Végh Endre, az édesapa 1972 óta foglalkozik borral, szőlőtermesztéssel. A borvidéken működő 2001 ben alakult Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület elnökeként mind a régióban, mind pedig országos szinten, a Magyarországi Borutak Szövetsége alelnökeként képviseli és szorgalmazza a borászat egyre nagyobb jelentőségét, illetőleg jogosultságát a turizmusban.
Végh Endre, az édesapa 1972 óta foglalkozik borral, szőlőtermesztéssel. A borvidéken működő 2001 ben alakult Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület elnökeként mind a régióban, mind pedig országos szinten, a Magyarországi Borutak Szövetsége alelnökeként képviseli és szorgalmazza a borászat egyre nagyobb jelentőségét, illetőleg jogosultságát a turizmusban.
Végh Endre, az édesapa 1972 óta foglalkozik borral, szőlőtermesztéssel. A borvidéken működő 2001 ben alakult Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület elnökeként mind a régióban, mind pedig országos szinten, a Magyarországi Borutak Szövetsége alelnökeként képviseli és szorgalmazza a borászat egyre nagyobb jelentőségét, illetőleg jogosultságát a turizmusban.
Birtokunk Etyeken, az Öreg-hegyen található, azonban borászatunk Pátyról, egy több, mint 200 éves hagyományos pincéből indult. Jó minőségű termésünket a radikális terméskorlátozás biztosítja. Már a területen megtörténik a termés válogatása, így feldolgozásra csak egészséges, kifogástalan szőlő kerül. Természetközeli gazdálkodást folytatunk, a növényvédelem alapja a réz és a kén használata, emellett rendkívül fontos dolognak tartjuk az szőlőnkben a biodiverzitás fenntartását, ezért minden sor füvesített.
Birtokunk Etyeken, az Öreg-hegyen található, azonban borászatunk Pátyról, egy több, mint 200 éves hagyományos pincéből indult. Jó minőségű termésünket a radikális terméskorlátozás biztosítja. Már a területen megtörténik a termés válogatása, így feldolgozásra csak egészséges, kifogástalan szőlő kerül. Természetközeli gazdálkodást folytatunk, a növényvédelem alapja a réz és a kén használata, emellett rendkívül fontos dolognak tartjuk az szőlőnkben a biodiverzitás fenntartását, ezért minden sor füvesített.
Birtokunk Etyeken, az Öreg-hegyen található, azonban borászatunk Pátyról, egy több, mint 200 éves hagyományos pincéből indult. Jó minőségű termésünket a radikális terméskorlátozás biztosítja. Már a területen megtörténik a termés válogatása, így feldolgozásra csak egészséges, kifogástalan szőlő kerül. Természetközeli gazdálkodást folytatunk, a növényvédelem alapja a réz és a kén használata, emellett rendkívül fontos dolognak tartjuk az szőlőnkben a biodiverzitás fenntartását, ezért minden sor füvesített.
A szekszárdi borvidék legjobb dűlőiben rendelkezünk területekkel. Jelenleg 27 ha szőlőterülettel rendelkezünk. Ennek a nagy része újratelepített, viszonylag fiatal szőlő, de ezek között is sorban lépnek a felnőttkorba az ültetvények. Vörösbor termő vidékként a termelt szőlők nagy része, kb 70%, kékszőlő. A kevés kivételtől eltekintve, szinte minden európában termelt kékszőlő fajta jól érzi magát szekszárdon, de a fehér szőlő is megtalálja itt az otthonát. Tradicionális fajtaként a kékszőlők közül a kadarkát kell kiemelni, a fehéreket az olaszrizling képviseli.
A szekszárdi borvidék legjobb dűlőiben rendelkezünk területekkel. Jelenleg 27 ha szőlőterülettel rendelkezünk. Ennek a nagy része újratelepített, viszonylag fiatal szőlő, de ezek között is sorban lépnek a felnőttkorba az ültetvények. Vörösbor termő vidékként a termelt szőlők nagy része, kb 70%, kékszőlő. A kevés kivételtől eltekintve, szinte minden európában termelt kékszőlő fajta jól érzi magát szekszárdon, de a fehér szőlő is megtalálja itt az otthonát. Tradicionális fajtaként a kékszőlők közül a kadarkát kell kiemelni, a fehéreket az olaszrizling képviseli.
A szekszárdi borvidék legjobb dűlőiben rendelkezünk területekkel. Jelenleg 27 ha szőlőterülettel rendelkezünk. Ennek a nagy része újratelepített, viszonylag fiatal szőlő, de ezek között is sorban lépnek a felnőttkorba az ültetvények. Vörösbor termő vidékként a termelt szőlők nagy része, kb 70%, kékszőlő. A kevés kivételtől eltekintve, szinte minden európában termelt kékszőlő fajta jól érzi magát szekszárdon, de a fehér szőlő is megtalálja itt az otthonát. Tradicionális fajtaként a kékszőlők közül a kadarkát kell kiemelni, a fehéreket az olaszrizling képviseli.
Pincénk családi borászat, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken 2 ha-os szőlőültetvényen gazdálkodunk. Borfajtáink: kékfrankos, cabernet sauvignon, muskotály, merlot, chardonnay, olaszrizling, rajnai rizling, szürkebarát. Egész nyáron várjuk friss, üde borainkkal balatonfüredi borteraszunkon, előzetes bejelentkezés alapján.
Pincénk családi borászat, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken 2 ha-os szőlőültetvényen gazdálkodunk. Borfajtáink: kékfrankos, cabernet sauvignon, muskotály, merlot, chardonnay, olaszrizling, rajnai rizling, szürkebarát. Egész nyáron várjuk friss, üde borainkkal balatonfüredi borteraszunkon, előzetes bejelentkezés alapján.
Pincénk családi borászat, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken 2 ha-os szőlőültetvényen gazdálkodunk. Borfajtáink: kékfrankos, cabernet sauvignon, muskotály, merlot, chardonnay, olaszrizling, rajnai rizling, szürkebarát. Egész nyáron várjuk friss, üde borainkkal balatonfüredi borteraszunkon, előzetes bejelentkezés alapján.
A nyár legmelegebb órái vagy a téli hideg idején szívesen borozgatunk a villaépület földszinti termeiben, ami egyfajta kulturális szalonként is működik, ahová rendszeresen szervezünk időszaki kiállításokat, kisebb vagy nagyobb borkóstolókat, borvacsorákat, társasági eseményeket, céges rendezvényeket. Legtöbb vendégünk kedvence azonban a villa terasza és kertje, ahol a hozzánk betérő vendégek az ősfák árnyékában kitett asztaloknál kóstolhatják meg a Villa Gyetvai borait.
A nyár legmelegebb órái vagy a téli hideg idején szívesen borozgatunk a villaépület földszinti termeiben, ami egyfajta kulturális szalonként is működik, ahová rendszeresen szervezünk időszaki kiállításokat, kisebb vagy nagyobb borkóstolókat, borvacsorákat, társasági eseményeket, céges rendezvényeket. Legtöbb vendégünk kedvence azonban a villa terasza és kertje, ahol a hozzánk betérő vendégek az ősfák árnyékában kitett asztaloknál kóstolhatják meg a Villa Gyetvai borait.
A nyár legmelegebb órái vagy a téli hideg idején szívesen borozgatunk a villaépület földszinti termeiben, ami egyfajta kulturális szalonként is működik, ahová rendszeresen szervezünk időszaki kiállításokat, kisebb vagy nagyobb borkóstolókat, borvacsorákat, társasági eseményeket, céges rendezvényeket. Legtöbb vendégünk kedvence azonban a villa terasza és kertje, ahol a hozzánk betérő vendégek az ősfák árnyékában kitett asztaloknál kóstolhatják meg a Villa Gyetvai borait.
A Villány-Siklósi Borút Egyesület 1994-ben, európai példák alapján, elsőként alakult meg Magyarországon. Hét helyi önkormányzat, civil szervezetek, magánszemélyek és vállalkozók alapították (összesen 18-an). Később további települések önkormányzatai és vállalkozói kapcsolódtak a programhoz. Ma a teljes borvidék termőterületével rendelkező településhálózatról beszélünk (17 település). A borút pozitív hatása a helyi gazdaság fejlődésére, munkahelyek számának növekedésére, a 25.000 lakosú térség fenntartható fejlődésére az elmúlt tizennöt év eredményei alapján kimutathatóak.
A Villány-Siklósi Borút Egyesület 1994-ben, európai példák alapján, elsőként alakult meg Magyarországon. Hét helyi önkormányzat, civil szervezetek, magánszemélyek és vállalkozók alapították (összesen 18-an). Később további települések önkormányzatai és vállalkozói kapcsolódtak a programhoz. Ma a teljes borvidék termőterületével rendelkező településhálózatról beszélünk (17 település). A borút pozitív hatása a helyi gazdaság fejlődésére, munkahelyek számának növekedésére, a 25.000 lakosú térség fenntartható fejlődésére az elmúlt tizennöt év eredményei alapján kimutathatóak.
A Villány-Siklósi Borút Egyesület 1994-ben, európai példák alapján, elsőként alakult meg Magyarországon. Hét helyi önkormányzat, civil szervezetek, magánszemélyek és vállalkozók alapították (összesen 18-an). Később további települések önkormányzatai és vállalkozói kapcsolódtak a programhoz. Ma a teljes borvidék termőterületével rendelkező településhálózatról beszélünk (17 település). A borút pozitív hatása a helyi gazdaság fejlődésére, munkahelyek számának növekedésére, a 25.000 lakosú térség fenntartható fejlődésére az elmúlt tizennöt év eredményei alapján kimutathatóak.