Agárdi Gyógy- és Termálfürdő
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Ingyenes családi napra hívjuk és várjuk sok-sok érdekes programmal!
Tök jó fesztivál Budapesten!
Tök jó fesztivál Budapesten!
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Zsolnay Fényfesztivál Pécsen
Villányi Vörösbor Napok 2021. október 1-3.
Villányi Vörösbor Napok 2021. október 1-3.
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Oldtimer Show veteránjármű kiállítás Budapest
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő


Az egyedülálló természeti környezetben elhelyezkedő fürdő egész évben várja a gyógyulást, regenerálódást kereső vendégeket, és a kikapcsolódni vágyó családokat.

Az egész évben nyitvatartó Agárdi Fürdő legnagyobb előnye, hogy mindenki megtalálhatja a saját pihentető, szórakoztató kikapcsolódását. Gyógyászat a nagyszülőknek, szauna és élménymedence a fiataloknak és a szülőknek, mókával és kalanddal teli játszóház a gyerekeknek.

A 450 m² vízfelülettel rendelkező, kültéri családi élménymedence valamennyi generáció számára garantálja a megfelelő szórakozást. A babák részére a változó mélységű (0-30 cm vízmélységgel) „hempergő” készült, a kisgyermekeknek a 30 cm-es kisvizes medence, a nagyobbaknak pedig a 60 cm-es gyermekmedence áll rendelkezésre, melyhez egy kis barlang is kapcsolódik, bejáratánál vízfüggönnyel. A medencékben különféle élményelemek, csúszda, vízi pálma, „vödrös játék” és egy gömbcsúszda találhatók. A felnőttek számára egy 90 és egy 119 cm-es vízmélységű medencerész épült, melyekben az alábbi élmény elemek gondoskodnak testünk kényeztetéséről: ülőpadok és fekvőágyak, masszázselemek, vízfüggöny, óriás nyakzuhany, négy vízsugár. A mélyebb részen található a hullámcsúszda és a sodrófolyosó. A medence szerves részét képezi a vízi bár, amely különleges élményt nyújt a felfrissülni vágyóknak. A családi élménymedence szezonális jelleggel, kizárólag a nyári szezonban üzemel.

Mintegy 9 ha ligetes területen található a 300m²-es vízfelülettel rendelkező nyitott termálvizes medence, mely télen-nyáron várja a vendégeket! A termálmedence élményelemektől mentes, ülőpadokkal körbevett kialakításával tökéletes pihenést nyújt egész évben a szabadban. A medence a nyári hónapokban exkluzív napozó boxokkal egészül ki, melyek közvetlenül a medence mellett, kiemelt helyszínen találhatók.

Az egyedi kivitelezésű kupolás családi élménymedence a '80-as évek végén épült, 2007-ben került átalakításra, azóta lehetővé teszi az egész család számára a felhőtlen kikapcsolódást. A szülők számára igazi felfrissülést jelenthet a 180m² vízfelülettel rendelkező élménymedence álló-, és fekvő masszírozó elemekkel, vízkésekkel, és gejzírekkel dúsítva. Ugyanitt a 0,5m vízmélységű gyermekpancsoló csúszdával és vidám játékelemekkel, gombazuhataggal a vízben való pancsolást teszi igazi élvezetté a gyerekek számára. A medence egész évben várja a kikapcsolódni vágyó családokat.

A 320 m² vízfelülettel és körben víz alatti ülőfelületekkel rendelkező, fedett gyógymedence élményelemektől mentes, mely egész évben rendelkezésére áll a pihenésre és regenerálódásra vágyók számára. Az 1000 m mélyről feltörő, 58°C- ról 36°C-ra visszahűtött, ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz, kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, reumás panaszok, kopások és nőgyógyászati problémák kezelésére, gyógyítására.

A beltéri medencék mellett gyerekbirodalom is kialakításra került. A megújult, mesebeli vízi világ tematikával rendelkező játszóház kalózok, kincses ládikák, sellők és a tengeri világ különböző állatainak birodalmává vált, és várja a kalandra vágyó gyerekeket. A játszóház készlete új, fejlesztő játékokkal is bővült, így például teljesen felszerelt játékkonyha is várja a kis szakácsokat és cukrászokat. Zöldséges-, és gyümölcsöskosárral lehet menni a piacra, a pontos tranzakció elvégzéséhez pedig a pénztárgép is biztosított. Ezek mellett autómentő, fejlesztő játékok, kis asztalok, színezők, mese filmek szórakoztatják a gyerekeket.

A fedett családi élménymedencétől egy karnyújtásnyira helyezkedik el a fürdő nyugalomszigete. A szaunakert különböző hőmérsékletű finn-, infra-, levendula- és gőzkabinokkal, csobbanó medencével és egy mediterrán hangulatú, fedett és nyitott relaxációs helyiséggel gondoskodik a pihenni vágyók nyugalmáról, melynek szabadtéri részén egy 6 személyes hidrokád is helyet kapott. A szaunázás szerelmeseinek különleges szauna felöntésekkel kedveskedünk. Profi szauna mestereink gondoskodnak róla, hogy felöntéseink alatt a vendégeink hátán a hideg futkosson az alig elviselhető a hőségben és a hangulat éppen úgy, mint a levegő, folyamatosan forrósodjon. Évszaknak és ünnepnek megfelelően, különböző illatokkal és aromákkal fűszerezik meg és vegyítik el a forró levegőt, míg ezek belélegezve hatnak, addig a különféle bőrradírok, tápláló krémek használata után a bőrünk még puhábbá, selymesebbé válik. A kb. 15 perces forrósági ingert lehűlés és relaxáció követi, amelyre egy csendes, pihenő helyiséget biztosítunk, ahol megnyugtató zene, illat és tea a várja a nyugalmat keresőket.

A hagyományokhoz híven, minden nyári szezonban egészen augusztus 20-áig animátoraink várnak minden játékra éhes gyerkőcöt a hét minden napján, 10:00 és 18:00 óra között. A napi programok között az izgalmas vetélkedőkkel és feladatokkal készülünk, és egész biztosan el fognak hangzani a nyár legnagyobb slágerei, amire még Keszeg Karcsival, a Fürdő kabalafigurájával is rophatják a gyerekek.  Az izgalmas vetélkedők mellett, ugrálóvár, x-box játékok, a csocsó, a darts, logikai játékok, társas játékok szórakoztatják a gyerekeket. A nyugodtabb lelkű gyerekeknek pedig, napvédett helyet biztosítunk a zavartalan kézműveskédéhez, melyhez animátoraink minden segítséget és eszközt megadnak. A nyári gyerek birodalomhoz tartozik egy több méter hosszú akadálypálya, homokozó és hinta, valamint egy kresz pálya, amelyen a pedálos kocsikkal száguldozhatnak a gyerekek.

A természet lágy ölén elhelyezkedő Termál kempingben a család minden tagja megtalálja a szabadságát.  Az aktív és a passzív pihenni vágyók számára rengeteg lehetőség nyílik a fürdőben és a kempingben, valamint a Velencei-tó közvetlen közelében. A kemping színvonalas szolgáltatásai mellett, minden vendég belépési lehetőséggel élhet az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőbe. Egy frissítő délelőtti velencei-tavi kerékpártúra után, már csak a medence hősítő simogatása esik jobban, ahol a szülők nyugodtan kikapcsolódhatnak, míg a gyerekek belevethetik magukat a mókába a medencékben, a beltéri játszóházban, és a kültéri játszótéren is.  A napot megkoronázhatja egy közös grillezés, egy könyv megnyugtató társasága egy kempingszékben elhelyezkedve, a lemenő nap fényében, vagy egy társasjáték parti a kemping társalkodójában. Az éjszaka leszálltával a tücskök megnyugtató, ciripelő társaságában csukódnak le a fáradt szemek.

Az Agárdi Gyógy-és Termálfürdőben az alábbi balneoterápiás kezelések érhetők el:

Súlyfürdő
A súlyfürdő kezelés során az ízületeket „széthúzzák”, így az ízületi felületek távolabb kerülnek egymástól, ezzel csökkentve a panaszokat. Mivel a kezelést vízben végzik, így az egyrészt kellemesebb élményt nyújt, másrészt pedig kevésbé terheli meg a kezelt testrészeket.

Orvosi gyógymasszázs
A masszírozás során javul az izmok, szövetek vérellátása, fokozódik az anyagcsere, gyorsul a salakanyagok leadása. Az izmok ellazulnak, csökken a fáradtságérzet. Nyugtató, relaxáló hatással van az idegrendszerre, kellemes közérzet alakul ki. A masszázs javallatai: ortopédiai-, krónikus mozgásszervi betegségek, reumatológiai elváltozások, műtétek utáni rehabilitáció.

Szénsavas kádfürdő
Hatására a felszínes erek kitágulnak, ezáltal a test felszínén a szénsavval érintkező bőrben illetve az izmokban fokozódik a vérátáramlás, megnő az itt áramló vér mennyisége, ami megváltoztatja a test véreloszlását, ami jótékonyan csökkenti a szív terhelését, ezáltal javítja annak saját vérellátását. Csökkenti a szisztolés vérnyomást. Jó hatással lehet krónikus vénás megbetegedésekben, mivel előnyösen hat a vénás kapacitásra és a vénás visszaáramlásra.

Víz alatt vízsugármasszázs (tangentor)
A beteg indifferens vagy annál melegebb hőfokú vízben fekszik. A kezelő vízsugárral masszírozza át a kezelendő testfelületet: izmokat, szöveteket, mely hatására javul a vérátáramlás, fokozódik az anyagcsere. Fellazítja a ridegebb hám- és kötőszövetet, javítja a perifériás vér- és nyirokkeringést. Ellazítja a feszes izmokat, ízületi bántalmak, műtéti utókezelés, kondíció javítás esetén is alkalmazható.

Víz alatti csoportos gyógytorna
A szárazföldi gyógytornával szemben nagy előnye, hogy a víz felhajtó ereje miatt jelentősen csökken az ízületek terhelése. A víz hidrosztatikai nyomása és az, hogy teljesen körülveszi az ízületeket, ezáltal összetartja azokat, tehermentesítve az izmokat, inakat ez alól a funkció alól. Így a gyakorlatokat könnyebb végrehajtani a vízben, és a beteg olyan mozgás mintákat is képes elvégezni, melyeket szárazföldön nem tudna teljesíteni.

Iszappakolás
Az iszap gyógyító erejét már az ókorban is ismerték és alkalmazták. Elsősorban degeneratív, kopásos mozgásszervi problémák esetén, illetve rehabilitáció során, sérülések, műtétek után alkalmazzák sikerrel, emellett oldja az izomgörcsöket.

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 3
Agárdi Gyógy- és Termálfürdő  programok 2021

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő programok 2021 2021. szeptember 20 - 24.

Az egyedülálló természeti környezetben elhelyezkedő fürdő egész évben várja a gyógyulást, regenerálódást kereső vendégeket. Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő egy komplex egészség-sziget, fürdő, gyógyászat, szauna világ, gyermekbirodalom és kemping is egyben, így ha Ön családja társaságában látogat el ... Bővebben


Agárdi piac 2021. Termelői piac szombatonként

Agárdi piac 2021. Termelői piac szombatonként 2021. szeptember 25.

Agárdon szombatonként helyi és környékbeli termelők finomságaival és kézműves termékeivel várja a piac a látogatókat. Bővebben


Tóparti-futóparti 2022. Velencei-Tó Kör

Tóparti-futóparti 2022. Velencei-Tó Kör 2022. április 3.

Legyen ez a nap valóban a futás szerelmeseié! Ne az idővel, hanem csupán „csak” a kilométerekkel küzdjünk meg. Van alkalom az év során bőven arra, hogy „szétfussuk” magunkat. Itt mindenki nyertes lesz, aki célba ér! Elnyeri az elismerést, hogy leküzdött 28 kilométert és elnyeri azt a csodálatos érzést, ... Bővebben
Találatok száma: 5

Agárdi Pálinkafőzde Látogatócentrum

Agárdi Pálinkafőzde Látogatócentrum

Látogasson el az Agárdi Pálinkafőzde Látogatócentrumába, hogy megismerkedhessen a pálinkafőzés fortélyaival, ízlelje meg éttermünk különlegességeit és vegyen részt különböző pálinkakóstolókon. Bővebben


Gárdonyi Géza Emlékház Agárd

Gárdonyi Géza Emlékház Agárd

Az irodalmi emlékház tárlata, mely az ország fontos Gárdonyi emlékhelye, bemutatja az író életének legfőbb állomásait, irodalmi munkásságának kiemelkedő értékeit. A tárolókban naplója és műveinek legszebb kiadásai mellett néhány eredeti, személyes tárgya is megtekinthető. Az emlékház 2007-ben ... Bővebben


Gárdonyi rönkvár Agárd

Gárdonyi rönkvár Agárd

A Gárdonyi rönkvár az Egri vár, az Egri csillagok c. regény helyszínének kicsinyített mása, Gárdonyi Géza szülőháza mellett épült meg Agárdpusztán. A Rönkvár hozzájárulhat a hősies helytállásról való emlékezet fenntartásához hasonlóan Gárdonyi Géza regényéhez, az Egri csillagokhoz. Ha meglátogatják a ... Bővebben


H2O Akváriumház Agárd

H2O Akváriumház Agárd

A Velencei-tó jellegzetes halfaunájának, illetve a halak mellett más vízi élőlények – szitakötőlárvák, vízi skorpiók, vízi botpoloskák – megfigyelésére is lehetőség nyílik az agárdi hajóállomásnál a H2O Akváriumházban. 8 akváriumban, 7085 liter vízben feltárul a Velencei-tó víz alatti élővilága. Bővebben


Velencei-tavi Galéria Agárd

Velencei-tavi Galéria Agárd

A Velencei-tavi Galéria olyan kulturális közösségi tér Agárdon, ahol kiállítások, koncertek, irodalmi és zenei estek zajlanak. Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Gárdonyi kisállatvásár 2021
Gárdonyi kisállatvásár 2021
  • Gárdony
2021. október 10.
Agárdi Gyógy- és Termálfürdő  programok 2021
Agárdi Gyógy- és Termálfürdő programok 2021
  • Agárd
2021. szeptember 20 - 24.

Érdemes felkeresni!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események