Óbudai Kulturális Központ programok 2020. Online jegyvásárlás
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Bál a NŐNAP jegyében a Budapest Marriott Hotel Báltermében
Bál a NŐNAP jegyében a Budapest Marriott Hotel Báltermében
Golf Napok! Jelentős akcióval várjuk márkakereskedésükben.
Golf Napok! Jelentős akcióval várjuk márkakereskedésükben.
Páratlan wellness élmények - korlátlan fürdőbelépővel! Irány Gyopárosfürdő!
Páratlan wellness élmények - korlátlan fürdőbelépővel! Irány Gyopárosfürdő!
Nőnapi programokra hívjuk, várjuk!
Nőnapi programokra hívjuk, várjuk!

Óbudai Kulturális Központ programok 2020. Online jegyvásárlás

Jegyvásárlás
2020. február 8 - 29.

Óbudai Kulturális Központ programok, rendezvények, események, fesztiválok Budapesten. Válogatás. Online jegyvásárlási lehetőség.

Óbudai Kulturális Központ programok 2020

KIÁLLÍTÁSOK

SAN MARCO GALÉRIA

A múló idő jövőképei – Wellisch Tehel Judit kiállítása
A Norvégiában élő festő képei valós élményekből átírt, álomszerű látomások, sokszor már-már apokaliptikus víziók. Férjével, a művészettörténész Tehel Péterrel, 1956-ban hagyták el az országot, s mikor már tehették, évente jártak haza budai lakásukba, amely a festő műterméül is szolgált. Számos magyarországi kiállításon voltak már láthatóak a művész alkotásai, ez a mostani válogatás az életmű legizgalmasabb, részben Norvégiában, részben Budapesten készült darabjait mutatja be.
A kiállítást megnyitja: Nagy T. Katalin művészettörténész
Közreműködik: Kertész Endre csellóművész
A kiállítás február 7-ig, hétköznapokon, 9.00–16.00 óráig ingyenesen látogatható a ház nyitvatartási idejében.

Február 14. péntek 18.00
A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott alkotóinak kiállítása

A Vásárhelyi Őszi Tárlat, amelyet – az országban egyedülálló módon – több mint hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, mára a kortárs alkotók egyik legnívósabb seregszemléjévé vált.
A kiállítást megnyitja: Garami Gréta művészettörténész
Közreműködik: Túros Eszter és Túros Enikő - zongorán
A kiállítás március 6-ig, hétköznapokon, 9.00–16.00 óráig ingyenesen látogatható a ház nyitvatartási idejében.

Március 13. péntek 18.00
Konstruktív narratívák – válogatás a Braun Gyűjteményből

A Braun Gyűjtemény Barna Sándor mecénási tevékenységével alakult ki, elsősorban a Töreki Művésztelepen résztvevő művészek munkáiból. A gyűjtés indulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett kiállítássorozat különböző helyszíneken mutat be válogatást a gyűjteményből. A mostani, harmadik állomás a geometrikus vagy konstruktív ihletésű munkákat mutatja be, amelyek narratívan is értelmezhetőek.
A kiállítást megnyitja: Don Tamás művészettörténész 
Közreműködik: Orbán Bori és Pánczél Kristóf 
A kiállítás április 10-ig, hétköznapokon, 9.00–16.00 óráig ingyenesen látogatható a Ház nyitvatartási idejében.

Április 17. péntek 18.00
Tarot – Bánkúti Gergő kiállítása

Bánkúti Gergő 2019-ben végzett a Képzőművészeti Egyetemen. Tarot című sorozata 22 darabból álló, olajjal festett és ceruzával rajzolt festményegyüttes. A sorozat darabjain látható tarot kártyalapok és szimbolikus tárgyak olyan kérdéseken elmélkednek, mint a világ, a halál vagy az igazság, miközben a képek a valóság és az illúzió ellentétéről szólva újra és újra becsapják a néző szemét.
A kiállítást megnyitja: Gaál József képzőművész
Közreműködik: Külföldön kívüliek zenei formáció
A kiállítás május 15-ig, hétköznapokon, 9.00–16.00 óráig ingyenesen látogatható a Ház nyitvatartási idejében.


ÓBUDAI TEÁTRUM 

Február 8. szombat 20.00
Palya Bea és zenekara

"Áténekeltem magam egy nagyon embert próbáló szakaszon, ti, drága hallgatóim, ti is segítettetek ebben: velem tartottatok ebben a felemelő átalakulásban, és nemcsak füllel, de szívvel is hallgattátok a dalokat. A dalírás – és a közben elvégzett belső munka – által megsokszoroztam az erőmet, imádok élni, jobban mind valaha, a zenekarom állati jó zenészekből áll, én pedig szeretném minden hálámat hangokba énekelni, megköszönni nektek, hogy vagytok!
Remélem, sikerül vágyaitokat felkorbácsolnom, birizgálni az érzékszerveiteket, különös tekintettel a fületekre és a szívetekre...” /Palya Bea/
A zenekari formáció törzsanyagát a 2014-ben megjelent és nagyon hamar sikeressé vált Nő, a 2016-os Tovább Nő, valamint legújabb, a 2018-as Hazatalálok című lemezének dalai adják a korábbi népszerű slágerek mellett.
A zenekar tagjai: Palya Bea – ének, sansula, tapan; Czirják Tamás – dob, ütőhangszerek; Gerzson János – oud, buzuki, kalimba, furulya; Lisztes Jenő – cimbalom; Orbán György – nagybőgő  
Műsoridő: 90 perc
Jegyár: 4500 Ft, 4200 Ft, 3900 Ft

Március 7. szombat 19.00
L’art pour l’art Társulat: Ember a falvédőről

Nyilván önök is sokszor hallották már azt a szólást, hogy "Nem most jöttem le a falvédőről!". Ugye milyen könnyen elsiklunk egy ilyen mondat fölött? Társulatunk viszont elgondolkodott rajta, mivel felmerült egy kérdés, ami nem hagyott nyugodni bennünket. Ha nem most jött le valaki a falvédőről, akkor mikor? Tegnap, tegnapelőtt vagy még annál is régebben? Itt már nem volt megállás. Hosszú és fáradságos munkával kutattunk, egyre mélyebbre ásva magunkat az emberiség történetében, visszamenve egészen a kezdetekig, mire rájöttünk a megdöbbentő igazságra: az emberi faj valójában a falvédőről származik!
Ha élne, maga Darwin is elismerően csettintene felfedezésünk hallatán, hiszen ő is érezte, hogy az elmélete hiányos. Sajnos elkerülte a figyelmét a Besenyő család, amely közelebb vihette volna a megoldáshoz. Azt azért senki nem gondolhatja komolyan, hogy Margit, Besenyő úr, Boborján vagy Kancácska a majomtól származik! Ezt mindannyian kikérnék maguknak, beleértve a majmot is.
Elégedetten dőlhetünk a falvédőnek valamennyien, hiszen megtaláltuk a választ az emberiség egyik nagy kérdésére.
Arra bíztatunk hát mindenkit, hogy legyenek részesei a nagy felfedezésnek, jöjjenek el az előadásra, ahol kutatásunk összes bizonyítékát önök elé tárjuk a színpadon vagy a büfében. Amennyiben bármilyen kérdésük vagy problémájuk lenne a fentiekkel kapcsolatban, nyugodtan forduljanak hozzánk, vagy a fal felé!
Műsoridő: 90 perc
Jegyár: 3400 Ft, 3100 Ft, 2900 Ft

Március 28. szombat 20.00
Pál Utcai Fiúk – Akusztik

A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból, és már azon a nyáron megtartották az első koncertjüket. A koncertezést a mai napig nagy lelkesedéssel folytatják, több mint 1500 élő fellépés van a hátuk mögött. Az első albumuk 1990-ben jelent meg, amit még 6 további stúdióalbum követett a koncertlemezek és a válogatások mellett.
Ezen a koncerten hallhatók lesznek dalok a múltból és a jelenből egyaránt, hiszen az új PUF-lemezről is eljátszik majd egypár dalt a zenekar, kiegészülve állandó vendégzenészeivel: Szücs Krisztián Qkával (fúvós hangszerek) és Dióssy Ákossal (billentyű), továbbá az előadás fényét emelő Albert Zoltánnal (fúvós hangszerek).
Műsoridő: 90 perc
Jegyár: 3900 Ft, 3500 Ft, 3200 Ft

Április 25. szombat 20.00
Bereczki Zoltán koncert

Országunk egyik legnépszerűbb előadóművésze, akit profizmusa mellett sokoldalúsága tesz igazán különlegessé. Az eMeRTon-díjas színészt arany- és platinalemezes, Fonogram díjjal kitüntetett énekesként, mindemellett zenei producerként is ismerheti a közönség. A Sztárban Sztár első évadának győztese, majd a második, harmadik szériának szakmai zsűritagja lett, nemrég pedig a Sztárban Sztár leszek című műsorban volt látható mentorként.
Jegyár: 4200 Ft, 3900 Ft, 3700 Ft


Irodalmi kávéház
A galéria ezen az esten kávéházzá alakul, ahol kellemes hangulatban, kávé és tea mellett, az asztalokon elhelyezett irodalmi étlapról lehet rendelni.
Jegyár: 500 Ft, ami magában foglalja egy kávé/tea árát!

 • Február 21. péntek 19.00 Verspincér: Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes Művész
 • Március 20. péntek 19.00 Verspincér: Epres Attila Jászai Mari-díjas színész, szinkronszínész
 • Április 24. péntek 19.00 Verspincér: Csákányi Eszter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész

Moderátor: Kurucz Éva


Zenés–mesés bérlet
A bérlet ára: 3300 Ft, jegyár: alkalmanként 1500 Ft
Február 19. szerda10.00 és 14.30 Holle Anyó – A Budapest Táncszínház táncjátéka.
Március 18. szerda 10.00 és 14.30 A Holdkirály palotája – Interaktív mesejáték bábokkal. Az Aranyszamár Bábszínház előadása.
Április 22. szerda 10.00 és 14.30 Micimackó és barátai – A Holló Együttes gyermekkoncertje.


NYUGDÍJAS BÉRLET
A bérlet ára, helytől függően: 3600 Ft, 3400 Ft, 3200 Ft, jegyár, helytől függően: 1700 Ft, 1500 Ft, 1300 Ft

Február 12. szerda 10.30
Édes Alkony

Zenés vígjáték Pódium Színház előadásában.
Az Édes Alkony szanatóriumban Szepi, az ország egyik legnagyobb színésze, éppen a rehabilitációját tölti, ahol Kátya nővér mindent megtesz azért, hogy jó kedvre derítse a bálványát. Hirtelen felbukkan legjobb barátja, az ország második „első legjobb színésze”, Pajor Vilmos, egy fiatal ledér hölgy társaságában. A két idősödő művész találkozása megeleveníti a régmúlt szép emlékeit, de hirtelen megérkezik Vili felesége egy meglepetéssel. Az eseményeket tetézi egy besurranó életveszélyes gyilkos. Mi várhat ránk?... Zene, krimi, ének, tánc, humor!!!
Szereplők: Szepi, színész – Harsányi Gábor; Vili, színész – Várfi Sándor; Kátya, ápoló – Bednai Natália; Boróka, a ledér hölgy – Ternai Krisztina/Nemcsók Nóra; Frida, Vili felesége – Gosztola Adél/Bodnár Vivien; Besurranó – Gieler Csaba/Czakó Roland
Írta, zenéjét szerezte: Harsányi Gábor; díszlet: Gáliczki László; asszisztens: Pallós Tibor; rendezte: Bednai Natália
Műsoridő: 110 perc egy szünettel

Március 11. szerda 10.30
Sasvári Sándor koncertje

A Jászai Mari-, Príma-, eMeRTon-díjjal kitüntetett színművész, musicalénekes díjugrató pályafutását énekesként és basszusgitárosként kezdte.
A Rock Színház megalakulásától vezető színésze volt a társulatnak, számos jelentős előadás fűződik nevéhez. Az angolul és németül remekül beszélő színész Ausztriában, Németországban, Svájcban és Luxemburgban is vendégszerepelt, ahol Che Guevaraként egész Európa megismerhette. Számos film főszereplője és jó néhány hanghordozó tulajdonosa. Az élő koncert repertoárjában Sasvári Sándor eddigi pályafutásának legnépszerűbb szerepei, dalai mellett olyan ritkán hallható kedvencek is szerepelnek, mint például Billy Joel, Stevie Wonder, Al Jarreau, George Benson, Michael Bublé.
Sasi zenészi kvalitásaiból is kap ízelítőt a közönség, hiszen nemcsak énekel, hanem több hangszert is megszólaltat, játszik akusztikus, szóló- és basszusgitáron, valamint zongorán is.
Műsoridő: 60 perc

Április 15. szerda 10.30
Egy különleges nap

A Budapest Playhouse és a Hybridkult Produkció előadása – dráma egy részben.
Róma, 1938. május 8. különleges nap a fasiszta Olaszország népének, hiszen ezen a napon látogat a Führer Mussolinihoz. Antonietta, a nagycsaládos háziasszony egy véletlen folytán megismerkedik a szomszédban lakó titokzatos férfival, Gabrielével, akiről nyugtalanító pletykák keringenek. A két kétségbeesett, magányos ember ekkor még nem sejti, hogy találkozásuk örökre megkérdőjelezi mindazt, amiben addig hittek, és aminek a világot és önmagukat látták.
Ettore Scola filmklasszikusa az olasz mozi műremeke, amely 1977-ben aratott világsikert Sophia Loren és Marcello Mastroianni főszereplésével, a legjobb idegen nyelvű filmek közt Oscar- díjra jelölték, ugyanebben a kategóriában elnyerte a Golden Globe-ot és a César-díjat. Magyarországon először kerül színpadra, Iványi Árpád rendezésében.
Az előadás Magyarországon a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség közreműködésével kerül színre.
Ettore Scola filmje nyomán Ettore Scola, Ruggero Maccari, Maurizio Costanzo forgatókönyve és Gigliola Fantoni színpadi műve alapján színpadra alkalmazta: Réti Barnabás; fordította: Davide Marini; koreográfus: Lisztóczky Hajnalka; díszlet/jelmez: Iványi Árpád; producer: Ridzi Gábor, Földvári Péter; rendezte: Iványi Árpád
Szereplők: Antonietta – Dobó Kata; Gabriele – Réti Barnabás; házmester – Nagy Mari
Műsoridő: 75 perc

Április 18. szombat 15.00
Turay Ida Színház – Körmendi bérlet: Na, de államtitkár úr!


GYEREK- ÉS CSALÁDI PROGRAMOK

Február 9. vasárnap 10.00
Bubu kalandjai

A Budai Bábszínház előadásában.
A lakhelyétől, szüleitől elszakadt vízilógyereket megtalálja egy ember, Világjáró Viktor, aki magához veszi, és vigyáz rá. Sajnos Bubu tőle is elkódorog. Egyik messzi, sűrű erdőben nagy veszélybe kerül, ugyanis kiszemeli magának a jókora zsákmányt a farkas és a róka. Ám, ahol rosszak vannak, ott mindig akadnak önzetlenül segítő jótevők.
Műsoridő: 60 perc
10.00–13.00 Kézműves játszóház: Papírral szőtt vízilovas képeslap készítése
Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól.
Jegyár elővételben: 1100 Ft és 1300 Ft, az előadás napján: 1400 Ft és 1600 Ft
Családi jegyár elővételben személyesen: 4400 Ft és 5200 Ft, aznap a helyszínen: 5600 Ft és 6400 Ft

Február 16. vasárnap 10.00
Kiskalász zenekar – interaktív családi koncert

Az idén 10 éves születésnapját ünneplő Kiskalász zenekar elsősorban Bartos Erika verseinek megzenésítésével lopta be magát a kisgyermekes családok szívébe. Az első három CD-én az ő verseit dolgozták fel, ezt követték a saját megzenésített verseiket tartalmazó CD-k.
A műsor válogatás az elmúlt 10 év legsikeresebb dalaiból.
Mindenkire számítunk, gyerekekre, anyukákra, apukákra, nagyszülőkre egyaránt. Ne felejtsétek otthon a táncos cipellőket sem!
Műsoridő: 60 perc
A Kiskalász zenekar tagjai: Varga Bori – ének, szaxofonok, furulyák; Sántha Gábor – ének, akusztikus gitár; Boros Attila – akusztikus basszusgitár; Mogyoró Kornél – ütőhangszerek, csörgők-zörgők
Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól.
Jegyár elővételben: 1200 Ft és 1400 Ft, az előadás napján: 1500 Ft és 1700 Ft
Családi jegyár elővételben személyesen: 4800 Ft és 5600 Ft, aznap a helyszínen: 6000 Ft és 6800 Ft 

Február 23. vasárnap 10.00
Kukac Kata kalandjai

Mesemusical a Turay Ida Színház előadásában.
Kukac Kata pillangó szeretne lenni, így hát elindul kalandos útjára, az erdőbe. Elkísérik barátai is – a bolondos sáska, a cirkuszi mackó és a kék béka –, akik jóban-rosszban mellette maradnak. Közös erővel legyőzik félelmeiket és a veszélyeket, végül mindannyian megtalálják azt, amit annyira kerestek – a barátságot. Mindezt sok humorral, zenével, tánccal.
Tervezett szereposztás: Kukac Kata – Szilvási Judit; Sáska Sára – Szántó Szandra; Szőr Handa Bunda – Bozsó József / Barsi Márton; Csigabige /Kék Béka / Mama – Bodor Szabina; Bölcs Bagoly – Antal Ádám; Vakond – Falusi Balázs Áron; Papa – Merk László; továbbá a Sziget Dance TSE gyermek táncosai
Látvány, koreográfia; rendező: Bozsó József
Műsoridő: 60 perc
Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól.
Jegyár elővételben: 1200 Ft és 1400 Ft, az előadás napján: 1500 Ft és 1700 Ft
Családi jegyár elővételben személyesen: 4800 Ft és 5600 Ft, aznap a helyszínen: 6000 Ft és 6800 Ft

Március 1. vasárnap 10.00
Tavaszi alkotónap – Levendula játszóház és alkotóműhely

Amikor nyiladoznak a virágok, és rügyezni kezdenek a fák ágai, s finom illat járja át a természetet, lehet már sejteni, hogy közeleg a tavasz. Gyerekek, gyertek el hozzánk, hogy elkészítsétek tavaszváró alkotásaitokat. Erdei tavasztündéreket természetes anyagokból; szalvétatechnikával tavaszi hangulatú gipszképeket; faliképnek valót: festéssel, szalvétázással, díszítéssel; tavaszi asztali díszeket, lakásdíszeket hóvirággal, mohával, csigaházzal, faszeletekre tavaszi barkák és hóvirágok festését; valamint készíthettek tavaszi virágokat természetes anyagok (fa, termés, csuhé, rafia) felhasználásával.
Jegyár: 600 Ft

Március 8. vasárnap 10.00
Pán Péter

Mesemusical J.M. Barrie színdarabja nyomán a Fogi Színház előadásában.

Pán Péter – ha ezt a címet leírjuk, szinte már nem is kell hozzá semmiféle magyarázat, ajánlószöveg. A klasszikus gyermekirodalom egyik halhatatlan, költői remeke a felnőni nem akaró Pán Péter története. Ez a mese azért marad örök klasszikus, mert a minden emberben kitörölhetetlenül megbúvó, élő vágyat testesíti meg: a visszakívánkozást a gyermekkor csodákkal, kalandokkal teli világába.

Szereplők: Pán Péter – Boros Ádám; Wendy – Schupp Gabriella/Spergel Anna; Mrs. Darling – Fogarassy Bernadett; Mr. Darling – Fogarassy András; Hook kapitány – Lénárt László, John – Bárkány Miklós/Ondrik János, Michael – Pozsgai Zoltán/Beszterczey Attila; továbbá Csingiling, Mr. Smee
Zene: Harmath Imre; dalszöveg: Lénárt László; díszlet: Halász G. Péter; rendező: Molnár Csaba
Műsoridő: 60 perc
Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól.
Jegyár elővételben: 1200 Ft és 1400 Ft, az előadás napján: 1500 Ft és 1700 Ft
Családi jegyár elővételben, személyesen: 4800 Ft és 5600 Ft, aznap a helyszínen: 6000 Ft és 6800 Ft

Március 29. vasárnap 10.00
Erdők könyve

Az Aranyszamár Bábszínház előadása.
Az tudtad, hogy a gombák nem csak úgy maguktól teremnek, hanem a Gombacsináló Manó készíti őket? És azt, hogy a virágokban tündérek laknak? Biztosan eszedbe sem jut, hogy egy tündér is lehet szomorú, ha elveszít valamit – mondjuk szép kis selyempapucsát. Valószínűleg azon sem töprengtél még, hogy mi történik azzal, aki mérges gombába harap. A boszorkányra pedig – valld be – gondolni sem mertél eddig! Sok mindent nem tudsz tehát, ami egy erdőben történik. De megtudhatod, ha akarod. És aztán, ha újra az erdőbe mész, te magad is látni fogod, hogy minden hajszálra úgy van, ahogy nálunk láttad.

Szereplők: Erdő Angyala, Borz – Baranyai Anita; Boszorkány, Cseperke, Vaddisznó, Mókus, Gyöngyvirág Tündér – Érsek-Csanádi Gyöngyi; Rontó Ember, Gyűjtő Ember, Nyuszi, Gombacsináló Manó, Bulámbuk – Czibere Krisztián / Mátyás Zoltán; Visszhang – Érsek-Csanádi Gyöngyi /Czibere Krisztián, Mátyás Zoltán mv.; továbbá erdei manók, erdei tündérek
Rendező: Sramó Gábor, írta: Wass Albert – Strausz Tünde
Műsoridő: 55 perc
10.00–13.00 Kézműves játszóház: Memóriajáték készítése természetes anyagból
Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól.
Jegyár elővételben: 1100 Ft és 1300 Ft, az előadás napján: 1400 Ft és 1600 Ft
Családi jegyár elővételben, személyesen: 4400 Ft és 5200 Ft, aznap a helyszínen: 5600 Ft és 6400 Ft

Április 5. vasárnap 10.00
Húsvéti tojást vegyenek!

Zenés mesejáték egy felvonásban, a Szabad Ötletek Színháza előadásában.
Minden évben Nyúl Benő dolga, hogy Tyúk Ica tojásait megfestegesse, és kiossza az erdő lakói között. Ám a hebrencs ifjonc kitalálja, hogy idén csak pénzért hajlandó dolgozni. Barátai összebeszélnek, hogy Benő eszén túljárjanak, és rádöbbentsék, milyen butaság az, amit tervezett.

