Bárdibükk Glass Nemzetközi Üveg Alkotótelep
Várjuk Siófok egyik legnépszerűbb őszi gasztrofesztiváljára, a Halfesztiválra
Várjuk Siófok egyik legnépszerűbb őszi gasztrofesztiváljára, a Halfesztiválra
Páratlan őszi kikapcsolódás Hajdúszoboszlón
Páratlan őszi kikapcsolódás Hajdúszoboszlón
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL  felnőttbarát szállodában
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL  felnőttbarát szállodában
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Bárdibükk Glass Nemzetközi Üveg Alkotótelep


A bárdudvarnoki Üvegművészeti Alkotótelep generációk találkozási pontja, mely a helyi lakosság felé is nyitott. A Goszthonyi Mária Alapítvány évente nyílt napokat szervez, melyen az üvegművészetet népszerűsíti, és üveges majálist rendez, s egyre fontosabb szerepet tölt be a helyi közösség és a térség kulturális életében is. A bárdudvarnoki alkotótelep a kaposvári Iparművészeti Szakközépiskola gyakorlati képzésének a helye, és a Magyar Iparművészeti Egyetem Szilikát Tanszékének a kivitelező műhelye is.

A Magyar Képző- és Iparművészeti Egyetemek hallgatói megalapították a Fiatal Üvegművészek Egyesületét, és Bárdudvarnokot választották működésük terepeként, így ők is ott rendeznek szimpozionokat, kiállításokat.

A Glass Art szimpozionokon a Magyar Iparművészeti Egyetem üveg szakán végzett művészek vehetnek részt. A művésztelepekre a részvételi lehetőséget minden évben nyilvánosan meghirdetik, és a jelentkezéseket elbírálják. A külföldi művészeket a szervezők választják ki és kérik fel részvételre. A kurzusokat nemzetközileg ismert, kiváló mesterek tartják.

A szimpozionok alatt készült munkákból páratlan gyűjtemény született, amit sokfelé bemutattak már, és a Goszthony Mária emlékkiállítás megépítését követően állandó kiállítást is rendeztek belőle.

A Goszthony Kúria bemutatása
A Goszthony kúria egész évben nyitva, és előzetes bejelentkezés alapján látogatható.

A 19. században épült kúria Goszthony Mária (1893-1989) festő- és keramikus művész lakóháza és műterme volt egykor. Az alkotóművész sok időt töltött Olaszországban és nagy hatást gyakorolt rá az olasz művészet. Az itáliai és a magyar táj, a reneszánsz motívumkincs gyakran megjelent képein, mint ahogy portrékkal, állat- és növényfigurákkal, szentekkel és puttókkal is szívesen díszítette kerámiáit. Szívesen alkalmazta az úgynevezett majolika technikát, amely Olaszországban igen elterjedt. Ebben a stílusban készítette el Becze Judit a kúria utcai homlokzatán a "Goszthony Kúria" kerámia falképet azért, hogy „a bárdibükki kerámiaművészet hagyományai tovább ápoltassanak”.Goszthony Mária úgy rendelkezett, hogy házát és műtermét halála után is használják a művészek. Így az épület az üvegművészek "Mekkája" lett 1984-től. A kilencvenhat évesen elhunyt alkotó szellemi örökségét a nevével fémjelzett Nemzetközi Üveg Alkotótelep és Szimpozion Alapítvány őrzi és ápolja.

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 1
Bárdudvarnok Piac 2021. Petörke Portéka Termelői Piac minden szombaton

Bárdudvarnok Piac 2021. Petörke Portéka Termelői Piac minden szombaton 2021. október 16.

A Petörke Portéka Bárdudvarnok helyi termelői piaca. Minden szombaton 9 órától a Petörke-völgyben kínálja portékáit. Kiváló helyszín a Petörke-tó partja, hogy friss és ízletes zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, mézet, lekvárt, s minden mást vásároljanak családjuk asztalára. Bővebben
Találatok száma: 1

Madárpark és Élménypark Zsippó

Madárpark és Élménypark Zsippó

A Madár és Élménypark Bárdudvarnok festői szépségű kistelepülés részén, Zsippón várja a látogatókat. A zselici lankák ékköve a 2,5 ha-os terület, mely magában foglalja a kb. 1,5 ha-os arborétumot számtalan érdekes növénnyel, virágágyásokkal, tavasszal nárciszok sokaságával. A park területén számtalan ... Bővebben
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Érdemes felkeresni!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Bárdudvarnoki programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események