Pipacshon Lovasliget Sóskút
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Pipacshon Lovasliget Sóskút


A Pipacshon Lovasliget egy olyan lovas farm, ahol a lovasoktatáson és a lovak bértartásán kívül lehetőség nyílik egyedi szervezésű, rusztikus hangulatú, természetközeli programok lebonyolítására. Mivel farmunk Budapesttől könnyen elérhető távolságban található, akár egy délutánra is érdemes kiszakadni a hétköznapok rohanásából, és élményekkel feltöltődni, nemcsak a lovaglás szerelmeseinek, hanem bárkinek, aki a növény- és állatvilág közelségére vágyik.

Lovastúrák

Szeretettel fogadjuk az országban túrázó lovasokat!

Lovának kényelmes elhelyezést biztosítunk bokszban vagy állásban. Ellátásként rétiszénát, vizet, alom anyagot, kérésre abrakot (árpa, zab, búzakorpa, kukorica) kínálunk.

A túrázónak a turista szálláson biztosítunk elhelyezést, ahol felszerelt konyha, tűzrakó, fürdőszoba áll rendelkezésre.

Előre egyeztetés esetén lehetőség nyílik arra is, hogy egynapos program keretében iskolalovainkkal barangoljuk be a környező vidéket.

Sóskútról lóháton elérhető az Érdi-tető, a Pecató és Biai-tó környéke, Biatorbágy erdősége, valamint a borairól méltán híres Etyek és az Etyeki-dombság.

Lovastáborok

Júliustól augusztus második hetéig szeretettel várjuk azokat a 7-14 éves lóbarát gyerekeket, akik szeretnék megtapasztalni a lovaglás élményét, akik meg akarnak tanulni lovagolni, vagy fejleszteni szeretnék a már meglévő lovas tudásukat békés, gyermekekhez szoktatott lovainkon.

A táborozó gyermekek programjában napi két óra lovas oktatás; pálya és tereplovaglás; lóápolás, gondozás és lószerszámozás; fogathajtási ismeretek; lovas kocsis kirándulás szerepelnek.

Napi ötszöri étkezést biztosítunk (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora), korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztással.

A közelben lakó gyerekek részére az oktató program napközis táborként is igénybe vehető, naponta 8-17 óra között, háromszori étkezéssel (tízórai, ebéd, uzsonna).

A részletekért kövesse Facebook oldalunkat vagy a Híreink menüpontot a nyári időszakban!

Egyéb programok

  •     Gyermekek szülinapi és egyéb rendezvényeinek lebonyolítását válaljuk lovastanyánkon (lovaglás, lovaskocsikázás, játszótér).
  •     Lovaskocsikázás igény szerinti útvonalra 5 főig megrendelhető.
  •     Tereplovaglást szervezünk lovagolni tudóknak, lovaskocsikázást a kísérőknek (program hossza: 1 órától 1 napig).
  •     Maradandó élményt adó, s a közösséget építő osztálykirándulásokat szervezünk, szakemberek segítségével.

Lovas fejlesztő központ

Képzett szakembereink és lovaink által, segítséget szeretnénk nyújtani gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek a ló asszisztált pszichoterápia módszerével.

A terápiás foglalkozások mellett ló asszisztált tréningeket is tartunk, amelyek izgalmas, kihívásokkal teli kalandra hívják a résztvevőket, könnyen átültethető tapasztalati tanulással, önmagunk mélyebb megismerésével - így adva segítséget a valós élethez is.

A tréningeket Major Judit vezeti, aki pszichológusként a lovak iránti elkötelezettséggel, nemzetközi képzés keretében szerezte meg lóasszisztált fejlesztő tréner végzettségét. Vallja, hogy a lovak különleges „erejének” segítségével gyorsan és hatékonyan lehet változásokat és eredményeket elérni akár egyéni, akár szervezeti szinten.

Ló asszisztált tréning gyerekeknek

A ló különleges hatással van a gyermekekre, megnyitja, elvarázsolja őket, a lovaglás pedig számtalan kihívást és kalandot tartogat. A ló ugyanakkor nagyságánál, erejénél fogva tekintélyt követel, a lóval való kapcsolat során összpontosítani kell figyelmünket, és a ló körüli szabályokat be kell tartani.

A lovak aktív közreműködésével történő képességfejlesztés megoldást jelenthet tanulási nehézségek, önbizalomhiány, beilleszkedési probléma, konfliktus helyzetek kezelésében. Célja a különböző képességek és készségek területén hiányosságokat mutató gyerekek kezelése, fejlesztése, olyan eszközrendszer használatával, mely problémafeltáró, problémaelemző és kezelő feladatokat lát el és old meg a gyermek, adott esetben a szülő és a foglalkozást vezető személy szoros együttműködésével.

Személyiségfejlesztő lovastréningek

Ki vagyok én? Milyennek látnak mások? Hogyan viselkedem különböző helyzetekben, kapcsolataimban? Ezeket a kérdéseket mindannyian gyakran feltesszük magunknak, hiszen változunk, fejlődünk, formálódunk. Különféle nehezebb élethelyzetekben, változások, váltások előtt bizony komoly önismereti munkára van szükség.

A ló asszisztálta tréning ehhez nyújt segítséget. A szisztéma kitalálói és fejlesztői azért a lovakat választották ehhez az önismereti munkához segítségként, mert a ló az az állat, amelyik a legtisztább és legőszintébb visszajelzést tudja adni az ember állapotáról az adott pillanatban. Viselkedésével tökéletesen visszatükrözi azt, milyen érzelmi szinten, milyen hangulatban van a partnere.

A ló asszisztálta tréningen végzett feladatok pontos leképezései a hétköznapi életnek, a tréning résztvevői pedig ugyanúgy reagálnak az egyes kihívásokra, ahogyan teszik azt a saját életükben.

A lovas feladatok során gyorsan feltárulnak a fejlesztendő területek, amelyeken aztán mélyre ható változásokat lehet elérni.

Ha kedvet kapott ahhoz, hogy megtapasztalja az önismeretnek ezt a különleges, élményekben gazdag módját, keressen minket!

Lovastudás nem szükséges!

Tematikus tréningek cégeknek - csapatépítés, bizalomépítés, kommunikáció

A lovakkal való foglalkozások komoly változásokat eredményeznek a közösségformálásban, a csapatkohézió kialakításában és a közösségen belüli feladatmegosztásban. Teszik ezt jóval hatékonyabban, mint a hagyományos tréning módszerek.

A lovak segítségével történő csapatépítő tréningek egy-egy munkacsoportot céloznak meg, a köztük zajló együttműködés javítása céljából. Nagy hangsúlyt kap az együttes élmény, a játékosság, a kihívások közös megélése, legyőzése.

Készséggel állunk látogatóink rendelkezésére csapatépítés, bizalomépítés és kommunikációs tréningek szervezésében.

Szállások

Pajta

A Pipacshon Lovasliget Budapesttől 30 km-re az M7 autópályától pár percre festői környezetben, erdők, tavak ölelésében helyezkedik el. A lovastanya egész évben nyugodt és csendes pihenést, kikapcsolódást biztosít minden vendége számára.

A szállás egy filmforgatás kellékeként használt faházban található. Két szinten összesen 15 főt tudunk fogadni. A helyiségekhez 2 fürdőszoba, és kompletten felszerelt konyha tartozik.

Sátor

A Pipacshon Lovasliget füves kertjében, méretétől függően akár 10-15 sátornak is jut kényelmes hely.

A sátrazóknak 3 mellékhelyiség, 2 zuhanyzó áll rendelkezésükre.

Használhatják a tűzrakót, bográcsozhatnak, vagy a pajta felszerelt konyháján, fával fűtött tűzhelyén készíthetik ételeiket.

A kerékpáron érkezők, fedett, zárt helységben tárolhatják, esetleg szerelhetik kétkerekűjüket.

Előttünk halad el a piros turistajelzés, mely Sóskút központtól a Kálvária dombon keresztül, a patak mellet halad a Pecató felé.

Forrás: a lovasliget honlapja

2021.01.01 - 2021.12.31

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Pulai Lovaspark Balatonfőkajár
Pulai Lovaspark Balatonfőkajár
  • Balatonfőkajár
2021.01.01. - 12.31.

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!


Pontos cím, geokód, térkép
2038 Sóskút , Sóskút és Biatorbágy között
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Sóskúti programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események