Mindeközben Gyenesdiáson - Pulzuson tartják a kezüket
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai nyári wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Mindeközben Gyenesdiáson - Pulzuson tartják a kezüket

Április közepén a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület helyzetfelmérést végzett partnerei körében, hogy képet kapjanak arról, kit hogyan érint a kialakult helyzet, ki hogyan látja az idei szezont. A tagság köszönettel fogadta az érdeklődést, érezve, hogy fontosak az Egyesület számára. A megkeresés során összesen 89 fő érzéseit, tapasztalatait ismerhették meg.

Kiderült, hogy a lemondások a tavaszi, nyár eleji időszakot érintették, a főszezoni foglalásokat jellemzően nem mondták le a vendégek (sok esetben a külföldiek sem), kivárnak. A szállásadók rugalmasak, így sok vendég választja az átfoglalás lehetőségét későbbi, akár 2021. évi időpontra.

A szezonális vendéglátóegységek elhalasztották tavaszi nyitásukat, de már nagyon várják, hogy teljes kapacitással fogadhassák a vendégeket. Többen házhozszállításra, elviteles megoldásra álltak át, illetve a május 4-i nyitást követően már kerthelyiségükbe, teraszaikra is várják a vendégeket.

Mindeközben Gyenesdiáson - Pulzuson tartják a kezüket

Az egyesület partnerei jellemzően kiegészítő bevételi forrásként végzik turisztikai tevékenységüket, így reálisan nézve elfogadják, hogy az idei szezon várhatóan gyengébb lesz, de mindenképp más lesz, mint a megszokott. Ahogy az ábrából is látszik, a válaszadók 45%-a optimista, bízik a nyári szezonban, sőt többen az őszben is. 31 fő, azaz 34 % nem foglalt állást, ők kivárnak.

14% úgy fogalmazott, hogy lemondott az idei szezonról, és ha mégis lesz vendég, akkor örülni fog, 7% azonban elkeseredéséről számolt be, mivel számukra a kiesés számottevő, így nehezen élik meg a bizonytalan helyzetet.

Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában már nagyon készülnek az vendégek fogadására. Az Egyesület minden lehetséges csatornát kihasznál, hogy tagjait segítse az újraindulásban. Folyamatosan gyűjti, feldolgozza és továbbítja a legfontosabb tudnivalókat partnerei részére, sőt, a helyzetre való tekintettel azoknak a szállásadóknak és szolgáltatóknak is több segítséget kíván nyújtani, akik (még) nem tagjai az Egyesületnek. Ebből a megfontolásból tették mindenki számára elérhetővé Vendégváró Kisokosuk Különszámát, amelynek cikkei folyamatosan jelennek meg többek között a település turisztikai portálján is. Ezen kívül a tagok részére rendszeresen frissülő Gyakran Ismétlődő Kérdések jegyzet készült az egyesület zárt Facebook csoportjában.

A Tourinform iroda személyes ügyfélfogadását ugyan átmenetileg szünetelteti, de emailben és telefonon továbbra is készséggel állunk rendelkezésre. Bármilyen kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal.
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

2020-05-05 13:30:03


Online jegyvásárlás


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG