A Lídia Borház saját terméséből előállított borait kellemes környezetben, a pincében és vinotékában lehet fogyasztani, valamint hordós vagy palackos kiszerelésben - akár web áruházon keresztül is - megvásárolni. A kiváló termőhelyeken szüretelt szőlőből szakmai igényességgel erjesztett borokat, a hagyományos technológiát korszerű eljárásokkal ötvözve érleljük és egyre növekvő hányadban palackozzuk.
A Lídia Borház saját terméséből előállított borait kellemes környezetben, a pincében és vinotékában lehet fogyasztani, valamint hordós vagy palackos kiszerelésben - akár web áruházon keresztül is - megvásárolni. A kiváló termőhelyeken szüretelt szőlőből szakmai igényességgel erjesztett borokat, a hagyományos technológiát korszerű eljárásokkal ötvözve érleljük és egyre növekvő hányadban palackozzuk.
A Lídia Borház saját terméséből előállított borait kellemes környezetben, a pincében és vinotékában lehet fogyasztani, valamint hordós vagy palackos kiszerelésben - akár web áruházon keresztül is - megvásárolni. A kiváló termőhelyeken szüretelt szőlőből szakmai igényességgel erjesztett borokat, a hagyományos technológiát korszerű eljárásokkal ötvözve érleljük és egyre növekvő hányadban palackozzuk.
Borászatunk tökéletes hely a friss, kirobbanóan gyümölcsös borok kedvelőinek. A borok készítése során kompromisszumot nem ismerve egyetlen célt tartunk szem előtt, hogy az adott évjáratban az adott fajtából kihozzuk a maximumot. Az Etyek-Budai borvidék kiváló termőterülete a friss, reduktív csendes-, és szénsavas borok alapanyagainak, amely tökéletes összhangban van a borászatunk borkészítési koncepciójával: Friss, gyümölcsbomba!
Borászatunk tökéletes hely a friss, kirobbanóan gyümölcsös borok kedvelőinek. A borok készítése során kompromisszumot nem ismerve egyetlen célt tartunk szem előtt, hogy az adott évjáratban az adott fajtából kihozzuk a maximumot. Az Etyek-Budai borvidék kiváló termőterülete a friss, reduktív csendes-, és szénsavas borok alapanyagainak, amely tökéletes összhangban van a borászatunk borkészítési koncepciójával: Friss, gyümölcsbomba!
Borászatunk tökéletes hely a friss, kirobbanóan gyümölcsös borok kedvelőinek. A borok készítése során kompromisszumot nem ismerve egyetlen célt tartunk szem előtt, hogy az adott évjáratban az adott fajtából kihozzuk a maximumot. Az Etyek-Budai borvidék kiváló termőterülete a friss, reduktív csendes-, és szénsavas borok alapanyagainak, amely tökéletes összhangban van a borászatunk borkészítési koncepciójával: Friss, gyümölcsbomba!
A Magyar-hegyi Borok Háza a szikszón újjáéledő borászatnak biztosít szakmai központot, helyet adva - a tárgyi emlékeket bemutató kiállítás mellett-a vincellérképzésnek is. A szikszói szőlőtermesztő és bortermelő kultúra központja. Az épületben található Abaúj térség régmúlt korainak szőlőtermesztését és borkultúráját idéző tárlat.
A Magyar-hegyi Borok Háza a szikszón újjáéledő borászatnak biztosít szakmai központot, helyet adva - a tárgyi emlékeket bemutató kiállítás mellett-a vincellérképzésnek is. A szikszói szőlőtermesztő és bortermelő kultúra központja. Az épületben található Abaúj térség régmúlt korainak szőlőtermesztését és borkultúráját idéző tárlat.
A Magyar-hegyi Borok Háza a szikszón újjáéledő borászatnak biztosít szakmai központot, helyet adva - a tárgyi emlékeket bemutató kiállítás mellett-a vincellérképzésnek is. A szikszói szőlőtermesztő és bortermelő kultúra központja. Az épületben található Abaúj térség régmúlt korainak szőlőtermesztését és borkultúráját idéző tárlat.
Malatinszky Csaba nemesi család sarja, a villányi borvidék kiemelkedő alakja. Művészeti pályára készült, ahonnan a történelem fordulatai sodorták a vendéglátás felé. A 80-as évek végén jött vele szembe a továbblépés lehetősége, amikor Rohály Gáborék, a Hét Borbírák rendjével megszervezték az első sommelier-kurzusokat Magyarországon. Csaba számára ekkor lett egyértelmű, mint korábban családjának is, személyes jövője összefonódik a Borral. Ígéretes tehetségére Láng Györgyék figyeltek fel, állást ajánlottak neki, így lett Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étterem alkalmazásában. 1992-ben nyitotta meg az első hazai vinotékát Budapesten, a József Attila utcában, ahol különleges, magas minőségű, külföldi és magyar borokkal kereskedik, immáron több, mint 22 éve. Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellet várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.
