Túl a fizika határain. A 19 legjobb mester és shami (diák) mutatja be hihetetlen képességeit.
Túl a fizika határain. A 19 legjobb mester és shami (diák) mutatja be hihetetlen képességeit.

Szinte egész életemben kézművesként tevékenykedtem, mint fazekas, majd keramikus, az utóbbi években belekóstoltam a mézeskalács készítésbe és legvégül a tojásírásnál kötöttem ki. Valamikor tizenévesen csöppentem a népművészet világába. A kaposvári Fazekas Háziipari Szövetkezetben fazekasként kezdem a pályát, akkoriban ivódott lelkembe a népi kultúra iránti vonzalom. A mintáim egyediek, nem hagyományos motívumok, de a magyar népi díszítőművészetben gyökereznek és onnan táplálkoznak.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

2010-ben hímes tojásaimmal beneveztem a XV. Országos Élő Népművészet pályázatra, ahol legnagyobb meglepetésemre elnyertem a fődíjat, talán a legtöbb népművészettel foglalkozó alkotó álmát, a "Gránátalma" díjat. Munkáimmal igyekszem méltó maradni, ehhez a magas rangú szakmai elismeréshez.

Mézeskalácsaimat hagyományos alapanyagokból készítem, irókával, (habzsák) díszítem, de a motívumok mind saját tervezésűek, egyediek, nem megszokottak. Igyekszem alkalmazkodni a megrendelőim igényeihez, így szinte minden alkalomra, rendezvényre új tervezésű darabokat készítek. A legnépszerűbbek a karácsonyi angyalkák, madarak, csillagok, csengettyűk, a húsvéti tojás alakú mézesek és esküvői köszönetajándék szívek, keresztelőre pólyás-babák. Mézeseimet azoknak ajánlom, akik szívesen lepik meg szeretteiket, ismerőseiket egyedi és névre szóló ajándékkal.


Forrás: a kézműves honlapja

2018.01.01 - 2018.12.31

Találatok száma: 1

Ádámné Noé Kornélia tojás-mézes népi-iparművész

Ádámné Noé Kornélia tojás-mézes népi-iparművész

Szinte egész életemben kézművesként tevékenykedtem, mint fazekas, majd keramikus, az utóbbi években belekóstoltam a mézeskalács készítésbe és legvégül a tojásírásnál kötöttem ki. Valamikor tizenévesen ...
KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Ádámné Noé Kornélia tojás-mézes népi-iparművész