Az Algyői Halászcsárda eredeti, autentikus szegedi halételek széles választékával és udvarias, gyors kiszolgálással várja Önöket az Algyői Tiszahíd Szeged felőli lábánál, Szeged és Hódmezővásárhely között félúton. A csárda vezető ételei a hagyományos tiszai halételek. Az étlapon megtalálható a filézett ponty, a vegyes, a korhely- és harcsahallé, a híres szegedi, vagy szögedi halászlé. Sláger ételei a filézett pontypaprikás túrós csuszával, a fokhagymás szögedi sült hal és a haltepertő.
Az Algyői Halászcsárda eredeti, autentikus szegedi halételek széles választékával és udvarias, gyors kiszolgálással várja Önöket az Algyői Tiszahíd Szeged felőli lábánál, Szeged és Hódmezővásárhely között félúton. A csárda vezető ételei a hagyományos tiszai halételek. Az étlapon megtalálható a filézett ponty, a vegyes, a korhely- és harcsahallé, a híres szegedi, vagy szögedi halászlé. Sláger ételei a filézett pontypaprikás túrós csuszával, a fokhagymás szögedi sült hal és a haltepertő.
Az Algyői Halászcsárda eredeti, autentikus szegedi halételek széles választékával és udvarias, gyors kiszolgálással várja Önöket az Algyői Tiszahíd Szeged felőli lábánál, Szeged és Hódmezővásárhely között félúton. A csárda vezető ételei a hagyományos tiszai halételek. Az étlapon megtalálható a filézett ponty, a vegyes, a korhely- és harcsahallé, a híres szegedi, vagy szögedi halászlé. Sláger ételei a filézett pontypaprikás túrós csuszával, a fokhagymás szögedi sült hal és a haltepertő.
Balatonvilágoson, a Balaton kapujában található az Aligai Horváth Pince. Jelenleg 35 ha-on gazdálkodnak, amely nagyjából 25 bor- és hasonló számú csemegeszőlő fajtának ad otthont. Főbb fajtáik: szürkebarát, olaszrizling, zenit, kékfrankos, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon. A pincészet zászlós bora természetesen az olaszrizling. Szőlőoltvány értékesítéssel is foglalkoznak. Előzetes bejelentkezés alapján látogatható.
Balatonvilágoson, a Balaton kapujában található az Aligai Horváth Pince. Jelenleg 35 ha-on gazdálkodnak, amely nagyjából 25 bor- és hasonló számú csemegeszőlő fajtának ad otthont. Főbb fajtáik: szürkebarát, olaszrizling, zenit, kékfrankos, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon. A pincészet zászlós bora természetesen az olaszrizling. Szőlőoltvány értékesítéssel is foglalkoznak. Előzetes bejelentkezés alapján látogatható.
Balatonvilágoson, a Balaton kapujában található az Aligai Horváth Pince. Jelenleg 35 ha-on gazdálkodnak, amely nagyjából 25 bor- és hasonló számú csemegeszőlő fajtának ad otthont. Főbb fajtáik: szürkebarát, olaszrizling, zenit, kékfrankos, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon. A pincészet zászlós bora természetesen az olaszrizling. Szőlőoltvány értékesítéssel is foglalkoznak. Előzetes bejelentkezés alapján látogatható.
Az Alkimista apró, 16 férőhelyes vacsoraétterem Szeged műemléki szívébe rejtve. Szokatlan stílusa nagyban függ ettől a szándékos elrejtettségtől: intim belső tér a belváros lüktetésében, a régióban egyedülálló, 9-11 fogásos degusztációs vacsorák, a független szabadkonyha és a séf által vezetett esték teszik egyedivé ezt a kulináris műhelyt. Munkánkat a világ legtekintélyesebb gasztronómiai kalauza a Michelin Guide ajánlásra méltónak minősítette.
Az Alkimista apró, 16 férőhelyes vacsoraétterem Szeged műemléki szívébe rejtve. Szokatlan stílusa nagyban függ ettől a szándékos elrejtettségtől: intim belső tér a belváros lüktetésében, a régióban egyedülálló, 9-11 fogásos degusztációs vacsorák, a független szabadkonyha és a séf által vezetett esték teszik egyedivé ezt a kulináris műhelyt. Munkánkat a világ legtekintélyesebb gasztronómiai kalauza a Michelin Guide ajánlásra méltónak minősítette.
Az Alkimista apró, 16 férőhelyes vacsoraétterem Szeged műemléki szívébe rejtve. Szokatlan stílusa nagyban függ ettől a szándékos elrejtettségtől: intim belső tér a belváros lüktetésében, a régióban egyedülálló, 9-11 fogásos degusztációs vacsorák, a független szabadkonyha és a séf által vezetett esték teszik egyedivé ezt a kulináris műhelyt. Munkánkat a világ legtekintélyesebb gasztronómiai kalauza a Michelin Guide ajánlásra méltónak minősítette.
A Római-part közelében, egy csendes kis utcában található a vendéglátóhely ötvenhat fő befogadására alkalmas, de nyaranta 30 fős kényelmes terasszal bővül. A hangulatos belső tér, az enteriőr vidám színei azt a célt szolgálják, hogy minden korosztály jól érezze magát, és egy fesztelen, laza helyre térjenek be a vendégek.
A Római-part közelében, egy csendes kis utcában található a vendéglátóhely ötvenhat fő befogadására alkalmas, de nyaranta 30 fős kényelmes terasszal bővül. A hangulatos belső tér, az enteriőr vidám színei azt a célt szolgálják, hogy minden korosztály jól érezze magát, és egy fesztelen, laza helyre térjenek be a vendégek.
A Római-part közelében, egy csendes kis utcában található a vendéglátóhely ötvenhat fő befogadására alkalmas, de nyaranta 30 fős kényelmes terasszal bővül. A hangulatos belső tér, az enteriőr vidám színei azt a célt szolgálják, hogy minden korosztály jól érezze magát, és egy fesztelen, laza helyre térjenek be a vendégek.
Az Almagyar Érseki Szőlőbirtok alapvetően hagyományos szőlőfajtákkal és ezekből készülő naturális borok - Csutorásborok - készítésével foglalatoskodik. A birtokon létrehozott borkemping, borterasz és venyige spa egyediségével és a szőlőtőkék közé telepített épületeivel számos hazai és nemzetközi elismerést vívott ki.
Az Almagyar Érseki Szőlőbirtok alapvetően hagyományos szőlőfajtákkal és ezekből készülő naturális borok - Csutorásborok - készítésével foglalatoskodik. A birtokon létrehozott borkemping, borterasz és venyige spa egyediségével és a szőlőtőkék közé telepített épületeivel számos hazai és nemzetközi elismerést vívott ki.
Az Almagyar Érseki Szőlőbirtok alapvetően hagyományos szőlőfajtákkal és ezekből készülő naturális borok - Csutorásborok - készítésével foglalatoskodik. A birtokon létrehozott borkemping, borterasz és venyige spa egyediségével és a szőlőtőkék közé telepített épületeivel számos hazai és nemzetközi elismerést vívott ki.
A főzés az ember legkreatívabb tevékenysége. Azt gondoljuk, hogy a gasztronómia és a művészet édestestvérek. Ezért nem csak az ízléses, kreatív vendéglátásra törekszünk mely a minőségi alapanyagok használatán alapul, hanem ezen értékek mentén kínálunk majd kulináris élményeket, saját szervezésű, változatos programokat, a kulturális, művészeti és aktuális társadalmi kérdésekben egyaránt. Finom ízeket és lelki táplálékot is nyújtó programokat kínálunk mind Rácalmás, mind a tágabb közösség részére.
A főzés az ember legkreatívabb tevékenysége. Azt gondoljuk, hogy a gasztronómia és a művészet édestestvérek. Ezért nem csak az ízléses, kreatív vendéglátásra törekszünk mely a minőségi alapanyagok használatán alapul, hanem ezen értékek mentén kínálunk majd kulináris élményeket, saját szervezésű, változatos programokat, a kulturális, művészeti és aktuális társadalmi kérdésekben egyaránt. Finom ízeket és lelki táplálékot is nyújtó programokat kínálunk mind Rácalmás, mind a tágabb közösség részére.
A főzés az ember legkreatívabb tevékenysége. Azt gondoljuk, hogy a gasztronómia és a művészet édestestvérek. Ezért nem csak az ízléses, kreatív vendéglátásra törekszünk mely a minőségi alapanyagok használatán alapul, hanem ezen értékek mentén kínálunk majd kulináris élményeket, saját szervezésű, változatos programokat, a kulturális, művészeti és aktuális társadalmi kérdésekben egyaránt. Finom ízeket és lelki táplálékot is nyújtó programokat kínálunk mind Rácalmás, mind a tágabb közösség részére.