Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Minecinema a Lurdy Házban
Minecinema a Lurdy Házban
Deák Bill Gyula 70. nagykoncert a Papp László Budapest Sportarénában
Deák Bill Gyula 70. nagykoncert a Papp László Budapest Sportarénában

Változatos programok, események, rendezvények az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Házában.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Program

KIÁLLÍTÁS

2018.  június 1-ig
Az év madara és tollas társai – kültéri kiállítás
Válogatás a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület képeiből

Május 12. szombat 10.00–17.00
GANZ Ifjúsági Műhely – vasút-, famodell- és elektronikai kiállítás

A műhelyt 1984-ben Balázs Lajos ny. villamosmérnök alapította Óbudán. Az elmúlt 34 évben mindig nyitva állt, hogy lekösse a modellezés és az elektronika iránt érdeklődő fiatalokat. Ezen a napon betekintést nyerhetnek tevékenységükbe.
Lehetőség nyílik a terepasztal kipróbálására, egyszerű elektronikai áramkörök készítésére, mérésére.
Várjuk az érdeklődőket a makett-, modellezés- és elektronikai bemutatókra, valamint kötetlen beszélgetésre a GANZ Ifjúsági Műhely történetéről és küldetéséről.
A belépés ingyenes.

Június 6. szerda
Budapesti fények – Dornics Ákos kültéri fotókiállítása

Válogatás a táj- és természetfotós múlt évben készült fényképeiből.
A kiállítás megtekinthető szeptember 3-ig.

Május 14. hétfő
Pillanatrajzok

A Békásmegyeri Közösségi Házban közel három évtizede Képzőművészeti Szakkör működik. Sokan e szakkör keretei között, Kőfaragó József irányítása mellett kezdték el bontogatni szárnyaikat, amelynek segítségével indultak tovább valamelyik képzőművészeti pálya irányába. Simon Gyula is a szakkör tagja, akit decemberben ért az a megtiszteltetés, hogy a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja lett. Ez alkalommal a 2018 tavaszán készült munkáikat mutatják  meg a szakkör tagjai.
A kiállítás ingyenesen megtekinthető május 24-ig, a Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

SZÍNHÁZ

Április 14. szombat 18.00
Jókai Anna: Fejünk felől a tetőt - Színpadi játék két részben Ivancsics Ilona és színtársai előadásában

Jegyár, helytől függően: 2200 Ft, 1800 Ft

BÉRLETES MESESZÍNHÁZ

Bérlet ára: 2400 Ft

PICÚR SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

Első színházi élmény 0–4 éveseknek.

Jegyár: egy felnőtt és egy baba: 1200 Ft, családi jegy: két felnőtt és két baba: 2000 Ft

Az előadásokon a nézőszám korlátozott, ezért kérjük, hogy időben vásárolják meg a jegyüket.

Előadások:

 •  április 20. péntek 16.30 Aprók tánca a Kolompos Együttessel

Jegyár: 1000 Ft (2 éves kor alatt ingyenes.)

PROGRAMCSEMEGÉK

Április 21. szombat 14.00 Szent György-nap a Csobánka téren

14.00–18.00 Vándorjátszóház: Piros lábasos népi játszótér, Sárkánysziget játszó, Királyos lovagi játéktér
15.00 A Kiskalász zenekar Tavaszköszöntő koncertje
16.15 Szent György és a sárkány – A Trambulin Színház képes-bábos előadása. - Tréfás és tanulságos történet a mesebeli városban élő királyról, a vasorrú banyabábáról, hős lovagokról és egy fiúról, aki legyőzi a félelmetes sárkányt!
17.15 – A Fresco Bello Zászlóforgató és Zászlódobáló Csoport produkciója
18.00 – Herczku Ági és a Banda koncertje - A Herczku Ágnes – Nikola Parov páros és zenésztársaik lendületes, pezsgő, világzenei repertoárjából hallhatunk válogatást.

Április 16–20. ÖKO7

A kerületi oktatási intézmények tanulóinak részvételével zajló, hagyományos játékos környezet- és természetvédelmi vetélkedő.

Május 11. péntek 18.00
Táncos örökségünk

Kibővített táncházzal folytatjuk tematikus táncházi sorozatunkat, amelyben tovább ismerkedhetünk a magyar nyelvterület népviseleteivel, hagyományaival, tánctípusaival, népdalaival és zenéjével.
Közreműködnek: a Kincső Néptáncegyüttes és az Óbudai Népzenei Iskola tanárai és növendékei
Házigazda: Mosóczi István „Örökös Aranysarkantyús táncos”, néptáncpedagógus
A belépés ingyenes, Óbuda–Békásmegyer polgármesterének támogatásával.
Május – Kalotaszeg – Méra 1. rész

Június 9. szombat 12.00–18.00
Országos break táncpárbaj 

A programot a kertben rendezzük meg, rossz idő esetén a párbajok a házban lesznek.
A belépés ingyenes. A hazai, felvidéki, erdélyi és délvidéki profi breaktáncosok találkozója igazi unikum rendezvénye a kerületnek és fővárosunknak. A break táncverseny látványos és mozgalmas képi világa napjainkban bekerült a 2018-as Ifjúsági Olimpiai Játékok programjába is. A rendezvényen ennek a művészi táncnak a legsikeresebb képviselői mérhetik össze tudásukat, és mutatják be a break zenével harmonizáló lélegzetelállító dinamikáját és elemeit.

ELŐADÁSOK

Április 27. péntek 17.00 Eszenyi Enikő és Kaszás Attila

Fájdalmas történet e két művész kettőséről mesélni, hisz Kaszás Attila már nincs köztünk. A Horvai István–Kapás Dezső osztályban végzett két kimagasló tehetség már a főiskolás évek alatt egymásra talált, kettősük meghatározó páros volt a Vígszínházban. Enikő mára anyaszínházának, a Vígszínháznak az igazgatója. Attila maga mögött hagyva a Vígszínházat a Nemzetiben talált otthonra és egyre elmélyültebb alakítású szerepekre. Időközben házasságuk véget ért, Eszenyi Enikő is, Kaszás Attila is új életet kezdett. Enikő művészpályája kiteljesedett, naponta hallhatjuk, láthatjuk ennek nyomát. A szeretnivaló, emberséges Attila, akinek számtalan figyelemre méltó alakítása volt, tragikus halálával immár a XXI. századi magyar színháztörténet legendájává vált.

Május 4. péntek 15.00
Accordia Irodalmi Társaság

Házigazda: Gyimesi László író
A belépés ingyenes.

Május 25. péntek 17.00
Színházi kulisszák mögött – Szemere Vera és Várkonyi Zoltán

Én a tied, te az enyém! – Sorozatunkban a magyar színházi élet híres színészpárjait mutatjuk be vetítéssel színesített előadással.
Előadó: Szebényi Ágnes színháztörténész, múzeumpedagógus
Várkonyi korunk színházművészetének kimagasló egyénisége, példátlan energiájú, sok műfajú művész, színész, rendező, színházépítő, filmforgatókönyv-író, színészpedagógus volt. Igazi reneszánsz ember, aki mindig ezt vallotta magáról: „Nekem életművem nincs, csak életem”. Az ő idejében élte a Vígszínház legendás aranykorát. Szemere Vera, kora egyik legszebb színésznője, megrendítő és megható módon rendelte alá magát ennek a zseninek. Némiképp föladva színészetét, anyaként, családot összetartó erőként állt mindig Várkonyi oldalán. Kettősük szép példázata egy ideális művészházaspár összetartozásának. Róluk szól az est.
A belépés ingyenes.

KONCERTEK

Május 23. szerda 18.00
Rocktöri live session – Élőzenés rock-körkép

Különleges történelemóra, ahol a zene van a központban, alakulása, változása és hatása a közönségre, a térre, az életünkre. Miként lett sláger egy dal, ami meghatároz egy korszakot, hogyan lesz emblematikus mozgatórugója ikonikus pillanatoknak. Élőzenés rendhagyó rocktöri, meghívott vendégekkel, ahol Hegyi György a tárlatvezető, a Kőbányai Zenei Stúdió növendékei pedig megelevenedett zenegéppé válnak, hogy megidézzenek dalokat és korszakokat.
Május: Dancing Queen
Vendég: Maróthy Zoltán
Jegyár: 500 Ft

Május 27. vasárnap 18.00
Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar fúvósainak szabadtéri koncertje

A belépés ingyenes.

Június 15. péntek 18.00
UCL Jazz Society – szabadtéri koncert

A zenekar egyike a London’s Global University legaktívabb zenei társaságainak. Tagjai közé tartoznak az egyetemisták, posztgraduális és a PhD hallgatók, akik különböző témákat tanulmányoznak az egyetemen, de mindegyiküket összeköti a jazz szeretete.
A belépés ingyenes.

BÉKÁSI MOZI ESTÉK
Jegyár: 500 Ft

Május 2. szerda 18.00
Eszeveszett esküvő (színes, francia vígjáték, 117 perc, 2017) 

Minden idők legsikeresebb francia filmje, az Életrevalók rendezői visszatértek ahhoz a műfajhoz, amely naggyá tette őket. Az Eszeveszett esküvő egy életigenlő, fergetegesen szórakoztató és felemelő mozi egy álomesküvőről, ahol minden rosszul sül el.

BÉKÁSI KERTMOZI 
Jegyár: 500 Ft

Június 7. csütörtök 20.30
Made in Hungaria (magyar zenés vígjáték, 109 perc, 2009) 

Amikor mindenki más disszidálna, a hatvanas évek derekán egy kamasz fiú hazatér a hawaii inges, rágó- és kólamámorban úszó Amerikából, hogy elterjessze a rock’n’roll vírusát Budapesten. A fiatal zenész arról álmodozik, hogy ő lesz a következő Jerry Lee Lewis. Régi barátai azonban nem fogadják vissza, mert a falkavezér immár Röné, a Csókkirály. És ezt még tetézi, hogy szerelme, Vera is új fiúval jár. Mikinek nem marad más választása, mint benevezni a Ki Mit Tud?-ra, hogy mindent elsöprő zenéjével visszahódítsa elvesztett szerelmét és barátait.

Június 14. csütörtök 20.30
Sose halunk meg (magyar játékfilm, 86 perc, 1993) 

Tordai Imre színész munkája végeztével rohan az ügetőre, ahol szokás szerint veszít.  Hirtelen felidéződik benne a kamaszkora, a hatvanas évek, amikor vásározó vállfaárus nagybátyjával, Gyuszi bácsival egyszer rengeteg pénzt nyertek. Nagybátyja vitte először lóversenyre, vidékre, vásárba, ő ismertette meg vele a szabadság, a nők, az élet ízeit néhány szertelen, furcsa nap alatt. A lóverseny volt Gyuszi bácsi számára a legfontosabb – a kötetlenség és a nők mellett –, de életének ezt az utolsó, nagy nyereményt hozó lóversenyét nem élte meg. Mégis: sose hal meg az, akire így emlékeznek.

Június 21. csütörtök 20.30
Szerelemre hangszerelve (magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 104 perc, 2013) 

Greta (Keira Knightley) és barátja, Dave (Adam Levine) a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, amelyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan (Mark Ruffalo), a levitézlett ex-lemezkiadó egyik este meghallja énekelni egy kis East Village-i színpadon, és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét. A véletlenszerű találkozásból egy kölcsönösen sorsfordító, elbűvölő kapcsolat formálódik ki, amelynek hangkulisszáját a nyári fényben fürdő New York adja.

Június 28. csütörtök 20.30
Swing (magyar romantikus vígjáték, 117 perc, 2014) 

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol, és létrehozza velük élete utolsó nagy művét, a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában, egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele…

Július 5. csütörtök 20.30
A sors kegyeltjei... meg a többiek (magyarul beszélő, német-francia komédia, 122 perc, 2016) 

1910 nyarán a festői szépségű észak-franciaországi partoknál több turista rejtélyes módon eltűnik. A hírhedt nyomozópáros, Machin és Malfoy a Slack-öbölnél kezd nyomozni, ahol
a lakók nagy része halászatból és kagylótenyésztésből él. A furcsa, zárt közösség egyik meghatározója a Bréfort család és a burzsoá Van Peteghem família, amelynek tagjai csak nyaranta látogatnak el a tengerre néző kastélyukba. A két család fiataljai összeszűrik a levet, ezzel alaposan felrázva a hétköznapokat. Közben egyre többen tűnnek el a tengerpartról, a két nyomozó pedig tehetetlen.

Július 12. csütörtök 20.30
Csinibaba (magyar zenés vígjáték, 100 perc, 1997) 

1962. augusztus 28. szombat reggelén Simon bá' ellátja hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Élete párjával megállapítják, hogy e napon sem történik semmi. Valami mégis történik: a KISZ meghirdeti a Ki mit tud?-ot, amelynek győztesei kimehetnek a helsinki VIT-re. Bánki Attila betanított munkás tánczenekart szervez, hogy a Ki mit tud? révén négy éve Kanadában élő szerelméhez kijuthasson. Sokan szeretnének még kijutni Nyugatra a Ki mit tud?-dal. A kerületi döntőn Attiláék véletlenül megtudják, hogy a győzteseket már korábban kiválasztották, a formaruhák is elkészültek méretre. Beletörődnek: itt kell élni egy ideig. Addig is énekelhetik, hogy: imádok élni.

Július 19. csütörtök 20.30
Hercegnők éjszakája (magyarul beszélő, angol romantikus dráma, 97 perc, 2015) 

1945. május 8-án egész London az utcán ünnepelte, hogy Európában véget ért a II. világháború. A brit trónörökös, az akkor 19 éves Erzsébet és húga, a 14 éves Margit kikönyörögte, hogy elvegyülhessen az ujjongó sokaságban, és táncolhasson egyet a Ritzben. A kékvérű lányok a valóságban közvetlenül éjfél után már vissza is tértek a Buckingham-palotába. A neves brit rendező, Julian Jarrold (Jane Austen magánélete, Utolsó látogatás) új filmje, a Hercegnők éjszakája azonban meghosszabbítja Erzsébet és Margit kimenőjét, és szeretetteljes történetben mesél a két hercegnő elképzelt kalandjairól azon a fergeteges éjszakán, amikor egész London egyként ünnepelt.

Július 26. csütörtök 20.30
Liza, a rókatündér (magyar ál-dokumentum film, 98 perc, 2015) 

Liza, (Balsai Móni) a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének (David Sakurai) segítségével Liza arra a következtetésre jut, hogy ő egy elátkozott rókatündér. A nagyszámú áldozat és a késsel mesterien bánó Liza felkelti a rendőrség érdeklődését, és a különc helyszínelő, Zoltán zászlós (Bede-Fazekas Szabolcs) nyomozni kezd. Eközben a kétségbeesett és szerelemre vágyó Liza a maga szerény, de következetes módján megpróbálja legyőzni az átkot, és megtalálni az igazit...

A vetítéseket eső esetén a színházteremben tartjuk meg.

Forrás: Szervezők

Online jegyvásárlás


2018.04.16. - 2018.04.20.
2018.04.20.
2018.04.21.
2018.04.25.
2018.04.27.
2018.05.01. - 2018.05.31.
2018.06.01. - 2018.06.30.
2018.07.01. - 2018.07.31.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Békásmegyeri Közösségi Ház programok 2018. Online jegyvásárlás

Programajánlat

Szent György napi vigasságok Békásmegyeren
Szent György napi vigasságok Békásmegyeren
 • Budapest
 • III. kerület
2018. április 21.
Kinizsi Százas teljesítménytúra 2018
Kinizsi Százas teljesítménytúra 2018
 • Budapest
 • III. kerület
2018. május 26 - 27.
Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub programok 2018
Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub programok 2018
 • Budapest
 • III. kerület
2018. május 27.
Intersport Túranap és Terepfutás 2018
Intersport Túranap és Terepfutás 2018
 • Budapest
 • III. kerület
2018. október 27.

Szolgáltató

GoforGo Travel Utazási Iroda
GoforGo Travel Utazási Iroda
 • Budapest
 • III. kerület
Perfekt Optika
Perfekt Optika
 • Budapest
 • III. kerület
Ófalu Rendelő
Ófalu Rendelő
 • Budapest
 • III. kerület
Gyradiko Görög Étterem
Gyradiko Görög Étterem
 • Budapest
 • III. kerület

Információ

Váltson jegyet a Budapesti Operettszínház márciusi, áprilisi előadásaira! Váltson jegyet a Budapesti Operettszínház márciusi, áprilisi előadásaira!

Tartson velünk tavasszal is! Megkezdtük a jegyértékesítést márciusi és áprilisi programjainkra. Egy izgalmas bemutatóval, az ünnepi időszakban itthon és külföldön egyaránt óriási sikert aratott ...