3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ programok 2020

3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ programok 2020

Jegyvásárlás
Kiemelt ajánlat
2020. szeptember 5.

Tartalmas, izgalmas programokkal várják Önöket egész évben a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központban, mely az Óbudai Kulturális Központ egyik tagintézménye.

Programok 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ
kutyabarát

KIÁLLÍTÁS

Szeptember 18. péntek 18.00
Zih Kata – Ritter Antal: Adj békét, Uram!


A XIV. Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódva olyan fotókat mutatunk be, amelyeket hazai és külföldi barangolásaink során készítettünk különböző vallások templomainál, szentélyeinél, kegyhelyeinél. Legyen szó bármelyik vallásról, a helyszíneket átlengi valami furcsa, földöntúli nyugalom – áhítat? –, ami beszippantja a látogatót, arra készteti, hogy elcsendesüljön, magába nézzen, és igyekezzék jobbá válni. Bízunk benne, hogy fotóinkkal sikerül átadnunk valamit ebből az érzésből.

A kiállítást megnyitja: Bozzai Attila, a Biatorbágyi Fotóklub Egyesület Elnöke
A fotónyomatokat készítette: Pigmenta Art Print Lab
A kiállítás megtekinthető október 30-ig a 3K nyitvatartási idejében.
A belépés ingyenes.


GYEREKPROGRAM

Szeptember 5. szombat 10.30
Hangfestett történetek Lackfi Jánossal
Óbudai Danubia Zenekar – ifjúsági koncert


A jó meséknek dallama van, mi pedig arra vállalkozunk veletek együtt, hogy ezen a délelőttön Lackfi János legszebb/legviccesebb/legfurább történetei mögé felfessük a hozzá való zenéket. Mi hozzuk az alapokat: egy szimfonikus zenekart, sok-sok hangszert nektek is, kódszavakat és jelnyelvet – egy igazi közösségi zenés improvizációt, amiben mindenki zenekari taggá válhat. És még szolfézs sem kell hozzá… Szóval nem érdemes kihagyni!

Karmester és házigazda: Hámori Máté
Jegyár: 1400 Ft

Az eredetileg 2020. március 21-re meghirdetett koncert a járványügyi helyzet miatt elmaradt. A mostani előadás ennek a pótlása. A megváltott bérletek erre az előadásra érvényesek. Az akkor megvásárolt jegyeket visszaváltjuk, a mostani előadásra új jegyet kell váltani.

Szeptember 12., október 10. szombat 16.00
Hangszersimogató klub


Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus

Jegyár: 1000 Ft (Jegyváltás 2 éves kortól szükséges. A nagy érdeklődésre való tekintettel javasoljuk az elővételes jegyvásárlást.)

Szeptember 19. szombat 16.00
Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív koncertje


Mesevilágba bújó koncertre hívunk minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet, a zene és persze a gyerekek segítségével. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére reméljük új zenekari tagokat is találunk a gyerekek körében.

Az előadás a „Köszönjük, Magyarország!” program keretében valósul meg.
Jegyár: 500 Ft

Október 17. szombat 15.00
Vitéz László Ángliában


Megszületett Vitéz László és Vas Juliska kisfia. Bizony ám, pajtikák! Csakhogy van egy kis bökkenő: mi legyen a gyerek neve? Juliska ragaszkodik hozzá, hogy egy ilyen kemény gyereknek a Henrik nevet kell kapnia, viszont László mindenképp a László nevet adná a kicsinek. Mivel nem jutnak dűlőre, László elhatározza, hogy meglátogatja ángliai barátját, Punch urat, aki még a Lamancsi-csatornán is túl lakik…

A mese közvetlen folytatása a Vitéz László menyecskét keres című „bábtörténeti opusznak”. Bővelkedik vidámságban, dalolászásban és az elmaradhatatlan palacsintasütős igazságszolgáltatásban.

Írta: Markó Róbert
Rendezte és játssza: Barna Zsombor
Az előadás időtartama: 55 perc, ajánlott korosztály: 3–99 éves korig

Jegyár: 1200 Ft


SZÍNHÁZ

Szeptember 13. vasárnap 19.00
John Osborne: Nézz vissza haraggal


Bemutató előadás
Még néhány óra, és egy újabb hét telt el az életünkből. És a fiatalságunk így csúszik ki a kezünkből. Értitek ezt?” Mihez kezdjünk az idővel, ami adatott nekünk? Hogyan próbáljunk meg kitörni a szürke hétköznapokból, és hogyan váltsuk valóra az álmainkat, amikor a napi megélhetésünk is egy hajszálon függ? Mit csináljunk, ha a saját frusztrációnkból épített erőd börtönbe zárja a „jobbik énünket”? Meddig érdemes és lehet elmenni, hogy felnyissuk a másik szemét, és szembe fordítsuk a valósággal? És mindezért csak mi vagyunk a hibásak? Vagy a szüleink? Vagy a környezetünk? Vagy talán minden együtt?

Fontos kérdések ezek, amikre nem tudjuk a választ, de mégis újra és újra feltesszük őket, hátha egyszer rájövünk az igazságra. Ez az előadás nem adja meg a választ, nem egy példázat, nem a helyes utat mutatja. Ez az előadás csupán elmesél egy történetet, emberekről, akik olyanok, mint te vagy én. Mi, a dühöngő ifjúság.

Szereplők: Barna Zsombor, Pájer Alma Virág, Tzafetás Benjámin, Osváth Judit, Kerekes József
Jegyár: 2700 Ft

Szeptember 26. szombat 19.00
Péterfy-Novák Éva: Egyasszony


„Forszírozott, rohamos szülés során mentálisan sérült csecsemő” – Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól ezt a diagnózist kapta, akinek megmutatta egyre súlyosabb állapotba kerülő kislányát, a pár hónapos Zsuzsit. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig ez a színházi előadás. Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle.

Írta: Péterfy-Novák Éva
Játssza: Tenki Réka
Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.
18 éven felülieknek!
Jegyár: 2200 Ft

Október 15. csütörtök 19.00
Péterfy-Novák Éva: Apád előtt ne vetkőzz


Párhuzamos történetek, melyek a mélyben összefüggnek. Sorsok, melyek alapvetően meghatározzák egymást. Az 1920-as évek elején a nyolcéves Károly és a négyéves Anna szüleit szinte egyszerre viszi el a spanyolnátha, a gyerekek pedig árvaházba kerülnek. Fél évszázaddal később ugyanebben a családban az ötéves Eszter szokatlanul meghitt kapcsolatot alakít ki a nagyapjával. Úgy érzi, csak tatusra számíthat, aki mindennél jobban szereti unokáját, s akiben Eszter mindenki másnál jobban megbízik. Eleinte észre sem veszi, hogy ezzel a bizalommal a nagyapja visszaél... Vajon meg lehet-e törni a generációkon átívelő, torz családi mintákat? Az Egyasszony alkotói ismét egy tabutémáról készítettek előadást.

Játsszák: Péterfy Bori, Pataki Ferenc
Színpadra alkalmazta és rendezte: Tasnádi István
Producer: Orlai Tibor
16 éven felülieknek!
Jegyár: 3800 Ft

Október 30. péntek 19.00
Neil Labute: Valami csaj(ok)


Egy középkorú férfi nősülni készül, elhatározza, hogy felkeresi élete nagy szerelmeit. Valamennyiükkel hasonló szállodai szobában találkozik, más-más városokban, de nem lel megnyugvást. Neil Labute 2005-ben írt komédiáját még abban az évben bemutatták Londonban, 2013-ban pedig film készült belőle. Az előadás különlegessége lesz, hogy a komédia négy különböző női karakterét ugyanaz a színésznő játssza.

Szereplők: Pokorny Lia és Őze Áron
Fordította: Ungvári Zrínyi Ildikó; díszlettervező: Enyvvári Péter; jelmeztervező: Sántha Borcsa; dramaturg: Lőkös Ildikó; rendező: Németh Kristóf
A Rózsavölgyi Szalon előadása.
Az előadást két részben játsszuk, szünettel együtt kb. 90 perc.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az előadás szereplői gyógynövényes cigarettát szívnak! Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!
Jegyár: 2500 Ft


KONCERT

Október 3. szombat 19.00
Tompos Kátya – Holdjárat


Holdjárat címmel jelent meg Tompos Kátya második szóló albuma 2017 szeptemberében. Az új lemezre tíz vadonatúj dal került. Szövegüket szinte kivétel nélkül Tompos Kátya írta. A bensőséges, helyenként elgondolkodtató, helyenként vicces, de a lelke mélyéből fakadó történeteket mind-mind az élet ihlette. Valamennyi vers egy darab a színésznő lelkéből, ablak a világra. A Holdjárat koncert műsorában az új album dalai mellett természetesen a régi kedvencek is helyet kapnak.

Közreműködnek: Hrutka Róbert – gitár; Kalmus Felicián – cselló
Jegyár: 3200 Ft


ELŐADÁSOK

LELKI FRÖCCS

Szeptember 11. péntek 18.00
Lelki fröccs – Müller Péter: Az élet művészete

Értsük meg önmagunkat és a világot! Müller Péter Kossuth-díjas író előadásain nem csupán értékes gondolatokkal ajándékozza meg a közönséget, de lényével sajátos közösségi élményt teremt, az együttlét különleges légkörét hozza létre. Hogyan lehet az életet művészi fokra fejleszteni, megérteni önmagunkat és a világot – ezekre a mindannyiunkat egyformán érintő, fontos kérdésekre próbál válaszokat keresni. Beszél az emberi sorsról, a boldogságról és az élet nagy válaszpontjairól.

Jegyár: 2200 Ft

Október 9. péntek 18.00
Lelki fröccs – Dr. Bagdy Emőke: Hogyan betegítjük meg magunkat, és hogyan segíthetjük a gyógyulást?


Jó stressz, rossz stressz, teremtsünk egyensúlyt!
Szokványos ajánlás, hogy kerüljük a stresszeket. Nem tehetjük, mert ezek az élet velejárói. Nem ellenük, hanem a bennük rejlő erővel kell dolgoznunk. A bennük lévő energiát szükséges pozitív kimenetel felé terelni, vagy levezető csatornákban kiüríteni. Az előadás a pozitív pszichológia tudományos alapokon születő üzeneteit elemzi, sorra véve mindazt, ami szubjektíve pozitív, biológiailag pedig kedvező hatásokkal jár.

Jegyár: 3200 Ft

Szeptember 25. péntek 18.00
Rásonyi Leila: Hivatásom prizmája – könyvbemutató


Rásonyi Leila hegedűművész kalandos életéről szóló, igényes fotókkal illusztrált, szellemes életrajzi könyvének hegedűvel kísért zenés–beszélgetős bemutatója.

A bemutatón a szerző érdekes történeteket mesél a Liszt Ferenc Zeneakadémián (Budapest) és a Csajkovszkij Konzervatóriumban (Moszkva) töltött diákéveiről, aktív tanári pályájáról és a Tajvanban töltött vendégprofesszori évekről. Mindezt hegedűn előadott izgalmas zeneművekkel fűszerezve. A könyv a helyszínen árengedménnyel megvásárolható.

A belépés ingyenes.


PROGRAMCSEMEGÉK

Szeptember 12., október 10. szombat 18.30
Hangutazás és hangfürdő


A Hangutazás és hangfürdő egy olyan zenei utazásra hív, amelyen harmonikus csengő-bongó tálak, gongok és más egzotikus hangszerek összhangzásából egy kis ihlettel olyan biztonságos tér jön létre, amiben mindenki megnyílik önmaga előtt, és találkozhat saját valódi rezgésével, tudatosságával. A hangszerek mélyebb tudatállapotba segítik a hallgatót, hogy felülemelkedhessen a hétköznapi gondolatok zűrzavarán, és elhagyva az elme irányítását, a szív terébe helyezkedhessen. 60–70 percen keresztül fekvő pozícióban, közvetlenül a testre hatnak a test közelségében indított gyógyító rezgések. Alvási gondokkal küszködők közkedvelt relaxációs nyugalomterápiája. Hozzanak magukkal párnát, takarót, polifoamot, hogy minél kényelmesebben élvezhessék az igazán különleges zenei utazást.

Késve érkezőket sajnos nincs módunk fogadni.

Jegyár: 2800 Ft

Szeptember 24. csütörtök 10.30
Az Irka Kör előadása


„Ringass, dúdolj, puha szellő” (Sík Sándor: Szellősuttogás)
Versek vidámságról, örömről jeles klasszikus költőink tollából, az Irka Kör előadásában, sok zenével és énekkel fűszerezve. Az Irka Kör nyugdíjasokból álló klub, amely célul tűzte ki az ezüstévek megszépítését, a szellemi képességek gyarapítását és szinten tartását, a gyönyörű magyar költészeti alkotások közkinccsé tételét. Várnak maguk közé mindenkit, akik ezt a célt szeretnék szolgálni.

A belépés ingyenes.

Október 31. szombat 9.00–13.00
Babaruhabörze


Új, alig használt, kinőtt, megunt gyerekholmik adásvétele, csereberéje. Jelentkezés személyesen az információs pultnál október 1–30. között, a szabad helyek függvényében.

Asztal vagy fogasos állvány ára: 2000 Ft


2020.09.05.
2020.09.11. - 2020.09.13.
2020.09.19.
2020.10.03.
2020.10.09. - 2020.10.10.
2020.10.17.
2020.10.30.
Online jegyvásárlás
Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel**** Budapest

Anna Hotel**** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kiemelt ajánlatok

Óbudai Kulturális Központ programok 2020
Óbudai Kulturális Központ programok 2020
  • Budapest
  • III. kerület
2020. szeptember 10 - 11.
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2020
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2020
  • Budapest
  • Több kerületben
2020.01.01. - 12.31.

Figyelmébe ajánljuk!


Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 500 Ft -tól 3 200 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Kapcsolat, elérhetőség
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG