A Gödöllői-dombság Pest megyében található, a Közép-Magyarország régióban. A Cserhát-vidékéhez tartozik, azon belül is a Gödöllő-Monori-dombsághoz. A Gödöllői-dombság szomszédságában nyugatról Budapest és vonzáskörzete, keletről a Jászság található. A Gödöllői-dombság települései közül néhány: Gödöllő, Isaszeg, Kerepes, Erdőkertes, Kistarcsa, Mogyoród, Pécel, Vácrátót, Veresegyháza.
A Gödöllői Városi Múzeum cserkész kiállítása elsősorban a hazai cserkészmozgalom fénykorát, a két világháború közötti időszakot kívánja bemutatni a látogatók számára, kiemelve az 1933-ban Gödöllőn megrendezett világtalálkozót, a 4. Jamboree-t és az 1939-es Pax-Ting-et, a cserkészleány világtalálkozót. Az országosan egyedülálló állandó cserkészettörténeti kiállítás a Magyar Cserkészszövetség és a Gödöllői Városi Múzeum műtárgyainak ötvözetéből épült fel.
A Gödöllői Városi Múzeum cserkész kiállítása elsősorban a hazai cserkészmozgalom fénykorát, a két világháború közötti időszakot kívánja bemutatni a látogatók számára, kiemelve az 1933-ban Gödöllőn megrendezett világtalálkozót, a 4. Jamboree-t és az 1939-es Pax-Ting-et, a cserkészleány világtalálkozót. Az országosan egyedülálló állandó cserkészettörténeti kiállítás a Magyar Cserkészszövetség és a Gödöllői Városi Múzeum műtárgyainak ötvözetéből épült fel.
A Gödöllői Városi Múzeum cserkész kiállítása elsősorban a hazai cserkészmozgalom fénykorát, a két világháború közötti időszakot kívánja bemutatni a látogatók számára, kiemelve az 1933-ban Gödöllőn megrendezett világtalálkozót, a 4. Jamboree-t és az 1939-es Pax-Ting-et, a cserkészleány világtalálkozót. Az országosan egyedülálló állandó cserkészettörténeti kiállítás a Magyar Cserkészszövetség és a Gödöllői Városi Múzeum műtárgyainak ötvözetéből épült fel.
Étlapunkon a hagyományos magyar konyha remekei mellett megtalálhatók specialitásaink, így a faszénen ropogósra piruló malac, nyárson sült oldalas, kacsa, és a kemencés csülök is. Mindezekhez helyben sütött friss kenyeret szolgálunk fel. Ételeinket Kiváló hazai alapanyagokból készítjük, és hagyományos fűszerekkel gazdagítjuk.
Étlapunkon a hagyományos magyar konyha remekei mellett megtalálhatók specialitásaink, így a faszénen ropogósra piruló malac, nyárson sült oldalas, kacsa, és a kemencés csülök is. Mindezekhez helyben sütött friss kenyeret szolgálunk fel. Ételeinket Kiváló hazai alapanyagokból készítjük, és hagyományos fűszerekkel gazdagítjuk.
Étlapunkon a hagyományos magyar konyha remekei mellett megtalálhatók specialitásaink, így a faszénen ropogósra piruló malac, nyárson sült oldalas, kacsa, és a kemencés csülök is. Mindezekhez helyben sütött friss kenyeret szolgálunk fel. Ételeinket Kiváló hazai alapanyagokból készítjük, és hagyományos fűszerekkel gazdagítjuk.