
Pincészetünk családi vállalkozásként működik a Szépasszony-völgyben. Gasztropincénk, mely egyben borkóstolók helyszínéül is szolgál, szomszédságában Borarchívum néven egy borszaküzletet alakítottunk ki, melyben a Magister borcsalád mellett az Egri Borvidék legjobb pincészeteinek a termékei is megtalálhatóak. A hozzánk ellátogatók átfogó képet kaphatnak – látvány pince segítségével - a borkészítés folyamatáról a szüreteléstől egészen a bor palackba kerüléséig, valamint borházunk kibővített borkóstoló helyiségében nagyobb csoportok a minőségi borkóstolás élményével is gazdagodhatnak.
Pincészetünk családi vállalkozásként működik a Szépasszony-völgyben. Gasztropincénk, mely egyben borkóstolók helyszínéül is szolgál, szomszédságában Borarchívum néven egy borszaküzletet alakítottunk ki, melyben a Magister borcsalád mellett az Egri Borvidék legjobb pincészeteinek a termékei is megtalálhatóak. A hozzánk ellátogatók átfogó képet kaphatnak – látvány pince segítségével - a borkészítés folyamatáról a szüreteléstől egészen a bor palackba kerüléséig, valamint borházunk kibővített borkóstoló helyiségében nagyobb csoportok a minőségi borkóstolás élményével is gazdagodhatnak.

Pincészetünk családi vállalkozásként működik a Szépasszony-völgyben. Gasztropincénk, mely egyben borkóstolók helyszínéül is szolgál, szomszédságában Borarchívum néven egy borszaküzletet alakítottunk ki, melyben a Magister borcsalád mellett az Egri Borvidék legjobb pincészeteinek a termékei is megtalálhatóak. A hozzánk ellátogatók átfogó képet kaphatnak – látvány pince segítségével - a borkészítés folyamatáról a szüreteléstől egészen a bor palackba kerüléséig, valamint borházunk kibővített borkóstoló helyiségében nagyobb csoportok a minőségi borkóstolás élményével is gazdagodhatnak.

A Magyar-hegyi Borok Háza a szikszón újjáéledő borászatnak biztosít szakmai központot, helyet adva - a tárgyi emlékeket bemutató kiállítás mellett-a vincellérképzésnek is. A szikszói szőlőtermesztő és bortermelő kultúra központja. Az épületben található Abaúj térség régmúlt korainak szőlőtermesztését és borkultúráját idéző tárlat.
A Magyar-hegyi Borok Háza a szikszón újjáéledő borászatnak biztosít szakmai központot, helyet adva - a tárgyi emlékeket bemutató kiállítás mellett-a vincellérképzésnek is. A szikszói szőlőtermesztő és bortermelő kultúra központja. Az épületben található Abaúj térség régmúlt korainak szőlőtermesztését és borkultúráját idéző tárlat.

A Magyar-hegyi Borok Háza a szikszón újjáéledő borászatnak biztosít szakmai központot, helyet adva - a tárgyi emlékeket bemutató kiállítás mellett-a vincellérképzésnek is. A szikszói szőlőtermesztő és bortermelő kultúra központja. Az épületben található Abaúj térség régmúlt korainak szőlőtermesztését és borkultúráját idéző tárlat.

Magyar QTR! Hogy ez mit is jelent? Egy kis szegletet, egy hangulatos kis `negyedet`a rakparton, romantikus gellérthegyi panorámával, ahol az eredeti magyar ízek a ház remek chefjeinek keze alatt a modern gasztronómia különlegességeivé válnak, nem megfeledkezve a teljesen egyszerű fogásokról sem, mert valami finom és jó a maga egyszerűségében.
Magyar QTR! Hogy ez mit is jelent? Egy kis szegletet, egy hangulatos kis `negyedet`a rakparton, romantikus gellérthegyi panorámával, ahol az eredeti magyar ízek a ház remek chefjeinek keze alatt a modern gasztronómia különlegességeivé válnak, nem megfeledkezve a teljesen egyszerű fogásokról sem, mert valami finom és jó a maga egyszerűségében.

Magyar QTR! Hogy ez mit is jelent? Egy kis szegletet, egy hangulatos kis `negyedet`a rakparton, romantikus gellérthegyi panorámával, ahol az eredeti magyar ízek a ház remek chefjeinek keze alatt a modern gasztronómia különlegességeivé válnak, nem megfeledkezve a teljesen egyszerű fogásokról sem, mert valami finom és jó a maga egyszerűségében.

Társaságot az 1991-ben alapított Magyar Szőlő- és Borkultúra Alapítvány hozta létre. Az Alapítvány kuratóriumában, amely tulajdonosként és szakmai grémiumként ellenőrzi a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkáját, a borász szakma különböző területeinek - oktatás, szakmai szövetségek, érdekvédelem, kutatás - képviselői foglalnak helyet.
Társaságot az 1991-ben alapított Magyar Szőlő- és Borkultúra Alapítvány hozta létre. Az Alapítvány kuratóriumában, amely tulajdonosként és szakmai grémiumként ellenőrzi a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkáját, a borász szakma különböző területeinek - oktatás, szakmai szövetségek, érdekvédelem, kutatás - képviselői foglalnak helyet.

Társaságot az 1991-ben alapított Magyar Szőlő- és Borkultúra Alapítvány hozta létre. Az Alapítvány kuratóriumában, amely tulajdonosként és szakmai grémiumként ellenőrzi a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkáját, a borász szakma különböző területeinek - oktatás, szakmai szövetségek, érdekvédelem, kutatás - képviselői foglalnak helyet.

Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.

Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.

Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.

Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.