszenciája – úgy épül fel, hogy a különböző stílusrétegek harmonikusan egészítik ki egymást, a hallgatóság legnagyobb örömére.

ELŐADÓK:

Vivat Bacchus
Balásy Szabolcs
Szentgyörgyváry Károly
Szentgyörgyváry Péter
Szentgyörgyváry Gergely
Bognár Szabolcs

2023.09.08. - péntek 19:00
OPERA GÁLA

Pécs, Kodály Központ
Gálakoncert Puccini, Verdi és Mascagni tollából. Olyan népszerű operaáriák részletei csendülnek fel a Zeneszüret Fesztivál ezen fénypontján, mint a Nabucco, Aida, Don Carlos, Otello, Carmen, a Parasztbecsület és a Tosca.

Az operarészleteket ráadásul világhírű énekesek adják elő. A világsztár tenorista José Cura mellett Ester Pavlu (mezzoszoprán) és Piero Terranova (bariton) teszi különlegessé majd ezt a gálaestet. Közreműködik a Kodály Filharmonikusok és Kórus Debrecen. 

ELŐADÓK:

Kodály Filharmonikusok Debrecen
Kodály Kórus Debrecen
José Cura - tenor
Ester Pavlu - mezzoszoprán
Piero Terranova - bariton
vezényel: Mario de Rose

MŰSOR:

Verdi: Otello, I. fevonás (részlet)
Verdi: Otello, III. felvonás - „Dio, mi potevi scagliar'
Verdi: Nabucco - Sinfonia
Verdi: Nabucco - „Gli arredi festivi”
Verdi: Aida, IV. felvonás (részlet)
Verdi: Aida, IV. felvonás - „L’abborrita rivale”
Verdi: Don Carlos, III. felvonás - „O don fatale, o don cruel”
Verdi: Don Carlos, III. felvonás - „È lui, desso, l’infante”
Bizet: Carmen, I. felvonás - Habanera
Bizet: Carmen, I. felvonás - Seguidilla
Puccini: Tosca, III. felvonás - Levélária
Puccini: Tosca, I. felvonás - Te Deum
Mascagni: Parasztbecsület - Intermezzo
Mascagni: Parasztbecsület - „Inneggiamo, il Signor non è morto”
Mascagni: Parasztbecsület - „Voi lo sapete, o mamma”
Mascagni: Parasztbecsület - „Ah! lo vedi, che hai tu detto?”

Jegyár: 4 900 Ft/ 6 400 Ft/ 8 400 Ft

2023.09.08. - péntek 19:00
OPERÁLJUNK AZ ELEKTRONIKUS ZENÉVEL

Pécs, Nick Udvar - BAZÁR

ELŐADÓK:

Alekszandr Jaremko - elektronikus zenész

2023.09.08. - péntek 19:00
CINTÁNYÉROS CUDAR VILÁG

Pécs, Jókai tér

TÉRZENE
ELŐADÓK:

Philmarmonic Brass
Bognár Szabolcs - bariton

2023.09.08. - péntek 19:00
ÜTŐS OPERADALLAMOK!

Pécs, Színház tér
TÉRZENE KONCERT

ELŐADÓK:

Percussion Project-Pécs
Őri Eszter
Góth Tamás
Plecskó László

2023.09.09. - szombat 10:00
ZENESZÜRETI PIAC - 
Opera lett, maradhat?
Pécs, Vásárcsarnok
Fesztivál koncert

Kéméndi Tamás (harmonika) és Ódor Botond (tenor) közös koncertjén a komolyzenével olyan modern dolgok ötvöződnek, mint a filmzene vagy akár a jazz.

Kéméndi Tamás sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolta a német zenei kultúra, a jazz harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Ódor Botond operaénekes repertoárja igen széleskörű: a klasszikus zenétől egészen a mai modern zenéig terjed.

A művészek remek zenei duót alkotnak majd a 2023-as Zeneszüret Fesztiválon, ahol könnyed mai slágerek filmzenék ötvöződnek az operával a flashmob-zenélés izgalmas világában.

ELŐADÓK:

Kéméndi Tamás - harmonika
Ódor Botond - tenor

2023.09.09. - szombat 10:00
MUZSIKÁLÓ ERDŐ

Pécs, Mandulás játszótér (erdei tornapálya)

2023.09.09. - szombat 16:00
NAV PÉNZÜGYŐR ZENEKAR

Pécs, Széchenyi tér - Opera Cuvée Színpad

TÉRZENE KONCERT
A Pénzügyőr Zenekar országosan ismert és kedvelt hivatásos fúvószenekar. Repertoárjuk kimondottan sokszínű, a hagyományos fúvósindulóktól a modern fúvószenéig terjed. Játszanak opera-, operett- és musicalátiratokat, klasszikus és kortárs fúvósműveket, na és persze könnyűzenét. Ezeket mind hozzák is a Zeneszüret fesztiválra szeptember 10-én vasárnap Kapi-Horváth Ferenc vezényletével.

ELŐADÓK:

NAV Pénzügyőr Zenekar
vezényel: Kapi-Horváth Ferenc

2023.09.09. - szombat 18:00
SZENT EFRÉM FÉRFIKAR

Pécs, Széchenyi tér - Opera Cuvée Színpad
TÉRZENE KONCERT
Ahogy az opera középpontjában is az éneklés áll, úgy a Szent Efrém Férfikar koncertjén is az emberi hang a főszereplő. Magyarország legnépszerűbb vokális együttese ezen a koncerten az operák egyik előképének számító középkori misztériumjátékokból is idéz, illetve direkt erre az alkalomra készített feldolgozásokon kívül most a szórakoztató, könnyedebb repertoárjával várja a zeneszüretelőket.

ELŐADÓK:

Tóth Péter
Bubnó Márk
Balázs Edgár
Bubnó Tamás
Oláh Marcell
Bubnó Lőrinc
Papp Viktor
Rácz Ambrus

2023.09.09. - szombat 19:00
PUCCINI: A FECSKE

Pécs, Kodály Központ
A fecske vagy a visszatérés szabadsága

Sok évvel ezelőtt átéltem egy olyan élményt, amelyet csak később értettem meg, amikor a A fecske librettóját tanulmányoztam:

A házam garázsába érve megláttam egy fecskét, amely a mennyezettől néhány centiméterre repült, és kétségbeesetten kereste a kiutat.  Mivel azt hittem, hogy véletlenül bezáródott, rohantam, hogy kinyissam az ajtót, és kiengedjem. Legnagyobb meglepetésemre ahelyett, hogy elrepült volna, visszatért befelé, csőrében valamit cipelve.  Ekkor fedeztem fel a fészkét, amelyben alig nagyobb tojások voltak, mint a csicseriborsó! Otthon mindenkinek megmondtam, hogy mindig hagyják nyitva a garázsajtót... Nem sokkal később megszülettek a fiatal madarak, és amikor beköszöntött a tél, a család eltűnt.

A következő évben, nagy meglepetésemre ismét visszatértek a bérlőim...

A fecskék nem tudnak bezárva élni; a szabadság iránti igényük olyan nagy, hogy annak visszaszerzése érdekében akár odáig is elmennek, hogy megölik magukat, ha nekimennek annak, ami fogva tartja őket.  De paradox módon ez a klausztrofóbia, amit a génjeikben hordoznak, nem akadályozza meg őket abban, hogy hűségesek legyenek "otthonukhoz", mert minden évben visszatérnek ugyanarra a helyre, függetlenül attól, hogy mekkora távolságot kell megtenniük, vagy mennyi idő telt el.

Rambaldo ezért nem fosztja meg Magdát a számára oly fontos szabadságtól: tudja, hogy "fecskéje" előbb-utóbb visszatér hozzá.  Mindig is így volt, és mindig is így lesz. // José Cura

ELŐADÓK:

Pannon Filharmonikusok
Kodály Kórus Debrecen
vezényel: José Cura
Pasztircsák Polina - Magda de Civry
Leonardo Caimi - Ruggero Lastouc
Piero Terranova - Rambaldo Fernandez
Nadia Vella - Lisette
Jihoon Son - Prunier
Raposa Kíra - Yvette/Georgette
Mórocz Virág - Suzy/Lolette
Mitrasca Rebecca-Astrid - Bianca/Gabriella

MŰSOR:

Puccini: La Rondine (A fecske)

2023.09.10. - vasárnap

10:00
RINGATÓ

Pécs, Széchenyi tér - Opera Cuvée Színpad

HANGSZERSIMAGOTÓ ÉS INTERAKTÍV GYEREKKONCERT

15.00 - Széchenyi tér - Opera Cuvée színpad
Movie Tenors
Humor, Opera, Hollywood
TérZene koncertek

16.00 - Széchenyi tér - Opera Cuvée színpad
Készenléti Rendőrség Zenekara
vezényel: Szalóky Béla

2023.09.10. - vasárnap 18:00
A VIRTUOZITÁS TITKA

Pécs, Széchenyi tér - Opera Cuvée Színpad
Opera-fantáziák, filmzenék és ismert magyar dallamok – ezt kínálja a koncertshow a virtuóz Jávorkai duóval, magyar virtussal és sok meglepetéssel.

A Jávorkai Brothers virtuóz, szakmai elismerésekkel és díjakkal büszkélkedő, külföldön is elismert, hegedűn és csellón játszó testvérpár-duó, akik most a pécsi közönséget fogják elkápráztatni lenyűgöző hangszeres tudásukkal és zeneszeretettükkel.

ELŐADÓK:

Jávorkai Brothers
Jávorkai Sándor - hegedű
Jávorkai Ádám - cselló
Vienna Virtuosos Chamber Orchestra

MŰSOR:

Vivaldi: B-dúr Kettősverseny
Paganini: Boszorkánytánc
Paganini: Mózes fantázia
Sarasate: Carmen fantázia
Sarasate: Cigánydalok
Ernst: Nyár utolsó rózsája - variációk
Popper: Magyar rapszódia
Csajkovszkij: Pezzo Capriccioso
Paganini: Nel cor più non mi sento
Monti: Csárdás
Brahms: Magyar táncok
Rimszkij-Korszakov: A dongó

2023.09.10. - vasárnap 19:30
FRANCESCO FINOTTI ORGONAESTJE

Pécs, Bazilika
Több napig tartó regisztráció. Ez jellemzi Francesco Finotti orgonamestert. És nem, ez nem a hétköznapi értelemben vett „regisztráció,” mint amikor például egy rendezvényre iratkozunk fel. Ez a regisztráció a koncert helyszínén történő előzetes készülődést jelenti a hangszerrel.

Finotti nem vállal egymás utáni napra koncertet, mert olyan aprólékos. Egyik tanítványa mesélte róla, hogy volt olyan műsor, mely előtt három napig regisztrált annak érdekében, hogy kellően változatos, színes legyen a koncert.

Scarlatti, Bach és Liszt művei mellett Rahmanyinov: fisz-moll prelúdium, Op. 23 No. 1., Largo-jának saját átiratával készül, ami ugyancsak különleges kuriózum. Finotti ezzel tiszteleg a híres szerzőnek születése 150. és halála 80. évfordulóján.

ELŐADÓK:

Francesco Finotti - orgona

MŰSOR:

Rahmanyinov: fisz-moll prelúdium, Op. 23 No. 1., Largo – Francesco Finotti átirata
D. Scarlatti: d-moll szonáta, K. 516, Allegretto
Bach: E dúr prelúdium és fúga, BWV548
Liszt:
- Orfeusz - Jean Guillou átirata
- B-A-C-H fantázia és fúga 
- Változatok Bach Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen című kantátájának témájára

További ingyenes programok: JátszóTér koncertek

SZEPTEMBER 4. HÉTFŐ
18.00 - Mezőszél utcai „Magasházi”
játszótér - MeseOpera Balásy Szabolcs - zongora, ének
Kusnyér Anna - ének

SZEPTEMBER 5. KEDD
18.00 - Zsolnay Negyed játszótér
- MeseOpera
Balásy Szabolcs - zongora, ének
Kusnyér Anna - ének

SZEPTEMBER 6. SZERDA

17.00 - Mezőszél utcai „Magasházi”
játszótér - Ütős operadallamok Percussion Project Pécs
18.00 - Tettye játszótér - MeseOpera Balásy Szabolcs - zongora, ének
Kusnyér Anna - ének

18.00 - Zsolnay Negyed játszótér
- Ismerős dallamok
Kriszta Kinga - szoprán
Horváth István - tenor

18.00 - Tüskésrét játszótér
- Ütős operadallamok
Percussion Project Pécs
TérZene kamarakoncertek

SZEPTEMBER 7. CSÜTÖRTÖK

18.00 Jókai tér - 19.00 Színház tér
- Tánccal zenével
5Spirit Fúvósötös

19.00 - Jókai tér - OperaShow Balásy Szabolcs - zongora, ének
Bognár Szabolcs - bariton

18.00 - Színház tér - Ismerős dallamok
Kriszta Kinga - szoprán
Horváth István - tenor

SZEPTEMBER 8. PÉNTEK

18.00, Jókai tér - 19.00, Színház tér
- Ütős operadallamok
Percussion Project Pécs

18.00, Színház tér - 19.00, Jókai tér
- Cintányéros Cudar Világ
Philharmonic Brass
Bognár Szabolcs - bariton
Rózsa Bernadett - szoprán

19.00 - Nick Udvar - BAZÁR

SZEPTEMBER 9. SZOMBAT

18.00, Jókai tér - 19.00, Színház tér
- Opera lett, maradhat?
Kéméndi Tamás - harmonika
Ódor Botond - tenor
Muzsikáló Erdő

SZEPTEMBER 9. SZOMBAT
- Mandulás játszótér(erdei tornapálya – „kis kör”)
Interaktív sétákon csodálhatja meg
egyszerre a zene és a természet szépségét.
Vezetett túrák indulnak: 10:00, 10:30 és 11:00

15.30 - Pécs ZOO - Zenés KalandoZOO
Hangszer és állatsimogató
TheaterWagen – Úton a kultúra!
Guruló mobilszínpadon csendülnek fel térzene koncertek a vármegye nagyobb városaiban.

Az esti szabadtéri nagykoncertek esőhelyszíne

  • Szeptember 4-5-6-8-án a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínház.
  • Szeptember 9-10-én a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium díszterme

 

Találatok száma: 49

Fordan Hotel Pécs

Fordan Hotel Pécs

A Fordan Hotel Pécs szívében, a történelmi városrész szélén található. A szállodában igényesen kialakított, standard, deluxe és apartman típusú, valamint gyermekbarát szoba is megtalálható. Szállodánk lakói részére biliárd centerünk, éttermünk és bárunk nyújt szórakozási lehetőségeket. Mini ...

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Adele Hotel Pécs

Adele Hotel Pécs

Az Adele Boutique Hotel Pécs legújabb szállodája, amely 2015 júliusában nyitotta meg kapuit. A 4 csillagos hotelnek egy 19. századi műemlékvédelem alatt álló épület ad otthont Pécs történelmi belvárosában. A szobákban illetve az apartmanokban a korabeli és modern kor egyedi házassága köszön vissza ...

Arató Vendégház

Arató Vendégház

A vendégház 4 személyes apartmanjában és vendégszobáiban kényelmes szállást találnak a vendégek.

Bagolyvár Vendéglő és Fogadó Pécs

Bagolyvár Vendéglő és Fogadó Pécs

Pécs fölött a Havihegynek közismerten jó a levegője, egészséges és szép környezetben lehet itt eltölteni a pihenésre szánt időt a Bagolyvárban. A Bagolyvár különlegessége a tizenkilenc magyar népművészet elemeivel díszített szobájában rejlik, valamint abban a hat présházat mintázó lakosztályban, ...

Barbakán Hotel Pécs

Barbakán Hotel Pécs

Pécs történelmi belvárosától egy karnyújtásnyira, a Pécsi Székesegyház mögött található a Barbakán Hotel, mely 16 db ***-os két-, három-, ill. négyágyas szobával, konferenciateremmel, teremgarázzsal várja kedves vendégeit.

Boutique Hotel Sopianae*** Superior Pécs

Boutique Hotel Sopianae*** Superior Pécs

A Boutique Hotel Sopianae Pécs városközpontjában helyezkedik el. Építészete és kialakítása ellentétre épül - a kívül műemlék jellegű épület belsőépítészete a modern vonulatot tükrözi. Vendégünk minden esetben személyre szabott, magas színvonalú szolgáltatást várhat közvetlen, mégis diszkrét ...

Büdöskúti Kulcsosház

Büdöskúti Kulcsosház

A Büdöskúti kulcsosház Remete-rét és Orfű között félúton, a műúttól északnyugati irányban, mintegy 800 m-re található, a KÉK-túra és `ZÖLD KERESZT` jelzésű turistaúton haladva. A ház 12 fő elszállásolására alkalmas.

Centrum Apartmanhotel Pécs

Centrum Apartmanhotel Pécs

Apartmanhotelünk a világörökség részét képező ókeresztény emlékektől, a Székesegyháztól és Pécs belvárosának híres múzeumutcájától néhány percre található a villanegyedben.

Ciszterci Ház Pécs

Ciszterci Ház Pécs

A szálláshely a Miasszonyunk Női Kanonokrend volt rendházában található. Az 1870. körül épített, műemlékvédelem alatt álló, barokk stílusú épület teljes felújításon esett át, így a hangulatos külső mögött már teljesen modern szálláshelyet alakítottak ki Pécs belvárosában.

City Hotel Ágoston Pécs

City Hotel Ágoston Pécs

Hotelünk Pécs belvárosában, csendes helyen szép környezetben található. A történelmi városközpont pár perces sétával kényelmesen megközelíthető Pécs mediterrán hangulatú sétálóutcáin.

1 2 3 4 5   
Találatok száma: 66

Fordan Center Étterem Pécs

Fordan Center Étterem Pécs

A pécsi Fordan Center minőségi ételeivel és széles italkínálatával várja vendégeit. Könnyű, friss ételek, ízletes tészták és pizzák, tradicionális magyar ételek, minőségi italkínálat. Éttermünk Pécs belvárosban található, a Széchenyi tértől 4 perc sétára, közel a buszpályaudvarhoz, valamint a ...

Kiemelt partner
Aranygaluska Étterem Pécs

Aranygaluska Étterem Pécs

A magyar konyhaművészet legszebb hagyományait követve éttermünk megbízható minőséget, korrekt árakat, és minden igényhez alkalmazkodó ételválasztékot kínál. A belváros szívében, hangulatos környezetben várjuk minden kedves vendégünket naponta változó menü ajánlatainkkal. Ebédidőben a lendületes ...

Bagolyvár Vendéglő és Fogadó Pécs

Bagolyvár Vendéglő és Fogadó Pécs

Pécs fölött a Havihegynek közismerten jó a levegője, egészséges és szép környezetben lehet itt eltölteni a pihenésre szánt időt a Bagolyvárban. A Bagolyvár különlegessége a tizenkilenc magyar népművészet elemeivel díszített szobájában rejlik, valamint abban a hat présházat mintázó lakosztályban, ...

Ciao Pizzéria és Ristorante Pécs

Ciao Pizzéria és Ristorante Pécs

Menjünk “az olaszba” – csak így, ilyen egyszerűen hívják a visszajáró vendégek a Ciao-t egymás között. Őszintén örülünk ennek, mert úgy tűnik, a 2014-es nyitás óta eltelt évek alatt sikerült a környék egyik legjobb olasz éttermévé válnunk.

Csoko-Láda Csokibolt és Manufaktúra

Csoko-Láda Csokibolt és Manufaktúra

A Csoko-Láda Csokiboltban nemcsak a világ finom csokoládéi kaphatóak, hanem mivel Kézműves Manufaktúra is, saját kézzel készített kézműves csokoládékat is vásárolhatsz. Csokoládét lehet önteni gyerekcsoportoknak.

Diana Étterem Pécs

Diana Étterem Pécs

A hagyományos magyar konyha gazdag választékával várjuk kedves vendégeinket. Rendezvények, lakodalmak, bálok ideális helyszíne Pécs kertvárosában a Diana Vendéglő.

Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs

Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs

Az Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs `legmediterránabb` terén, a Széchenyi tértől alig pár lépésnyire fekvő Jókai téren található. A langymeleg tavaszi éjek és a forró nyári esték egyik legkedveltebb, leghangulatosabb terasza, amit egyetlen Pécsre látogató sem hagyhat ki!

Eozin Corso

Eozin Corso

Pécs történelmi belvárosában, a sétálóutca közepén, a Színház Téren található a kétszintes Eozin-Corso étterem, mely olvasztótégelye és fő találkozóhelye több generációnak, és közkedvelt a turisták, külföldi diákok között is jó hangulata és magas minőségű szolgáltatása végett. Az étterem alsó és felső ...

Gilice Panzió és Étterem Pécs

Gilice Panzió és Étterem Pécs

Figyelünk az apróságokra, alkalmazkodunk vendégeink igényeihez. Az előre haladás az igények megteremtésével lehetséges. Pontosak és megbízhatóak vagyunk. Visszatérő vendégeinket családtagként fogadjuk, folyamatosan éreztetjük velük, hogy számunkra ők a legfontosabbak.

Hotel Millennium**** Pécs

Hotel Millennium**** Pécs

A Hotel Millennium**** Pécs történelmi belvárosában, a Kálvária domb déli oldalán, 5 perc sétaútra található a Széchenyi tértől. A Hotel Millennium természetvédelmi területen fekszik, környékén több múzeum és műemlék található. A szálloda 2011-ben nyerte el a 4*-os minősítést, köszönhetően ...

1 2 3 4 ... 7   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Cziffra György Fesztivál 2024 Cziffra György Fesztivál 2024
2024. február 25. (vasárnap)
Hyperspace 2024. Elektronikus zenei fesztivál Budapest Hyperspace 2024. Elektronikus zenei fesztivál Budapest
  • Budapest
  • X. kerület
2024. április 20. (szombat)
ErődFeszt 2024 Komárom ErődFeszt 2024 Komárom
  • Komárom
2024. május 3. (péntek) - 2024. május 5. (vasárnap)
Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program