Hédervári Lovarda
Csabai Kolbászfesztivál programok
Csabai Kolbászfesztivál programok
Budapest Varieté 2022 Dinner & Show
Budapest Varieté 2022 Dinner & Show
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Őszi programajánló
Őszi programajánló

Hédervári Lovarda


Lovardánk szolgáltatásaival szeretnénk segítséget nyújtani mind a lelkes kezdőknek, mind a jártas lovasoknak, hogy megtanuljanak lovagolni, és színvonalas keretek között gyakorolhassák a lovas sportot. A Hédervári Lovasklub sokszínű kínálatában találhat kedvére való programot, mert nálunk szakértő oktatók, valamint lovas oktatásra és túrázásra is alkalmas minőségi lóállomány áll rendelkezésre. Lovardánk 2012-ben először a 3 patkós, majd a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2014-ben a 4 patkós minősítést nyerte el, így a látogatók az előírásoknak megfelelő színvonalon és keretek között sportolhatnak.

Szolgáltatások

Póni lovaglás

A lovarda pónilovai közelebb állnak a gyerekekhez természetük és  méretük miatt, mint a normál nagyságú lovak.  A pónit a gyermekek könnyebben vezetik, ügyesebben szállnak fel rá, és egyszerűbb lovagolni rajtuk. A pónikon a gyerekek szórakozva tanulhatják meg a lovaglást, és később némi rutinnal tudnak átülni a nagy lovakra. A pónik lehetővé teszik, hogy a fiatal lovasok bátran nyeregbe merjenek pattanni, nagyobb magabiztossággal üljenek a lovon. A póni kisméretű ló és nem játékszer, meg kell neki is adni a tiszteletet, mert nagyon okos és jóindulatú, kedves a barátaival.

A pónilovaglás biztonságos a pónilovasok számára. A pónik kisméretű nyergekkel vannak felszerelve, amelyeken kapaszkodó is található. Pályáinkon puha a talaj, így ha a gyermek leesik, nem fogja megütni magát. Azt tartják azonban, hogy az nem is igazi lovas, aki még nem esett le soha a lóról. Ilyenkor - esés után - megtanítjuk a gyermekeket arra, hogy gyorsan vissza kell ülni a lóra. Ez pozitívan hat a személyiségfejlődésre is. A lovagolni tanulás nagyon komoly munkafolyamat, amely a kicsiket fegyelemre neveli, valamint arra is, hogy a lovardában érvényes rendszabályokat megismerjék és betartsák. A szülők kísérhetik gyermekeiket az oktatás alkalmával és figyelhetik, hogyan fejlődik tudásuk.

Futószáras lovas oktatás

Ha még sosem ültünk lovon, szükséges, hogy felkészüljünk rá fizikailag és mentálisan egyaránt. Kezdő lovasként a futószáras tanulás, vagyis a futószáron vezetés a legjobb mód az alapok elsajátítására. A futószárazás során megismerkedhet a tanuló a lóval és az oktatóval is, mivel a hatékony tanulás elengedhetetlen kelléke az összeszokás. Erre a lovarda oktatói nagy hangsúlyt fektetnek.

A futószárazás tulajdonképpen azt jelenti, hogy az oktató egy helyben áll a pályán, mialatt a hosszú kötélre, futószárra kötött ló köröket ír le a karámban. A futószáras oktatás alkalmanként 30 percig tart, amely az eredményesebb fejlődés érdekében néhány óra után megduplázható.

A futószáras oktatás során oktatónk csak egy tanulóval foglalkozik, hogy minél hatékonyabban tudjon segíteni a biztos ülés és irányítás elsajátításában. Az első és legfontosabb lépés, hogy a kezdő lovas megtanulja, hogyan kell egyensúlyozni és követni a ló mozgását, majd a következő szinten már irányítani is tudja az állatot.

Az önmagában még kevés, ha valaki megtanulja a lovagláshoz szükséges „segítségek” nyelvét, hisz a ló saját akarattal rendelkező élőlény, akinek van döntési szabadsága. Ezért el kell nyerni a ló bizalmát, hogy a lovas interaktívan kommunikáljon vele a sikeres lovaglás érdekében. A ló fejlett kommunikációra képes testbeszéddel és hangokkal, a lovas pedig a lábak használatával, az üléssel, a kezekkel és hangadással tudja az állat tudomására hozni, hogy mit szeretne. A lovaglás művészete abban rejlik, hogy megtanuljuk érezni, hogy a ló hogyan viselkedik alattunk, és befolyásolni is tudjuk azt. Mesterséges segédeszközökkel, mint sarkantyú és pálca, kiegészíthetjük az irányítást. Egy jól tanított lónak például előre kell mozdulnia a lovas lábának szorítására, a kantárszárral pedig a helyes irányba terelhetjük. Ilyen és ehhez hasonló ismeretek elsajátításáról szól a kezdő lovas oktatás.

Szakemberünk mindaddig nem engedi önállóan, futószár nélkül menni a lovast, míg meg nem bizonyosodik felkészültségéről. Lovaink alapos kiképzésen mentek keresztül, mielőtt kezdő lovasokat ültetünk rájuk, hogy nyugodtan viselkedjenek és álljanak, és türelmesen viseljék a kezdők hibáit.

Haladó lovas oktatás

A haladó lovasok önállóan is lovagolhatnak a pályán az oktatóval, miközben ő több tanulóval is foglalkozik. A csoportos lovaglóórák hasznosak, és sok vidámságot okoznak az olyan lovasoknak, akik már elsajátították az alapismereteket. Ebben a szakaszban érjük el, hogy lovasainknál javuljon az ülésbiztonság és pontosan használják a segítségadásokat. Megismertetjük és gyakoroltatjuk velük a lovardában használt alakzatokat, segítünk, hogy azokat önállóan is le tudják lovagolni. A lovardai rend megismerése fontos része a haladó szintű oktatásnak.

A haladó oktatás során tanulhatják meg tanulóink a jármódok (lépés, ügetés, vágtatás) használatát és az azok közötti átváltást.

A lónak három természetes jármódja van: a lépés, az ügetés és a vágta. A lépés a leglassúbb jármód, a ló négy egymást követő egyenletes ütemben teszi előre lábait. A lépésnek öt fajtája figyelhető meg: az összeszedett lépés, a munkalépés, a középlépés, a nyújtott lépés és a szabadlépés. Ügetésben mindig az átlós lábpárok lendülnek előre, a két lábpár elrugaszkodása között lebegő fázis figyelhető meg, tehát ez egy kétütemű jármód. Négyféle ügetés fordul elő, összeszedett, munkaügetés, közép- és nyújtott ügetés. A vágta egy háromütemű jármód, ennél is ugyanazt a négy fajtát különböztetjük meg, mint az ügetésnél.

Vannak olyan lovak, amelyek öt jármódra képesek, a korábbi hármon felül a poroszka és a tölt. Amikor a ló poroszkál, akkor nem ellentétes, hanem az azonos oldali lábait egyszerre emelve üget. A tölt - ha képes rá egy ló - veleszületett képesség. A töltnél az ügetéstől eltérően nincs lebegő fázis, a lónak egyik lábáról a másikra megy át a terhelés, így egyik lába mindig talajt ér.

Osztályban akkor lovagolhatnak tanulóink, ha már a lovardai alakzatokat ügetésben, tanügetésben és vágtában is le tudják lovagolni. Az osztályban lovagláshoz a megfelelő méretű, jó természetű és helyesen képzett iskolalovakat lovardánk biztosítja.

Tereplovaglás

Tereplovagláson az a lovas vehet részt, akinek ülése (egyensúlya váratlan helyzetekben) biztonságos, illetve a segítségadásokat megfelelően alkalmazza. A tereplovaglás igazi erőpróba, miközben keresztülvágunk a nyílt terepen, és átugorjuk az utunkba kerülő akadályokat. Ez csak akkor teljesíthető, ha igazi összhang uralkodik ló és lovasa közt, mindkettejüktől talpraesettséget és jó erőnlétet követel, mivel a terepen bármikor váratlan felszíni viszonyok kerülhetnek eléjük. A bizalom és alázatos munka kettőse nélkülözhetetlen az ilyen jellegű szituációkban. Tereplovaglás alkalmával sokkal gyorsabb az iram, mint az oktató pályán, ezért nehezebb a lovat egyensúlyban és ritmusban tartani, de a lovasnak is több erőt kell kifejtenie, hogy fenn tudjon maradni az állat hátán. A tereppálya megtervezésekor vezetőnk igyekszik kihasználni a Szigetköz nyújtotta izgalmas környezeti adottságokat. Ezen a szinten a lovasnak már gyakorlottnak kell lennie, hogy apró trükkökkel segítse a vágtatást, a lábak és kezek kombinált használatára van szükség.

Tereplovagláskor a legfontosabb, hogy fel legyünk készülve a váratlanra, hiszen itt kiszámíthatatlan külső tényezőkkel találkozhatunk, és a lovakat is olyan impulzusok érhetik, amivel korábban még nem találkoztak. Oktatóink jól ismerik lovaink természetét és viselkedését nyílt terepen, ami nélkülözhetetlen a megfelelő lovasításhoz, vagyis hogy ki melyik lóra üljön. Kilovaglás előtt kollégáink mindig szigorúan ellenőrzik a ló helyes nyergelését, kantározását, a lovas öltözékét és felszereltségét. Indulás előtt mindig tájékoztatjuk a csoport tagjait a szabályokról és a megfelelő viselkedésről. Tereplovaglásnál ne felejtsük el, hogy a ló csak önmaga testi épségére ügyel, a sajátunkra magunknak kell figyelnünk.

Díjugratás

Lovasklubunk igény esetén lehetőséget biztosít a díjugratás alapjainak elsajátítására és gyakorlására szabadtéri és fedeles díjugrató pályánkon.

A lovassportok kialakulása a háborús hadviselésre vezethető vissza, amikor nagyon fontos volt a lovak és katonák kiképzése. A lovassport fogalom alá hivatalosan azok a szakágak tartoznak, amelyeket a Nemzetközi Lovasszövetség irányít. Magyarország a szervezethez 1924-ben csatlakozott. A lovassport szakágai a következők: díjlovaglás, díjugratás, military (lovastusa), fogathajtás, lovastorna, távlovaglás, western versenyágak, tájékozódási tereplovaglás, lovasíjászat, lovaspóló, öttusa.

A díjugrató versenyek a ló ugrókészségét, képességét és ügyességét, a versenyző lovas tudását teszik próbára különböző feltételek mellett. A versenyzők a hibákért hibapontokat kapnak. Az a versenyző nyer, aki a legkevesebb hibapontot kapja, és a legrövidebb idő alatt teljesíti a feladatokat. A legrangosabb díjugrató verseny az Olimpiai játékok díjugratása.

Az első díjugrató versenyeket Londonban, Dublinban, Bécsben és Párizsban tartották a 19. században. Eleinte csak a lovak stílusosságát vették figyelembe a bírálatkor, később már az ugróképesség is fontos szempontnak minősült. 1912-ben vették fel a díjugratást az olimpiai sportszámok közé, de kezdetben még nem volt egységes keretek között szabályozva. A díjugratás volt az első lovas sportág, amely profi sportágnak minősült. A világkupa 1979-es bevezetése nagy lökést adott a díjugratás ismertté és népszerűvé válásának, szezonalitásának pedig véget vetett a versenyek sportcsarnokokba való bekerülése.

A díjugratás egy rögzítetlen akadályokból álló, meghatározott területen lévő pálya lelovaglása. A versenyeken a magasabb szintet a magasabb akadályok, a kiképzés milyensége, a ló és lovas kapcsolata jelenti. Fontos, hogy a lovas a lehető legjobb vonalon tudja végigvezetni a lovat, és a ló minél jobban tudja megugrani az akadályokat. A versenyen az a cél, hogy az akadályok sértetlenek maradjanak. Kezdő díjugratók viszonylag egyenes pályán, jó ütemben tudnak haladni, míg magasabb szinteken a ló képzettségét, ugrásait is figyelemmel kísérik - miközben az akadályok egyre bonyolultabbak. Az akadály leverése, az ellenszegülés, a pályavesztés, a lóról leesés és az alapidő túllépése pontlevonást von maga után.

Bértartás

Lótulajdonosok figyelmébe ajánljuk bértartás szolgáltatásunkat magas színvonalú és korszerű istállónkban. A lovak tartása az átlagosnál tágasabb méretű boxokban egyedileg történik. Ellátásuk: napi almozás, kétszeri (igény esetén háromszori) etetés és szénázás, valamint karámozás. Az állatok jólétét tartjuk szem előtt, amely elősegíti, hogy szellemileg és fizikailag is képesek legyenek a környezeti kihívásokkal szemben ellenállni.

A lótartást igény esetén kiegészítjük olyan többletszolgáltatásokkal, mint a lókiképzés, futószáras járatás és edzések, amelyek segítenek kielégíteni az állat igényeit, továbbá elkerülni a lovaknál a rendellenes magatartás vagy diszkomfortérzet kialakulását. A lovaknál az abnormális viselkedés és az istállóban töltött idő között lineáris összefüggés van, mert a ló alapvetően szociális lény. A ránk bízott lovakról ezeket a tényezőket szem előtt tartva gondoskodunk.

Lovas turisták és versenyzők lovait is szívesen látjuk istállónkban a ló egészségi állapotáról szóló megfelelő orvosi igazolások bemutatása mellett.

Az állatok és a felszerelések biztonsága érdekében területünket távfelügyeletes biztonsági rendszer védi.

2022.01.01 - 2022.12.31

Találatok száma: 3
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Kont Panzió Hédervár

Kont Panzió Hédervár

Héderváron, a falu legszebb, úgynevezett rózsás utcájában található a Kont Panzió. A panzióban 3 db 2 ágyas szoba, egy 3 ágyas és egy 4 ágyas szoba található. A szobákhoz zuhanykabinos fürdőszoba és TV tartozik. A télen-nyáron üzemelő szálláshely gyönyörűen gondozott egyhektáros parkjában két apartman ház 5 ... Bővebben


Kék Apartman Hédervár

Kék Apartman Hédervár

Hédervár a Szigetközben, Győr és Mosonmagyaróvár közt félúton – a Nagy-Duna és a Mosoni Duna ölelésében – elhelyezkedő község. Nyugodt, csendes falu, kastéllyal, ősparkkal, rengeteg erdővel, virágokkal, szép játszótérrel és műemlékekkel. Egyediségét - többek közt - a reneszánsz várkastély és a halban, ... Bővebben


Park Panzió Étterem Hédervár

Park Panzió Étterem Hédervár

Hédervár az ország nyugati kapujában a festői Szigetköz szívében Győr és Mosonmagyaróvár között található,nem messze a nagyvárosoktól Bécs ,Pozsony. Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép

Hédervári programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események