A 2000-ben alakult borlovagrendünk szellemiségében és külsőségeiben egyaránt a zalai tájhoz és hagyományokhoz kíván kapcsolódni. Célja: borvidék szőlő és borkultúrájának ápolása, a zalai borok népszerűsítése, a borkultúra ismereteinek terjesztése. Tagjaink aktív szereplői a közéletnek életnek, és tevékenyek az ismeretek terjesztésében, rendezvények szervezésében.
A 2000-ben alakult borlovagrendünk szellemiségében és külsőségeiben egyaránt a zalai tájhoz és hagyományokhoz kíván kapcsolódni. Célja: borvidék szőlő és borkultúrájának ápolása, a zalai borok népszerűsítése, a borkultúra ismereteinek terjesztése. Tagjaink aktív szereplői a közéletnek életnek, és tevékenyek az ismeretek terjesztésében, rendezvények szervezésében.
A 2000-ben alakult borlovagrendünk szellemiségében és külsőségeiben egyaránt a zalai tájhoz és hagyományokhoz kíván kapcsolódni. Célja: borvidék szőlő és borkultúrájának ápolása, a zalai borok népszerűsítése, a borkultúra ismereteinek terjesztése. Tagjaink aktív szereplői a közéletnek életnek, és tevékenyek az ismeretek terjesztésében, rendezvények szervezésében.
A kézműves borászat ültetvényei Szekszárdon, nagyrészt a Porkoláb-völgyben találhatóak. Kizárólag saját termesztésű bort dolgoznak fel. Boraik nélkülözik az ipari gyakorlatban közismert fajtaélesztők, almasav bontók, enzimek, derítőszerek, színezékek, íz, illat és savszint módosító adalékok alkalmazását, továbbá a szűrést, a sterilizáló eljárásokat, az oxigénadagolást és a hőkezelést. Minden borukat palackozzák.
A kézműves borászat ültetvényei Szekszárdon, nagyrészt a Porkoláb-völgyben találhatóak. Kizárólag saját termesztésű bort dolgoznak fel. Boraik nélkülözik az ipari gyakorlatban közismert fajtaélesztők, almasav bontók, enzimek, derítőszerek, színezékek, íz, illat és savszint módosító adalékok alkalmazását, továbbá a szűrést, a sterilizáló eljárásokat, az oxigénadagolást és a hőkezelést. Minden borukat palackozzák.
A kézműves borászat ültetvényei Szekszárdon, nagyrészt a Porkoláb-völgyben találhatóak. Kizárólag saját termesztésű bort dolgoznak fel. Boraik nélkülözik az ipari gyakorlatban közismert fajtaélesztők, almasav bontók, enzimek, derítőszerek, színezékek, íz, illat és savszint módosító adalékok alkalmazását, továbbá a szűrést, a sterilizáló eljárásokat, az oxigénadagolást és a hőkezelést. Minden borukat palackozzák.
Finom borokkal és jó hangulattal várjuk vendégeinket a kaptárkövek és a szomolyai fekete cseresznye falujában. A Nagy család által 2001-ben alapított borászat. Az Egri Borvidék keleti részén Szomolyán található a pince, és a termőterületeink többsége. A szőlők gondozása, feldolgozása, és a boraink értékesítése is a család felügyeletével zajlik.
Finom borokkal és jó hangulattal várjuk vendégeinket a kaptárkövek és a szomolyai fekete cseresznye falujában. A Nagy család által 2001-ben alapított borászat. Az Egri Borvidék keleti részén Szomolyán található a pince, és a termőterületeink többsége. A szőlők gondozása, feldolgozása, és a boraink értékesítése is a család felügyeletével zajlik.
Finom borokkal és jó hangulattal várjuk vendégeinket a kaptárkövek és a szomolyai fekete cseresznye falujában. A Nagy család által 2001-ben alapított borászat. Az Egri Borvidék keleti részén Szomolyán található a pince, és a termőterületeink többsége. A szőlők gondozása, feldolgozása, és a boraink értékesítése is a család felügyeletével zajlik.
Pincészetünk a hét mindennapján nyitva tart, így vendégeink bármikor betérhetnek egy kis borozásra, amit a hangulatos tufába vájt borozónkban vagy a teraszon ücsörögve fogyaszthatnak el. Amennyiben szervezett borkóstolón és pincelátogatáson szeretnének részt venni, ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges.
Pincészetünk a hét mindennapján nyitva tart, így vendégeink bármikor betérhetnek egy kis borozásra, amit a hangulatos tufába vájt borozónkban vagy a teraszon ücsörögve fogyaszthatnak el. Amennyiben szervezett borkóstolón és pincelátogatáson szeretnének részt venni, ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges.
Pincészetünk a hét mindennapján nyitva tart, így vendégeink bármikor betérhetnek egy kis borozásra, amit a hangulatos tufába vájt borozónkban vagy a teraszon ücsörögve fogyaszthatnak el. Amennyiben szervezett borkóstolón és pincelátogatáson szeretnének részt venni, ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges.
Pannónia legszebb tájainak egyike a Dél-Balatoni Borvidék, ahol már a kelták és a rómaiak is szőlőt termesztettek és bort készítettek. Honfoglaló elődeink a Kaukázus vidékén ismerték meg e növényt. Keresse fel a Dél-Balatoni Borút Egyesület minősített állomásait, ízlelje meg a pincészetek borait, s közben élvezze a szőlőkkel átszőtt Somogyi-dombság lankáinak barátságos, megnyugtató atmoszféráját.
Pannónia legszebb tájainak egyike a Dél-Balatoni Borvidék, ahol már a kelták és a rómaiak is szőlőt termesztettek és bort készítettek. Honfoglaló elődeink a Kaukázus vidékén ismerték meg e növényt. Keresse fel a Dél-Balatoni Borút Egyesület minősített állomásait, ízlelje meg a pincészetek borait, s közben élvezze a szőlőkkel átszőtt Somogyi-dombság lankáinak barátságos, megnyugtató atmoszféráját.
Pannónia legszebb tájainak egyike a Dél-Balatoni Borvidék, ahol már a kelták és a rómaiak is szőlőt termesztettek és bort készítettek. Honfoglaló elődeink a Kaukázus vidékén ismerték meg e növényt. Keresse fel a Dél-Balatoni Borút Egyesület minősített állomásait, ízlelje meg a pincészetek borait, s közben élvezze a szőlőkkel átszőtt Somogyi-dombság lankáinak barátságos, megnyugtató atmoszféráját.
Hiánypótló szakmai összefogást takar a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter. A Pannon Borrégió négy borvidékének (Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány) borászai, borturisztikai szolgáltatói és borász szervezeti fogtak össze azért, hogy egységesen, hatékonyan jelenjenek meg, egyúttal segítve Önt, hogy kényelmesebben, gyorsabban érhesse el kedvenc borait és borászait.
Hiánypótló szakmai összefogást takar a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter. A Pannon Borrégió négy borvidékének (Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány) borászai, borturisztikai szolgáltatói és borász szervezeti fogtak össze azért, hogy egységesen, hatékonyan jelenjenek meg, egyúttal segítve Önt, hogy kényelmesebben, gyorsabban érhesse el kedvenc borait és borászait.
Hiánypótló szakmai összefogást takar a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter. A Pannon Borrégió négy borvidékének (Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány) borászai, borturisztikai szolgáltatói és borász szervezeti fogtak össze azért, hogy egységesen, hatékonyan jelenjenek meg, egyúttal segítve Önt, hogy kényelmesebben, gyorsabban érhesse el kedvenc borait és borászait.
Demeter Csaba borászata 7,5 ha-on gazdálkodik Eger határában, teljesen kézi módszerrel. Természettel együtt élő borászat kiépítésén dolgoznak. Évek óta csak természetes anyagokat használnak a borkészítés során. Kezdetben natúr borok készítésével foglalkoztak, majd áttértek a bio termelésre. A természetazonosság kiemelten fontos a borászat számára.
Demeter Csaba borászata 7,5 ha-on gazdálkodik Eger határában, teljesen kézi módszerrel. Természettel együtt élő borászat kiépítésén dolgoznak. Évek óta csak természetes anyagokat használnak a borkészítés során. Kezdetben natúr borok készítésével foglalkoztak, majd áttértek a bio termelésre. A természetazonosság kiemelten fontos a borászat számára.
Demeter Csaba borászata 7,5 ha-on gazdálkodik Eger határában, teljesen kézi módszerrel. Természettel együtt élő borászat kiépítésén dolgoznak. Évek óta csak természetes anyagokat használnak a borkészítés során. Kezdetben natúr borok készítésével foglalkoztak, majd áttértek a bio termelésre. A természetazonosság kiemelten fontos a borászat számára.
Kóstolóval és szálláshellyel, pince - és dűlőtúrával, borbolttal vár Demeter Ervin és Demeter Endre borászata Mádon. A családi pincészet 8 hektáron gazdálkodik. A borkóstoló, gasztronómiai – és turisztikai csomagok, csapatépítők, étteremfoglalás, kerékpár -és motorbérlés, vadász, lovas -és vízi turizmus programok egyéni igények alapján kerülnek összeállításra.
Kóstolóval és szálláshellyel, pince - és dűlőtúrával, borbolttal vár Demeter Ervin és Demeter Endre borászata Mádon. A családi pincészet 8 hektáron gazdálkodik. A borkóstoló, gasztronómiai – és turisztikai csomagok, csapatépítők, étteremfoglalás, kerékpár -és motorbérlés, vadász, lovas -és vízi turizmus programok egyéni igények alapján kerülnek összeállításra.
Kóstolóval és szálláshellyel, pince - és dűlőtúrával, borbolttal vár Demeter Ervin és Demeter Endre borászata Mádon. A családi pincészet 8 hektáron gazdálkodik. A borkóstoló, gasztronómiai – és turisztikai csomagok, csapatépítők, étteremfoglalás, kerékpár -és motorbérlés, vadász, lovas -és vízi turizmus programok egyéni igények alapján kerülnek összeállításra.