Békásmegyeri Közösségi Ház programok 2020
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Békásmegyeri Közösségi Ház programok 2020

Jegyvásárlás
2020.09.05. - 10.30.

Az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Háza a hét minden napján érdekes programokkal várja a látogatókat. Délutánonként tanfolyamok sora nyújt lehetőséget a tanulásra, szórakozásra, sportra – korosztálytól függetlenül. A közösségi ház változatlanul teret ad a kerületben élő nemzetiségek bemutatkozásának, az évszakokhoz, ünnepekhez kötődő rendezvényeknek, báloknak.

KIÁLLÍTÁS

Kültéri árkádkiállítás

Ködös nógrádi tájak – Komka Péter fotóriporter kiállítása

Érzékeny, párás hangulatok megfoghatatlan pillanatai tárulnak elénk Komka Péter képein. Olyan pillanatok, amelyekben csak azok részesülhetnek, akik szerelmesei a tájnak, a domboknak, a völgyeknek, és akik szeretik a hajnali pillanatokat nyugalomban megélni. A műszaki főiskola után végezte el a MÚOSZ Bálint György Újságíró Iskola fotóriporter szakát. Jelenleg az MTI/MTVA szerződéses munkatársa, a MÚOSZ tagja. A Magyar Sajtófotó pályázaton 2011-ben, 2012-ben és 2015-ben elnyerte a vidéken dolgozó legjobb fotóriporter különdíját. 

A kiállítás megtekinthető december 13-ig.

Kültéri homlokzatkiállítás

Panel zsáner fotópályázat kiállítása
Életünk egyik legfontosabb, legtöbbet használt része a környezetünk. A környezet, amelyben lakunk, amelyben sétálunk, amelyben játszunk, amelyben tanulni, dolgozni megyünk, amelyben élünk. Szűkebb és tágabb színterei vannak az emberi mindennapoknak, olyan terek, amelyek abban az adott pillanatban befolyásolják az érzéseinket, a hangulatunkat, a gondolatainkat. Fotópályázatunk, a Panel zsáner, erre keresi a választ.

A kiállítás megtekinthető 2020. szeptember 30-ig.

Versek a falon
A magyar költők lélekemelő sorai és gyönyörű képzetei jelennek meg a Békásmegyeri Közösségi Ház információs LED-falán. Minden héten más költőtől idézünk egy verset. Érdemes egy pillanatra megállni és eltűnődni az érzelmek, a gondolatok, a lelki sugallatok ihletettségén.

Képek a falon
A régi idők emberének, 100 évvel ezelőtti világa jelenik meg a Közösségi Ház LED falán. A tematikus válogatások felidézik a XX század elejének köztereit, embereit, foglalkozásait, viseleteit. A 10-15 képből álló sorozatok egy-egy időutazásban részesítik a ház előtt járó-kelő mai óbudaiakat.

Október 13. kedd
Óbuda 6x7 képekben fotópályázat kiállítása


A Békásmegyeri Közösségi Ház homlokzatán megjelenő képsorozatokkal az alkotók egy-egy szívükhöz közel álló témát dolgoztak fel. Izgalmas élmény a képek láttán megsejteni a képek készítőinek gondolatait, érzelmeit. Mert története mindennek van. A fotópályázaton résztvevők közül  hat alkotó vesz részt a kiállításon.

A kiállítás megtekinthető 2021. április 15-ig.

Beltéri aulakiállítás

Pillanatrajzok 2.

A Békásmegyeri Közösségi Házban közel három évtizede működő Képzőművészeti Szakkör tagjainak féléves beszámoló kiállítása. Tanulmányrajzok, festmények és mintázások.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető október 9-ig a Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

Október 12. hétfő
A táncz – Tablóképek az első magyar filmről

Az 1899-ben alakult Uránia Tudományos Színház előadásait kezdetben vetített diaképekkel, majd külföldről vásárolt mozgóképekkel szemléltették.1901-ben Pekár Gyula író elhatározta, hogy a tánc történetét az ókortól a XX. századig bemutató előadását saját mozgóképfelvételekkel illusztrálja. Szereplői a kor kiemelkedő színészei, többek között Blaha Lujza, Márkus Emília, Hegedűs Gyula és az Operaház balerinái voltak. Az eredeti mozgókép elveszett, csak álló fotók maradtak meg az utókornak az első magyar filmről. A kiállítás anyagát a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum készítette a Magyar Film Napjára. Együttműködő partner az Uránia Nemzeti Filmszínház.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető november 4-ig a Közösségi Ház nyitvatartási idejében.


SZÍNHÁZ

Október 12. hétfő 15.00
Kár itt minden dumáért!


A Gergely Theáter előadása.
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kávéház. Kuplékkal, örökzöld dalokkal, jelenetekkel, tánccal, sok humorral telik a délután. Felcsendül többek között: a Meseautó, Oda vagyok magáért, Kár itt minden dumáért, Legyen a Horváth kertben, Maga nős ember és még sok más. Nosztalgia! Nem kicsit. Nagyon!

Szereplők: Heller Tamás, Teremi Trixi, Némedi-Varga Tímea, Gergely Róbert
Műsoridő: 2 x 40 perc 15 perc szünettel

Jegyár, helytől függően: 1700 Ft, 1500 Ft

Az április 6-án elmaradt bérletes előadás pótlása. A visszaváltott jegyeket korlátozott darabszámban előadás előtt két órával lehet megvásárolni.

Nosztalgia bérlet
A bérlet ára, helytől függően (2 előadás): 2800 Ft, 2600 Ft
A bérletek megvásárlása után az esetlegesen megmaradó jegyeket az előadás előtt két órával lehet megvásárolni.
Jegyár, helytől függően: 1700 Ft, 1500 Ft

November 9. hétfő 15.00
Élet, bor, humor – az alig ismert Márai – Hirtling István felolvasóestje


A Márai Sándor írásaiból összeállított est középpontjában az író alig ismert oldalával ismerkedhetnek meg a nézők. Borral kapcsolatos írásai mellett még nagyobb meglepetés lehet humora, ami a mai ember számára is számos tanulsággal szolgálhat, miközben jót derül az élet visszásságain. Közéleti témájú soraiból az iróniával gyógyító író arcát ismerhetjük meg, legyen szó futballról, szépségversenyről vagy egy idős ember házasságáról.

Bevezetőt tart: Mészáros Tibor irodalomtörténész, a Márai-hagyaték kezelője
Közreműködik: Szabó Dániel – cimbalom 
Műsoridő: 90 perc

December 14. hétfő 15.00
W.S. Maugham–Nádas Gábor: Imádok férjhez menni


Vígjáték két felvonásban a Pesti Művész Színház előadásában. 
Victoria elveszíti férjét a háborúban, majd özvegyként hozzámegy férje barátjához, Freddie-hez. Itt vége is lehetne a történetnek, ha az exférj nem állítana mégis haza. Ebben a történeteben nem lesz humorban hiány, az biztos.

Szereplők: Fogarassy Bernadett, Egyházi Géza, Csengeri Attila/Várfi Sándor, Czető Roland, Nyertes Zsuzsa, Fritz Éva, Bodrogi Attila, Lengyel Eleonóra

Rendező: Márton András
Műsoridő: 2 x 60 perc, 15 perc szünettel


GYEREKEKNEK

BÉRLETES MESESZÍNHÁZ

Pöttöm bérlet óvodásoknak

 • Október 8. csütörtök 10.00 Boribon kirándul – Nefelejcs Színház
 • November 12. csütörtök 10.00 A békakirály – Dvorák Patka Színház
 • Az elmaradt márciusi és áprilisi bérletes előadások pótlása: December 10. csütörtök 10.00 A Bogár Muzsika koncertje

Jegyár: 1000 Ft

Kölyök bérlet iskolásoknak

 • Október 9. péntek 13.30, 15.00 Paprika Jancsi visszatér – Bartha Tóni Bábszínháza
 • November 13. péntek 13.30, 15.00 A békakirály – Dvorák Patka Színház
 • Az elmaradt márciusi és áprilisi bérletes előadások pótlása: December 11. péntek 13.30, 15.00 Grincs – Fogi Gyermekszínház

Jegyár: 1000 Ft

Szeptember 25., október 16. péntek 16.30
Aprók tánca a Kolompos Együttessel


Idén is folytatjuk évek óta sikeresen működő koncertsorozatunkat kicsiknek és nagyobbaknak. Bevezetés a magyar népzenébe és népi hagyományokba, sok játékkal, mondókával és énekkel.

Jegyár: 1000 Ft (2 éves kor alatt ingyenes.)


BÉKÁSI MOZI ESTÉK
Jegyár: 500 Ft

Október 7. szerda 18.00
Mia és a fehér oroszlán
(francia dráma, családi film, 98 perc, 2018)


A tízéves Mia élete fenekestül felfordul, miután a családja úgy dönt, hogy elhagyják Londont, és egy oroszlánfarmon kezdenek dolgozni Afrikában. Amikor megszületik Charlie, a gyönyörű fehér oroszlán, a kislány újra rátalál a boldogságra, és különleges barátságot köt az állatkölyökkel.

Miután azonban Charlie betölti a harmadik évét, Mia élete újra a feje tetejére áll, a kislány ugyanis rábukkan egy nyugtalanító titokra, amelyet az édesapja megpróbált elrejteni előle. Miát a hatalmába keríti a félelem, hogy Charlie-nak baja eshet, ezért inkább megszökik vele. A két barát hihetetlen kalandra indul a dél-afrikai szavannán, hogy találjanak egy helyet, ahol az oroszlán szabadon élheti az életét.

Október 21. szerda 18.00
Kétarcú január
(szinkronizált amerikai-francia-angol thriller, 96 perc, 2014)


1962 nyarán európai vakációra Athénba érkezik a karizmatikus Chester és vonzó felesége, Colette, ahol találkoznak egy görögül beszélő amerikaival. Rydal, aki idegenvezetőként dolgozik, és nem utolsó sorban turista hölgyek társaságát keresi, elfogadja az elbűvölő asszony vacsorameghívását, hogy a jómódú pár közelébe kerülhessen. Amikor a hotelbe érkezik, a pillanat hevében Chester ráveszi, hogy segítsen eltüntetni egy eszméletlen férfi testét, aki állítólag megtámadta őt. Hármójuk sorsa ettől kezdve menthetetlenül összefonódik. Chester sötét titkai és a kialakuló szerelmi háromszög egy országokon átívelő háborút indít el a két férfi között.


PROGRAMCSEMEGÉK

Október 2. péntek 18.00
Táncház a Kincső Együttessel


Táncházunkban folytatjuk tematikus sorozatunkat, amelyben tovább ismerkedhetünk a magyar nyelvterület tánctípusaival, hagyományaival, népdalaival, népviseleteivel és zenéjével. Tánctanítás után szabadtánc!

Házigazda: Mosóczi István örökös aranysarkantyús táncos, néptáncpedagógus
Közreműködnek: a Kincső Néptáncegyüttes és az Óbudai Népzenei Iskola tanárai és növendékei

 • Szeptember – Küküllő menti táncok 1. rész
 • Október – Küküllő menti táncok 2. rész

Október 15. csütörtök 15.00
A fehér bot napja


Fehér bot napja alkalmából a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesületének szervezésében látássérült és látó előadók szórakoztatják az érdeklődőket.

Fellépnek: Ézsiás László költő, előadóművész, Bartolf Zsuzsanna népdalénekes és Orbán Johnny humorista. Az előadást Óbuda–Békásmegyer Önkormányzata támogatja.

A belépés ingyenes.


ELŐADÁSOK

Szeptember 25., október 30. péntek 17.00
Színházi kulisszák mögött – Fővárosi színházak története


Sorozatunkban a fővárosi színházak történetét mutatjuk be vetítéssel színesített előadással. A kezdetektől kísérhetjük végig a Madách Színház történetét egészen napjainkig két részben.

Előadó: Szebényi Ágnes színháztörténész, múzeumpedagógus

 • Szeptember – Madách Színház I. 1919–1962 között
 • Október – Madách Színház II. 1961-től napjainkig

A belépés ingyenes.


2020.09.05. - 2020.10.30.
Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel**** Budapest

Anna Hotel**** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Óbudai Kulturális Központ programok 2020
Óbudai Kulturális Központ programok 2020
 • Budapest
 • III. kerület
2020. szeptember 24.

Közeli ajánlatok

Csillaghegyi Közösségi Ház programok 2020
Csillaghegyi Közösségi Ház programok 2020
 • Budapest
 • III. kerület
2020. szeptember 25.
Olivaolaj vásár 2020
Olivaolaj vásár 2020
 • Budapest
 • III. kerület
2020. szeptember 26.

Hasonló ajánlatok

Dumaszínház Gyula 2020
Dumaszínház Gyula 2020
 • Gyula
2020. szeptember 24. 18:00
Kodály Központ koncertek 2020
Kodály Központ koncertek 2020
 • Pécs
2020. szeptember 21 - 27.

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!


Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 500 Ft -tól 1 000 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Kapcsolat, elérhetőség
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás