A 2000-ben alakult borlovagrendünk szellemiségében és külsőségeiben egyaránt a zalai tájhoz és hagyományokhoz kíván kapcsolódni. Célja: borvidék szőlő és borkultúrájának ápolása, a zalai borok népszerűsítése, a borkultúra ismereteinek terjesztése. Tagjaink aktív szereplői a közéletnek életnek, és tevékenyek az ismeretek terjesztésében, rendezvények szervezésében.
A 2000-ben alakult borlovagrendünk szellemiségében és külsőségeiben egyaránt a zalai tájhoz és hagyományokhoz kíván kapcsolódni. Célja: borvidék szőlő és borkultúrájának ápolása, a zalai borok népszerűsítése, a borkultúra ismereteinek terjesztése. Tagjaink aktív szereplői a közéletnek életnek, és tevékenyek az ismeretek terjesztésében, rendezvények szervezésében.
A 2000-ben alakult borlovagrendünk szellemiségében és külsőségeiben egyaránt a zalai tájhoz és hagyományokhoz kíván kapcsolódni. Célja: borvidék szőlő és borkultúrájának ápolása, a zalai borok népszerűsítése, a borkultúra ismereteinek terjesztése. Tagjaink aktív szereplői a közéletnek életnek, és tevékenyek az ismeretek terjesztésében, rendezvények szervezésében.
A kézműves borászat ültetvényei Szekszárdon, nagyrészt a Porkoláb-völgyben találhatóak. Kizárólag saját termesztésű bort dolgoznak fel. Boraik nélkülözik az ipari gyakorlatban közismert fajtaélesztők, almasav bontók, enzimek, derítőszerek, színezékek, íz, illat és savszint módosító adalékok alkalmazását, továbbá a szűrést, a sterilizáló eljárásokat, az oxigénadagolást és a hőkezelést. Minden borukat palackozzák.
A kézműves borászat ültetvényei Szekszárdon, nagyrészt a Porkoláb-völgyben találhatóak. Kizárólag saját termesztésű bort dolgoznak fel. Boraik nélkülözik az ipari gyakorlatban közismert fajtaélesztők, almasav bontók, enzimek, derítőszerek, színezékek, íz, illat és savszint módosító adalékok alkalmazását, továbbá a szűrést, a sterilizáló eljárásokat, az oxigénadagolást és a hőkezelést. Minden borukat palackozzák.
A kézműves borászat ültetvényei Szekszárdon, nagyrészt a Porkoláb-völgyben találhatóak. Kizárólag saját termesztésű bort dolgoznak fel. Boraik nélkülözik az ipari gyakorlatban közismert fajtaélesztők, almasav bontók, enzimek, derítőszerek, színezékek, íz, illat és savszint módosító adalékok alkalmazását, továbbá a szűrést, a sterilizáló eljárásokat, az oxigénadagolást és a hőkezelést. Minden borukat palackozzák.
Fiatalos lendülettel nyitott újra Darnay. A Darnay Pince és Kultúrpajta új névvel és megújult szolgáltatásokkal kezdte meg működését Gyenesdiáson az idei szezonban. Kiemelten fontosnak tartják a helyi termékek támogatását és árusítását, valamint különféle kulturális és egyéb programok is szerepelnek az idei év tervei között, még nagyobb teret adva a szellemi feltöltődésnek.
Fiatalos lendülettel nyitott újra Darnay. A Darnay Pince és Kultúrpajta új névvel és megújult szolgáltatásokkal kezdte meg működését Gyenesdiáson az idei szezonban. Kiemelten fontosnak tartják a helyi termékek támogatását és árusítását, valamint különféle kulturális és egyéb programok is szerepelnek az idei év tervei között, még nagyobb teret adva a szellemi feltöltődésnek.
Fiatalos lendülettel nyitott újra Darnay. A Darnay Pince és Kultúrpajta új névvel és megújult szolgáltatásokkal kezdte meg működését Gyenesdiáson az idei szezonban. Kiemelten fontosnak tartják a helyi termékek támogatását és árusítását, valamint különféle kulturális és egyéb programok is szerepelnek az idei év tervei között, még nagyobb teret adva a szellemi feltöltődésnek.
Finom borokkal és jó hangulattal várjuk vendégeinket a kaptárkövek és a szomolyai fekete cseresznye falujában. A Nagy család által 2001-ben alapított borászat. Az Egri Borvidék keleti részén Szomolyán található a pince, és a termőterületeink többsége. A szőlők gondozása, feldolgozása, és a boraink értékesítése is a család felügyeletével zajlik.
Finom borokkal és jó hangulattal várjuk vendégeinket a kaptárkövek és a szomolyai fekete cseresznye falujában. A Nagy család által 2001-ben alapított borászat. Az Egri Borvidék keleti részén Szomolyán található a pince, és a termőterületeink többsége. A szőlők gondozása, feldolgozása, és a boraink értékesítése is a család felügyeletével zajlik.
Finom borokkal és jó hangulattal várjuk vendégeinket a kaptárkövek és a szomolyai fekete cseresznye falujában. A Nagy család által 2001-ben alapított borászat. Az Egri Borvidék keleti részén Szomolyán található a pince, és a termőterületeink többsége. A szőlők gondozása, feldolgozása, és a boraink értékesítése is a család felügyeletével zajlik.
Pincészetünk a hét mindennapján nyitva tart, így vendégeink bármikor betérhetnek egy kis borozásra, amit a hangulatos tufába vájt borozónkban vagy a teraszon ücsörögve fogyaszthatnak el. Amennyiben szervezett borkóstolón és pincelátogatáson szeretnének részt venni, ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges.
Pincészetünk a hét mindennapján nyitva tart, így vendégeink bármikor betérhetnek egy kis borozásra, amit a hangulatos tufába vájt borozónkban vagy a teraszon ücsörögve fogyaszthatnak el. Amennyiben szervezett borkóstolón és pincelátogatáson szeretnének részt venni, ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges.
Pincészetünk a hét mindennapján nyitva tart, így vendégeink bármikor betérhetnek egy kis borozásra, amit a hangulatos tufába vájt borozónkban vagy a teraszon ücsörögve fogyaszthatnak el. Amennyiben szervezett borkóstolón és pincelátogatáson szeretnének részt venni, ahhoz előzetes bejelentkezés szükséges.