Vendéglőnk kellemes környezetben a hagyományos értelemben vett családias vendéglátást valósítja meg. Ha Ön házias ízekre vágyik, vagy éppen arra, hogy a nagymamája által készített ételek ízét újra érezze – ezeket nálunk mind megtalálja. Ételeink jó része kemencében készül, vagy valamelyik alkotóeleme kapcsolódik a kemencéhez, amely vendéglőnk ékessége. A vendég szeme láttára készülnek a hagyományos fafűtéses kemencében az ínycsiklandó vendégváró ételek.
Vendéglőnk kellemes környezetben a hagyományos értelemben vett családias vendéglátást valósítja meg. Ha Ön házias ízekre vágyik, vagy éppen arra, hogy a nagymamája által készített ételek ízét újra érezze – ezeket nálunk mind megtalálja. Ételeink jó része kemencében készül, vagy valamelyik alkotóeleme kapcsolódik a kemencéhez, amely vendéglőnk ékessége. A vendég szeme láttára készülnek a hagyományos fafűtéses kemencében az ínycsiklandó vendégváró ételek.
Vendéglőnk kellemes környezetben a hagyományos értelemben vett családias vendéglátást valósítja meg. Ha Ön házias ízekre vágyik, vagy éppen arra, hogy a nagymamája által készített ételek ízét újra érezze – ezeket nálunk mind megtalálja. Ételeink jó része kemencében készül, vagy valamelyik alkotóeleme kapcsolódik a kemencéhez, amely vendéglőnk ékessége. A vendég szeme láttára készülnek a hagyományos fafűtéses kemencében az ínycsiklandó vendégváró ételek.
A borlovagrend célkitűzése ápolni és átadni Tihany-félsziget szőlészeti borászati hagyományait. Népszerűsíteni a kulturált borfogyasztást, hogy a borgasztronómia turisztikai vonzerővé váljon. Mindezt úgy, hogy közben Tihany jó híre növekedjen. A tihanyi borrend zászlósbora a Tihanyi Cabernet. A tihanyi félszigeten termett bor íz- gazdagsága és eleganciája utolérhetetlen, illata rabul ejtő, a fogyasztónak csodálatos élményt nyújt. Színgazdagsága a tihanyi bércek ékköve.
A borlovagrend célkitűzése ápolni és átadni Tihany-félsziget szőlészeti borászati hagyományait. Népszerűsíteni a kulturált borfogyasztást, hogy a borgasztronómia turisztikai vonzerővé váljon. Mindezt úgy, hogy közben Tihany jó híre növekedjen. A tihanyi borrend zászlósbora a Tihanyi Cabernet. A tihanyi félszigeten termett bor íz- gazdagsága és eleganciája utolérhetetlen, illata rabul ejtő, a fogyasztónak csodálatos élményt nyújt. Színgazdagsága a tihanyi bércek ékköve.
A borlovagrend célkitűzése ápolni és átadni Tihany-félsziget szőlészeti borászati hagyományait. Népszerűsíteni a kulturált borfogyasztást, hogy a borgasztronómia turisztikai vonzerővé váljon. Mindezt úgy, hogy közben Tihany jó híre növekedjen. A tihanyi borrend zászlósbora a Tihanyi Cabernet. A tihanyi félszigeten termett bor íz- gazdagsága és eleganciája utolérhetetlen, illata rabul ejtő, a fogyasztónak csodálatos élményt nyújt. Színgazdagsága a tihanyi bércek ékköve.
A TILIA több, mint egy borvendéglő. Az ízletes ételek mellett, szellemi és lelki táplálékot is nyújtunk TILIART koncert sorozatunkkal, mert szerintünk a dolgok összefüggenek, és aki értékeli a finom ízeket, a zamatos borokat, az szereti a jó zenét, és a tartalmas gondolatokat is. A Tilia Borvendéglő a Magyar Konyha Magazin szerint a 10 legjobb észak-balatoni hely között található. Hagyományos, magyaros konyhát képviselünk, megspékelve egy kis mediterrán, néha észak-afrikai, ázsiai vagy skandináv stíluselemmel. Az ételeket friss, helyi alapanyagokból készítjük. Ételeinket az itt lévő hegyek boraihoz társítjuk.
A TILIA több, mint egy borvendéglő. Az ízletes ételek mellett, szellemi és lelki táplálékot is nyújtunk TILIART koncert sorozatunkkal, mert szerintünk a dolgok összefüggenek, és aki értékeli a finom ízeket, a zamatos borokat, az szereti a jó zenét, és a tartalmas gondolatokat is. A Tilia Borvendéglő a Magyar Konyha Magazin szerint a 10 legjobb észak-balatoni hely között található. Hagyományos, magyaros konyhát képviselünk, megspékelve egy kis mediterrán, néha észak-afrikai, ázsiai vagy skandináv stíluselemmel. Az ételeket friss, helyi alapanyagokból készítjük. Ételeinket az itt lévő hegyek boraihoz társítjuk.
A TILIA több, mint egy borvendéglő. Az ízletes ételek mellett, szellemi és lelki táplálékot is nyújtunk TILIART koncert sorozatunkkal, mert szerintünk a dolgok összefüggenek, és aki értékeli a finom ízeket, a zamatos borokat, az szereti a jó zenét, és a tartalmas gondolatokat is. A Tilia Borvendéglő a Magyar Konyha Magazin szerint a 10 legjobb észak-balatoni hely között található. Hagyományos, magyaros konyhát képviselünk, megspékelve egy kis mediterrán, néha észak-afrikai, ázsiai vagy skandináv stíluselemmel. Az ételeket friss, helyi alapanyagokból készítjük. Ételeinket az itt lévő hegyek boraihoz társítjuk.
A Tornai Pincészet több, mint 50 ha-on termeszt szőlőt, így a családi pincészet ma a legnagyobb Somlón. Elsősorban hagyományos és elfogadott somlói fajtákat termelünk, mint a Juhfark, Furmint, Olaszrizling és Hárslevelű. Emellett megtalálhatóak a Somlóra kevésbé jellemző fajták is, mint a Pinot gris vagy a Pinot blanc. Hogy minden elvárásnak megfelelhessünk, több borcsaládot is létrehoztunk, melynek legfontosabb tagjai a Tornai Classic és a Top Selection család.
A Tornai Pincészet több, mint 50 ha-on termeszt szőlőt, így a családi pincészet ma a legnagyobb Somlón. Elsősorban hagyományos és elfogadott somlói fajtákat termelünk, mint a Juhfark, Furmint, Olaszrizling és Hárslevelű. Emellett megtalálhatóak a Somlóra kevésbé jellemző fajták is, mint a Pinot gris vagy a Pinot blanc. Hogy minden elvárásnak megfelelhessünk, több borcsaládot is létrehoztunk, melynek legfontosabb tagjai a Tornai Classic és a Top Selection család.
A Tornai Pincészet több, mint 50 ha-on termeszt szőlőt, így a családi pincészet ma a legnagyobb Somlón. Elsősorban hagyományos és elfogadott somlói fajtákat termelünk, mint a Juhfark, Furmint, Olaszrizling és Hárslevelű. Emellett megtalálhatóak a Somlóra kevésbé jellemző fajták is, mint a Pinot gris vagy a Pinot blanc. Hogy minden elvárásnak megfelelhessünk, több borcsaládot is létrehoztunk, melynek legfontosabb tagjai a Tornai Classic és a Top Selection család.
Családi pincénk a Balaton északi partján elhelyezkedő csopaki borvidék területén, Csopakon, a berekháti dűlőben található. Az agyagfugázású, kőboltozatos boros pince 1837-ben épült. A szőlőtermelés, borkészítés családi hagyományok útján folytatódott, melyet nagy gondossággal ápolunk mind a mai napig. A jelenlegi szőlőterület kizárólag Csopakon található, Olaszrizling, Sárga Muskotály, Sauvignon Blanc fajtákkal.
Családi pincénk a Balaton északi partján elhelyezkedő csopaki borvidék területén, Csopakon, a berekháti dűlőben található. Az agyagfugázású, kőboltozatos boros pince 1837-ben épült. A szőlőtermelés, borkészítés családi hagyományok útján folytatódott, melyet nagy gondossággal ápolunk mind a mai napig. A jelenlegi szőlőterület kizárólag Csopakon található, Olaszrizling, Sárga Muskotály, Sauvignon Blanc fajtákkal.
Családi pincénk a Balaton északi partján elhelyezkedő csopaki borvidék területén, Csopakon, a berekháti dűlőben található. Az agyagfugázású, kőboltozatos boros pince 1837-ben épült. A szőlőtermelés, borkészítés családi hagyományok útján folytatódott, melyet nagy gondossággal ápolunk mind a mai napig. A jelenlegi szőlőterület kizárólag Csopakon található, Olaszrizling, Sárga Muskotály, Sauvignon Blanc fajtákkal.