A Viharsarok a Körös folyóktól délre kezdődik a Dél-Tiszántúlon. Keletre része a magyar-román határ. Nevezik Körös-Maros közeként. Az itt élők szeretik a Viharsarok kifejezést használni. Az elnevezés a múlt század második felében a Dél-Tiszántúlon kibontakozott jelentős agrárszocialista és más baloldali mozgalmakra utal. Két megyét érintő terület, Békést és Csongrádot. A Viharsarok fővárosa Békéscsaba. Jelentősebb települései: Gyula, Orosháza, Makó, Hódmezővásárhely, Battonya, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza. Szokás az ország éléskamrájának is nevezni, 5 hungarikumunk is innen származik: a Csabai kolbász és Gyulai kolbász, a Békési szilvapálinka, a Medgyesi dinnye valamint a Makói vöröshagyma.
Maga a szó a német Gable, vagyis villa szó magyarosodott alakja, villásreggelit is jelent. A Gábli, mint kávéház és étterem pedig az ami eddig szerintünk hiányzott Makóról. Egy hangulatos helyet szerettünk volna, ami pont annyira elegáns, hogy kicsit különlegesebbnek érzed a napodat, ha beülsz hozzánk, de nem kell feszengened, hogy vajon jól vagy-e öltözve, vagy hogy a gyerekeid elég udvariasan viselkednek-e.
Maga a szó a német Gable, vagyis villa szó magyarosodott alakja, villásreggelit is jelent. A Gábli, mint kávéház és étterem pedig az ami eddig szerintünk hiányzott Makóról. Egy hangulatos helyet szerettünk volna, ami pont annyira elegáns, hogy kicsit különlegesebbnek érzed a napodat, ha beülsz hozzánk, de nem kell feszengened, hogy vajon jól vagy-e öltözve, vagy hogy a gyerekeid elég udvariasan viselkednek-e.
Maga a szó a német Gable, vagyis villa szó magyarosodott alakja, villásreggelit is jelent. A Gábli, mint kávéház és étterem pedig az ami eddig szerintünk hiányzott Makóról. Egy hangulatos helyet szerettünk volna, ami pont annyira elegáns, hogy kicsit különlegesebbnek érzed a napodat, ha beülsz hozzánk, de nem kell feszengened, hogy vajon jól vagy-e öltözve, vagy hogy a gyerekeid elég udvariasan viselkednek-e.
Kétegyházán közel 2000 m2 kiállítási területen várjuk az érdeklődő látogatókat. A mezőgazdasági munka, a mezőgazdasági termelés az élet fenntartásáért, az élelemért évezredek óta tartó és állandóan ismétlődő küzdelem. A történeti távlatból az élelem előállítás egy fejlődési folyamat, amely mindenkor és ma is az egyik legkeservesebb fizikai munka.
Kétegyházán közel 2000 m2 kiállítási területen várjuk az érdeklődő látogatókat. A mezőgazdasági munka, a mezőgazdasági termelés az élet fenntartásáért, az élelemért évezredek óta tartó és állandóan ismétlődő küzdelem. A történeti távlatból az élelem előállítás egy fejlődési folyamat, amely mindenkor és ma is az egyik legkeservesebb fizikai munka.
Kétegyházán közel 2000 m2 kiállítási területen várjuk az érdeklődő látogatókat. A mezőgazdasági munka, a mezőgazdasági termelés az élet fenntartásáért, az élelemért évezredek óta tartó és állandóan ismétlődő küzdelem. A történeti távlatból az élelem előállítás egy fejlődési folyamat, amely mindenkor és ma is az egyik legkeservesebb fizikai munka.
Éttermünk-kávéházunk befogadóképessége 100 fő (60 fő a galérián, 40 fő a földszinten). Nézze meg étel- és itallapunkat, győződjön meg a kiemelkedően bő választékról. Jellemzőek a magyaros ételek, helyi specialitások. Vállaljuk rendezvények lebonyolítását, akár hidegtálas vagy svédasztalos formában is.! A Galéria Kávéház és Étterem tárt ajtókkal, munkaközössége tárt karokkal várja Önt.
Éttermünk-kávéházunk befogadóképessége 100 fő (60 fő a galérián, 40 fő a földszinten). Nézze meg étel- és itallapunkat, győződjön meg a kiemelkedően bő választékról. Jellemzőek a magyaros ételek, helyi specialitások. Vállaljuk rendezvények lebonyolítását, akár hidegtálas vagy svédasztalos formában is.! A Galéria Kávéház és Étterem tárt ajtókkal, munkaközössége tárt karokkal várja Önt.
Éttermünk-kávéházunk befogadóképessége 100 fő (60 fő a galérián, 40 fő a földszinten). Nézze meg étel- és itallapunkat, győződjön meg a kiemelkedően bő választékról. Jellemzőek a magyaros ételek, helyi specialitások. Vállaljuk rendezvények lebonyolítását, akár hidegtálas vagy svédasztalos formában is.! A Galéria Kávéház és Étterem tárt ajtókkal, munkaközössége tárt karokkal várja Önt.
Stílus az alföld szívében... A Grand Hotel Glorius Makó az országban egyedülálló design szálloda, mely az 1920-as évek nagyvilági hangulatát idézi. Az art deco ihlette négycsillagos hotel a belvárosban, a Hagymatikum fürdő közvetlen szomszédságában várja vendégeit, különleges gasztronómiai kínálattal, kiváló wellness- és fürdő szolgáltatásokkal. A Hotel Gloriusban az exkluzív környezet , a vendégek kényelmét szolgáló praktikussággal társul. Így lehetséges, hogy elegancia és otthonosság nálunk szétválaszthatatlan egységet alkotnak. Egy izgalmas mediterrán város szívében, az ország egyik legkülönlegesebb termálfürdője mellett. Ez a Hotel Glorius**** Makó!
Stílus az alföld szívében... A Grand Hotel Glorius Makó az országban egyedülálló design szálloda, mely az 1920-as évek nagyvilági hangulatát idézi. Az art deco ihlette négycsillagos hotel a belvárosban, a Hagymatikum fürdő közvetlen szomszédságában várja vendégeit, különleges gasztronómiai kínálattal, kiváló wellness- és fürdő szolgáltatásokkal. A Hotel Gloriusban az exkluzív környezet , a vendégek kényelmét szolgáló praktikussággal társul. Így lehetséges, hogy elegancia és otthonosság nálunk szétválaszthatatlan egységet alkotnak. Egy izgalmas mediterrán város szívében, az ország egyik legkülönlegesebb termálfürdője mellett. Ez a Hotel Glorius**** Makó!
Stílus az alföld szívében... A Grand Hotel Glorius Makó az országban egyedülálló design szálloda, mely az 1920-as évek nagyvilági hangulatát idézi. Az art deco ihlette négycsillagos hotel a belvárosban, a Hagymatikum fürdő közvetlen szomszédságában várja vendégeit, különleges gasztronómiai kínálattal, kiváló wellness- és fürdő szolgáltatásokkal. A Hotel Gloriusban az exkluzív környezet , a vendégek kényelmét szolgáló praktikussággal társul. Így lehetséges, hogy elegancia és otthonosság nálunk szétválaszthatatlan egységet alkotnak. Egy izgalmas mediterrán város szívében, az ország egyik legkülönlegesebb termálfürdője mellett. Ez a Hotel Glorius**** Makó!
A Grand Termal Apartman kényelem és elegancia otthona a gyulai vár és Várfürdő közvetlen szomszédja, amely tökéletes kiinduló pontot jelent a gyógyulni vágyók és a városlátogatók számára egyaránt. A Várszálló exclsuive lakosztályokkal rendelkezik. A családosok számára gyermekbarát szolgáltatásokkal, pihentető zöld kerttel, grillterasszal és ingyenes kerékpárhasználattal tesszük gondtalanná a nyaralást az év minden napján. Az 50 m-re lévő Várkert grillterasszal és koktélszigettel, hangulatos élőzene mellett várja vendégeinket a Vár tövében, a strand főbejáratánál.
A Grand Termal Apartman kényelem és elegancia otthona a gyulai vár és Várfürdő közvetlen szomszédja, amely tökéletes kiinduló pontot jelent a gyógyulni vágyók és a városlátogatók számára egyaránt. A Várszálló exclsuive lakosztályokkal rendelkezik. A családosok számára gyermekbarát szolgáltatásokkal, pihentető zöld kerttel, grillterasszal és ingyenes kerékpárhasználattal tesszük gondtalanná a nyaralást az év minden napján. Az 50 m-re lévő Várkert grillterasszal és koktélszigettel, hangulatos élőzene mellett várja vendégeinket a Vár tövében, a strand főbejáratánál.
A Grand Termal Apartman kényelem és elegancia otthona a gyulai vár és Várfürdő közvetlen szomszédja, amely tökéletes kiinduló pontot jelent a gyógyulni vágyók és a városlátogatók számára egyaránt. A Várszálló exclsuive lakosztályokkal rendelkezik. A családosok számára gyermekbarát szolgáltatásokkal, pihentető zöld kerttel, grillterasszal és ingyenes kerékpárhasználattal tesszük gondtalanná a nyaralást az év minden napján. Az 50 m-re lévő Várkert grillterasszal és koktélszigettel, hangulatos élőzene mellett várja vendégeinket a Vár tövében, a strand főbejáratánál.
A gyűjtemény alapjainak lerakása még 1985 előtt kezdődött, amikor Szigethy Attila a Gyulai Húskombinát akkori beruházási főosztályvezetője felismerte annak a jelentőségét, hogy a Gyulai kolbász fellegvárában méltó elismerést érdemelnek azok az elődeink, akik küzdelmes példaértékű munkával, irigylésre méltó emberi hozzáállással megvalósították mindazt, aminek ma a Gyulai kolbász és Gyula a világhírnevet köszönheti. Az 1985-ben megnyitott kiállítás anyagát saját gyűjtésből, illetve a Gyulai és környékbeli hentes családok által a múzeum részére átadott eszközökből állította össze abból a nemes célból, hogy városunk megőrizze az egykor szebb napokat látott gyulai húsipar emlékeit és múltjának ereklyéit.
A gyűjtemény alapjainak lerakása még 1985 előtt kezdődött, amikor Szigethy Attila a Gyulai Húskombinát akkori beruházási főosztályvezetője felismerte annak a jelentőségét, hogy a Gyulai kolbász fellegvárában méltó elismerést érdemelnek azok az elődeink, akik küzdelmes példaértékű munkával, irigylésre méltó emberi hozzáállással megvalósították mindazt, aminek ma a Gyulai kolbász és Gyula a világhírnevet köszönheti. Az 1985-ben megnyitott kiállítás anyagát saját gyűjtésből, illetve a Gyulai és környékbeli hentes családok által a múzeum részére átadott eszközökből állította össze abból a nemes célból, hogy városunk megőrizze az egykor szebb napokat látott gyulai húsipar emlékeit és múltjának ereklyéit.
A gyűjtemény alapjainak lerakása még 1985 előtt kezdődött, amikor Szigethy Attila a Gyulai Húskombinát akkori beruházási főosztályvezetője felismerte annak a jelentőségét, hogy a Gyulai kolbász fellegvárában méltó elismerést érdemelnek azok az elődeink, akik küzdelmes példaértékű munkával, irigylésre méltó emberi hozzáállással megvalósították mindazt, aminek ma a Gyulai kolbász és Gyula a világhírnevet köszönheti. Az 1985-ben megnyitott kiállítás anyagát saját gyűjtésből, illetve a Gyulai és környékbeli hentes családok által a múzeum részére átadott eszközökből állította össze abból a nemes célból, hogy városunk megőrizze az egykor szebb napokat látott gyulai húsipar emlékeit és múltjának ereklyéit.
A múzeum épületében számtalan programra van lehetőség, legyen az kolbászkészítési bemutató, látvány disznóvágás akár a résztvevők aktív közreműködésével, de kisebb családi, baráti eseményeknek is helyszínéül szolgál, szolgálhat. Mindezeknek is köszönhetően mára már szerves részévé vált Gyula turisztikai, kulturális és gasztronómiai életének.
A múzeum épületében számtalan programra van lehetőség, legyen az kolbászkészítési bemutató, látvány disznóvágás akár a résztvevők aktív közreműködésével, de kisebb családi, baráti eseményeknek is helyszínéül szolgál, szolgálhat. Mindezeknek is köszönhetően mára már szerves részévé vált Gyula turisztikai, kulturális és gasztronómiai életének.
A múzeum épületében számtalan programra van lehetőség, legyen az kolbászkészítési bemutató, látvány disznóvágás akár a résztvevők aktív közreműködésével, de kisebb családi, baráti eseményeknek is helyszínéül szolgál, szolgálhat. Mindezeknek is köszönhetően mára már szerves részévé vált Gyula turisztikai, kulturális és gasztronómiai életének.
Az első gyulai pálinkafőzdét Harruckern János György alapította meg 1731-ben. Az általa elindított, közel 300 éves hagyomány folytatója a Gyulai Pálinka Manufaktúra. Illatos, ízes gyümölcsökből főzik tiszta, finom, 100%-os párlataikat, melyeknek, 20 - 22 °C fokon kóstolva, minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs bársonyos lelke.
Az első gyulai pálinkafőzdét Harruckern János György alapította meg 1731-ben. Az általa elindított, közel 300 éves hagyomány folytatója a Gyulai Pálinka Manufaktúra. Illatos, ízes gyümölcsökből főzik tiszta, finom, 100%-os párlataikat, melyeknek, 20 - 22 °C fokon kóstolva, minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs bársonyos lelke.
Az első gyulai pálinkafőzdét Harruckern János György alapította meg 1731-ben. Az általa elindított, közel 300 éves hagyomány folytatója a Gyulai Pálinka Manufaktúra. Illatos, ízes gyümölcsökből főzik tiszta, finom, 100%-os párlataikat, melyeknek, 20 - 22 °C fokon kóstolva, minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs bársonyos lelke.