Pipacshon Lovasliget Sóskút
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Pontyshow 2022 - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Pontyshow 2022 - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Csabai Kolbászfesztivál programok
Csabai Kolbászfesztivál programok
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi programajánló
Őszi programajánló

Pipacshon Lovasliget Sóskút


A Pipacshon Lovasliget egy olyan lovas farm, ahol a lovasoktatáson és a lovak bértartásán kívül lehetőség nyílik egyedi szervezésű, rusztikus hangulatú, természetközeli programok lebonyolítására. Mivel farmunk Budapesttől könnyen elérhető távolságban található, akár egy délutánra is érdemes kiszakadni a hétköznapok rohanásából, és élményekkel feltöltődni, nemcsak a lovaglás szerelmeseinek, hanem bárkinek, aki a növény- és állatvilág közelségére vágyik.

Lovastúrák

Szeretettel fogadjuk az országban túrázó lovasokat!

Lovának kényelmes elhelyezést biztosítunk bokszban vagy állásban. Ellátásként rétiszénát, vizet, alom anyagot, kérésre abrakot (árpa, zab, búzakorpa, kukorica) kínálunk.

A túrázónak a turista szálláson biztosítunk elhelyezést, ahol felszerelt konyha, tűzrakó, fürdőszoba áll rendelkezésre.

Előre egyeztetés esetén lehetőség nyílik arra is, hogy egynapos program keretében iskolalovainkkal barangoljuk be a környező vidéket.

Sóskútról lóháton elérhető az Érdi-tető, a Pecató és Biai-tó környéke, Biatorbágy erdősége, valamint a borairól méltán híres Etyek és az Etyeki-dombság.

Lovastáborok

Júliustól augusztus második hetéig szeretettel várjuk azokat a 7-14 éves lóbarát gyerekeket, akik szeretnék megtapasztalni a lovaglás élményét, akik meg akarnak tanulni lovagolni, vagy fejleszteni szeretnék a már meglévő lovas tudásukat békés, gyermekekhez szoktatott lovainkon.

A táborozó gyermekek programjában napi két óra lovas oktatás; pálya és tereplovaglás; lóápolás, gondozás és lószerszámozás; fogathajtási ismeretek; lovas kocsis kirándulás szerepelnek.

Napi ötszöri étkezést biztosítunk (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora), korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztással.

A közelben lakó gyerekek részére az oktató program napközis táborként is igénybe vehető, naponta 8-17 óra között, háromszori étkezéssel (tízórai, ebéd, uzsonna).

A részletekért kövesse Facebook oldalunkat vagy a Híreink menüpontot a nyári időszakban!

Egyéb programok

  •     Gyermekek szülinapi és egyéb rendezvényeinek lebonyolítását válaljuk lovastanyánkon (lovaglás, lovaskocsikázás, játszótér).
  •     Lovaskocsikázás igény szerinti útvonalra 5 főig megrendelhető.
  •     Tereplovaglást szervezünk lovagolni tudóknak, lovaskocsikázást a kísérőknek (program hossza: 1 órától 1 napig).
  •     Maradandó élményt adó, s a közösséget építő osztálykirándulásokat szervezünk, szakemberek segítségével.

Lovas fejlesztő központ

Képzett szakembereink és lovaink által, segítséget szeretnénk nyújtani gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek a ló asszisztált pszichoterápia módszerével.

A terápiás foglalkozások mellett ló asszisztált tréningeket is tartunk, amelyek izgalmas, kihívásokkal teli kalandra hívják a résztvevőket, könnyen átültethető tapasztalati tanulással, önmagunk mélyebb megismerésével - így adva segítséget a valós élethez is.

A tréningeket Major Judit vezeti, aki pszichológusként a lovak iránti elkötelezettséggel, nemzetközi képzés keretében szerezte meg lóasszisztált fejlesztő tréner végzettségét. Vallja, hogy a lovak különleges „erejének” segítségével gyorsan és hatékonyan lehet változásokat és eredményeket elérni akár egyéni, akár szervezeti szinten.

Ló asszisztált tréning gyerekeknek

A ló különleges hatással van a gyermekekre, megnyitja, elvarázsolja őket, a lovaglás pedig számtalan kihívást és kalandot tartogat. A ló ugyanakkor nagyságánál, erejénél fogva tekintélyt követel, a lóval való kapcsolat során összpontosítani kell figyelmünket, és a ló körüli szabályokat be kell tartani.

A lovak aktív közreműködésével történő képességfejlesztés megoldást jelenthet tanulási nehézségek, önbizalomhiány, beilleszkedési probléma, konfliktus helyzetek kezelésében. Célja a különböző képességek és készségek területén hiányosságokat mutató gyerekek kezelése, fejlesztése, olyan eszközrendszer használatával, mely problémafeltáró, problémaelemző és kezelő feladatokat lát el és old meg a gyermek, adott esetben a szülő és a foglalkozást vezető személy szoros együttműködésével.

Személyiségfejlesztő lovastréningek

Ki vagyok én? Milyennek látnak mások? Hogyan viselkedem különböző helyzetekben, kapcsolataimban? Ezeket a kérdéseket mindannyian gyakran feltesszük magunknak, hiszen változunk, fejlődünk, formálódunk. Különféle nehezebb élethelyzetekben, változások, váltások előtt bizony komoly önismereti munkára van szükség.

A ló asszisztálta tréning ehhez nyújt segítséget. A szisztéma kitalálói és fejlesztői azért a lovakat választották ehhez az önismereti munkához segítségként, mert a ló az az állat, amelyik a legtisztább és legőszintébb visszajelzést tudja adni az ember állapotáról az adott pillanatban. Viselkedésével tökéletesen visszatükrözi azt, milyen érzelmi szinten, milyen hangulatban van a partnere.

A ló asszisztálta tréningen végzett feladatok pontos leképezései a hétköznapi életnek, a tréning résztvevői pedig ugyanúgy reagálnak az egyes kihívásokra, ahogyan teszik azt a saját életükben.

A lovas feladatok során gyorsan feltárulnak a fejlesztendő területek, amelyeken aztán mélyre ható változásokat lehet elérni.

Ha kedvet kapott ahhoz, hogy megtapasztalja az önismeretnek ezt a különleges, élményekben gazdag módját, keressen minket!

Lovastudás nem szükséges!

Tematikus tréningek cégeknek - csapatépítés, bizalomépítés, kommunikáció

A lovakkal való foglalkozások komoly változásokat eredményeznek a közösségformálásban, a csapatkohézió kialakításában és a közösségen belüli feladatmegosztásban. Teszik ezt jóval hatékonyabban, mint a hagyományos tréning módszerek.

A lovak segítségével történő csapatépítő tréningek egy-egy munkacsoportot céloznak meg, a köztük zajló együttműködés javítása céljából. Nagy hangsúlyt kap az együttes élmény, a játékosság, a kihívások közös megélése, legyőzése.

Készséggel állunk látogatóink rendelkezésére csapatépítés, bizalomépítés és kommunikációs tréningek szervezésében.

Szállások

Pajta

A Pipacshon Lovasliget Budapesttől 30 km-re az M7 autópályától pár percre festői környezetben, erdők, tavak ölelésében helyezkedik el. A lovastanya egész évben nyugodt és csendes pihenést, kikapcsolódást biztosít minden vendége számára.

A szállás egy filmforgatás kellékeként használt faházban található. Két szinten összesen 15 főt tudunk fogadni. A helyiségekhez 2 fürdőszoba, és kompletten felszerelt konyha tartozik.

Sátor

A Pipacshon Lovasliget füves kertjében, méretétől függően akár 10-15 sátornak is jut kényelmes hely.

A sátrazóknak 3 mellékhelyiség, 2 zuhanyzó áll rendelkezésükre.

Használhatják a tűzrakót, bográcsozhatnak, vagy a pajta felszerelt konyháján, fával fűtött tűzhelyén készíthetik ételeiket.

A kerékpáron érkezők, fedett, zárt helységben tárolhatják, esetleg szerelhetik kétkerekűjüket.

Előttünk halad el a piros turistajelzés, mely Sóskút központtól a Kálvária dombon keresztül, a patak mellet halad a Pecató felé.

Forrás: a lovasliget honlapja

2022.01.01 - 2022.12.31

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Katlan Festival 2023 Tárnok
  • Tárnok
2023. július 13 - 16.

Pontos cím, geokód, térkép
2038 Sóskút , Sóskút és Biatorbágy között

Sóskúti programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események