Vadon a város felett! Várjuk a Pécsi Állatkertben!
Vadon a város felett! Várjuk a Pécsi Állatkertben!
Várjuk wellness szállodánkban Pécs zöldövezetében.
Várjuk wellness szállodánkban Pécs zöldövezetében.

Planetárium Pécs

Az ország első optikai planetáriuma Pécsett működött 1975-től, most a digitális planetáriumok korszakában a város az elsők között nyitja meg új planetáriumának kapuit a Zsolnay Kulturális Negyedben.


A ZSOLNAY KULTURÁLIS NEGYED PLANETÁRIUMA

A nyolc méteres kupolában Digitarium Kappa típusú, Európában elsőként működő vetítőberendezés fogadja a látogatókat. A negyvenöt fő befogadására alkalmas létesítmény hasznos és érdekes időtöltést kínál valamennyi korosztály számára. A planetárium elsődleges célja a csillagászati-űrkutatási-, valamint egyéb természettudományos ismeretterjesztés, de emellett a művészetek és a történelem csillagászati vonatkozásainak, összefüggéseinek szórakoztató bemutatása is.
A planetáriumi előadásokat az oktatásban, tudományos ismeretterjesztésben jelentős tapasztalattal rendelkező előadók tartják: Dr. Gyenizse Péter, Dr. Nagyváradi László és Dr. Pirkhoffer Ervin.

AstroTech ÉgBolt

A Planetárium bejáratánál csillagászati könyvek, térképek, ötletes ajándéktárgyak, valamint oktatási célra felhasználható eszközök (mikroszkópok és kész metszetek, föld és csillaggömbök, szobai planetáriumok, asztrofizikai és űrkutatási szemléltető modellek és kiegészítők) széles palettája várja az érdeklődőket.

Egyéni látogatóknak is javasolt az előzetes jegyvásárlás. Telefonos megkeresés alapján azonban nem tudunk helyfoglalást biztosítani. A jegyek előzetes megvásárláshoz keressék fel személyesen a ZsÖK nKft bármely jegypénztárát.

Ha a látogatók előzetesen nem váltanak jegyet, érdemes legalább fél órával az előadások előtt érkezniük. Az előadások pontosan a meghirdetett időpontokban kezdődnek, és mivel a planetáriumban az előadások ideje alatt teljesen sötét van, így a késők csak az előadás megzavarásával tudnának helyet foglalni. Házirendünk értelmében a későn érkezőket ekképp nem engedhetjük be, és jegyük visszaváltására sincs lehetőség.

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Planetárium Pécs

szabadidő