Élmények egész évben, szeretettel várjuk!
Élmények egész évben, szeretettel várjuk!

Gedeon Tanya Panzió

Valahol a bugaci pusztában van egy családias panzió, ahol a Puszta télen-nyáron gyönyörű, ahol az étel olyan, mintha édesanyád főzte volna, ahol az állatok-kiváltképp a lovak olyan szelídek és barátságosak, hogy magad is meglepődsz...


A Gedeon tanya-panzió épületei

A tanyán két épületben fogadjuk vendégeinket. Az Öreg Ház, amely egy tradicionális alföldi tanya, 3 kétágyas szobával, konyhával, étkezővel, fürdőszobával, muzeális bútorokkal. Praktikusan használható apartmanként nagyobb családnak, baráti társaságnak.

Az Új Házban 5 kétágyas szoba saját fürdőszobával, valamint 2 kétágyas szoba közös fürdőszobával várja a vendégeket. Az épületben 30 személyes étkező és 60 személyes borospince is található, amely összejövetelek megrendezésére is alkalmas, sajátos, tájba illő megjelenéssel, igényes belső kialakítással, kellemes kiszolgálással a Puszta közepén. Vendégházunkban az alapszolgáltatásokon túl lovaglási lehetőség, sétakocsikázás, cigányzenés estek, gulyásfőzés (szabadtűzön) szolgálja a vendégeket.

Ellátás, gasztronómiai programok

A Gedeon tanya konyhája évtizedek óta tudatosan a tradicionális pusztai alapokra épül. Minden ételünk, a reggelitől az estebédig olyan hozzávalókból készül, amelyek mindig is részei voltak a vidék gasztronómiai csodáinak. Ilyen csodák egyike a szabad tűzön főzött gulyás kézzel készített csipetkével, eredeti Magyar Szürke húsából, vagy a kemencés almás és túrós rétes. Ezektől az ételektől váltak igazán legendássá a Puszta ízei.

A Gedeon tanya nem csak "kirakat" tanya: Összhangban a természettel és a Kiskunsági Nemzeti Park génállomány programjaival, magunk is gazdálkodunk. Zöldségeink a konyhára biokertünkből kerülnek, a húsféleségek többsége saját előállítású.

Ha diétázni szeretne, az mifelénk említenie kell! A pusztai ételek, - különösen a húsételek- nagy része a keményen dolgozó emberek napi szükségleteit tükrözi. Természetesen lehetőség van könnyebb ételek fogyasztására, de hagyományos ételeink nagy része továbbra is a táj igényeit tükrözi.

Hazánkbéli és külföldi vendégeink nem egyszer csodálkoztak már rá a saját, reggelijüktől roskadozó asztalukra. Sokszor hallottuk, hogy mindezt lehetetlen egyszerre elfogyasztani. Aztán jött egy lovaglással ökörfogat-hajtással, túrázással töltött nap és bizony jó étvággyal fogyott az ebéd és a vacsora is. A cél mindenkor, hogy vendégeink testben és lélekben egyaránt megerősödve távozhassanak tőlünk. Bográcsos, kemencés egytálételeink kiadósan megfelelnek akár egy egész nyeregben töltött nap szükségleteinek is! Talán ennek köszönhető, hogy amióta az első tál étel elkészült a Gedeon tanyán, asztalaink mellől még nem állt fel vendég éhesen.

Paraszt reggelik, gulyás ebédek, pásztortűz melletti remek vacsorák vitték - és reményeink szerint viszik - messze földre a tájegység konyhájának jó hírét.

Programajánlatok

Bár talán nem nekünk kellene elmondani, de a Gedeon tanya diplomás, professzionális szervező és programtervező szakemberekkel rendelkezik, akik az elmúlt évtizedek során alapos gyakorlatra tettek szert. A vendéglátásban ugyan ritkán hangzik el, de tény, a vendég a megrendelt program szolgáltatás minden egyes percében joggal várhatja el, hogy ne legyen holtidő, ne legyenek szervezési hiányosságok és események nélküli, kapkodással vagy várakozásokkal töltött órák. Új ízű, csoportos pusztaprogramjaink elsősorban ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével alakultak ki. Kérjük tekintse meg komplex program ajánlatainkat!

Általános programjaink:

 • puszta program buszos csoportoknak
 • gény szerinti lovas programok, folklór műsorok, népi játékok
 • patkóhajítás, és diógurító verseny
 • túralovaglás
 • diák lovas tábor (3-5 napos) télen-nyáron
 • 1-3 napos diák programok
 • helybeli betyárok rablóútvonalait követő 1-6 napos lovas csillagtúrák
 • gyertyafényes, cigányzenés vacsorák, rendezvények
 • esküvők, bankettek, üzleti vacsorák
 • szalmapörköléses falusi disznóölés
 • népi hagyományokra épülő, vidám karácsonyi, szilveszteri, húsvéti programok.

Érkezéskor a teljes tartózkodás idejére érdekes, értékes kirándulási lehetőségeket ajánlunk.

Forrás: A panzió honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Gedeon Tanya Panzió

szabadidő