Medveczki Présház
Borainkat, gondos odafigyeléssel, a legmodernebb módszerek mellett, a klasszikus borkészítési lépéseket is újra elővéve, a Mátrai Borvidékre többnyire nem jellemző, már-már elfeledett eljárásokkal készítjük.
A Medveczki Présház története 2012-re nyúlik vissza, mikor is nagymamámtól kapott 0,3 hektáros Kékfrankos ültetvényén elkezdtem gazdálkodni. A következő években tudásom gyarapítása mellett már kísérletezgettem borkészítéssel, majd 2016-ban a sok pozitív visszajelzésnek köszönhetően elérkezettnek láttam az időt hogy megalapítsam a Medveczki Présházat. Az első forgalomba került borom a 2016-os Kékfrankos volt, melyet 10 hónapon keresztül francia típusú hordóban érleltem. A 0,3 hektár mára hosszas, kitartó munka eredményeként 6 hektárra bővült, mely olyan népszerű szőlőfajtáknak ad otthont, mint a Kékfrankos, Cabernet Franc, Olaszrizling, Muscat Ottonel és Rizlingszilváni.
Boraim készítésénél a drasztikus beavatkozásokat kizárom, és az érlelhetőséget tartom szem előtt. Területi növekedés helyett a magas minőségű borkészítést részesítem előnyben, és a jövőben is célom ezen filozófia mentén vezetni az útját a Medveczki Présháznak.
Forrás: A présház honlapja
2024.01.01 - 2024.12.31 |