Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Jókai Klub
Thermál Hotel*** Superior Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Jókai Klub

A Jókai Klub évtizedek óta (egész pontosan 54 éve) szolgálja Budapest Hegyvidék XII. kerület közművelődését. Ennek a szolgálatnak alapvetően az a feladata, hogy a kultúra sokszínűségét minél hatékonyabban közvetítse. Céljuk, hogy mindenki megtalálja a számára fontos és érdekes kulturális programokat, és otthonosan érezze magát a klubban.

További információk


Még több a településen (Budapest XII. kerület):

KONCERTEK

Tamarazene
április 19. 20 óra

Felállás: Mózes Tamara-ének, zongora / Ujházi János-billentyűk, zeneszerzés / Juhász Andrea-oboa, angolkürt
Mózes Tamara tanulmányait a budapesti Zeneakadémia zongoraszakán kezdte, majd Párizsban a Conservatoire Régionale-ban jazzének- és improvizáció szakon folytatta. 2011-ben Francia Állami Ösztöndíjat kapott, 2012 tavaszán pedig háromhetes szólóturnén vett részt az Egyesült Államokban. Több nemzetközi verseny díjazottja, koncertek és fesztiválok rendszeres fellépője, első albuma ’In Spring’ címmel 2010-ben jelent meg, és a Gramofon zenei magazintól kiváló minősítést kapott.
Belépődíj: 1.000 Ft, diákjegy: 600 Ft

Classic Beat Band koncert
április 27. 18 óra

Az együttes azzal a céllal alakult, hogy népszerűsítse az igazi élőzenét, felidézve az oly régen elfeledett retro érzést. Műsorukat főleg azok számára ajánljuk, akik szeretik a dallamos, és táncolható igényes szórakoztató élő-zenét. Tagok: Barsi Gabriella (ének), Beck Miklós (gitár), Fazakas Zoltán (billentyűk, ének), Jakab László (dob, ének) és Kubicsek Sándor (basszusgitár, ének). Tagjaik a 60-as 70-es és 80-as években aktív és ismert együttesekben zenéltek (Nevada, Fókusz, Team Show), ezért repertoáruk gerincét főleg a klasszikus beat rock és rock'n'roll számok képezik, de szívesen játszák a közelmúlt sikeres magyar és külföldi előadók dalait is. Fellépéseiken külön figyelmet fordítanak arra, hogy megtalálják a közös hangot a közönségünkkel.
Belépődíj: 1.000 Ft ,diákjegy: 600 Ft

After Crying koncert
május 19-én vasárnap, 20.00 órakor

Az After Crying zenekar 1986-ban alakult, s az azóta eltelt több mint 25 esztendő alatt a progresszív műfaj egyik meghatározó formációjává nőtte ki magát. Munkásságukat 12 album valamint egy koncert DVD fémjelzi, s mivel a műfajt kedvelő közönség többnyire külföldi színpadokon találkozhat a zenekarral, nagy öröm, hogy a Jókai Klub is otthont adhat egy After Crying koncertnek. Külön érdekesség, hogy a zenekar a ’90-es évek elején rendszeresen próbált és koncertezett itt, a visszatérés így előbb-utóbb szinte elkerülhetetlen volt...
www.aftercrying.hu

Bran koncert és táncház
május 25. 17 óra

A Bran együttes a magyarországi ír zenei élet egyik fontos résztvevője, rangos népzenei rendezvények és fesztiválok állandó szereplője.
Honlap: www.bran.hu
17.oo Táncház - ír táncok kezdőknek és haladóknak tanítással
19.oo Kedvenc képeink - diaképes előadás
20.oo BRAN koncert
Belépődíj: 1.000 Ft, gyerekjegy 600 Ft

Jazzation koncert
május 3. 20.00 óra

A Jazzation 2005-ben alakult a cappella együttes. Repertoárjuk a 20-as, 30-as évek amerikai bárzenéjétől az örökzöld jazz standardokig terjedő, hangszeres kíséret nélküli, vokális előadásanyag. 2009-ben a III. Nemzetközi Lipcsei a cappella Fesztiválon ezüstérmet nyertek és elhozták a zsűri különdíját is.
www.jazzation.hu
Belépődíj: 1200 Ft, klubtagságival 800 Ft

RENDEZVÉNYEK

A FÖLD NAPJA ALKALMÁBÓL
A Föld hőmérői
Dr. Juhász Árpád geológus előadása
április 22-én 14.30 órakor

“Jó néhány évtizede figyelem azoknak a világtájaknak a gleccsereit, amelyekre eljutottam. Én a gleccsereket tartom a Föld legjobb hőmérőinek. Ezek hosszának változása nem egy-egy évszak, vagy egyetlen esztendő szeszélyes időjárását tükrözi, hanem évtizedes csapadék- és hőmérséklet-átlagokat. A gleccserek hosszának rövidülései, vagy egyes átmeneti időszakokban rövidtávú növekedése mellett mérhetővé vált a gleccserek és jégsapkák vastagságának, s így tömegének mérése is. Az ENSZ szerint a világ gleccserei 1980 óta átlagban évente 30 cm-t veszítenek vastagságukból Az ENSZ, pontosabban az UNEP 1965 óta készít leltárt bolygónk több mint 100 ezer gleccseréről, űrfelvételek, légifotók és térképezés alapján.”

Svábhegyi ásványbörze
május 11. 10-17 óráig

Az ingyenesen látogatható rendezvényen az érdeklődők megcsodálhatják és megvásárolhatják a természet által alkotott kőzeteket, ásványokat, ősmaradványokat, drágaköveket. illetve az ezekből készült ékszereket és dísztárgyakat. Az interaktív gyerekprogramok között van aranymosás, továbbá az ékszerkészítés alapműveleteinek elsajátítása.

KIÁLLÍTÁS

Z Szabó Zoltán festőművész kiállítása
“A képeimmel nem dokumentálni szeretnék (arra tökéletes a fotó
vagy a film), egy érzetet szeretnék megfogalmazni, ami bennem van és mert közös világban élünk lehet, hogy ez másokban is megjelenik és így lesz általános. Elindítani szeretnék egy folyamatot egy belső pontra tapintva, hogy ezek után mindenki önmaga szembesüljön saját belső világával.”

A kiállítás megtekinthető: április 27-ig.

„Fohászaim”
Stekly Zsuzsa tűzzománc kiállítása
Időpont: 2013. május 3. 19 óra

A kiállítást megnyitja Kubanek Miklós tanár, újságíró
„Az idei év kiállításai különösen fontosak számomra, hiszen idén 40 éve tanulom a zománcozást, és napi rendszerességgel gyakorlom. Kemencéim melege, szerszámaim kézbesimuló formája, napfényes műhelyem nyugalma és férjem támogató szeretete naponta újabb munkára inspirál. Ezért még ennyi év után is öröm, hogy beleáshatom magam a műhelybe, ahol nem kell mással foglalkoznom, mint figyelni a belső hangra, hogy legjobb tudásom szerint képekké formáljam üzenetét. Igyekszem megmutatni mindent, amit e témában technikailag ez idő alatt elsajátítottam, talán sokak örömére.”

A kiállítás május 30-ig tekinthető meg.

 

 

 

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Budapest XII. kerület):

◄ Vissza

Programajánlat

Duna-Ipoly Nemzeti Park programok 2017
Duna-Ipoly Nemzeti Park programok 2017
 • Budapest
 • XII. kerület
2017. február 25.

Bajor Gizi Színészmúzeum időszaki kiállítások 2017
Bajor Gizi Színészmúzeum időszaki kiállítások 2017
 • Budapest
 • XII. kerület
2017. február
22 - 26.

Bajor Gizi Színészmúzeum programok 2017
Bajor Gizi Színészmúzeum programok 2017
 • Budapest
 • XII. kerület
2017. február 23.
16:00

Barabás Villa programok 2017
Barabás Villa programok 2017
 • Budapest
 • XII. kerület
2017. február 26.

Szolgáltató

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság
Duna-Ipoly Nemzeti Park
 • Budapest
 • XII. kerület

Jókai Kert
Jókai Kert
 • Budapest
 • XII. kerület

Keve András Madártani és Természetvédelmi Szakkönyvtár
Keve András Könyvtár
 • Budapest
 • XII. kerület

Kőpark tanösvény
Kőpark tanösvény
 • Budapest
 • XII. kerület

Bajai Halászcsárda
Bajai Halászcsárda
 • Budapest
 • XII. kerület

Fogas Pizzéria
Fogas Pizzéria
 • Budapest
 • XII. kerület

Hírlevél

E-mail cím:
Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer