Gyermeknapi korlátlan vidámparkozás, vidám családi szórakozás Budapesten!
Gyermeknapi korlátlan vidámparkozás, vidám családi szórakozás Budapesten!
Gyermeknap a Veresegyházi Medveotthonban
Gyermeknap a Veresegyházi Medveotthonban
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Szigligeti nyári színházi elődások 2024-ben a Veres 1 Színházzal
Cardoner Hotel **** - természetközeli kikapcsolódás Dobogókőn
Cardoner Hotel **** - természetközeli kikapcsolódás Dobogókőn
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Tolnai Kulturális Központ és Könyvtár

7130 Tolna , Bajcsy-Zsilinszky utca 73/A. (46.42186 x 18.791782) Megnézem a térképen

A létesítmény legfőbb előnye a több funkciós működtethetőségben rejlik, ez teszi képessé az intézményt teljes körű közművelődési, sport és múzeumi feladatok ellátására. Ezek közé tartozik többek között a kulturális értékek közvetítése, helyi hagyományok ápolása, különböző művészeti ágak megismertetése, városi nagy rendezvények és szabadidős tevékenységek szervezése, a mozgáskultúra fejlesztése, helyi közösségek teremtése, az iskolán kívüli oktatás és ismeretterjesztés, az információadás, valamint a könyvtári szolgáltatások nyújtása. Mindezen funkciók betöltéséhez több telephely áll rendelkezésünkre.

Tolnán a rendszerváltást követően indult meg az egykori legénységi laktanya épületek felújítása.

Az Európai Uniós támogatásoknak és pályázatoknak köszönhetően ez a folyamat még nagyobb lendületet vett.

A korábbi Lovarda épületének átalakításával 2007. április 1-jén Bezerédj Pál Sport- és Szabadidőközpont névvel egy új több funkciós sportcsarnok és művelődési ház nyitotta meg a kapuit.

A névválasztás Bezerédj Pál grófnak állított emléket, aki főszerepet vállalt a hazai selyemhernyó-tenyésztés és selyemfonás meghonosításában. Az ő kezdeményezésére kezdte meg működését 1898-ban Tolna város első üzemi méretű könnyűipari vállalkozása, a Selyemgyár.

2008-ban a korábbi közművelődési, valamint sport és szabadidős létesítmények felölelésével Bezerédj Pál Szabadidőközpont és Könyvtár név alatt a szervezet szerepköre könyvtári szolgáltatásokkal is kibővült.

2016 januárjától viseli a létesítmény a Tolnai Kulturális Központ és Könyvtár nevet, amely egyrészt megkönnyíti az intézmény azonosíthatóságát, valamint jobban tükrözi Tolna városához való kötődését.

Intézményegységek

Kulturális Központ

A korszerű hang és fénytechnikával rendelkező 500 férőhelyes színháztermünk alkalmas színházi előadások, konferenciák, értekezletek, bálok, szalagavatók, céges rendezvények, ünnepségek, esküvők lebonyolítására.

A 42 négyzetméteres kiállítótermünkben egyaránt helyet kapnak képzőművészek és amatőr művészeti csoportok, alkotók. Oktató-, és klubtermeink (32 és 42 négyzetméter) konferenciákra, próbákra, termékbemutatókra, tréningekre, baráti-, munkahelyi összejövetelekre egyaránt alkalmasak.

Sportcsarnok

A sportcsarnok 1000 négyzetméteres (válaszfüggönnyel 2 részre osztható) küzdőterét 15.30 óráig a helyi gimnázium tanulói használják, délután, este és hétvégén pedig sportegyesületek, szabadidős társaságok veszik igénybe különböző sportágakban (kézilabda, röplabda, futsal, tenisz, kosárlabda, lábtenisz, tollaslabda, gyorstollaslabda).

Az intézmény saját szervezésében jelenleg az alább felsorolt foglalkozások- táborok elérhetők:

  • röpisuli
  • amatőr tollaslabda verseny
  • mix röplabda torna
  • senior futsal torna
  • sportnapközi (nyáron)
  • röplabda edzőtábor (nyáron)

MAG-Ház

2015. szeptemberében megnyitotta kapuit a tolnai “MAG-Ház” mint turisztikai látogatóközpont és műszaki-kulturális bemutatóhely mely egy speciálisan tolnai kulturális örökségrendszert kíván bemutatni interaktív módon.

Megismerhetővé válik a tolnai Duna-rész és az egykori “malom-nagyhatalom”: Tolna város története és kultúrája a gabonaipartól indulva a hajózáson keresztül a Duna-szabályozásig és a Duna-holtágakig.

A MAG-Ház-projekt fő eleme nemcsak térségi vagy regionális szinten, de országosan is egyedülálló, igazi turisztikai újdonság: egy, a látogatóközpont centrumába beépített, a födém megnyitásával az egyes szinteket is összekötő interaktív hajómalom-modell. Interaktív foglalkoztató és oktató elemek: hajómalom-modell; gabonafajtákat bemutató gabonatároló szekrények; világító light-box gabonafalak, amelyek egyben interaktív oktató játékfelületek is; forgatható Tolna-történeti fal; Tolna-terepasztal; mozgatható folyamszabályozási üveg térképfalak.

A látogatóközpont széles szolgáltatási portfóliót kínál: kiállítótér, tudásközpont, konferencia-helyszín és információs központ egyben.

Tudástár, könyvtár

A Térségi Tudástár egy, a „MAG-Ház” tematikájához kötődően kialakított szakkönyvtár, mely a csoportos iskolai látogatások során tanult/ átélt élmények feldolgozásának tere is egyben.

A több mint 30.000 dokumentummal (köztük komoly helytörténeti anyaggal) rendelkező felnőtt- és gyermek-könyvtárunkban olvasóterem és számítógépek várják a látogatókat, emellett CD-k, DVD-k, diafilmek és kották is megtalálhatók. Szabadpolcos állományunk tolószékkel is könnyen megközelíthető.

Művelődési Ház- Mözs

Mözs településrészen található Művelődési Ház szintén közművelődési feladatokat lát el. Az épület teljesen megújult, a korszerű színházterem és közösségi terek egyre bővülő lehetőségeket biztosítanak a kultúrára vágyó emberek számára.

A saját szervezésű programok mellett civil szervezetek, intézmények programjai is színesítik a településrész kulturális életét. Színházi előadások, kiállítások, céges rendezvények, bálok, vásárok színtere is a közművelődési intézmény.

Rendszeres foglalkozások: kóruspróbák, hastánc, jóga, country klub, Zsebibaba klub, népfőiskolai előadások.

Civil Házak

Működő civil szervezeteinknek teret biztosítunk a Civil Házak épületeiben.Városunkban közel 70 civil szervezet működik, akik a Civil Házakban tartják rendezvényeiket. A házak kihasználtsága folyamatos, jellegüket tekintve „kulcsos házként” funkcionálnak. A Martinek Civil Ház a Kulturális Központ, a mözsi Civil Ház pedig a Mözsi Művelődési Ház közvetlen felügyelete alatt áll.

Forrás: a művelődési központ honlapja és közösségi oldala

2024.01.01 - 2024.12.31

Találatok száma: 1
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Hotel Thelena Tolna

Hotel Thelena Tolna

A Hotel Thelena *** 1997-óta nagy szeretettel várja és fogadja vendégeit. A szálloda Tolna megye egy kisvárosában,Tolnán található,kellemes nyugodt környezetben.

Találatok száma: 2

Bárka Fesztivál Tolna 2024 2024. szeptember 6. (péntek) - 2024. szeptember 7. (szombat)

A Bárka Fesztivál idén szeptemberben az Alta Ripa Szabadidőparkban várja az érdeklődőket. Főbb programok: halászléfőző verseny, kiállítás, gyerekprogramok, sárkányhajózás, bemutatók, koncertek.

Mogács Dániel Dumaszínház előadások 2024. Online jegyvásárlás

Mogács Dániel Dumaszínház előadások 2024. Online jegyvásárlás 2024. október 18. (péntek)

Mogács Dániel fellépések online jegyvásárlási lehetőséggel. Színésznek készült, és ennek ellenére az is lett. Gyerekként talán ő volt az egyetlen, aki szerette volna E.T.-t valóban a Földön kívül tudni. A művészet nem csak szívügye, de genetikailag kódolt öröksége is.

Ár: 3 400 Ft -tól
9 240 Ft -ig
JEGYVÁSÁRLÁS
Jegyvásárlás
Találatok száma: 3

Selyemipari Gyűjtemény

Selyemipari Gyűjtemény

A Tolnai selyemfonó 1900-1971-ig működött, ezután berendeztek itt egy emlékszobát, ahol a fonás eszközeit állították ki. A selyemszobába később a selyemtenyésztés munkafolyamatairól, egykori vezetőkről, tervrajzokról készült képek is kerültek, így végül egy kis műszaki múzeummá alakult a helyiség. A ...

Martinek József Emlékház

Martinek József Emlékház

A Martinek Emlékház városunk egyik különlegessége, melyben az alkotásai mellett a művész életének dokumentumai is helyet kaptak. Jelenleg nem látogatható.

Tolnai Kékfestő Műhely és Múzeum

Tolnai Kékfestő Műhely és Múzeum

A Tolnai Kékfestő Műhely és Múzeum igen tekintélyes múltra tekint vissza. 1810-ben alapították. Jelenleg a 7. generáció mai napig a régi eszközökkel, gépekkel és több száz különböző mintafával dolgozik. A még műhelyként is működő múzeum csoportosan látogatható tavasztól őszig. A látogatóknak ...


Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Bogyiszlói Falunap 2024 Bogyiszlói Falunap 2024
  • Bogyiszló
2024. május 24. (péntek) - 2024. május 25. (szombat)
Bogyiszló programok 2024. Esemény, rendezvények Bogyiszló programok 2024. Esemény, rendezvények
  • Bogyiszló
2024. május 24. (péntek) - 2024. május 25. (szombat)
Bárka Fesztivál Tolna 2024
  • Tolna
2024. szeptember 6. (péntek) - 2024. szeptember 7. (szombat)

Hasonló ajánlatok

Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!