Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.
Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.

Változatos programok, események, rendezvények az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Házában.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Program

KIÁLLÍTÁS

Június 6. szerda
Budapesti fények – Dornics Ákos kültéri fotókiállítása

Válogatás a táj- és természetfotós múlt évben készült fényképeiből.
A kiállítás megtekinthető szeptember 3-ig.

PROGRAMCSEMEGÉK

Június 9. szombat 12.00–18.00
Országos break táncpárbaj 

A programot a kertben rendezzük meg, rossz idő esetén a párbajok a házban lesznek.
A belépés ingyenes. A hazai, felvidéki, erdélyi és délvidéki profi breaktáncosok találkozója igazi unikum rendezvénye a kerületnek és fővárosunknak. A break táncverseny látványos és mozgalmas képi világa napjainkban bekerült a 2018-as Ifjúsági Olimpiai Játékok programjába is. A rendezvényen ennek a művészi táncnak a legsikeresebb képviselői mérhetik össze tudásukat, és mutatják be a break zenével harmonizáló lélegzetelállító dinamikáját és elemeit.

KONCERTEK

Június 15. péntek 18.00
UCL Jazz Society – szabadtéri koncert

A zenekar egyike a London’s Global University legaktívabb zenei társaságainak. Tagjai közé tartoznak az egyetemisták, posztgraduális és a PhD hallgatók, akik különböző témákat tanulmányoznak az egyetemen, de mindegyiküket összeköti a jazz szeretete.
A belépés ingyenes.

BÉKÁSI KERTMOZI 
Jegyár: 500 Ft

Június 7. csütörtök 20.30
Made in Hungaria (magyar zenés vígjáték, 109 perc, 2009) 

Amikor mindenki más disszidálna, a hatvanas évek derekán egy kamasz fiú hazatér a hawaii inges, rágó- és kólamámorban úszó Amerikából, hogy elterjessze a rock’n’roll vírusát Budapesten. A fiatal zenész arról álmodozik, hogy ő lesz a következő Jerry Lee Lewis. Régi barátai azonban nem fogadják vissza, mert a falkavezér immár Röné, a Csókkirály. És ezt még tetézi, hogy szerelme, Vera is új fiúval jár. Mikinek nem marad más választása, mint benevezni a Ki Mit Tud?-ra, hogy mindent elsöprő zenéjével visszahódítsa elvesztett szerelmét és barátait.

Június 14. csütörtök 20.30
Sose halunk meg (magyar játékfilm, 86 perc, 1993) 

Tordai Imre színész munkája végeztével rohan az ügetőre, ahol szokás szerint veszít.  Hirtelen felidéződik benne a kamaszkora, a hatvanas évek, amikor vásározó vállfaárus nagybátyjával, Gyuszi bácsival egyszer rengeteg pénzt nyertek. Nagybátyja vitte először lóversenyre, vidékre, vásárba, ő ismertette meg vele a szabadság, a nők, az élet ízeit néhány szertelen, furcsa nap alatt. A lóverseny volt Gyuszi bácsi számára a legfontosabb – a kötetlenség és a nők mellett –, de életének ezt az utolsó, nagy nyereményt hozó lóversenyét nem élte meg. Mégis: sose hal meg az, akire így emlékeznek.

Június 21. csütörtök 20.30
Szerelemre hangszerelve (magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 104 perc, 2013) 

Greta (Keira Knightley) és barátja, Dave (Adam Levine) a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, amelyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan (Mark Ruffalo), a levitézlett ex-lemezkiadó egyik este meghallja énekelni egy kis East Village-i színpadon, és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét. A véletlenszerű találkozásból egy kölcsönösen sorsfordító, elbűvölő kapcsolat formálódik ki, amelynek hangkulisszáját a nyári fényben fürdő New York adja.

Június 28. csütörtök 20.30
Swing (magyar romantikus vígjáték, 117 perc, 2014) 

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol, és létrehozza velük élete utolsó nagy művét, a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában, egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele…

Július 5. csütörtök 20.30
A sors kegyeltjei... meg a többiek (magyarul beszélő, német-francia komédia, 122 perc, 2016) 

1910 nyarán a festői szépségű észak-franciaországi partoknál több turista rejtélyes módon eltűnik. A hírhedt nyomozópáros, Machin és Malfoy a Slack-öbölnél kezd nyomozni, ahol
a lakók nagy része halászatból és kagylótenyésztésből él. A furcsa, zárt közösség egyik meghatározója a Bréfort család és a burzsoá Van Peteghem família, amelynek tagjai csak nyaranta látogatnak el a tengerre néző kastélyukba. A két család fiataljai összeszűrik a levet, ezzel alaposan felrázva a hétköznapokat. Közben egyre többen tűnnek el a tengerpartról, a két nyomozó pedig tehetetlen.

Július 12. csütörtök 20.30
Csinibaba (magyar zenés vígjáték, 100 perc, 1997) 

1962. augusztus 28. szombat reggelén Simon bá' ellátja hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Élete párjával megállapítják, hogy e napon sem történik semmi. Valami mégis történik: a KISZ meghirdeti a Ki mit tud?-ot, amelynek győztesei kimehetnek a helsinki VIT-re. Bánki Attila betanított munkás tánczenekart szervez, hogy a Ki mit tud? révén négy éve Kanadában élő szerelméhez kijuthasson. Sokan szeretnének még kijutni Nyugatra a Ki mit tud?-dal. A kerületi döntőn Attiláék véletlenül megtudják, hogy a győzteseket már korábban kiválasztották, a formaruhák is elkészültek méretre. Beletörődnek: itt kell élni egy ideig. Addig is énekelhetik, hogy: imádok élni.

Július 19. csütörtök 20.30
Hercegnők éjszakája (magyarul beszélő, angol romantikus dráma, 97 perc, 2015) 

1945. május 8-án egész London az utcán ünnepelte, hogy Európában véget ért a II. világháború. A brit trónörökös, az akkor 19 éves Erzsébet és húga, a 14 éves Margit kikönyörögte, hogy elvegyülhessen az ujjongó sokaságban, és táncolhasson egyet a Ritzben. A kékvérű lányok a valóságban közvetlenül éjfél után már vissza is tértek a Buckingham-palotába. A neves brit rendező, Julian Jarrold (Jane Austen magánélete, Utolsó látogatás) új filmje, a Hercegnők éjszakája azonban meghosszabbítja Erzsébet és Margit kimenőjét, és szeretetteljes történetben mesél a két hercegnő elképzelt kalandjairól azon a fergeteges éjszakán, amikor egész London egyként ünnepelt.

Július 26. csütörtök 20.30
Liza, a rókatündér (magyar ál-dokumentum film, 98 perc, 2015) 

Liza, (Balsai Móni) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot, és megtalálni az igazit...

A vetítéseket eső esetén a színházteremben tartjuk meg.

Forrás: Szervezők

Online jegyvásárlás


2018.07.01. - 2018.07.31.
Kapcsolódó időpontok

2018.07.01. - 2018.07.31. Óbudai Kulturális Központ programok 2018. Online jegyvásárlás

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Békásmegyeri Közösségi Ház programok 2018. Online jegyvásárlás

Programajánlat

Óbudai Kulturális Központ programok 2018. Online jegyvásárlás
Óbudai Kulturális Központ programok 2018. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2018. július 1 - 31.
Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub programok 2018
Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub programok 2018
 • Budapest
 • III. kerület
2018. szeptember 9.
Intersport Túranap és Terepfutás 2018
Intersport Túranap és Terepfutás 2018
 • Budapest
 • III. kerület
2018. október 27.
India Varázsa Fesztivál 2018 Budapest
India Varázsa Fesztivál 2018 Budapest
 • Budapest
 • III. kerület
2018. augusztus 12.
Csillaghegyi Közösségi Ház programok 2018. Online jegyvásárlás
Csillaghegyi Közösségi Ház programok 2018. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2018. július 1 - 31.

Szolgáltató

GoforGo Travel Utazási Iroda
GoforGo Travel Utazási Iroda
 • Budapest
 • III. kerület
Ófalu Rendelő
Ófalu Rendelő
 • Budapest
 • III. kerület
Perfekt Optika
Perfekt Optika
 • Budapest
 • III. kerület
Gyradiko Görög Étterem
Gyradiko Görög Étterem
 • Budapest
 • III. kerület