A Herold Pince a Pannonhalmi borvidék legfiatalabb borászata. A Herold pince az apátság lábánál, a Gesztenyés-horogban található, a régi-új apátsági pincék közvetlen szomszédságában. A pince kb. 800 éves múltra tekint vissza, a bencések dézsmapinceként használták. A család 2010-ben vásárolta meg a pincét, mely akkor már évek óta kihasználatlanul állt. A kézzel vájt lösz és homokkő pince egy keresztmetszet bővítés után közel 100.000 db slittertégla gondos egymásra rakásával került kialakításra, így nyerte el 2014-ben végleges formáját. Az állandó 13 fok körüli hőmérséklet - megfelelő klímával párosulva – kiváló helynek bizonyul a reduktív eljárással készülő bornak, melyet aztán a legmodernebb technológiával felszerelt rozsdamentes acéltartályokban tárolnak. A szőlő minőségétől függően néhány tétel fahordós érlelésével is foglalkoznak.
A Herold Pince a Pannonhalmi borvidék legfiatalabb borászata. A Herold pince az apátság lábánál, a Gesztenyés-horogban található, a régi-új apátsági pincék közvetlen szomszédságában. A pince kb. 800 éves múltra tekint vissza, a bencések dézsmapinceként használták. A család 2010-ben vásárolta meg a pincét, mely akkor már évek óta kihasználatlanul állt. A kézzel vájt lösz és homokkő pince egy keresztmetszet bővítés után közel 100.000 db slittertégla gondos egymásra rakásával került kialakításra, így nyerte el 2014-ben végleges formáját. Az állandó 13 fok körüli hőmérséklet - megfelelő klímával párosulva – kiváló helynek bizonyul a reduktív eljárással készülő bornak, melyet aztán a legmodernebb technológiával felszerelt rozsdamentes acéltartályokban tárolnak. A szőlő minőségétől függően néhány tétel fahordós érlelésével is foglalkoznak.
A Herold Pince a Pannonhalmi borvidék legfiatalabb borászata. A Herold pince az apátság lábánál, a Gesztenyés-horogban található, a régi-új apátsági pincék közvetlen szomszédságában. A pince kb. 800 éves múltra tekint vissza, a bencések dézsmapinceként használták. A család 2010-ben vásárolta meg a pincét, mely akkor már évek óta kihasználatlanul állt. A kézzel vájt lösz és homokkő pince egy keresztmetszet bővítés után közel 100.000 db slittertégla gondos egymásra rakásával került kialakításra, így nyerte el 2014-ben végleges formáját. Az állandó 13 fok körüli hőmérséklet - megfelelő klímával párosulva – kiváló helynek bizonyul a reduktív eljárással készülő bornak, melyet aztán a legmodernebb technológiával felszerelt rozsdamentes acéltartályokban tárolnak. A szőlő minőségétől függően néhány tétel fahordós érlelésével is foglalkoznak.
A Németh Borház több mint két évtizedes fennállása óta folyamatosan növeli termőterületeit. A pannonhalmi hegyoldalon található ültetvényen többségben fehér szőlő terem, de természetesen a vörös fajták - kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, zweigelt - is megteremnek. Németh Endre családfő a déd- és nagyszülőktől eredezteti a szőlő és a borkészítés szeretetét. Az elődöktől tanultak, valamint az alapítás óta szerzett rengeteg tapasztalat eredményezi a kiváló Németh borokat, amelyek palackozva és folyóborként is megvásárolhatóak.
A Németh Borház több mint két évtizedes fennállása óta folyamatosan növeli termőterületeit. A pannonhalmi hegyoldalon található ültetvényen többségben fehér szőlő terem, de természetesen a vörös fajták - kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, zweigelt - is megteremnek. Németh Endre családfő a déd- és nagyszülőktől eredezteti a szőlő és a borkészítés szeretetét. Az elődöktől tanultak, valamint az alapítás óta szerzett rengeteg tapasztalat eredményezi a kiváló Németh borokat, amelyek palackozva és folyóborként is megvásárolhatóak.
A Németh Borház több mint két évtizedes fennállása óta folyamatosan növeli termőterületeit. A pannonhalmi hegyoldalon található ültetvényen többségben fehér szőlő terem, de természetesen a vörös fajták - kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, zweigelt - is megteremnek. Németh Endre családfő a déd- és nagyszülőktől eredezteti a szőlő és a borkészítés szeretetét. Az elődöktől tanultak, valamint az alapítás óta szerzett rengeteg tapasztalat eredményezi a kiváló Németh borokat, amelyek palackozva és folyóborként is megvásárolhatóak.
A Porta étterem letisztultabb ételeket kínál, de egyértelműen a magyar gasztronómiai alapokra támaszkodva adhat helyet a társas, céges és családi rendezvényeknek, esküvőknek, illetve nyújthat menedéket megpihenni vágyó turistáknak, bicikliseknek és csoportos kirándulások résztvevőinek, és persze a helyi– és környékbelieknek. Mindig a minőségre törekszünk, természetesen az új gasztronómiai trendek alkalmazásával. Ápoljuk a régió hagyományait és célunk az izgalmas, de mégis letisztult ízpárosítások megismerése és megismertetése. Folyamatosan, az évszaknak megfelelő friss nyersanyagból összeállított és a séfünk által megálmodott ételkülönlegességeket kínálunk vendégeinknek.
A Porta étterem letisztultabb ételeket kínál, de egyértelműen a magyar gasztronómiai alapokra támaszkodva adhat helyet a társas, céges és családi rendezvényeknek, esküvőknek, illetve nyújthat menedéket megpihenni vágyó turistáknak, bicikliseknek és csoportos kirándulások résztvevőinek, és persze a helyi– és környékbelieknek. Mindig a minőségre törekszünk, természetesen az új gasztronómiai trendek alkalmazásával. Ápoljuk a régió hagyományait és célunk az izgalmas, de mégis letisztult ízpárosítások megismerése és megismertetése. Folyamatosan, az évszaknak megfelelő friss nyersanyagból összeállított és a séfünk által megálmodott ételkülönlegességeket kínálunk vendégeinknek.
A Porta étterem letisztultabb ételeket kínál, de egyértelműen a magyar gasztronómiai alapokra támaszkodva adhat helyet a társas, céges és családi rendezvényeknek, esküvőknek, illetve nyújthat menedéket megpihenni vágyó turistáknak, bicikliseknek és csoportos kirándulások résztvevőinek, és persze a helyi– és környékbelieknek. Mindig a minőségre törekszünk, természetesen az új gasztronómiai trendek alkalmazásával. Ápoljuk a régió hagyományait és célunk az izgalmas, de mégis letisztult ízpárosítások megismerése és megismertetése. Folyamatosan, az évszaknak megfelelő friss nyersanyagból összeállított és a séfünk által megálmodott ételkülönlegességeket kínálunk vendégeinknek.
A Torell Pince családi kézműves pincészet. Pannonhalmán a Gesztenyés Horogban található pincéjük jelenleg felújítás alatt van. A felújítás célja, hogy a pince egyaránt alkalmas legyen vendégfogadásra és a kézműves borászat hagyományainak, értékeinek bemutatására is. Mostanra egy 25 fős, hangulatos kóstolóhelyiség már elkészült. Igazi különlegességnek számít a történelmi léptékű, ritkaság számba menő és jelentőségteljes méretű (480 m2-es) középkori pince.
A Torell Pince családi kézműves pincészet. Pannonhalmán a Gesztenyés Horogban található pincéjük jelenleg felújítás alatt van. A felújítás célja, hogy a pince egyaránt alkalmas legyen vendégfogadásra és a kézműves borászat hagyományainak, értékeinek bemutatására is. Mostanra egy 25 fős, hangulatos kóstolóhelyiség már elkészült. Igazi különlegességnek számít a történelmi léptékű, ritkaság számba menő és jelentőségteljes méretű (480 m2-es) középkori pince.
A Torell Pince családi kézműves pincészet. Pannonhalmán a Gesztenyés Horogban található pincéjük jelenleg felújítás alatt van. A felújítás célja, hogy a pince egyaránt alkalmas legyen vendégfogadásra és a kézműves borászat hagyományainak, értékeinek bemutatására is. Mostanra egy 25 fős, hangulatos kóstolóhelyiség már elkészült. Igazi különlegességnek számít a történelmi léptékű, ritkaság számba menő és jelentőségteljes méretű (480 m2-es) középkori pince.