Nyúl Benő – Csík Csongor; Tyúk Ica – Túróczy Éva; Rókalány – Mezei Enikő; Erdei rendőr – Bor Viktor; Szomszéd bácsi – Nádházy Péter
Rendező Nádházy Péter
Műsoridő: 60 perc
10.00–13.00 Kézműves játszóház: Húsvéti ajtódísz csibével, nyuszival és apró tojásdíszekkel
Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól.
Jegyár elővételben: 1200 Ft és 1400 Ft, az előadás napján: 1500 Ft és 1700 Ft
Családi jegyár elővételben, személyesen: 4800 Ft és 5600 Ft, aznap a helyszínen: 6000 Ft és 6800 Ft

Április 19. vasárnap 10.00
A császár új ruhája

A Gergely Theáter előadása.
A császár nem szívesen viseli a hivatalával járó nehézségeket. Legszívesebben elmenekül feladatai elől.  Csak a ruhái érdeklik, folyton újabbnál újabb kollekciókat tervez. Feladata azonban, hogy férjhez adja egyetlen lányát, Rozalindát, akinek eddig egyetlen kérő sem felelt meg. Összekuszálja a szálakat a hatalomra vágyó miniszter, a császár főtanácsadója, aki maga szeretne a császári trónra lépni. Célja, hogy ügyeskedéseivel hatalomra jusson. Ám Bonifác megleckézteti a császárt, Rozalindát és a minisztert is. A mese során felnyitja a szemünket, megtudjuk, hogy mi a különbség a hamis és a talmi között, és bizony az is kiderül, hogy nem a ruha teszi asz embert.
Szereplők: Miniszter – Pelsőczy László; Császár – Boros Ádám; Rozalinda – Némedi-Varga Tímea; Bonifác – Lénárt László
Díszlet: Simon design; fény-hang: Katona Ági; zene: Tyutyu; jelmez: Kiszeli Melinda; írta: Hans Christian Andersen
Rendezte: Némedi-Varga Tímea
Műsoridő: 60 perc
Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól.
Jegyár elővételben: 1200 Ft és 1400 Ft, az előadás napján: 1500 Ft és 1700 Ft
Családi jegyár elővételben, személyesen: 4800 Ft és 5600 Ft, aznap a helyszínen: 6000 Ft és 6800 Ft

Április 26. vasárnap 10.00
Kippkopp a fűben

A Nefelejcs Bábszínház előadása.
Ki játszik ilyet? Majd megmondom milyet! Fogócskázzunk itt, a réten, szaladjunk, és kacagjunk! Fussunk, fussunk, kergetőzzünk, nem baj, ha elfáradunk! Végre elmúlt a tél! Kippkopp elindul a zöld réten, hogy játsszon egy nagyot. De vajon kivel? A szöcskékkel, a hangyákkal vagy a katicával? Minden kiderül a mese végére!
Írta: Marék Veronika – Erdélyi Erika
Műsoridő: 60 perc
10.00–13.00 Kézműves játszóház: Kippkopp kitűző, kulcstartó fagyöngyből
Az előadás helyjegyes, jegyváltás kétéves kortól.
Jegyár elővételben: 1100 Ft és 1300 Ft, az előadás napján: 1400 Ft és 1600 Ft
Családi jegyár elővételben, személyesen: 4400 Ft és 5200 Ft, aznap a helyszínen: 5600 Ft és 6400 Ft

Március 25. és április 29. szerda 10.00–11.00
Dúdolj! Ringass! Táncolj! Népzenei interaktív koncert babáknak

Egy interaktív népzenés foglalkozás, amely zeneterápiás szemlélettel fókuszál az anya–gyermek kapcsolatra zenével, mondókákkal, ölbéli játékokkal. A kisebbek tánccal, mozgásos játékokkal, a nagyobbak hangszerekkel, hangkeltő eszközökkel válhatnak a zenei folyamat részesévé. 0–3 éves korig sok szeretettel várjuk a kicsiket és családjukat.
A foglalkozást vezeti: Paár Julcsi énekes, zeneterapeuta; muzsika: Kortárs Népzenei Társulat. A program házigazdája: Csiki Gergely néptáncpedagógus
Jegyár: 500 Ft


PROGRAM PLUSZ

Április 5. vasárnap 15.30
V. Széchenyi Sakk Emlékszimultán

Az Óbudai Széchenyi Kör és az Óbudai Kulturális Központ közös szervezésében idén is megtartjuk a Széchenyi Sakk Emlékszimultánt, amit Csom István nemzetközi nagymester, olimpiai bajnok tart 20 táblán. A szimultán játékban, ahogyan évek óta mindig, neves személyiségek is részt vesznek.
A rendezvényre szeretettel várjuk a sakkszerető érdeklődőket minden korosztályból!
A szimultánra – korlátozott számban – résztvevőket várunk. Jelentkezni lehet Döry Jenő nemzetközi sakkmesternél, aki mindenkinek visszaigazolást küld.
A belépés ingyenes.


TÁNCOS PROGRAMOK

Február 14. péntek 20.00
Casablanca táncláz

A Casablanca Táncklub által szervezett társastáncos rendezvényen népszerű standard és latin zenékre táncolhatunk! A bulin bármely táncklub hobbi- vagy versenytáncosai gyakorolhatják a tanfolyamon megtanult lépéseket a gyermekektől a szenior korosztályig.
Jegyár: 1600 Ft. (A változtatás jogát a táncklub fenntartja.)

Február  9., 16., 23. vasárnap 17.00–21.00
Sirtos görög táncház

Tánctanítás 17.00–18.00. Az élvezetes táncleckék után lehetőség nyílik a tanultak gyakorlására.
Jegyár: 1300 Ft

Március 13., április 17., május 22. péntek 20.00
Casablanca táncláz

A Casablanca Táncklub által szervezett társastáncos rendezvényen népszerű standard és latin zenékre táncolhatunk! A bulin bármely táncklub hobbi- vagy versenytáncosai gyakorolhatják a tanfolyamon megtanult lépéseket a gyermekektől a szenior korosztályig.
Jegyár: 1700 Ft
A változtatás jogát a táncklub fenntartja.

Március 1., 8., 29., április 19., 26. vasárnap 17.00–21.00
Sirtos görög táncház

Tánctanítás 17.00–18.00. Az élvezetes táncleckék után lehetőség nyílik a tanultak gyakorlására.
Jegyár: 1300 Ft


ELŐADÁSOK

Február 13. csütörtök 17.00–19.00
Transzcendentális meditáció

Előadó: Gazsi Viktor
A TM egyszerű, természetes, könnyen elsajátítható mentális technika, amit kényelmes ülő helyzetben, reggel és este, ülve, csukott szemmel gyakorlunk 15–20 percig. A TM rendszeres gyakorlásával oldjuk az idegrendszerünkben és testünkben felgyülemlett stresszeinket. Így megtapasztaljuk a nyugalom, elégedettség, örömteli belső béke állapotát a mindennapi életünkben is.
A belépés ingyenes.

Február 18., 25. kedd 18.30
A Biblia világa

Előadók: Filep György és Kecskeméti János
Passió. Jézus hét szava a kereszten és ennek értelmezése. Az előadások után kérdések felvetésére is sor kerülhet.
A belépés ingyenes.

Minden csütörtökön 19.00–22.00
Időfizika

Előadó: Kisfaludy György
A világban elterjedt filozófiai és vallási kérdések merev kereteit próbáljuk feszegetni, hogy végre eljuthassunk a világ keletkezésének és működésének megértéséhez. A tudomány azt kutatja, hogyan, a vallás pedig azt mondja el, hogy mitől működik a világ.
Jegyár: 800 Ft, nyugdíjasoknak és diákoknak: 400 Ft

A San Marco Baráti Kör előadás-sorozata – Egy diplomata visszaemlékezései
Tóth József Imre 26 és fél évet töltött a Külügyminisztériumban, végigjárta a diplomáciai ranglétrát a segédattasétól a nagyköveti megbízatásig. A magyarországi rendszerváltást, az új típusú kapcsolatok kiépítését és az euro-atlanti integrációnkat felölelő bő negyedszázados időszakban 16 évet töltött külföldön: Nyugat-Berlinben, Londonban, Washingtonban és Athénban. A külszolgálatok között a Magyar Külügyminisztérium kiemelt területein dolgozott: az osztrák és a nyugatnémet referatúrákon, titkárságvezetője volt a politikai államtitkárnak, majd vezette a 19 európai ország kétoldalú kapcsolataiért felelős főosztályt, valamint a Sajtó- és Kulturális Főosztályt is. Előadásaiban visszaidézi emlékeit a sorsfordító külpolitikai történésekről, bemutatva az akkori dilemmákat, erőfeszítéseket és a külpolitikai műhelyek működését.
Előadó: Tóth József Imre
Február 11. kedd 15. Washingtoni évek – NATO csatlakozás, délszláv háború, a szeptember 11-i terrortámadások (1997-2003)
Március 10., április 14. kedd 15.00 -
Március: EU-csatlakozás – Új szerepben és játéktérben, repedések a szövetségen belül (2003-2006)
Április: Athéni évek – Nyugat-Balkán, orosz, török és közel-keleti regionális játszmák, a görög belső válság (2006–2011)
A belépés ingyenes.

Március 12., április 9. csütörtök 17.00
Transzcendentális meditáció előadás

Előadó: Gazsi Viktor TM-oktató
A TM egyszerű, természetes, könnyen elsajátítható mentális technika, amit kényelmes ülő helyzetben, reggel és este, ülve, csukott szemmel gyakorlunk 15–20 percig. A TM rendszeres gyakorlásával oldjuk az idegrendszerünkben és testünkben felgyülemlett stresszeinket. Így megtapasztaljuk a nyugalom, elégedettség, örömteli belső béke állapotát a mindennapi életünkben is.
Március: Az ájurvéda – „Az élet tudománya”
Április: A jóga és az önmegvalósítás
A belépés ingyenes.

Életünk – egészségünk
Előadás-sorozat a testi-lelki egészségünket, közérzetünket érintő mindennapi kérdésekről. Az előadások után beszélgetésre van lehetőség! 
Előadók: Köbel Wolfgang (természetgyógyász), Milbich Marianna Éva (okl. életmód-tanácsadó)
A belépés ingyenes.
Március 4. szerda 18.30 Önismeret és egészséges önbizalom
Március 11. szerda 18.30 A jó kommunikáció hétköznapi tudománya 
Március 18. szerda 18.30 Szeretetnyelvek a gyakorlatban
Március 25. szerda 18.30 A megbocsátás titka
Április 1. szerda 18.30 Az egyszerű élet boldogabbá tesz?
Április 8. szerda 18.30 Életcélok rövid és hosszú távon
Április 15. szerda 18.30 Hogyan hozzak jó döntéseket az életemben?
Április 22. szerda 18.30 Hogyan kaphatok tiszta képet saját egészségi állapotomról?
Április 29. szerda 18.30 Új kezdet: erő a változtatáshoz

Március 3., 10., 17., 24., 31., április 7., 14., 21., 28. kedd 18.30
A Biblia világa – Bibliai jellemek

Előadók: Filep György és Kecskeméti János
Passió. Jézus hét szava a kereszten és ennek értelmezése.
Az előadások után kérdések felvetésére is sor kerülhet.
A belépés ingyenes.


BÖRZE

Február 15. szombat 9.00–13.00
Babaruhabörze

Várjuk a babaholmikat eladni vagy vásárolni kívánó szülőket.
Jelentkezni a börze hetén, hétfőn, személyesen lehet az információs pultnál!
Vásárlóknak a belépés ingyenes!

Március 22. vasárnap 9.00–17.00
Ásványbörze és bonsai-kiállítás

Újból kitárja kapuit az Ásványbörze és bonsai-kiállítás, hogy a pazar ásványok és a meseszerű miniatűr fák és bokrok szerelmesei naphosszat gyönyörködhessenek a hazai és külföldi kiállítók kínálatában. Aki előrelátó, az már most beszerezheti a karácsonyi ajándékot szeretteinek. A börze ideje alatt kézműves foglalkozás lesz: hűtőmágnest lehet készíteni műanyaggyöngyből, és további izgalmas programok várják a gyerekeket.
A belépés ingyenes.

Április 4. szombat 9.00–13.00
Babaruhabörze

Várjuk a babaholmikat eladni vagy vásárolni kívánó szülőket.
Jelentkezni a börze hetén, hétfőn, személyesen lehet az információs pultnál!
Vásárlóknak a belépés ingyenes!

Forrás: Sajtóanyag


2020.02.08. - 2020.02.29.
2020.03.01. - 2020.03.31.
2020.04.01. - 2020.04.30.
Online jegyvásárlás
Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt események

Kiemelt ajánlatok

Békásmegyeri Közösségi Ház programok 2020. Online jegyvásárlás
Békásmegyeri Közösségi Ház programok 2020. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2020. február 7 - 29.
Civil Ház programok Budapest 2020
Civil Ház programok Budapest 2020
 • Budapest
 • III. kerület
2020. február 7 - 29.

Közeli ajánlatok

Vidám Színpad előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
Vidám Színpad előadások 2020. Műsor és online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2020. február 21. 19:00
Óbudai Ásványbörze és Bonsai Kiállítás 2020
Óbudai Ásványbörze és Bonsai Kiállítás 2020
 • Budapest
 • III. kerület
2020. március 22.

Figyelmébe ajánljuk!

Békásmegyeri Közösségi Ház
Békásmegyeri Közösségi Ház
 • Budapest
 • III. kerület

Érdemes felkeresni!

Ínyenckert Étterem & Kávéház
Ínyenckert Étterem & Kávéház
 • Budapest
 • III. kerület
Bátor Tábor Alapítvány
Bátor Tábor Alapítvány
 • Budapest
 • III. kerület

Ez is érdekelheti!


Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 500 Ft -tól 4 200 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események