Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Nyíregyházi Állatpark - Sóstó ZOO
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Nyíregyházi Állatpark - Sóstó ZOO

A Nyíregyházi Állatpark az ország első állatparkja ahol egy természetes tölgyerdőben, tágas kifutókban mutatnak be 5000 állatot, olyan csak itt látható és Európában is ritkaságszámba menő különlegességeket, mint az indiai páncélos orrszarvú, a komodói óriás sárkánygyík, az afrikai elefánt és fehér tigris.

További információk


Még több a településen (Nyíregyháza):

A 30 hektáros tölgyerdőben kontinensenkénti felosztásban láthatóak az állatok,hogy aki belép,egy nap alatt végigjárhassa a Földet s megfigyelhesse a különböző élőhelyek élővilágát.
Látogatóink kellemes sétát tehetnek az árnyas fák alatt, vagy a kocsikázoo segítségével elektromos kisbusszal is körbemehetnek a kertben.

Magyarországon és a Közép-európai térségben is egyedülálló létesítmény nyitotta meg kapuit; 4000 négyzetméteren 3 szintes épületben Zöld Piramis épült Óceanáriummal és Esőerdőházzal.

A Zöld Piramisnak nevezett épület föld alatti szintjén az Indiai-óceán élővilága jelenik meg. Üvegfolyosóban közlekedve az 500.000 literes akváriumban lévő cápák, ráják, korallok és más élőlények világát figyelhetjük meg.

Az Óceanárium fölött található az Esőerdő ahol bemutatkozik Európa legnagyobb komodói varánusz tenyészpárja, de a függőhídon eljutunk az orangután bemutatóhoz éppúgy mint a Félelem barlangjához. A 10 méter magasságból lezúduló vízesés mellett elhaladva pedig találkozhatunk a borzongatóan szép hüllők különleges gyűjteményével.

Az állatparkban látható Magyarország első borjúfóka bébije is, aki a látogatók kedvence. A fókamama 10.5 hónapnyi vemhesség után hozta világra a kicsit s első pillanattól kezdve gondoskodóan neveli a csöppséget. A bébi-bár a szárazföldön jött a világra-születése után 2 órával már követte mamáját a vízbe s otthonosan mozgott az ismeretlen közegben.
Nagy kedvenc Ootek és Zora a jegesmedve pár is, akik üvegfalú medencéjüket előszeretettel használják valamint a gyűrűsfarkú és sárgaszakállas makik is , akik között vendégeink szabadon sétálhatnak.

Vitathatatlanul nagy közönségsiker az oroszlánfókák látványos show-ja, amit háromszor láthat a nagyközönség.

Egyedülálló az Afrika panoráma amit egy hangulatos bambuszhídon sétálva nézhetnek végig. Az afrikai patásgyűjtemény igazi kuriózumokból áll, hiszen itt látható nagy kudu, oryx antilop és a világ egyik legritkább állata a grevy zebra.

Ahol lehet, nagy társas kifutóban a természetes élőhelyet igyekeztünk utánozni állataink számára.

Ha elfáradnak, éttermeink szeretettel várják önöket!

Ha pedig több időt töltenének nálunk, kopogtassanak be Magyarország első állatkerti szállodájába a Hotel Dzsungelbe, ahol csoportokat ill. családokat is szívesen látunk.

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Nyíregyháza):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer