Gasztronómiai fesztivál kínálatunk folyamatosan frissül a kulináris élményekre vágyók nagy örömére. Válogasson kedvére a népszerű ínyenc gasztro programok és helyszínek között!

Ha november, akkor Márton-nap! Ha Márton-nap, akkor Libabőr Fesztivál! Csatlakozz hozzánk a Márton-napi heteken 2025. november 1-17 között, hogy idén már másodszorra együtt ünnepeljük az új évjáratot az ősz legnagyobb gasztronómiai fesztiválján! A Libabőr Fesztivál során az érdeklődők megkóstolhatják a 2025-ös év újborait és a Márton-nap elmaradhatatlan, ínycsiklandó liba fogásait. Fedezd fel a fesztiválban résztvevő borászatokat, éttermeket és szálláshelyeket az ország különböző pontjain !
Kiemelt ajánlat
Ha november, akkor Márton-nap! Ha Márton-nap, akkor Libabőr Fesztivál! Csatlakozz hozzánk a Márton-napi heteken 2025. november 1-17 között, hogy idén már másodszorra együtt ünnepeljük az új évjáratot az ősz legnagyobb gasztronómiai fesztiválján! A Libabőr Fesztivál során az érdeklődők megkóstolhatják a 2025-ös év újborait és a Márton-nap elmaradhatatlan, ínycsiklandó liba fogásait. Fedezd fel a fesztiválban résztvevő borászatokat, éttermeket és szálláshelyeket az ország különböző pontjain !
Kiemelt ajánlat

Ha november, akkor Márton-nap! Ha Márton-nap, akkor Libabőr Fesztivál! Csatlakozz hozzánk a Márton-napi heteken 2025. november 1-17 között, hogy idén már másodszorra együtt ünnepeljük az új évjáratot az ősz legnagyobb gasztronómiai fesztiválján! A Libabőr Fesztivál során az érdeklődők megkóstolhatják a 2025-ös év újborait és a Márton-nap elmaradhatatlan, ínycsiklandó liba fogásait. Fedezd fel a fesztiválban résztvevő borászatokat, éttermeket és szálláshelyeket az ország különböző pontjain !
Kiemelt ajánlat

2026. március 6-15. között ismét a Taste Balaton fesztivállal indul a balatoni tavasz. A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adnak otthont: exkluzív kóstolómenük, gasztrotúrák, koncertvacsorák, borkóstolók, irodalmi beszélgetések, vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, rengeteg workshop, kiállítás és bepillantás a vendéglátás kulisszái mögé.
2026. március 6-15. között ismét a Taste Balaton fesztivállal indul a balatoni tavasz. A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adnak otthont: exkluzív kóstolómenük, gasztrotúrák, koncertvacsorák, borkóstolók, irodalmi beszélgetések, vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, rengeteg workshop, kiállítás és bepillantás a vendéglátás kulisszái mögé.

2026. március 6-15. között ismét a Taste Balaton fesztivállal indul a balatoni tavasz. A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adnak otthont: exkluzív kóstolómenük, gasztrotúrák, koncertvacsorák, borkóstolók, irodalmi beszélgetések, vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, rengeteg workshop, kiállítás és bepillantás a vendéglátás kulisszái mögé.

A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2026 őszén harmadszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.
A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2026 őszén harmadszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.

A Fügefeszt szervezői szerint nem szezon van, hanem szezonok, a Balaton pedig egész évben tartogat olyan izgalmakat, amiért érdemes a tó partján kikötni. 2026 őszén harmadszor jelentkezik a különleges, közvetlen Balaton parti helyszínen megrendezett Fügefeszt, ami bár az ilyenkor mindenhol fellelhető zamatos fügét nevezte ki házigazdának, valójában sokkal többről szól: Vincze Péter és csapata újra szeretné bemutatni a régió kulturális és gasztronómiai fejlődését, és kinyitva a meghívottak körét, olyan hazai vendéglátóhelyeket is, akik hasonló értékeket képviselnek.

2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!
2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!

2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!

XIV. Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál Gyergyószentmiklóson 2025. december 6-án. A főzőverseny a Kossuth Lajos utcában kap helyet kulturális programmal kiegészülve. A Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál a hagyományok és ízek ünnepe, amely nemcsak a helyieket, hanem távolabbról érkező vendégeket is vonzza. A szervezők számos különlegességgel készülnek. Az esemény fő attrakciói közé tartozik az óriási, háromezer adagos disznótoros étel, és a 200 méteres, háromféle ízesítésű kolbász, amely a helyszínen sül majd. A főzőversenyen ötven főzőcsapatra számítanak.
XIV. Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál Gyergyószentmiklóson 2025. december 6-án. A főzőverseny a Kossuth Lajos utcában kap helyet kulturális programmal kiegészülve. A Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál a hagyományok és ízek ünnepe, amely nemcsak a helyieket, hanem távolabbról érkező vendégeket is vonzza. A szervezők számos különlegességgel készülnek. Az esemény fő attrakciói közé tartozik az óriási, háromezer adagos disznótoros étel, és a 200 méteres, háromféle ízesítésű kolbász, amely a helyszínen sül majd. A főzőversenyen ötven főzőcsapatra számítanak.

XIV. Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál Gyergyószentmiklóson 2025. december 6-án. A főzőverseny a Kossuth Lajos utcában kap helyet kulturális programmal kiegészülve. A Kárpát-medencei Disznótoros Fesztivál a hagyományok és ízek ünnepe, amely nemcsak a helyieket, hanem távolabbról érkező vendégeket is vonzza. A szervezők számos különlegességgel készülnek. Az esemény fő attrakciói közé tartozik az óriási, háromezer adagos disznótoros étel, és a 200 méteres, háromféle ízesítésű kolbász, amely a helyszínen sül majd. A főzőversenyen ötven főzőcsapatra számítanak.

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a XXVI. Kevi Juhászfesztiválra! A Kevi Juhászfesztivál a térség kiemelkedő hagyományőrző, gasztronómiai és turisztikai rendezvénye. Országosan ismert népszerű esemény. Aki ide látogat, bizonyosan egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Bográcsban főtt feledhetetlen ízű kevi birkapörkölt és más tájjellegű ételek, főzőverseny, népművészeti- és kézműves vásár, népi játszótér, színpadi programok várják a kedves vendégeket Túrkevén.
Kiemelt ajánlat
Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a XXVI. Kevi Juhászfesztiválra! A Kevi Juhászfesztivál a térség kiemelkedő hagyományőrző, gasztronómiai és turisztikai rendezvénye. Országosan ismert népszerű esemény. Aki ide látogat, bizonyosan egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Bográcsban főtt feledhetetlen ízű kevi birkapörkölt és más tájjellegű ételek, főzőverseny, népművészeti- és kézműves vásár, népi játszótér, színpadi programok várják a kedves vendégeket Túrkevén.
Kiemelt ajánlat

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a XXVI. Kevi Juhászfesztiválra! A Kevi Juhászfesztivál a térség kiemelkedő hagyományőrző, gasztronómiai és turisztikai rendezvénye. Országosan ismert népszerű esemény. Aki ide látogat, bizonyosan egy életre szóló élménnyel lesz gazdagabb. Bográcsban főtt feledhetetlen ízű kevi birkapörkölt és más tájjellegű ételek, főzőverseny, népművészeti- és kézműves vásár, népi játszótér, színpadi programok várják a kedves vendégeket Túrkevén.
Kiemelt ajánlat

16. Gyulai Mézfesztivál 2025. december 5-6-án. Ezen a hétvégén minden az édes finomságról és a méhészetről szól. A látogatók megismerkedhetnek a méhészettel és a mézkészítéssel is, melyről sok hasznos és érdekes információt tudhatnak meg a szakmai napon. Egy hétvége, amikor „mézédes az élet” Gyulán. Idén a fesztivál kiegészül egy Kézműves és Termelői Vásárral is. A fesztiválra a belépés ingyenes!
Kiemelt ajánlat
16. Gyulai Mézfesztivál 2025. december 5-6-án. Ezen a hétvégén minden az édes finomságról és a méhészetről szól. A látogatók megismerkedhetnek a méhészettel és a mézkészítéssel is, melyről sok hasznos és érdekes információt tudhatnak meg a szakmai napon. Egy hétvége, amikor „mézédes az élet” Gyulán. Idén a fesztivál kiegészül egy Kézműves és Termelői Vásárral is. A fesztiválra a belépés ingyenes!
Kiemelt ajánlat

16. Gyulai Mézfesztivál 2025. december 5-6-án. Ezen a hétvégén minden az édes finomságról és a méhészetről szól. A látogatók megismerkedhetnek a méhészettel és a mézkészítéssel is, melyről sok hasznos és érdekes információt tudhatnak meg a szakmai napon. Egy hétvége, amikor „mézédes az élet” Gyulán. Idén a fesztivál kiegészül egy Kézműves és Termelői Vásárral is. A fesztiválra a belépés ingyenes!
Kiemelt ajánlat