Magyar Nemzeti Múzeum - Online tananyag digitális tanórákra pedagógusoknak
Új autót vásárolna? Ismerje meg az új Volkswagen Golf Variant különlegességeit!
Új autót vásárolna? Ismerje meg az új Volkswagen Golf Variant különlegességeit!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Magyar Nemzeti Múzeum - Online tananyag digitális tanórákra pedagógusoknak

Az online tananyagok célja a tanítás és a tanulás segítése. Ezek a tananyagok alkalmasak arra, hogy a tanórába beépítve szemléltetésként szolgáljanak vagy egy-egy tananyagrészt a diákok önállóan dolgozzanak fel. A tematikus anyagok úgy épültek fel, hogy a diákok és a pedagógusok számára is újdonságot nyújtsanak: online játékok, videók, múzeumi kincsek, feladatok, érdekességek találhatóak meg.

1. Online tananyag

Szent István országa
Királyok, lovagok és kultúra a középkori Magyarországon
A Rákosi-korszak Magyarországon
Kapocs
Pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban

2. Előre egyeztetett időpontban online múzeumpedagógiai foglalkozás

Iskolai osztályok számára elérhetőek az online múzeumpedagógiai foglalkozások, melyek célja, hogy csoportra szabottan, interaktív módon ismerkedjenek meg egy-egy témával a múzeumpedagógus segítségével. Az órák célja, hogy beszélgetéssel, csoportfeladatokkal élményt és tudást szerezzenek a résztvevők.

A Szent István országa c. online órán az Árpád-kori társadalom, életmód, gazdaság, művészetek kerülnek a középpontba. Ajánlott korosztály: 5-9. évfolyam
Királyok, lovagok és kultúra a középkori Magyarországon: mi történt az Anjou királyok uralkodása alatt? Hogyan virágzott a lovagi kultúra a Magyar Királyságban?  Milyen volt az élet a 14 -15. században? Milyen volt az élet a középkori városokban, hogyan épültek a várak, milyen veszélyekkel kellett szembenéznie az uralkodónak? Ajánlott korosztály: 6-10. évfolyam
A Rákosi-korszak Magyarországon: a virtuális túra a Magyar Nemzeti Múzeum Állandó történeti kiállításában kalauzol végig. Az online foglalkozáson megismerhető a Rákosi-korszak egésze: társadalom, gazdaság, ipar. Ajánlott korosztály: 8-12. évfolyam
Kapocs: A Nemzeti Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum közösen megvalósuló foglalkozásán az 1848. március 15-i forradalommal ismerkednek meg a résztvevők: virtuálisan látogatják meg a forradalom ikonikus helyszíneit. Ajánlott korosztály: 6-10. évfolyam
Az órák a Zoom felületén zajlanak, a résztvevők meghívót kapnak. Az online órához a ThingLink weboldalt használják fel a múzeumpedagógusok, amely alkalmazáson megtekinthetőek a múzeumi tárlatok. A foglalkozás időtartama 45-60 perc, ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés és bővebb információ: +36 1 / 327 77 03, +36 1/ 327 77 00/346-os, 262-es, 330-as mellékek vagy muzeumpedagogia@hnm.hu

3. Előre egyeztetett időpontban online tárlatvezetések diákoknak

A tárlatvezetések célja, hogy az adott korcsoport igényeit figyelembe véve, csoportra szabottan és interaktívan megismertesse az érdeklődőkkel az adott témát. Az online tárlatvezetés során a résztvevők bepillantást nyernek 1-1 történelmi korszakba, és a tárlatvezető segítséget nyújt abban, hogy az érdeklődők a múzeumi tárgyak segítségével feldolgozzák az adott korszak/korszakok sajátosságait.

Aktuálisan elérhető online tárlatvezetéseink diákcsoportoknak:
TOP10 – Az MNM legjelentősebb műtárgyai - Fedezze fel velünk a koronázási palástot, nézze meg a legszebb aranykincseket vagy vessen egy pillantást a leghíresebb zeneszerzők hangszereire. Ismerkedjen meg gyűjteményünk legkiemelkedőbb darabjaival 1 órában.

A tárlatvezetések a ZOOM alkalmazás felületén zajlanak, amelynek hozzáférési adatait a csoport a program előtt megkapja. A tárlatvezető a ThingLink weboldal segítségével nyújt virtuálisan betekintést az MNM vonatkozó kiállításaiba.

A tárlatvezetések időtartama ~60 perc. Az online tárlatvezetés diákcsoportoknak ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Jelentkezés és bővebb információ: tarlatv@mnm.hu címen, +36-1-327-7749

Málenkij Robot Emlékhely

Az MNM Málenkij Robot Emlékhelyen található Pokol bugyrai… ,,Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban c. kiállításhoz kapcsolódó online tárlatvezetésen a diákok úgy érezhetik, mintha az Emlékhely kamráit járnák végig. A kiállítás a második világháború után tömegesen elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket, fényképeken, plakátokon, visszaemlékezéseken és túlélőktől származó tárgyakon keresztül mutatja be Magyarország második világháborús végnapjait, a kényszermunkára elhurcoltak keserves mindennapjait, és a hazatérés keserédes pillanatait.

Ajánlott korosztály: 7-12. évfolyam

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött: További információ és időpontfoglalás: malenkij@mnm.hu, +36 30 701 52 23

További információ: https://mnm.hu/online-foglalkozasok-diakoknak

2021-01-28 08:28:48

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!

Magyar Nemzeti Múzeum
Magyar Nemzeti Múzeum
  • Budapest
  • VIII. kerület

Kiemelt ajánlatok


Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG