ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
Pünkösdi wellness hétvége a Bonvitalban - Sztárvendég: Gájer Bálint
Pünkösdi wellness hétvége a Bonvitalban - Sztárvendég: Gájer Bálint
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai tavaszi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Advent Budapest 2023. SlowXmas, lassulj le és töltődj fel a Budapesti Tematikus Utcákkal!

Budapest , Több helyszínen

Igényes kikapcsolódás Budapesten az adventi időszakban. Töltődjünk fel Együtt új élményekkel! Budapest ikonikus utcái a karácsonyi rohanás helyett az Advent igazi jelentésére szeretnének rámutatni. Arra ösztönözzük a járókelőket, hogy lassuljanak le, töltsék stresszmentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréljék élményekre és művészetre. Programunk november vége és december 24. között, akár egy adventi kalendárium, minden napra ígér egy koncertet, kiállítást, színházi előadást vagy workshopot.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

SlowXmas Budapest

2023. november 24. - 2023. december 24.

Lassulj le és töltődj fel Velünk!

Útjára indult a SlowXmas programsorozat, amely dübörög Budapest tematikus és bevásárlóutcáin. Ezen belül is csaknem 30 helyszínen várja az érdeklődőket a Bartók Béla Boulevard, vagyis a Bartók Béla út, ahol a Gárdonyi téren első ízben Adventi vásárt tartanak.

Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat keretében számos karácsonyi hangulatot idéző program valósul meg a Bartókon. Kiállítások, forró italok, közös kézműves foglalkozások, finom borok és zenei koncertek, irodalmi beszélgetések, valamint gyerekprogramok várják az érdeklődőket, valamint december 16-án első ízben tartanak Adventi vásárt a Gárdonyi téren, ahol a színpadnak kijelölt közterületen karácsonyi előadások – zene, kóruselőadások, színházi előadásrészletek, gyerekműsorok – valósulnak meg.

A program az élhető belvárosi hangulat jegyében szerveződik, emberi léptékű kulturális élményfogyasztásra ösztönözve bennünket. „Hiszen mi is lehetne jobb annál, mint a hangulatos Bartók Béla úton sétálgatva betérni egy-egy galéria kiállítására, majd a Gárdonyi téren vásárolt forró itallal (csokival, borral) felmelegedni, ajándékkal a kézben tovább sétálni? Sőt, elfogyasztani valamelyik hangulatos étterem meghitt belső terében egy finom ebédet, hogy aztán este a Gárdonyi térre visszatérve, karácsonyi hangulatú koncerten vehessünk részt barátainkkal és családunkkal” – ad tippeket Jáki Monika, a Bartók Boulevard Egyesület főtitkára. Szeretnék ugyanis ezen a napon nemcsak az üzletekben, hanem az utcán, a Gárdonyi téren, testközelben is megmutatni a Bartók Béla Boulevard kis közössége kreativitását, a kézműves és iparművészeti remekeket, a karácsonyi ünnepi hangulathoz hozzátartozó illatok és finomságok kíséretében karácsonyi installációkkal, dekorációkkal és zenével társítva.

Az adventi programsorozat idején nyílik meg Richter Sára Talált idő című kiállítása az Íme Kult Térben, most nyitja ki először a kapuit az Autistic Art Galéria, a Faur Zsófi Galériában pedig Észlelések címmel csoportos kiállítás debütál, ahol többek között Lukoviczky Endre és Jovián György munkái is megtekinthetőek. A KultPontban Helytörténeti képeslap-kiállítás valósul meg Mika Edit szervezésében és közreműködésével, továbbá a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület jóvoltából kézműves vásárt rendeznek, miközben a Fári Galériában az ünnepi enteriőrhöz választhatunk bútorokat, tárgyakat.

Az Ultramarinos Martinez spanyol DELI és tapasbar tradicionális andalúz előadással várja az érdeklődőket, az Enter Bárban finom italok mellett lazíthatunk, a Kis Présházban a Prae kiadó könyveit vásárolhatjuk meg kedvezményesen. A Szpot-ban többek között zenés irodalmi estet tartanak.

A Pár falat boldogság Konyhában karácsonyi finomságokat készíthetünk, a Kréta bisztróban forralt bort és rumos csokit választhatunk, a Bor és Közművesben az ünnepi asztalra választhatunk magunknak finom italokat.

A Kornél galéria-bolt-kávézóban önismereti meseworkshopon vehetünk részt, ahogy az Érzékelés és Felfedezés Műhely is számos izgalmas belső utazásra hív minket programjain. A Zemse Studióban ékszereket készíthetünk, az ArtMasters Kreatív Műhelyben pedig élményfestésen vehetünk részt.

Az advent jegyében egyébként már hatodik alkalommal lassulnak le Budapest tematikus utcái, a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca) és a Ráday Soho (Ráday utca).

A tematikus utcák közös adventi kalendáriuma november 24. és december 24. között minden napra tartogat valamit az arra járóknak. Ezen időszakban a szervezők, azaz a Bevásárlóutca Menedzsment (BUM), valamint a fenti négy utca a programsorozattal arra ösztönzi a járókelőket, hogy lassuljanak le, és az elmúlt időszak, valamint a karácsony körüli stresszt cseréljék élményekre és művészetre.

Mindig vannak új elemek, idén kvízesteket tartanak a szervezők. A héten, december 1-jén a Bartókon a Szpotban lesz az első est. Természetesen a többi utcában is elindultak a programok, a Falk Miksa utcában a héten több aukciós kiállítás is elindul, a Rádayban december 3-án édes gyermekprogrammal készülnek, továbbá az idén csatlakozott Margit-negyed is színes programokkal várja lassulni vágyókat.

A Bevásárló és Tematikus utcákhoz 2023-ban csatlakozott a Margit-negyed, ahol számos, főként művészeti programmal várják advent idején a lelassulni vágyókat. Lesz karácsonyi alkotóműhely, művészetterápia, tartanak rajzkört, könyvbemutatót, meseterápiát, bábelőadást is. Az advent jegyében már hatodik alkalommal lassulnak le Budapest tematikus utcái, a Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a Ráday Soho (Ráday utca), és idén már a Margit-negyed is.

A Margit-negyedben advent idején is a kultúra dominál. Az Art-Színttér kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget ajánl fel, a MUMU Műhelymúzeum összesen 14 workshoppal vár mindenkit. A Képező Galériában Renoir színpompás festészetéről halhatunk előadást, a Maminti Kuckó Könyvesboltban pedig adventi koszorút készíthetünk. A Margit-negyed programjai között találunk jógát, a Start Galériában művészekkel találkozhatunk.

Kiemelkedik a programok közül a Mechwart Liget Advent, ahol december 3-án, 10-én, 17-én ünnepi műsorral és közös gyertyagyújtással várják az érdeklődőket. Tartanak a negyedben felszabadító kalandjátékot felnőtteknek, lesz festőkurzus, a Vizivárosi Közösségi Térben pedig a Biblia rejtélyeivel és csodáival ismerkedhetünk meg, a Habitat Kreatív Központban a Lakni kell! című filmet, a Jurányi Házban a Tyúkdráma című előadást tekinthetjük meg.

A Margit hídtól a Széll Kálmán térig tartó Margit körút – a hozzá kapcsolódó számos kisebb-nagyobb utcával és térrel – magába sűríti Buda több ezer éves történelmét: míg a római kori épületelemek a Medve utcában, a középkori városfal maradványai, a török fürdő, és Gül Baba türbéje a sváb hagyományok, addig a közeli lankákon folyó szőlőtermelést őrző földszintes házak és a pompás barokk-kor magával ragadó temploma a kiegyezés utáni korszak fellendülő iparának emlékhelyei.

A Margit-negyed projekt legfőbb célkitűzése a környéket újra élettel megtöltő funkciójú vállalkozások bevonzása a régóta üresen álló, bezárt üzletekbe, aminek köszönhetően ma már egyre több galériával, közösségi térrel, alkotóműhellyel, és színes, vidám vintage üzlettel találkozhatunk a körút vonzáskörzetében. Megéri ellátogatni tehát a Margit-negyedbe, az újjáéledő városrész érdekességei mellett ugyanis remek kulturális és közösségépítő programokkal is várják az érdeklődőket.

Természetesen a többi utcában is folyamatban vannak a programok, a Falk Miksa utcában a héten több aukciós kiállítás is elindul, a Rádayban színházi előadások és kiállítás is látogatható, valamint december 3-án édes gyermekprogrammal készülnek, a Fashion Streetre pedig december 6-án érkezik a Mikulás, kiegészülve egy Charlie és egy Tóth Vera koncerttel.

A szervezők büszkék, hogy az utcák közös adventi összefogása és programsorozata, a SlowXmas már háromszor nyerte el a Magyar Marketing Szövetség szakmai díját, a Városmarketing Gyémánt Díjat.

Találatok száma: 273

Budapest Hotel**** Budapest - Körszálló

Budapest Hotel**** Budapest - Körszálló

Budapest Hotel**** Budapest - Az 1970-es években épült szálloda különleges a maga nemében: kör alakjával 15 emelet magasan emelkedik a város fölé, így páratlan panorámát biztosít valamennyi szobájából. Szálljon meg az emblematikus Hotel Budapest-ben és a főváros látnivalói elérhető közelségbe kerülnek: a ...

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Expo Congress Hotel**** Budapest

Expo Congress Hotel**** Budapest

A négycsillagos Expo Congress Hotel 50 méter magasan emelkedik Budapest fölé. A Hungexpo közvetlen szomszédságában található szállodánkból kiváló kilátás nyílik a fővárosra, legfőképpen a legfelső emeleten található Sky Barból, amely minőségi italaival nyújt tökéletes kikapcsolódási lehetőséget a nap ...

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ...

Kiemelt partner
12 Revay Hotel Budapest

12 Revay Hotel Budapest

Az újonnan nyílt 12 Revay Hotel Budapest szívében helyezkedik el a főbb nevezetességek gyűrűjének ölelésében. Az Oktogon, Deák Ferenc tér, Parlament, Opera, Szent István Bazilika, Andrássy út és a Király utcai pezsgés mindössze néhány perc sétával elérhető.

22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

A Rendezvényközpont Budafok központi részén, a Törley Kastély és Törley Hungarikum Múzeum tőszomszédságában helyezkedik el. A rendezvényközpont négy teremből, azok kiszolgáló egységeiből, egy kültéri rendezvényhelyszínből és a 27 szobás Boutique Hotelből áll. Termeink minden típusú rendezvényhez ...

ARCadia Hotel Budapest****

ARCadia Hotel Budapest****

Az ARCadia Hotel Budapest**** szállodának helyet adó történelmi épület a 20. század elején épült, az adott kor építészeti divatját, stílusirányzatát követve, mely vonzó választást jelenthet a fővárosba látogatók számára. 6 emeleten 113 szobával (economy, standard, superior, lakosztály) és egy kellemes ...

Adina Apartment Hotel Budapest

Adina Apartment Hotel Budapest

A budapesti Adina Apartment Hotel pár percnyi távolságra található Budapest üzleti, szórakozó, bevásárló - és éttermi központjától.

Alice Hotel Budapest

Alice Hotel Budapest

A negyvenegy szobás Alice Hotel otthona az az 1800-as évek második felében épült Kallina Mór által megálmodott villa, amely eleganciájával tökéletesen illeszkedik az UNESCO által védett Andrássy út varázsához, miközben modern felszereltségének köszönhetően korunk minden elvárásának megfelel.

Alta Moda Fashion Hotel**** Budapest

Alta Moda Fashion Hotel**** Budapest

Szállodánk a divatos elegancia képviselője, a közösségi terek letisztult stílusát élénk sárgák, visszafogott kékek, kényelmes bútorok jellemzik. A szállodai szolgáltatások között olyan újítások is megtalálhatók, mint az élő, kontaktus nélküli chat a recepcióval, vagy a vezeték nélküli készüléktöltés a ...

Ambra Hotel**** Budapest

Ambra Hotel**** Budapest

Szállodánk 37 egyedi tervezésű szobával várja vendégeit a város szívében, csak néhány lépésre a legfontosabb turisztikai látnivalóktól, helyi éttermektől, bároktól. Élvezze széles választékú büfé reggelinket egy tartalmas városnézés előtt. A nap további részében snack és ingyenes kávé fogyasztható lobby ...

1 2 3 4 ... 28   
Találatok száma: 912

Budapest Jazz Club Bistro & Kávézó

Budapest Jazz Club Bistro & Kávézó

Ha könnyed, mégis nívós zenei élményre vágyik, ha a jazz elkötelezett híve, vagy épp most barátkozik a műfajjal, látogasson el a főváros jazzéletének központjába, a Budapest Jazz Clubba! A különleges atmoszféra és kiváló hangminőség mellett, barátságos hangulatú jazzkávézóval és bisztró-fogásokat ...

Jegyvásárlás
Asztalfoglalás
Kiemelt partner
Stifler Ház Music Klub & Sport Pub & Játékterem Budapest

Stifler Ház Music Klub & Sport Pub & Játékterem Budapest

A Stifler Ház egy igazi partyközpont, ahol 4 külön tánctérrel, ingyenes bulikkal és élő zenével várjuk a mulatni vágyókat minden egyes nap, egészen reggelig. A hatalmas, fedhető, fűthető és légkondicionálható kert tökéletes helyszín a felejthetetlen bulikhoz, koncertekhez és közös meccsnézésekhez ...

Asztalfoglalás
Ajánlatkérés
Kiemelt partner
Stifler32 Bar & Club Budapest

Stifler32 Bar & Club Budapest

A Stifler 32-ben rengeteg játék várja a vendégeket, péntekenként és szombatonként pedig hajnalig tartó bulik, karaoke estek, házibulik és retro partik szórakoztatják a közönséget. Kalandozz be az éjszaka rejtelmeibe, és légy részese egy felejthetetlen élménynek! 21 db TV, privát boxok, biliárd, ...

Asztalfoglalás
Ajánlatkérés
Kiemelt partner
Budapest Retro Bisztró

Budapest Retro Bisztró

Ülj be hozzánk egy igazi retro hot dogra, vagy egy pohár Bambira, és hagyd hogy átjárjon a nosztalgikus érzés: ráadásul, ha rákaptál az múlt ízére, jó hír, hogy napi menüvel (leves + főétel) is várunk hétfőtől péntekig! Hangulatos bisztrónk számos retró étellel és itallal várja a látogatókat. ...

Kiemelt partner
Budapest Hotel Étterem

Budapest Hotel Étterem

A Hotel Budapest étterme bőséges büféreggelivel és igény esetén vacsorával várja kedves vendégeit. A lobbyban található Budapest Presso egy ideális hely, hogy lazítson egy ital mellett.

Kiemelt partner
Aranybástya Étterem - Kávéház Budapest

Aranybástya Étterem - Kávéház Budapest

Szeretettel várjuk önt és kedves vendégeit elegáns környezetben, történelmi helyszínen, Budapest egyik legszebb panorámájával. Tőlünk nem mehet el éhesen! Páratlan ízű finom ételekkel, desszertekkel és hozzájuk illő, különleges italokkal várjuk.

Asztalfoglalás
Kiemelt partner
Bártfai Vendéglő Budapest

Bártfai Vendéglő Budapest

Régi magyar ételek újragondolva Buda szívében, a Móricz Zsigmond körtérhez közel! A magyar konyha ízei a XXI. század igényeihez igazítva. A hét minden napján várunk Benneteket, ha ennétek valami igazán különlegeset! Lehet ebéd, vagy vacsora, nálunk biztos, hogy találtok kedvetekre valót!

Asztalfoglalás
Kiemelt partner
Kemenes Cukrászda és Bisztró Vámház körút

Kemenes Cukrászda és Bisztró Vámház körút

Az otthon ízei. A Kálvin és a Fővám tér között félúton található a Kemenes legnagyobb és legimpozánsabb cukrászdája. Jelenleg több mint százharminc féle terméket kínálunk vásárlóinknak és partnereinknek, édes és sós változatban, saját receptúra alapján, kiváló minőségű természetes alapanyagokból. Egy ...

Kiemelt partner
ARAZ Étterem Budapest

ARAZ Étterem Budapest

Változatos, ízletes heti menüvel, sunday brunch ajánlattal, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várja vendégeit az ARAZ Étterem! Budapest bohémnegyedében olyan gasztronómiai kalandra hívja vendégeit, mely páratlan és intenzív, melyben a régi és az új ...

Hírlevél feliratkozás
Asztalfoglalás
Kiemelt partner
Galéria Kávézó Budapest - Continental Hotel

Galéria Kávézó Budapest - Continental Hotel

Szállodánk gasztronómiai kínálatának másik fontos láncszeme a korhűen helyreállított, a legkönnyebben a főbejárattól megközelíthető Galéria Kávézó. A századforduló polgári gasztronómiai kínálatának igen meghatározó jelentőségű szegmense volt a „Pesti Kávéházak” világa. A korabeli Continental Szálló egykori ...

Kiemelt partner
1 2 3 4 ... 92   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Advent a piacon 2024 Szombathely Advent a piacon 2024 Szombathely
  • Szombathely
2024.11.29. (péntek) - 2024.12.23. (hétfő)
Adventi programok Mór 2024 Adventi programok Mór 2024
  • Mór
2024. december 1. (vasárnap)
Advent Dévaványa 2024 Advent Dévaványa 2024
  • Dévaványa
2024. december 1. (vasárnap)

Foglaljon asztalt!

Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program