Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Fekete Borpince
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fekete Borpince

A Fekete Borpince a szekszárdi borvidék egy kiemelten értékes területén, az Iván-völgy szívében helyezkedik el. A kedvező talajösszetétel és a délnyugati fekvés kiváló minőségű szőlő termesztését teszi lehetővé. A szőlő pedig a bor lelke. A festői környezetben található közel 120 éves, eredeti építésű pince igazi vendégcsalogatónak számít. A borpince hangulatos környezetében a borkóstolás maradandó élményt jelenthet minden látogatónak.

További információk


Még több a településen (Szekszárd):

A pince gazdálkodása

A Fekete Borpince a szekszárdi borvidék egy kiemelten értékes területén, az Iván-völgy szívében helyezkedik el. Az 1961-ben alapított pince családi vállalkozásként működik. A pince tulajdonában lévő Iván-völgyi, Kerék-hegyi, Decsi-hegyi és Nagy Mihály-völgyi szőlőterületeink rendkívül jó adottságokkal rendelkeznek. A szőlő pedig a bor lelke.

A gazdálkodás során a pincészethez tartozó területek ökoszisztémájának és biodiverzitásának megőrzése kiemelt szempont. A szőlő feldolgozása során a szekszárdi borvidéken legalább hatszáz éves múlttal rendelkező kézműves hagyományokat alkalmazzuk (nyílt kádon erjesztés, kézi csömöszölés, héjon tartás, a kadarkánál nem új tölgyfahordós ászkolás), kiegészítve azokat modern eszközökkel és eljárásokkal.

A pince borai

A pince vörösborai között megtalálhatók a hazánkban legkedveltebb fajtaborok: az ún. kárpát-medencei fajták közül kadarka, kékfrankos, zweigelt, az ún. francia világfajták közül cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és shiraz. Vörösbor-házasításaink között megtalálható a 'Bikavér', klasszikus bordeaux-i cuvée ('Letícia'), valamint egyedi összeállítású és ízvilágú borok is: a hatféle borból álló 'Patikárius', valamint a shiraz és cabernet sauvignon borokat tartalmazó 'Mókamester'. A pince fehérbor kínálatában a fehér kadarka mellett szerepel olaszrizling, chardonnay, késői szüretelésű tramini és cserszegi fűszeres is, illetve a pince évről-évre készít többféle rosé és siller bort is.

Vendéglátás

A pincénél a vendégeket egész évben az autentikus borkóstoló mellett egyedi, saját szervezésű élményprogramokkal is várják. A finom borok mellé ízletes házias ételeket, kézműves kecskesajtokat és borokhoz hangolt bonbonokat is kínálnak. A vendégek kikapcsolódásáról és pihenéséről a pince közelében kényelmes szállások és finn hordószauna gondoskodnak. A pincében a nyári időszakban kint és bent összesen akár 50-60 fő, télen 25-30 fő ellátását tudják megoldani.

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Szekszárd):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer