Gasztronómiai fesztivál kínálatunk folyamatosan frissül a kulináris élményekre vágyók nagy örömére. Válogasson kedvére a népszerű ínyenc gasztro programok és helyszínek között!

A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2026 őszén harmadszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.
A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2026 őszén harmadszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.

A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2026 őszén harmadszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.

2026. március 6-15. között ismét a Taste Balaton fesztivállal indul a balatoni tavasz. A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adnak otthont: exkluzív kóstolómenük, gasztrotúrák, koncertvacsorák, borkóstolók, irodalmi beszélgetések, vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, rengeteg workshop, kiállítás és bepillantás a vendéglátás kulisszái mögé.
2026. március 6-15. között ismét a Taste Balaton fesztivállal indul a balatoni tavasz. A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adnak otthont: exkluzív kóstolómenük, gasztrotúrák, koncertvacsorák, borkóstolók, irodalmi beszélgetések, vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, rengeteg workshop, kiállítás és bepillantás a vendéglátás kulisszái mögé.

2026. március 6-15. között ismét a Taste Balaton fesztivállal indul a balatoni tavasz. A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adnak otthont: exkluzív kóstolómenük, gasztrotúrák, koncertvacsorák, borkóstolók, irodalmi beszélgetések, vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, rengeteg workshop, kiállítás és bepillantás a vendéglátás kulisszái mögé.

2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat

2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a XXVI. Kevi Juhászfesztiválra! A Kevi Juhászfesztivál a térség kiemelkedő hagyományőrző, gasztronómiai és turisztikai rendezvénye. Országosan ismert népszerű esemény. Aki ide látogat, bizonyosan egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Bográcsban főtt feledhetetlen ízű kevi birkapörkölt és más tájjellegű ételek, főzőverseny, népművészeti- és kézműves vásár, népi játszótér, színpadi programok várják a kedves vendégeket Túrkevén.
Kiemelt ajánlat
Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a XXVI. Kevi Juhászfesztiválra! A Kevi Juhászfesztivál a térség kiemelkedő hagyományőrző, gasztronómiai és turisztikai rendezvénye. Országosan ismert népszerű esemény. Aki ide látogat, bizonyosan egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Bográcsban főtt feledhetetlen ízű kevi birkapörkölt és más tájjellegű ételek, főzőverseny, népművészeti- és kézműves vásár, népi játszótér, színpadi programok várják a kedves vendégeket Túrkevén.
Kiemelt ajánlat

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a XXVI. Kevi Juhászfesztiválra! A Kevi Juhászfesztivál a térség kiemelkedő hagyományőrző, gasztronómiai és turisztikai rendezvénye. Országosan ismert népszerű esemény. Aki ide látogat, bizonyosan egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Bográcsban főtt feledhetetlen ízű kevi birkapörkölt és más tájjellegű ételek, főzőverseny, népművészeti- és kézműves vásár, népi játszótér, színpadi programok várják a kedves vendégeket Túrkevén.
Kiemelt ajánlat

16. Gyulai Mézfesztivál 2025. december 5-6-án. Ezen a hétvégén minden az édes finomságról és a méhészetről szól. A látogatók megismerkedhetnek a méhészettel és a mézkészítéssel is, melyről sok hasznos és érdekes információt tudhatnak meg a szakmai napon. Egy hétvége, amikor „mézédes az élet” Gyulán. Idén a fesztivál kiegészül egy Kézműves és Termelői Vásárral is. A fesztiválra a belépés ingyenes!
Kiemelt ajánlat
16. Gyulai Mézfesztivál 2025. december 5-6-án. Ezen a hétvégén minden az édes finomságról és a méhészetről szól. A látogatók megismerkedhetnek a méhészettel és a mézkészítéssel is, melyről sok hasznos és érdekes információt tudhatnak meg a szakmai napon. Egy hétvége, amikor „mézédes az élet” Gyulán. Idén a fesztivál kiegészül egy Kézműves és Termelői Vásárral is. A fesztiválra a belépés ingyenes!
Kiemelt ajánlat

