Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Szkéné Színház
Thermál Hotel*** Superior Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Szkéné Színház

A Szkéné az ország első stúdiószínházaként a hatvanas évek közepén jött létre, és mára szinte az egyetlen színházszerűen működő egyetemi színpad maradt. Repertoárszínházként és befogadószínházként is ismert.

További információk

Info:


Még több a településen (Budapest XI. kerület):

Előadások, online jegyvásárlás

„Egy kis színház, mobil térrel a Műegyetem második emeletén. Ahol nincs szervezés, nem nagyon van jegyelővétel, és az utolsó pillanatban is be lehet esni, mint a moziba….Az előadások nem feltétlenül agyoncsiszoltan mívesek, gyakran sokat akaróan szertelenek, de általában érdekesek. A szereplők hazaiak és a világ bármely részéről származóak, amatőrök és félamatőrök, vagy akár befutott profik. Közös tulajdonságuk, hogy valami újat keresnek a művészetben, a világban, saját magukban. Lázasan dolgoznak, gyakran megszállottak…Ki akarják vonni magukat a nagy „művészi ipar” termelési nyomása alól. De nem köldöknézők, nem „lilák”, megmutatkozási lehetőségre, sikerre vágynak. Otthonos közegre, amelyben az ötletet a megvalósulástól nem választják el gazdasági osztályok, titkárságok, igazgatói előszobák. A lényeg az, hogy élni, létezni és játszani lehessen a színházban – és boldognak lenni. Közben valamiről szólni, ami fontos…Érezni egymás leheletét, izzadtságszagát, egy szűk légtérben lenni a közönséggel. „Összelélegezni”. Színházat csinálni, fájdalomból, örömből, zsigerekből, belső korlátok nélkül.” (Bóta Gábor – Szkéné könyv.)

A Szkéné jelentős közönségréteget vonzó, mégis progresszív színház akar lenni. Bár elsősorban diákok látogatják, mégis ez a közönség jóval szélesebb annál, mint amely az un. alternatív előadásokra jár. Sikerült megtalálniuk azt a nagyon érzékeny sávot, ami a progresszivitás, a meg nem alkuvás és a fogyaszthatóság, közérthetőség között húzódik. Olyan előadások maradnak repertoáron és addig, amíg azokra valós közönségigény van.

A Szkénében  közös kreativitás hozza létre az előadásokat. Az egymást követő társulatok ugyan markánsan különböznek, mégis szerves folytatásai egymásnak. A Szkéné bemutató, szerzői színház, és az is szeretne maradni. Máshol bemutatott darabok utánjátszásával nem foglalkozik. A hivatásos színház részéve válni ma sem akarunk, ugyanakkor igen jó kapcsolatban vagyunk a szakma és az egyetemi színjátszás legjobbjaival. Egy hely, ahol mindenki (majdnem mindenki!) bemutathatja a maga munkáját, és döntsön a közönség. A művészi versengés közben talán még barátságok is kialakulhatnak – mint ahogyan ez meg is történik gyakran –, megszűnnek a sokszor mesterségesen csiholt ellentétek. A Szkéné így vált a TALÁLKOZÁSOK SZÍNHÁZÁVÁ. Náluk ma is több köze van a színészeknek az előadás minden eleméhez, mint másutt. Kézműves módon készülnek a darabok: igazgató, író, rendező, technikus, színész egyaránt mindenesként vesz részt a munkában az első pillanattól a már futó előadás lebonyolításáig.

A színház előterében Kancsal Puttó Galéria néven az előadásokhoz kapcsolódó képzőművészeti galéria működik. Ugyanitt hangulatos színházi kávézó várja esténként a közönséget.

A színház állandó helyszínéül szolgál az Alternatív Színházi Szemlének, a Műegyetemi Napoknak, illetve nemzetközi fesztiváloknak és workshopoknak.

 

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Budapest XI. kerület):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer