Magyar QTR! Hogy ez mit is jelent? Egy kis szegletet, egy hangulatos kis `negyedet`a rakparton, romantikus gellérthegyi panorámával, ahol az eredeti magyar ízek a ház remek chefjeinek keze alatt a modern gasztronómia különlegességeivé válnak, nem megfeledkezve a teljesen egyszerű fogásokról sem, mert valami finom és jó a maga egyszerűségében.
Magyar QTR! Hogy ez mit is jelent? Egy kis szegletet, egy hangulatos kis `negyedet`a rakparton, romantikus gellérthegyi panorámával, ahol az eredeti magyar ízek a ház remek chefjeinek keze alatt a modern gasztronómia különlegességeivé válnak, nem megfeledkezve a teljesen egyszerű fogásokról sem, mert valami finom és jó a maga egyszerűségében.
Magyar QTR! Hogy ez mit is jelent? Egy kis szegletet, egy hangulatos kis `negyedet`a rakparton, romantikus gellérthegyi panorámával, ahol az eredeti magyar ízek a ház remek chefjeinek keze alatt a modern gasztronómia különlegességeivé válnak, nem megfeledkezve a teljesen egyszerű fogásokról sem, mert valami finom és jó a maga egyszerűségében.
Társaságot az 1991-ben alapított Magyar Szőlő- és Borkultúra Alapítvány hozta létre. Az Alapítvány kuratóriumában, amely tulajdonosként és szakmai grémiumként ellenőrzi a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkáját, a borász szakma különböző területeinek - oktatás, szakmai szövetségek, érdekvédelem, kutatás - képviselői foglalnak helyet.
Társaságot az 1991-ben alapított Magyar Szőlő- és Borkultúra Alapítvány hozta létre. Az Alapítvány kuratóriumában, amely tulajdonosként és szakmai grémiumként ellenőrzi a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkáját, a borász szakma különböző területeinek - oktatás, szakmai szövetségek, érdekvédelem, kutatás - képviselői foglalnak helyet.
Társaságot az 1991-ben alapított Magyar Szőlő- és Borkultúra Alapítvány hozta létre. Az Alapítvány kuratóriumában, amely tulajdonosként és szakmai grémiumként ellenőrzi a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkáját, a borász szakma különböző területeinek - oktatás, szakmai szövetségek, érdekvédelem, kutatás - képviselői foglalnak helyet.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Malatinszky Csaba nemesi család sarja, a villányi borvidék kiemelkedő alakja. Művészeti pályára készült, ahonnan a történelem fordulatai sodorták a vendéglátás felé. A 80-as évek végén jött vele szembe a továbblépés lehetősége, amikor Rohály Gáborék, a Hét Borbírák rendjével megszervezték az első sommelier-kurzusokat Magyarországon. Csaba számára ekkor lett egyértelmű, mint korábban családjának is, személyes jövője összefonódik a Borral. Ígéretes tehetségére Láng Györgyék figyeltek fel, állást ajánlottak neki, így lett Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étterem alkalmazásában. 1992-ben nyitotta meg az első hazai vinotékát Budapesten, a József Attila utcában, ahol különleges, magas minőségű, külföldi és magyar borokkal kereskedik, immáron több, mint 22 éve. Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellet várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.
Malatinszky Csaba nemesi család sarja, a villányi borvidék kiemelkedő alakja. Művészeti pályára készült, ahonnan a történelem fordulatai sodorták a vendéglátás felé. A 80-as évek végén jött vele szembe a továbblépés lehetősége, amikor Rohály Gáborék, a Hét Borbírák rendjével megszervezték az első sommelier-kurzusokat Magyarországon. Csaba számára ekkor lett egyértelmű, mint korábban családjának is, személyes jövője összefonódik a Borral. Ígéretes tehetségére Láng Györgyék figyeltek fel, állást ajánlottak neki, így lett Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étterem alkalmazásában. 1992-ben nyitotta meg az első hazai vinotékát Budapesten, a József Attila utcában, ahol különleges, magas minőségű, külföldi és magyar borokkal kereskedik, immáron több, mint 22 éve. Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellet várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.
Malatinszky Csaba nemesi család sarja, a villányi borvidék kiemelkedő alakja. Művészeti pályára készült, ahonnan a történelem fordulatai sodorták a vendéglátás felé. A 80-as évek végén jött vele szembe a továbblépés lehetősége, amikor Rohály Gáborék, a Hét Borbírák rendjével megszervezték az első sommelier-kurzusokat Magyarországon. Csaba számára ekkor lett egyértelmű, mint korábban családjának is, személyes jövője összefonódik a Borral. Ígéretes tehetségére Láng Györgyék figyeltek fel, állást ajánlottak neki, így lett Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étterem alkalmazásában. 1992-ben nyitotta meg az első hazai vinotékát Budapesten, a József Attila utcában, ahol különleges, magas minőségű, külföldi és magyar borokkal kereskedik, immáron több, mint 22 éve. Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellet várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.
A jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, közvetlenül a bazalt orgonák alatt. A kertben, a szőlőlugas alatt borozgatva lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni. Előzetes bejelentkezés alapján egész évben várjuk kedves vendégeinket borkóstolóval, étkezési lehetőséggel.
A jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, közvetlenül a bazalt orgonák alatt. A kertben, a szőlőlugas alatt borozgatva lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni. Előzetes bejelentkezés alapján egész évben várjuk kedves vendégeinket borkóstolóval, étkezési lehetőséggel.
A jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, közvetlenül a bazalt orgonák alatt. A kertben, a szőlőlugas alatt borozgatva lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni. Előzetes bejelentkezés alapján egész évben várjuk kedves vendégeinket borkóstolóval, étkezési lehetőséggel.
Családias légkörű panziónk két épületben összesen 31 fő részére nyújt kényelmes szállást. Az egykori vadászkastély hangulatát őrző éttermünkben a vadétel specialitások, a házias és magyaros ízek kedvelői mellett a reformkonyha és vegetáriánus táplálkozás híveinek is emlékezetes gasztronómia élményt kínálunk. Külön épületben kapott helyet a testi-lelki felüdülést szolgáló finn szauna, valamint a klubszoba, ahol különböző játékok biztosítják a szórakozást. Csoportok részére borkóstolós programlehetőséget kínálunk helyben vagy hangulatos móri borospincében. A természet ölelésében egyedülálló helyszínt biztosítunk különböző események, rendezvények számára.
Családias légkörű panziónk két épületben összesen 31 fő részére nyújt kényelmes szállást. Az egykori vadászkastély hangulatát őrző éttermünkben a vadétel specialitások, a házias és magyaros ízek kedvelői mellett a reformkonyha és vegetáriánus táplálkozás híveinek is emlékezetes gasztronómia élményt kínálunk. Külön épületben kapott helyet a testi-lelki felüdülést szolgáló finn szauna, valamint a klubszoba, ahol különböző játékok biztosítják a szórakozást. Csoportok részére borkóstolós programlehetőséget kínálunk helyben vagy hangulatos móri borospincében. A természet ölelésében egyedülálló helyszínt biztosítunk különböző események, rendezvények számára.
Családias légkörű panziónk két épületben összesen 31 fő részére nyújt kényelmes szállást. Az egykori vadászkastély hangulatát őrző éttermünkben a vadétel specialitások, a házias és magyaros ízek kedvelői mellett a reformkonyha és vegetáriánus táplálkozás híveinek is emlékezetes gasztronómia élményt kínálunk. Külön épületben kapott helyet a testi-lelki felüdülést szolgáló finn szauna, valamint a klubszoba, ahol különböző játékok biztosítják a szórakozást. Csoportok részére borkóstolós programlehetőséget kínálunk helyben vagy hangulatos móri borospincében. A természet ölelésében egyedülálló helyszínt biztosítunk különböző események, rendezvények számára.