Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Hotel Lycium - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen szívében!
Hotel Lycium - a sokoldalú rendezvényközpont Debrecen szívében!
Debreceni Virágkarnevál 2018
Debreceni Virágkarnevál 2018
Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2018. Jegyvásárlás!
Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2018. Jegyvásárlás!

A tudomány izgalmas, lenyűgöző, élményekkel teli és szórakoztató! A tudomány és a természet számtalan csodája van jelen életünkben. Nap mint nap használjuk azokat a technikai újításokat, amelyeket a fizikának, a kémiának és más tudományágaknak köszönhetünk. De vajon tudjuk-e, hogyan működnek ezek, és egyáltalán hogyan működik a körülöttünk lévő világ? Mindenki közelebb juthat a válaszokhoz, ha ellátogat a debreceni Agórába, mely egy folyamatosan megújuló interaktív, kulturális és tudományos centrum és ahol több mint harminc tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehet kipróbálni.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok az Agórában  - 2018

Planetárium: A Földtől a Világegyetemig
Az Európai Déli Obszervatórium félórás teljeskupolás-filmje elképesztő távolságokat ölel át időben és térben. A Világegyetem születésétől a Naprendszer utolsó pillanatáig kísérhetjük végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és modern kori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát.
A Földtől a Világegyetemig az első olyan nagyfelbontású teljeskupolás-show, amely szabadon letölthető. Eredetileg angolul készült, de eddig már csaknem húsz nyelvre fordították le, Angliától Japánig, Spanyolországtól Indiáig számos országban vetítik. A magyar változatot az Agóra Tudományos Élményközpont készítette a Csokonai Színházzal együttműködve. Narrátor: Varga Klári
A programot 6 éves kortól ajánljuk.
A planetárium befogadóképessége 40 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel.
Időpontok

 • 2018. május 4., péntek 16 óra
 • 2018. május 6., vasárnap 16 óra
 • 2018. május 9., szerda 16 óra
 • 2018. május 11., péntek 14 óra
 • 2018. május 13., vasárnap 16 óra

Villám show
Mik azok a szikrák, és hogyan jönnek létre a villámok? Miért van hangjuk és fényük? Milyen hatással vannak környezetükre és kell-e tőlük félnünk?
A látványos fizikai kísérleti bemutatót 6 éves kortól ajánljuk.
Időpontok

 • 2018. május 4., péntek 15 óra
 • 2018. május 5., szombat 12 óra
 • 2018. május 9., szerda 15 óra
 • 2018. május 10., csütörtök 15 óra
 • 2018. május 11., péntek 15 óra
 • 2018. május 13., vasárnap 12 óra
 • 2018. május 13., vasárnap 15 óra

 

2018. május 5., szombat 10:30
Ózon – barát vagy ellenség?

Érezted már nyáron, hogy hamarosan esni fog? Az az ózon illata lehetett. Tudod-e, miben különbözik az ózon az életadó oxigéntől? Ózonpajzs vagy ózonlyuk van felettünk? Tudj meg mindent a gázról, amely egyszerre nélkülözhetetlen és ártalmas!
A környezettudományi előadást 8 éves kortól ajánljuk.

2018. május 6., vasárnap 10:30-12:00
Vasárnapi tudomány: Színes, mókás kísérletek

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe.
Sétáltattál már színeket? Most megteheted egy főzőpohár, víz, papír és egy kis ételfesték segítségével. Ezen a foglalkozáson megtapasztalhatják a gyerekek, hogy milyen jó móka alkotóelemeire bontani például egy filctollat, fehér krétából színeset csinálhatnak, szűrőpapírból pedig színes virágot.

2018. május 12., szombat 10:30
Fényszennyezés

Gondoltátok volna, hogy – míg egy nagyvárosban szabad szemmel csak egy-két tucatnyi csillag látható – egy mesterséges megvilágítástól mentes területen akár kétezer fénypontot is számlálhatunk az éjszakai égbolton? Az előadásban hallhattok a Nemzetközi Sötét Égbolt Társaságról és a Csillagoségbolt parkokról is.
A környezettudományi előadást 8 éves kortól ajánljuk.

2018. május 13., vasárnap 10:30
A víz hatalma

Mekkora ereje van a víznek? Képesek vagyunk ezt kihasználni? Hogyan állíthatjuk a víz energiáját a saját javunkra? Az előadáson megismerkedhetnek az érdeklődők a vízzel mint megújuló energiaforrással.
A 20 perces programot 10 éves kortól ajánljuk

2018. május 13., vasárnap 14 óra
Élet egy csepp vízben

Milyen állatok laknak egy csepp vízben? Szabad szemmel és mikroszkóppal feltérképezzük az Agóra-tó apró élővilágát, testközelből megismerjük a víziskorpiót, a szegélyes vidrapókokat, a mikroszkopikus amőbákat, papucsállatkákat és az űrt is megjárt medveállatkákat.
A 30 perces hidrobiológiai foglalkozást 8 éves kortól ajánljuk. A foglalkozásra csak korlátozott számban tudunk látogatókat fogadni.

2018. május 16., szerda 9:30-13:30
TechCsajok

Érdekel a technika, az informatika vagy más természettudományos terület? Szeretnél megismerni műszaki pályákon dolgozó sikeres nőket és minél többet megtudni a természettudományos szakmákban rejlő lehetőségekről?
A magyarországi cégeknél egyre nő az igény a jól képzett szakemberekre, különösen a technika, a természettudományok vagy az informatika területén. Ugyanakkor pont ezeken a területeken messze az átlag alatt van a nők aránya. Így a nők lemaradnak sok izgalmas munkahelyről, a vállalatok pedig sok tehetséges, kreatív munkatársról.
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és a BASF szervezésében, az Agórában immár második alkalommal megvalósuló pályaválasztó program célja, hogy a természettudományos érdeklődésű középiskolás lányokkal megismertesse a képzési lehetőségeket és a környékbeli cégeket, illetve bemutassa a műszaki foglalkozások izgalmas oldalait. Bővebb információ a TechCsajok honlapon olvasható.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy 2018. május 16-án, szerdán kizárólag a TechCsajok című programra beregisztrált diákokat fogadja az élményközpont.

Nyári táborok az Agórában

JÁTÉKOS TUDOMÁNY

Kutass, nyomozz, kísérletezz! Ha érdekelnek a természet titkai, nyitott vagy a tudományos kalandokra és szeretnél részt venni látványos kísérletekben, jelentkezz az Agóra táborába! Az egy hét alatt vadonatúj foglalkozásokon pillanthatsz be a fizika, kémia, biológia, környezettudomány és a csillagászat rejtelmeibe, megismerheted a Botanikus Kert növényeit és állatait. Fedezd fel velünk a természet csodáit!
A tábori jelentkezés feltétele az elvégzett első osztály. A csoportokat életkor és tudásszint szerint állítjuk össze.

ROBOTIKA TÁBOR

A táborban a kezdők játékos formában ismerkedhetnek meg a robotépítés és a modern programozás alapjaival a programozható robotépítő készletek és a fantáziájuk segítségével. A haladók tovább bővíthetik ismereteiket és teljesen automatikusan működő robotokat építhetnek. A robotokat különböző kihívásokon keresztül, terep-asztalon is tesztelhetik a gyerekek.
A tábori jelentkezés feltétele az elvégzett első osztály. A csoportokat életkor és tudásszint szerint állítjuk össze. A kisebbek WeDo 1.0 és 2.0 valamint littleBits készleteket, a nagyobbak (akik már elvégezték a negyedik osztályt) LEGO EV3 készleteket használnak majd a táborban.
Részvételi díj: 29 000 Ft/hét/fő (napi háromszori étkezéssel)
Több hetes táborozás esetén, valamint testvéreknek is kedvezményt adunk. A testvérkedvezmény illetve a második táborra járó kedvezmény 3 000 Ft. A kedvezmények nem összevonhatók.
A tábori programok 8-tól 16 óráig tartanak. Reggel 7:30-tól délután 16:30-ig biztosítunk felügyeletet.

TURNUSOK

 • 2018. június 25-29.
 • 2018. július 2-6.
 • 2018. július 9-13.
 • 2018. július 16-20.
 • 2018. július 23-27.
 • 2018. július 30. – augusztus 3.
 • 2018. augusztus 6-10.
   

Forrás: Szervezők


2018.05.05. - 2018.08.06.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a ...


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív ...
Találatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán ...


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha ...