Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet
Megnyílt a Brigetio Öröksége Látogatóközpont Komáromban!
Megnyílt a Brigetio Öröksége Látogatóközpont Komáromban!
Veresegyházi Medveotthon látogatás: erdei bányavasút, predátor program, ragadozó madár program
Veresegyházi Medveotthon látogatás: erdei bányavasút, predátor program, ragadozó madár program
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet

3931 Mezőzombor , Disznókő-dűlő a 37-es (48.166584 x 21.30259) Megnézem a térképen

Látogasson el hozzánk, és ismerje meg jobban a Disznókő birtokot, dűlőinket, az aszúkészítés titkát és borkülönlegességeinket! A Disznókő birtok vezető szerepet tölt be a tokaji történelmi nagy borok újjászületésében.

Disznókő Tokaj

A Disznókő birtok 1732 óta jegyzett első osztályú besorolású dűlőivel vezető szerepet tölt be a tokaji történelmi nagy borok újjászületésében. A tiszta, friss aszúk titkának keresése a Disznókő Szőlőbirtokot a szó legnemesebb értelmében vett úttörővé tette. A Disznókő nemes édes borai¬ban eszményi egyensúlyt alkot a gyümölcs tisztasága, a szőlőfajtákra jellemző frissesség és a botritisz által megteremtett összehasonlíthatatlan aromagazdagság.

Csúcstechnológiát megtestesítő, modern, mégis hagyományos borászatot tervezett a díjnyertes építész, Ekler Dezső. Munkájában természetes anyagok, organikus formák és a napfény különleges alkalmazása ötvöződik a hagyományos tokaji pincék hangulatával. Ez az 1995-ben befejezett ikonikus épület mágnesként vonzza a modern közép-európai építészet egyik leglátványosabb példájának felfedezésére vágyó látogatókat.

A legalsó szint pinceágai a földfelszín alatt tíz méterrel, a riolit alapkőzetbe vágva futnak. Az állandó, 12˚C körüli hőmérséklet és a magas (90-95%-os) páratartalom, valamint a falakat borító finom fekete penészréteg (Cladosporium cellare, újabb nevén Zasmidium cellare) tökéletes környezetet teremt a nemes borok hosszú évekig tartó érlelődéséhez. Az aszúk érlelése több mint ezer tölgyfa hordóban, az Eszenciákkal teli üvegballonok és a palackérlelés alatt álló, aranyszínű borok szomszédságában történik.

Alakját a jurták és a boraink „tüzéért” tápláló vulkánok ihlették. Nemcsak a traktorok, hanem a szőlőben dolgozó munkatársaink is nagyszerűen érzik magukat benne. Nevezetes traktorgarázsunk mindemellett alighanem az egyik legnépszerűbb magyarországi koncertterem is – és biztos, hogy az egyik legkülönlegesebb.

Birtoklátogatás

A séta, amit látogatóink a birtokon bejárnak, azonos azzal az úttal, amit a szőlő is megtesz, amíg borrá válik. A túra az ültetvényekben kezdődik és felmegy a pompás kilátóig, amely a XIX. században épült a névadó Disznókő szikla mellé. E pontról délre tekintve, ameddig csak a szem ellát, az Alföld síkja nyújt lélegzetelállító látványt, amelyet délkeleten a Tokaji-hegy (Kopasz-hegy), valahol nyugaton pedig a Bükk-hegység távolba vesző nyúlványai kereteznek. A birtok felújított, kővel kerített teraszai az egész hegyoldalt elfoglalják. Aki innen körülnéz, fogalmat alkothat az UNESCO által 2002-ben világörökségi rangra emelt Tokaji Borvidék dimenzióiról.

Az út innen csúcstechnológiás borászatunk ikonikus épületébe vezet, amely híven mutatja az AXA Millésimes borvidékünk iránti elkötelezettségét. Az épületet a hagyományos tokaji pincék ihlették. Egyedülálló belső terének leglátványosabb jegye a természetes napfény hihetetlen mennyisége, szakmai szempontból pedig a szőlő kíméletes, gravitációs elven történő mozgatása jellemzi a legjobban.

A túrát az eredeti présház alatti történelmi pincénkben tartott borkóstoló teszi teljessé. Tapasztalja meg minden érzékszervével, hogy borainkat miért jegyzik oly magasan: válasszon egyet felfedezés értékű borkóstolóink közül! A birtoklátogatáshoz vegye fel velünk a kapcsolatot.

Beszélt nyelvek: magyar, angol, német és francia.

Borkóstolás

Fedezze fel a Disznókő borait: válasszon borkóstolóink közül, vagy állítsa össze borainkból a saját kóstolósorát!

Minden borkóstoló magába foglalja a szőlőben, a borászatban és a pincében tett látogatást is. A borkóstolóra a séta végén, történelmi pincénkben kerül sor. (A program becsült időtartama: egy-másfél óra).

Hívjon minket vagy írjon nekünk, és válasszon felfedezés értékű borkóstolóink közül – Disznókő Klasszikus Tokaji Borsor, Eszenciakóstoló, Vertikális Aszúkóstoló –, vagy állítsa össze borainkból a saját kóstolósorát.

Egyedi látogatókat és akár ötvenfős csoportokat is szeretettel várunk. A zökkenőmentes fogadtatás érdekében kérjük, hogy a népesebb csoportok a látogatás ellőtt előre jelentkezzenek be.

Borbutik

A Borbutikban az 1992-es évjárattól kezdve a Disznókő összes palackozott bora megtalálható, a Tokaji Borvidékről és borairól szóló könyvekkel egyetemben.

Az Borbutik május elsejétől október 31-ig 10–18 óra között a hét minden napján nyitva tart. Ha máskor látogatna meg minket, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba, hogy felkészülten fogadhassuk.

Aszútéka

Vegyünk egy utazást az idő és a tér között. A Disznókö Tokaji Aszú az ízlés, az illat és az érzelem emlékeit elárasztja. Több mint 20 éve gyűjtött szakértelmünk azt jelenti, hogy az 1992-től kezdődő Aszú-évjárat gyűjteménye valószínűleg a legátfogóbb.

 •     DISZNÓKŐ TOKAJI ASZÚ 5 PUTTONYOS
 •     DISZNÓKŐ TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS
 •     DISZNÓKŐ KAPI VINEYARD TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS
 •     DISZNÓKŐ TOKAJI ASZÚ ESZENCIA
 •     DISZNÓKŐ TOKAJI ESZENCIA

Sárga Borház Étterem

Lónyay Menyhért, későbbi miniszterelnök építette a XIX. században, klasszicista stílusban, eredetileg présháznak. Ma a borvidéknek ebben az ikonikus épületében a helybeliek és látogatók népszerű találkozóhelyeként szolgáló elegáns étterem működik. A Sárga Borház a klasszikus magyar konyha és Tokaj-Hegyalja helyi fogásait kínálja. Az egyedülállóan komplex borok és a friss alapanyagokból készült ételkompozíciók találkozása feledhetetlen élményt nyújt.

Forrás: A birtok honlapja

2023.01.01 - 2023.12.31

Találatok száma: 1
Tokaj-Hegyalja Piac 2023

Tokaj-Hegyalja Piac 2023 2023. június 11. (Vasárnap)

Kézműves piac Tokaj-Hegyalján, minden hónap második vasárnapján, a Disznókő birtokon, a Sárga Borház parkolójában 10-16 óra között. A vidék egyedi minőségű, kis mennyiségben előállított élelmiszereit és kézműves termékeit kínálja a piac. És élményt, izgalmas időtöltést és nagyon-nagyon kellemes, jó ... Bővebben

NépszerűségTalálatok száma: 1

Disznó-kői Filagória kilátó Mád

Disznó-kői Filagória kilátó Mád

A Mád határában, de közigazgatásilag Mezőzomborhoz tartozó Disznó-kő tőszomszédságában áll a fehérre meszelt Filagória kilátó. A minikilátóból körpanoráma tárul a tokaj-hegyaljai, szőlőültetvényekkel tarkított, nyugalmat árasztó tájra. A kilátópont egész évben szabadon, ingyenesen látogatható. Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Tokaj-Hegyalja Piac 2023
Tokaj-Hegyalja Piac 2023
 • Mezőzombor
2023. június 11. (Vasárnap)

Hasonló ajánlatok

Budafoki Pincejárat 2023. Nyitott pincék minden hónap első szombatján
Budafoki Pincejárat 2023. Nyitott pincék minden hónap első szombatján
 • Budapest
 • XXII. kerület
2023. június 3. (Szombat)
Rosalia Fesztivál Budapest 2023
Rosalia Fesztivál Budapest 2023
 • Budapest
 • XIV. kerület
2023. június 9. (Péntek) - 2023. június 11. (Vasárnap)

Érdemes felkeresni!


Mezőzombori programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok