Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.

Tartalmas, izgalmas programokkal várják Önöket egész évben a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központban, mely az Óbudai Kulturális Központ egyik tagintézménye.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok

Kiállítás:

Papp Tímea: A kő lelke – Kavicsképek című kiállítása
2018. április 28-ig

Papp Tímea, A kő lelke megálmodója, hihetetlen érzékenységgel kavicsokból és kövekből készít gyönyörű képeket. Az alkotások leginkább a romantika világába kalauzolnak bennünket, visszatérő témák a család, az otthon, az állatok és a tenger. A kiállításon egy csodálatos, intim világba nyerhetünk betekintést.
A kiállítás április 28-ig megtekinthető a 3K nyitvatartási idejében.
A belépés ingyenes.

SZÍNHÁZ

Március 17. szombat 19.00 Párterápia

A Párterápia házaspárjának életéből már rég eltűnt az első évek izgalma. Ismerős a helyzet: valami végleg elveszett, és mielőtt végleges döntést hozna, egy utolsó kísérletképpen szakemberhez fordul a férfi és a nő. Az orvos munkához lát, frenetikus helyzetek, mulattató fordulatok és meglepetések során ismerjük meg már nem is csak a páciensek, hanem a pszichiáter életét is. Daniel Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé.

Szereplők: Balla Eszter, Debreczeny Csaba, Mészáros Máté

Író: Daniel Glattauer, rendező: Znamenák István

Jegyár: 2000 Ft, 1800 Ft

Március 23. péntek 19.00 Szobatársak

Hat fiatal lakik együtt egy írországi kollégiumban. A darab elején megtudjuk, hogy egy gyilkosság fog történni ebben a lakóközösségben, azonban homályban marad, hogy ki öl meg kit és miért. A kollégiumi együttélés nem kevés súrlódással jár, az egyre inkább elharapódzó konfliktusokat figyelve találgathatunk, hogy kiből lesz végül gyilkos. A történet a fiatalok mindennapi problémáiról szól: a kirekesztésről, családi gondokról, volt és alakuló szerelmekről, útkeresésről, mindazon konfliktusról, amik a mindenkori egyetemistákat foglalkoztatják.

Írta: Király Dóra

Jegyár: 1500 Ft

Március 24. szombat 19.00 Nézőművészeti Főiskola

Az előadás valamikor a közeli jövőben játszódik, amikor már senki nem jár színházba. A kormány ugyanis bezáratta az összes színházat, mert a színészek egyre többször keveredtek vitába a nézőkkel, és sokszor leállt vagy félbeszakadt az előadás. Az egyik Hamlet előadás alatt például a címszerepet játszó színész Yorick koponyájával fejbe dobta az egyik popkornozó nézőt. Az igazi tragédia azonban egy Cid előadáson következett be, amikor két felbőszült Kossuth-díjas színész a nézők közé hajított egy másfél mázsás kandelábert – négy halott, tizenöt sebesült…

Ennek már három éve. Itt az ideje az óvatos nyitásnak. A Kultuszminisztérium prevenciós alapja létrehoz egy felsőfokú oktatási intézményt, amely diplomás nézőképzéssel foglalkozik. A diploma tulajdonképpen egyfajta jogosítvány, ami igazolja, hogy tulajdonosa alkalmas a színházban rá váró fokozott pszichikai és fizikai terhelés elviselésére.

Szereplők: Scherer Péter, Mucsi Zoltán, Katona László

Író: Tasnádi István, rendező: Árkosi Árpád

Jegyár: 2000 Ft, 1800 Ft

Április 28. szombat 19.00 És Rómeó és Júlia…

Vámos Miklós ötlete és Mészöly Dezső fordítása alapján.
Elmesélünk egy történetet azzal a szabadsággal és azokkal a lehetőségekkel, amelyeket egy mesélői helyzet megenged. Azaz korlátlan fantáziával, játékosan, mégis komolyan véve, ahogy az ember komolyan beszél a gyerekekkel szerelemről, halálról, tisztességről, barátságról. Azt hittem, bizonyos szerepek elmennek az ember mellett. Tévedtem. Csak utolértek. De hogy még Dajka is leszek, ez váratlan meglepetés. De kellemes. A célunk az, hogy megszólaljon a darab mondanivalója, a Shakespeare által írt Rómeó és Júlia.

Játsszák: Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter

Jegyár: 2000 Ft, 1800 Ft

EGYÉB PROGRAM

Március 3., április 7. szombat 18.30 Hangutazás és hangfürdő

A Hangutazás és hangfürdő egy olyan zenei utazásra hív, amelyen harmonikus csengő-bongó tálak, gongok és más egzotikus hangszerek összhangzásából egy kis ihlettel olyan biztonságos tér jön létre, amiben mindenki megnyílik önmaga előtt, és találkozhat saját valódi rezgésével, tudatosságával. A hangszerek mélyebb tudatállapotba segítik a hallgatót, hogy felülemelkedhessen a hétköznapi gondolatok zűrzavarán, és elhagyva az elme irányítását, a szív terébe helyezkedhessen. 60–70 percen keresztül fekvő pozícióban, közvetlenül a testre hatnak a test közelségében indított gyógyító rezgések. Alvási gondokkal küszködők közkedvelt relaxációs nyugalomterápiája. Hozzanak magukkal párnát, takarót, polifoamot, hogy minél kényelmesebben élvezhessék az igazán különleges zenei utazást.

Késve érkezőket sajnos nincs módunk fogadni.

Jegyár: 2500 Ft

Lelki fröccs Március 9. péntek 18.00

Kepes András: Boldogan élünk, míg meg nem halunk?

Kepes Andrásnak – három házassággal a háta mögött, hat gyerekkel és unokákkal körülvéve – elég komoly tapasztalatai vannak a családi élet terén. A vetítéssel színesített előadásban – saját családtörténeteire és tudományos ismereteire is támaszkodva – olyan témák kerülnek szóba, mint a házasság és a boldogság kapcsolata, hogy miért nehéz hűségesnek lenni, miért vagyunk féltékenyek, miért szórakoztató a kamaszkor, illetve, hogy az ágyban vagy az agyban dőlnek-e el a nemi szerepek? Kepes külföldi példákon is bemutatja, hogyan közelítenek ezekhez a kérdésekhez az idegen kultúrák.

Jegyár: 1500 Ft

Április 20. péntek 18.00 Bagdy Emőke: A lelki élet furfangjai, fondorlatok és kerülőutak a lelki életben

Hogyan „működik” a lelkünk? Sokat használjuk ezt a szót, de nem tudjuk, milyen csodálatos rendszer, és milyen működési szabályszerűségek jellemzik. Az előadás kinyitja az ismeretlen világ ajtaját, bevezet a lelki labirintusba, megismertet azokkal a működésekkel, amelyekkel az énünk a valósághoz igazodik, és elemzi az ösztönvilág feletti humán uralom erőit, a lelkiismereti rendszer működését, a lelki egyensúlyvédő és feszültségcsökkentő módokat. Megismerkedünk a hasítás, idealizálás, devalválás, elfojtás, tagadás, annullálás, projekció, azonosulás, elaboráció és szublimáció erőivel, elemezzük az álom, fantázia és kreativitás lelki útjait.

Jegyár: 2000 Ft

Április 14. szombat 12.00–18.00 Óbudai Kutyabarát piknik és vásár

A Kutyabarat.hu szervezésében érdekes és hasznos programokkal, tanácsadással, kutyás kiállítókkal várjuk a rendezvényre látogató kutyabarátokat a 3K előtti téren. A rendezvény tiszteletbeli négylábú védnökei: Bogyó és Hugó.

A belépés ingyenes.

Április 27. péntek 19.00 ArcMás – Dolák-Saly Róbert

Barabás Éva vendége ezúttal Dolák-Saly Róbert lesz, aki magát őstehetségnek tartja, mondván, hogy ő is rendelkezik olyan képességekkel, amikkel egy ősember, kivéve persze a rénszarvasvadászatot. A zenész, színész, író és sok egyéb mellett humorista előrejelzése szerint arról fog beszélni, amiről megkérdezik.

Jegyár: 1000 Ft

KLUB

Hétfőnként 10.00–13.00 Kártya klub korhatár nélkül. Kártyázás, Scrabble, keresztrejtvény, társasjáték, beszélgetés ráérőknek. A belépés ingyenes.
Keddenként 9.00–10.15 Etka jóga klub. Az erőfejlesztő, erőgyűjtő Etka jóga gyakorlása a módszerrel most ismerkedőknek! A foglalkozásokat szakképzett oktatók vezetik, minden kedves érdeklődőt – nőket és férfiakat – szeretettel várnak! Foglalkozásvezető: Sulák Ágnes és Kertész-Kiss Tamás.  A belépés ingyenes.
Szerdánként 10.00–13.00 Bridzs klub. Játékforma: társasági bridzs. Információ: Deák Katalin. A belépés ingyenes.
Kéthetente szerdánként 9.00–11.00 Járóka baba–mama klub – Közösségbe nem járó babáknak és szüleiknek. A klub kötetlen játékot kínál a babáknak, valamint hasznos tanácsokat, ismerkedést a mamáknak. Kézműveskedünk is az aktuális ünnepkörrel kapcsolatban. A programszervezésben a klubot a Családbarát Óbuda csoport önkéntesei segítik. A csoport háttér szervezete a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány. A mozgalom célja, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek. Információ: Erdeiné Csepregi Erzsébet szervező. Folyamatosan lehet csatlakozni. A belépés ingyenes.
Csütörtökönként 10.00–13.00 Papírfonó klub. A papírfonás rejtelmei. Megtanítjuk újrahasznosított papírból virágtartót, pénztárcát, asztali díszeket, stb. fonni. A belépés ingyenes.
Csütörtökönként 12.00–14.00 Kineziológiai tanácsadás. A kezelés célja a jelen- és múltbéli stressz hatásainak oldása speciális korrekciós technikákkal. Információ és bejelentkezés: Nagyné Berényi Ildikó. A belépés ingyenes.

Forrás: Szervezők

Online jegyvásárlás


2018.03.23.
2018.03.24.
2018.04.07.
2018.04.14.
2018.04.20.
2018.04.27.
2018.04.28.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ programok 2018. Online jegyvásárlás

Programajánlat

Aquincumi költőverseny 2018 Budapest
Aquincumi költőverseny 2018 Budapest
 • Budapest
 • III. kerület
2018. április 7. 11:00
Sziget Fesztivál Budapest 2018
Sziget Fesztivál Budapest 2018
 • Budapest
 • III. kerület
2018. augusztus 8 - 15.

Szolgáltató

Óbudai Kulturális Központ
Óbudai Kulturális Központ
 • Budapest
 • III. kerület
Avanti Étterem
Avanti Étterem
 • Budapest
 • III. kerület
Golden Lotus Szalon
Golden Lotus Szalon
 • Budapest
 • III. kerület
Köles Étterem és Sörház
Köles Étterem és Sörház
 • Budapest
 • III. kerület
Optic World Óbuda
Optic World Óbuda
 • Budapest
 • III. kerület

Információ

Váltson jegyet a Budapesti Operettszínház márciusi, áprilisi előadásaira! Váltson jegyet a Budapesti Operettszínház márciusi, áprilisi előadásaira!

Tartson velünk tavasszal is! Megkezdtük a jegyértékesítést márciusi és áprilisi programjainkra. Egy izgalmas bemutatóval, az ünnepi időszakban itthon és külföldön egyaránt óriási sikert aratott ...