Gasztronómiai élmények, ínyenc programok sokasága.

A Tihanyi PIAC placc több, mint piac, közösségi találkozóhely, hangulatos, modern korzó. A Tihanyi PIAC placcon minden hétvégén délelőtt pezseg az élet, helyi és környékbeli árusok kínálgatják finomabbnál finomabb portékájukat. Almás lepény, füstölt kolbász, házi kenyér, kürtős kalács, borok, sajtok - minden ami szemnek szájnak ingere. Az árusokon kívül alkalmi fellépőkkel, művészekkel, változatos programokkal várjuk az érdeklődőket, a régi korok hangulatában piacozni vágyókat!
A Tihanyi PIAC placc több, mint piac, közösségi találkozóhely, hangulatos, modern korzó. A Tihanyi PIAC placcon minden hétvégén délelőtt pezseg az élet, helyi és környékbeli árusok kínálgatják finomabbnál finomabb portékájukat. Almás lepény, füstölt kolbász, házi kenyér, kürtős kalács, borok, sajtok - minden ami szemnek szájnak ingere. Az árusokon kívül alkalmi fellépőkkel, művészekkel, változatos programokkal várjuk az érdeklődőket, a régi korok hangulatában piacozni vágyókat!

A Tihanyi PIAC placc több, mint piac, közösségi találkozóhely, hangulatos, modern korzó. A Tihanyi PIAC placcon minden hétvégén délelőtt pezseg az élet, helyi és környékbeli árusok kínálgatják finomabbnál finomabb portékájukat. Almás lepény, füstölt kolbász, házi kenyér, kürtős kalács, borok, sajtok - minden ami szemnek szájnak ingere. Az árusokon kívül alkalmi fellépőkkel, művészekkel, változatos programokkal várjuk az érdeklődőket, a régi korok hangulatában piacozni vágyókat!

A Taste of Transylvania rendezvény szombati napján Trucza Adorján, a gasztrófesztivál megálmodója és dr. Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója ünnepélyes keretek között bejelentette, hogy a térség egyik legkülönlegesebb gasztronómiai fesztiváljának 2026-ban a szentendrei Skanzen Erdély Tájegysége ad majd otthont.
Kiemelt ajánlat
A Taste of Transylvania rendezvény szombati napján Trucza Adorján, a gasztrófesztivál megálmodója és dr. Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója ünnepélyes keretek között bejelentette, hogy a térség egyik legkülönlegesebb gasztronómiai fesztiváljának 2026-ban a szentendrei Skanzen Erdély Tájegysége ad majd otthont.
Kiemelt ajánlat

A Taste of Transylvania rendezvény szombati napján Trucza Adorján, a gasztrófesztivál megálmodója és dr. Cseri Miklós, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója ünnepélyes keretek között bejelentette, hogy a térség egyik legkülönlegesebb gasztronómiai fesztiváljának 2026-ban a szentendrei Skanzen Erdély Tájegysége ad majd otthont.
Kiemelt ajánlat

2026. szeptember 11-13-án kerül megrendezésre Makó városában, a Széchenyi téren a Hagymafesztivál. A Hagymafesztivál Makó legnagyobb szakmai, kulturális és zenei fesztivál eseménye, amely a térség népszerű nyárbúcsúztató programja. A hagymafesztiválon főzőverseny, gasztronómiai ínyencségek, street food ételek, kézműves vásár, gyerekprogramok és fergeteges koncertek várják a látogatókat. Találkozzunk és hangolódjunk össze a megszokott fergeteges hangulatban, a város főterén. A rendezvény ingyenesen látogatható!
2026. szeptember 11-13-án kerül megrendezésre Makó városában, a Széchenyi téren a Hagymafesztivál. A Hagymafesztivál Makó legnagyobb szakmai, kulturális és zenei fesztivál eseménye, amely a térség népszerű nyárbúcsúztató programja. A hagymafesztiválon főzőverseny, gasztronómiai ínyencségek, street food ételek, kézműves vásár, gyerekprogramok és fergeteges koncertek várják a látogatókat. Találkozzunk és hangolódjunk össze a megszokott fergeteges hangulatban, a város főterén. A rendezvény ingyenesen látogatható!

2026. szeptember 11-13-án kerül megrendezésre Makó városában, a Széchenyi téren a Hagymafesztivál. A Hagymafesztivál Makó legnagyobb szakmai, kulturális és zenei fesztivál eseménye, amely a térség népszerű nyárbúcsúztató programja. A hagymafesztiválon főzőverseny, gasztronómiai ínyencségek, street food ételek, kézműves vásár, gyerekprogramok és fergeteges koncertek várják a látogatókat. Találkozzunk és hangolódjunk össze a megszokott fergeteges hangulatban, a város főterén. A rendezvény ingyenesen látogatható!

Frissen sült, még szinte sercegő tepertő; hagyományos és különleges pálinkák sora; egész délután át tartó kézműves vásár és izgalmas műsor. Mindezek várnak az érdeklődőkre Mórahalmon, a Pramonád téren remek hangulattal megfűszerezve 2025. november 22-én a X. Mórahalmi Pálinka- és Tepertőfesztiválon. A rendezvény színes és izgalmas délutáni programot kínál a fesztiválra látogatók számára.
Frissen sült, még szinte sercegő tepertő; hagyományos és különleges pálinkák sora; egész délután át tartó kézműves vásár és izgalmas műsor. Mindezek várnak az érdeklődőkre Mórahalmon, a Pramonád téren remek hangulattal megfűszerezve 2025. november 22-én a X. Mórahalmi Pálinka- és Tepertőfesztiválon. A rendezvény színes és izgalmas délutáni programot kínál a fesztiválra látogatók számára.

Frissen sült, még szinte sercegő tepertő; hagyományos és különleges pálinkák sora; egész délután át tartó kézműves vásár és izgalmas műsor. Mindezek várnak az érdeklődőkre Mórahalmon, a Pramonád téren remek hangulattal megfűszerezve 2025. november 22-én a X. Mórahalmi Pálinka- és Tepertőfesztiválon. A rendezvény színes és izgalmas délutáni programot kínál a fesztiválra látogatók számára.

Minden évben február 9-én a világ egyik legkedveltebb ételét, a pizzát ünnepeljük, amely az olaszok kezdeményezésére mára az UNESCO világörökség részévé vált. Kezdetben a pizza egy feltétekkel gazdagon megrakott lepénykenyérként jelent meg, míg a klasszikus nápolyi változat a 17. század környékén nyerte el mai formáját. A legenda szerint I. Bourbon Ferdinánd, Szicília és Nápoly királya rajongott a pizzáért, ám felesége nem osztotta lelkesedését. Emiatt a király gyakran hétköznapi emberként álcázta magát, hogy titokban pizzériába járhasson.
Minden évben február 9-én a világ egyik legkedveltebb ételét, a pizzát ünnepeljük, amely az olaszok kezdeményezésére mára az UNESCO világörökség részévé vált. Kezdetben a pizza egy feltétekkel gazdagon megrakott lepénykenyérként jelent meg, míg a klasszikus nápolyi változat a 17. század környékén nyerte el mai formáját. A legenda szerint I. Bourbon Ferdinánd, Szicília és Nápoly királya rajongott a pizzáért, ám felesége nem osztotta lelkesedését. Emiatt a király gyakran hétköznapi emberként álcázta magát, hogy titokban pizzériába járhasson.

Minden évben február 9-én a világ egyik legkedveltebb ételét, a pizzát ünnepeljük, amely az olaszok kezdeményezésére mára az UNESCO világörökség részévé vált. Kezdetben a pizza egy feltétekkel gazdagon megrakott lepénykenyérként jelent meg, míg a klasszikus nápolyi változat a 17. század környékén nyerte el mai formáját. A legenda szerint I. Bourbon Ferdinánd, Szicília és Nápoly királya rajongott a pizzáért, ám felesége nem osztotta lelkesedését. Emiatt a király gyakran hétköznapi emberként álcázta magát, hogy titokban pizzériába járhasson.