Malatinszky Csaba nemesi család sarja, a villányi borvidék kiemelkedő alakja. Művészeti pályára készült, ahonnan a történelem fordulatai sodorták a vendéglátás felé. A 80-as évek végén jött vele szembe a továbblépés lehetősége, amikor Rohály Gáborék, a Hét Borbírák rendjével megszervezték az első sommelier-kurzusokat Magyarországon. Csaba számára ekkor lett egyértelmű, mint korábban családjának is, személyes jövője összefonódik a Borral. Ígéretes tehetségére Láng Györgyék figyeltek fel, állást ajánlottak neki, így lett Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étterem alkalmazásában. 1992-ben nyitotta meg az első hazai vinotékát Budapesten, a József Attila utcában, ahol különleges, magas minőségű, külföldi és magyar borokkal kereskedik, immáron több, mint 22 éve. Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellet várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.
Malatinszky Csaba nemesi család sarja, a villányi borvidék kiemelkedő alakja. Művészeti pályára készült, ahonnan a történelem fordulatai sodorták a vendéglátás felé. A 80-as évek végén jött vele szembe a továbblépés lehetősége, amikor Rohály Gáborék, a Hét Borbírák rendjével megszervezték az első sommelier-kurzusokat Magyarországon. Csaba számára ekkor lett egyértelmű, mint korábban családjának is, személyes jövője összefonódik a Borral. Ígéretes tehetségére Láng Györgyék figyeltek fel, állást ajánlottak neki, így lett Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étterem alkalmazásában. 1992-ben nyitotta meg az első hazai vinotékát Budapesten, a József Attila utcában, ahol különleges, magas minőségű, külföldi és magyar borokkal kereskedik, immáron több, mint 22 éve. Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellet várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.
A Mándli Borház Csempeszkopácson, Kőszeg és Zalabér között félúton, míg ültetvényeink a Soproni és a Zalai borvidéken több helyszínen találhatók. Termelői borkiméréssel Csempeszkopácson várunk nyitva tartási időben, míg borkóstolóra a csodálatos panorámájú pincénél, Cákon kerül sor. Kóstolóhelyiségünkben egész évben 15 főt tudunk fogadni, de jó időben nagyobb létszám fogadására is lehetőség nyílik a szabadban. Angol és német nyelven is! Parkolás az udvaron, busszal a háztól 20 méterre.
A Mándli Borház Csempeszkopácson, Kőszeg és Zalabér között félúton, míg ültetvényeink a Soproni és a Zalai borvidéken több helyszínen találhatók. Termelői borkiméréssel Csempeszkopácson várunk nyitva tartási időben, míg borkóstolóra a csodálatos panorámájú pincénél, Cákon kerül sor. Kóstolóhelyiségünkben egész évben 15 főt tudunk fogadni, de jó időben nagyobb létszám fogadására is lehetőség nyílik a szabadban. Angol és német nyelven is! Parkolás az udvaron, busszal a háztól 20 méterre.
A Mándli Borház Csempeszkopácson, Kőszeg és Zalabér között félúton, míg ültetvényeink a Soproni és a Zalai borvidéken több helyszínen találhatók. Termelői borkiméréssel Csempeszkopácson várunk nyitva tartási időben, míg borkóstolóra a csodálatos panorámájú pincénél, Cákon kerül sor. Kóstolóhelyiségünkben egész évben 15 főt tudunk fogadni, de jó időben nagyobb létszám fogadására is lehetőség nyílik a szabadban. Angol és német nyelven is! Parkolás az udvaron, busszal a háztól 20 méterre.
A Mátrai Borok Házát 1999-ben hozta létre a Mátrai Hegyközségi Tanács. Itt a mátrai borvidék több mint 100 féle palackozott borával lehet megismerkedni. A pincehelyiségben 50 főig borkóstolásra is lehetőség van. Magyarország borvidékei közül a Mátra borvidéke a 2. legnagyobb. A borvidék a Tarna és a Zagyva folyók között 15-20 km-en terül el. A szőlészetnek, borászatnak nagy hagyományai vannak a borvidéken, hiszen már a Honfoglalás előtt foglalkoztak itt borkészítéssel és szőlőműveléssel. A borvidék fehérborai frissességükről, virág és gyümölcs illatukról ismertek. A kék szőlő aránya kicsi, az ebből készült vörös borokra a könnyedség és szintén gyümölcsös illat a jellemző.
A Mátrai Borok Házát 1999-ben hozta létre a Mátrai Hegyközségi Tanács. Itt a mátrai borvidék több mint 100 féle palackozott borával lehet megismerkedni. A pincehelyiségben 50 főig borkóstolásra is lehetőség van. Magyarország borvidékei közül a Mátra borvidéke a 2. legnagyobb. A borvidék a Tarna és a Zagyva folyók között 15-20 km-en terül el. A szőlészetnek, borászatnak nagy hagyományai vannak a borvidéken, hiszen már a Honfoglalás előtt foglalkoztak itt borkészítéssel és szőlőműveléssel. A borvidék fehérborai frissességükről, virág és gyümölcs illatukról ismertek. A kék szőlő aránya kicsi, az ebből készült vörös borokra a könnyedség és szintén gyümölcsös illat a jellemző.
A Mátrai Borok Házát 1999-ben hozta létre a Mátrai Hegyközségi Tanács. Itt a mátrai borvidék több mint 100 féle palackozott borával lehet megismerkedni. A pincehelyiségben 50 főig borkóstolásra is lehetőség van. Magyarország borvidékei közül a Mátra borvidéke a 2. legnagyobb. A borvidék a Tarna és a Zagyva folyók között 15-20 km-en terül el. A szőlészetnek, borászatnak nagy hagyományai vannak a borvidéken, hiszen már a Honfoglalás előtt foglalkoztak itt borkészítéssel és szőlőműveléssel. A borvidék fehérborai frissességükről, virág és gyümölcs illatukról ismertek. A kék szőlő aránya kicsi, az ebből készült vörös borokra a könnyedség és szintén gyümölcsös illat a jellemző.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
A szőlőtermesztés és a borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról fiúra száll a Mészáros családban, amely az utóbbi években Szekszárd város egyik első számú családi pincészetévé nőtte ki magát. A tájjelegű vörösborok, amelyek a szekszárdi névvel azonosulnak megtalálhatóak Mészáros Pál pincészetében.
A szőlőtermesztés és a borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról fiúra száll a Mészáros családban, amely az utóbbi években Szekszárd város egyik első számú családi pincészetévé nőtte ki magát. A tájjelegű vörösborok, amelyek a szekszárdi névvel azonosulnak megtalálhatóak Mészáros Pál pincészetében.
A szőlőtermesztés és a borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról fiúra száll a Mészáros családban, amely az utóbbi években Szekszárd város egyik első számú családi pincészetévé nőtte ki magát. A tájjelegű vörösborok, amelyek a szekszárdi névvel azonosulnak megtalálhatóak Mészáros Pál pincészetében.
A Németh Borház több mint két évtizedes fennállása óta folyamatosan növeli termőterületeit. A pannonhalmi hegyoldalon található ültetvényen többségben fehér szőlő terem, de természetesen a vörös fajták - kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, zweigelt - is megteremnek. Németh Endre családfő a déd- és nagyszülőktől eredezteti a szőlő és a borkészítés szeretetét. Az elődöktől tanultak, valamint az alapítás óta szerzett rengeteg tapasztalat eredményezi a kiváló Németh borokat, amelyek palackozva és folyóborként is megvásárolhatóak.
A Németh Borház több mint két évtizedes fennállása óta folyamatosan növeli termőterületeit. A pannonhalmi hegyoldalon található ültetvényen többségben fehér szőlő terem, de természetesen a vörös fajták - kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, zweigelt - is megteremnek. Németh Endre családfő a déd- és nagyszülőktől eredezteti a szőlő és a borkészítés szeretetét. Az elődöktől tanultak, valamint az alapítás óta szerzett rengeteg tapasztalat eredményezi a kiváló Németh borokat, amelyek palackozva és folyóborként is megvásárolhatóak.
A Németh Borház több mint két évtizedes fennállása óta folyamatosan növeli termőterületeit. A pannonhalmi hegyoldalon található ültetvényen többségben fehér szőlő terem, de természetesen a vörös fajták - kékfrankos, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, zweigelt - is megteremnek. Németh Endre családfő a déd- és nagyszülőktől eredezteti a szőlő és a borkészítés szeretetét. Az elődöktől tanultak, valamint az alapítás óta szerzett rengeteg tapasztalat eredményezi a kiváló Németh borokat, amelyek palackozva és folyóborként is megvásárolhatóak.