Turizmus Program

Libalakomák

Márton-nap

Libabőr Fesztivál

Siófoki Városnapok

Kastély élmények

Csoki workshop

Kék Zónák

TOP 100 úticél

Jegyvásárlás

Bor

Boros úticélokat és gasztronómiai programokat ajánlunk. A pincék, borházak és borosgazdák felkeresése nem csak gasztronómiai élvezet, hanem egy táj, és az ott élő emberek megismerése is. Keljünk útra és kóstoljuk meg a kiváló borokat!

Ha el akarja felejteni a napi rohanást, ki akar kapcsolódni, és csak hagyni, hogy kényeztessék, akkor nálunk a legjobb helyen jár. Szállodánkat úgy alakítottuk ki, hogy hogy minden zuga Önért legyen, az Ön kényelmét, és tökéletes pihenését biztosítsa.

Ha el akarja felejteni a napi rohanást, ki akar kapcsolódni, és csak hagyni, hogy kényeztessék, akkor nálunk a legjobb helyen jár. Szállodánkat úgy alakítottuk ki, hogy hogy minden zuga Önért legyen, az Ön kényelmét, és tökéletes pihenését biztosítsa.

Ha el akarja felejteni a napi rohanást, ki akar kapcsolódni, és csak hagyni, hogy kényeztessék, akkor nálunk a legjobb helyen jár. Szállodánkat úgy alakítottuk ki, hogy hogy minden zuga Önért legyen, az Ön kényelmét, és tökéletes pihenését biztosítsa.

A Magyar-hegyi Borok Háza a szikszón újjáéledő borászatnak biztosít szakmai központot, helyet adva - a tárgyi emlékeket bemutató kiállítás mellett-a vincellérképzésnek is. A szikszói szőlőtermesztő és bortermelő kultúra központja. Az épületben található Abaúj térség régmúlt korainak szőlőtermesztését és borkultúráját idéző tárlat.

A Magyar-hegyi Borok Háza a szikszón újjáéledő borászatnak biztosít szakmai központot, helyet adva - a tárgyi emlékeket bemutató kiállítás mellett-a vincellérképzésnek is. A szikszói szőlőtermesztő és bortermelő kultúra központja. Az épületben található Abaúj térség régmúlt korainak szőlőtermesztését és borkultúráját idéző tárlat.

A Magyar-hegyi Borok Háza a szikszón újjáéledő borászatnak biztosít szakmai központot, helyet adva - a tárgyi emlékeket bemutató kiállítás mellett-a vincellérképzésnek is. A szikszói szőlőtermesztő és bortermelő kultúra központja. Az épületben található Abaúj térség régmúlt korainak szőlőtermesztését és borkultúráját idéző tárlat.

Pécs város társadalmi és üzleti életéből összegyűlt lányok, asszonyok, családanyák és háziasszonyok, akik szeretik a különleges finom ételeket és a szép borokat

Pécs város társadalmi és üzleti életéből összegyűlt lányok, asszonyok, családanyák és háziasszonyok, akik szeretik a különleges finom ételeket és a szép borokat

Pécs város társadalmi és üzleti életéből összegyűlt lányok, asszonyok, családanyák és háziasszonyok, akik szeretik a különleges finom ételeket és a szép borokat

Társaságot az 1991-ben alapított Magyar Szőlő- és Borkultúra Alapítvány hozta létre. Az Alapítvány kuratóriumában, amely tulajdonosként és szakmai grémiumként ellenőrzi a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkáját, a borász szakma különböző területeinek - oktatás, szakmai szövetségek, érdekvédelem, kutatás - képviselői foglalnak helyet.

Társaságot az 1991-ben alapított Magyar Szőlő- és Borkultúra Alapítvány hozta létre. Az Alapítvány kuratóriumában, amely tulajdonosként és szakmai grémiumként ellenőrzi a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkáját, a borász szakma különböző területeinek - oktatás, szakmai szövetségek, érdekvédelem, kutatás - képviselői foglalnak helyet.

Társaságot az 1991-ben alapított Magyar Szőlő- és Borkultúra Alapítvány hozta létre. Az Alapítvány kuratóriumában, amely tulajdonosként és szakmai grémiumként ellenőrzi a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. munkáját, a borász szakma különböző területeinek - oktatás, szakmai szövetségek, érdekvédelem, kutatás - képviselői foglalnak helyet.

Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.

Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.

Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.

Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.

Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.

Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.

A Mákvirág Borház a Kál-Vin Pincészet szerves részeként, egész éves nyitva tartással, borvásárlási lehetőséggel várja a borok és a finom étkek kedvelőit.

A Mákvirág Borház a Kál-Vin Pincészet szerves részeként, egész éves nyitva tartással, borvásárlási lehetőséggel várja a borok és a finom étkek kedvelőit.

A Mákvirág Borház a Kál-Vin Pincészet szerves részeként, egész éves nyitva tartással, borvásárlási lehetőséggel várja a borok és a finom étkek kedvelőit.

Malatinszky Csaba nemesi család sarja, a villányi borvidék kiemelkedő alakja. Művészeti pályára készült, ahonnan a történelem fordulatai sodorták a vendéglátás felé. A 80-as évek végén jött vele szembe a továbblépés lehetősége, amikor Rohály Gáborék, a Hét Borbírák rendjével megszervezték az első sommelier-kurzusokat Magyarországon. Csaba számára ekkor lett egyértelmű, mint korábban családjának is, személyes jövője összefonódik a Borral. Ígéretes tehetségére Láng Györgyék figyeltek fel, állást ajánlottak neki, így lett Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étterem alkalmazásában. 1992-ben nyitotta meg az első hazai vinotékát Budapesten, a József Attila utcában, ahol különleges, magas minőségű, külföldi és magyar borokkal kereskedik, immáron több, mint 22 éve. Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellet várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.

Malatinszky Csaba nemesi család sarja, a villányi borvidék kiemelkedő alakja. Művészeti pályára készült, ahonnan a történelem fordulatai sodorták a vendéglátás felé. A 80-as évek végén jött vele szembe a továbblépés lehetősége, amikor Rohály Gáborék, a Hét Borbírák rendjével megszervezték az első sommelier-kurzusokat Magyarországon. Csaba számára ekkor lett egyértelmű, mint korábban családjának is, személyes jövője összefonódik a Borral. Ígéretes tehetségére Láng Györgyék figyeltek fel, állást ajánlottak neki, így lett Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étterem alkalmazásában. 1992-ben nyitotta meg az első hazai vinotékát Budapesten, a József Attila utcában, ahol különleges, magas minőségű, külföldi és magyar borokkal kereskedik, immáron több, mint 22 éve. Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellet várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.

Malatinszky Csaba nemesi család sarja, a villányi borvidék kiemelkedő alakja. Művészeti pályára készült, ahonnan a történelem fordulatai sodorták a vendéglátás felé. A 80-as évek végén jött vele szembe a továbblépés lehetősége, amikor Rohály Gáborék, a Hét Borbírák rendjével megszervezték az első sommelier-kurzusokat Magyarországon. Csaba számára ekkor lett egyértelmű, mint korábban családjának is, személyes jövője összefonódik a Borral. Ígéretes tehetségére Láng Györgyék figyeltek fel, állást ajánlottak neki, így lett Malatinszky Csaba Magyarország első sommelierje a méltán híres Gundel étterem alkalmazásában. 1992-ben nyitotta meg az első hazai vinotékát Budapesten, a József Attila utcában, ahol különleges, magas minőségű, külföldi és magyar borokkal kereskedik, immáron több, mint 22 éve. Már az üzlet nyitásakor is jelen volt a gondolat, a saját borászat megépítésének ötlete, amelynek megvalósulására 1997-ig kellet várnia, amely év a borászat első évjárata is egyben.

Malatinszky Csabának pincészete híres harmonikus, komplex vörösborairól. A termesztett szőlőfajták (chardonnay, sauvignon blanc, rajnai rizling, muscat ottonel / cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot)tükrözik a szemléletet, mely szerint a fehér és a vörösborok azonos értéket képviselnek.

Malatinszky Csabának pincészete híres harmonikus, komplex vörösborairól. A termesztett szőlőfajták (chardonnay, sauvignon blanc, rajnai rizling, muscat ottonel / cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot)tükrözik a szemléletet, mely szerint a fehér és a vörösborok azonos értéket képviselnek.

Malatinszky Csabának pincészete híres harmonikus, komplex vörösborairól. A termesztett szőlőfajták (chardonnay, sauvignon blanc, rajnai rizling, muscat ottonel / cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot)tükrözik a szemléletet, mely szerint a fehér és a vörösborok azonos értéket képviselnek.

A jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, közvetlenül a bazalt orgonák alatt. A kertben, a szőlőlugas alatt borozgatva lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni. Előzetes bejelentkezés alapján egész évben várjuk kedves vendégeinket borkóstolóval, étkezési lehetőséggel.

A jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, közvetlenül a bazalt orgonák alatt. A kertben, a szőlőlugas alatt borozgatva lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni. Előzetes bejelentkezés alapján egész évben várjuk kedves vendégeinket borkóstolóval, étkezési lehetőséggel.

A jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, közvetlenül a bazalt orgonák alatt. A kertben, a szőlőlugas alatt borozgatva lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni. Előzetes bejelentkezés alapján egész évben várjuk kedves vendégeinket borkóstolóval, étkezési lehetőséggel.

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Siófoki Városnap
Siófoki Városnap

Legjobb élmények

Siófoki Városnap