16. Gyulai Mézfesztivál 2025. december 5-6-án. Ezen a hétvégén minden az édes finomságról és a méhészetről szól. A látogatók megismerkedhetnek a méhészettel és a mézkészítéssel is, melyről sok hasznos és érdekes információt tudhatnak meg a szakmai napon. Egy hétvége, amikor „mézédes az élet” Gyulán. Idén a fesztivál kiegészül egy Kézműves és Termelői Vásárral is. A fesztiválra a belépés ingyenes!
Kiemelt ajánlat

2026-ban is megrendezik a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált, április 30. és május 2. között. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles, programokban gazdag esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére. A koncertekkel, táncelőadásokkal színesített fesztiválon, pincészetek, méztermelők is kínálják portékáikat, így sajt-, bor- és mézkóstolóra is számíthatnak a Gyomaendrődre látogatók.
Kiemelt ajánlat
2026-ban is megrendezik a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált, április 30. és május 2. között. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles, programokban gazdag esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére. A koncertekkel, táncelőadásokkal színesített fesztiválon, pincészetek, méztermelők is kínálják portékáikat, így sajt-, bor- és mézkóstolóra is számíthatnak a Gyomaendrődre látogatók.
Kiemelt ajánlat

2026-ban is megrendezik a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált, április 30. és május 2. között. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles, programokban gazdag esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére. A koncertekkel, táncelőadásokkal színesített fesztiválon, pincészetek, méztermelők is kínálják portékáikat, így sajt-, bor- és mézkóstolóra is számíthatnak a Gyomaendrődre látogatók.
Kiemelt ajánlat

2026. október 22-25. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, már 29. alkalommal. Békéscsabán a négynapos gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival, kolbászgyúró versennyel, disznótorral, előadásokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket. Az ízekben, ételekben és mulatságban gazdag békéscsabai fesztiválon több megmérettetésre is lehet jelentkezni, a versenykiírások a honlapon tekinthetők meg.
Kiemelt ajánlat
2026. október 22-25. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, már 29. alkalommal. Békéscsabán a négynapos gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival, kolbászgyúró versennyel, disznótorral, előadásokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket. Az ízekben, ételekben és mulatságban gazdag békéscsabai fesztiválon több megmérettetésre is lehet jelentkezni, a versenykiírások a honlapon tekinthetők meg.
Kiemelt ajánlat

2026. október 22-25. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, már 29. alkalommal. Békéscsabán a négynapos gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival, kolbászgyúró versennyel, disznótorral, előadásokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket. Az ízekben, ételekben és mulatságban gazdag békéscsabai fesztiválon több megmérettetésre is lehet jelentkezni, a versenykiírások a honlapon tekinthetők meg.
Kiemelt ajánlat

A Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitóprogramja 2026-ban szeptember 6-án. A tematikus gasztrofesztiválon évről évre sok ezer adag sóletet vonultatunk fel, ám sosem ugyanúgy, sosem ugyanazt. A sólet, a zsidó konyha ikonikus étele, lassan megfőzött bab, árpa és füstölt hús különleges keveréke, amely a tradíciók szerint szombatra készül.
Kiemelt ajánlat
A Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitóprogramja 2026-ban szeptember 6-án. A tematikus gasztrofesztiválon évről évre sok ezer adag sóletet vonultatunk fel, ám sosem ugyanúgy, sosem ugyanazt. A sólet, a zsidó konyha ikonikus étele, lassan megfőzött bab, árpa és füstölt hús különleges keveréke, amely a tradíciók szerint szombatra készül.
Kiemelt ajánlat

A Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitóprogramja 2026-ban szeptember 6-án. A tematikus gasztrofesztiválon évről évre sok ezer adag sóletet vonultatunk fel, ám sosem ugyanúgy, sosem ugyanazt. A sólet, a zsidó konyha ikonikus étele, lassan megfőzött bab, árpa és füstölt hús különleges keveréke, amely a tradíciók szerint szombatra készül.
Kiemelt ajánlat