Debreceni rendezvényhelyszín: Hotel Lycium - Kölcsey Központ
Debreceni rendezvényhelyszín: Hotel Lycium - Kölcsey Központ
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Különleges esküvői helyszín és ajánlat a debreceni Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?

Agóra Tudományos Élményközpont programok 2019 Debrecen

2019. július 17 - 21.

A tudomány izgalmas, lenyűgöző, élményekkel teli és szórakoztató! A tudomány és a természet számtalan csodája van jelen életünkben. Nap mint nap használjuk azokat a technikai újításokat, amelyeket a fizikának, a kémiának és más tudományágaknak köszönhetünk. De vajon tudjuk-e, hogyan működnek ezek, és egyáltalán hogyan működik a körülöttünk lévő világ? Mindenki közelebb juthat a válaszokhoz, ha ellátogat a debreceni Agórába, mely egy folyamatosan megújuló interaktív, kulturális és tudományos centrum és ahol több mint harminc tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehet kipróbálni.

Programok az Agórában

Planetárium: Galilei távcsöves felfedezései
Vajon milyen égitesteket ismertek a XVI. század csillagászai és milyen újítás fűződik Galilei nevéhez? Időutazásra hívjuk az érdeklődőket, akik megtudhatják, mit láthatott az itáliai csillagász, amikor távcsövét elsőként fordította az ég felé. Galilei távcsövébe tekintve kiderül, hogyan jutott az olasz természettudós arra a következtetésre, hogy nem a Föld a világ közepe.

A 20 perces programot 8 éves kortól ajánljuk.

A planetárium befogadóképessége 40 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel.

Időpontok

 • 2019. július 17., szerda 16 óra

Planetárium: Visszatérés a Holdra
40 éve jártunk utoljára a Holdon – ideje visszatérni. Az Agórában megtekinthető a Google Lunar XPRIZE félórás planetáriumi teljeskupolás-show-ja egy megmérettetésről, amelybe végül mindenkinek beletört a bicskája. A Google holdversenyében privát csapatok vetélkedtek, céljuk az volt, hogy felküldjenek egy holdjárót a Holdra, ami ott megtesz 500 métert és az akcióról képet továbbít a Földre. A tíz évig tartó projektben 16 csapat indult, de a végén már csak 5 maradt versenyben, a holdjárók indulási határidejét pedig többször módosították. A díjat 2018 év elején visszavonták, mivel egyértelmű volt, hogy belátható időn belül egyik versenyző sem teljesíti a feltételeket, ugyanakkor tavasszal a Xprize bejelentette, hogy új szponzort keres és kidolgozza az új versenyfeltételeket. Ahogy sok más csapat, a Puli Space Technologies nevű magyar társaság is kilépett már korábban a versenyből, de nem tettek le róla, hogy saját holdjárójukat felküldjék a Holdra.

Magyar narrátor: Gáti Oszkár

A programot 6 éves kortól ajánljuk.

A planetárium befogadóképessége 40 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel.

Időpontok                                    

 • 2019. július 17., szerda 14 óra
 • 2019. július 19., péntek 14 óra
 • 2019. július 20., szombat 13 óra
 • 2019. július 21., vasárnap 10:30
 • 2019. július 21., vasárnap 16 óra

Planetárium: Lehozzuk a csillagokat!
Éjszakai égbolt napközben az Agórában! A 8 méter átmérőjű hatalmas kupola alatt az Agóra csillagásza tart előadást. A 20-25 perces programban a tavaszi csillagképekkel, a Nagy Göncöllel, az Oroszlánnal és az Ökörhajcsárral ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de megcsodálhatják más tájak csillagos égboltjait is.

A csillagászati bemutatót 6 éves kortól ajánljuk.

A planetárium befogadóképessége 40 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel.

Időpontok

 • 2019. július 18., csütörtök 14 óra

Űrfizika show
Hogyan csináljunk vákuumot a konyhában? Mi történne az emberrel az űrben védőruha nélkül? Hány fok van a világűrben, és hogyan viselkednek ott, az extrém hidegben a különböző anyagok? Ezekre a kérdésekre is választ ad az Agóra kísérleti bemutatója.

A programot 8 éves kortól ajánljuk.

Időpontok

 • 2019. július 17., szerda 15 óra
 • 2019. július 19., péntek 15 óra

Planetárium: A Földtől a Világegyetemig
Az Európai Déli Obszervatórium félórás teljeskupolás-filmje elképesztő távolságokat ölel át időben és térben. A Világegyetem születésétől a Naprendszer utolsó pillanatáig kísérhetjük végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és modern kori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát.

A Földtől a Világegyetemig az első olyan nagyfelbontású teljeskupolás-show, amely szabadon letölthető. Eredetileg angolul készült, de eddig már csaknem húsz nyelvre fordították le, Angliától Japánig, Spanyolországtól Indiáig számos országban vetítik. A magyar változatot az Agóra Tudományos Élményközpont készítette a Csokonai Színházzal együttműködve. Narrátor: Varga Klári

A programot 6 éves kortól ajánljuk.
A planetárium befogadóképessége 40 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel.

 Időpontok

 • 2019. július 18., csütörtök 16 óra
 • 2019. július 19., péntek 16 óra
 • 2019. július 20., szombat 10:30
 • 2019. július 20., szombat 16 óra
 • 2019. július 21., vasárnap 13 óra

Fagyos kísérletek
Nagy hidegben úgy tűnhet, hogy a tudomány megbolondul: a levegő szétfolyik, a növények szilánkosra törnek, a felfújt lufi összezsugorodik, sőt akár egy banánnal is be tudjuk verni a szöget a fába. Próbáld ki nálunk, hogyan változtatja meg a hétköznapi tárgyakat az extrém hideg!

A kísérleti bemutatót 6 éves kortól ajánljuk.

Időpontok

 • 2019. július 18., csütörtök 15 óra
 • 2019. július 21., vasárnap 12 óra
 • 2019. július 21., vasárnap 15 óra

Vizes fizika
Mindig 100°C-on forr fel a víz? Miért hasznos konyhai eszköz a kukta? Hogyan keverednek az anyagok hideg és meleg vízben? Mi lehet a titka a Bermuda-háromszögnek? Mi lesz a növényekkel, ha megfagy bennük a víz? Mi történik, ha folyadékba ejtünk egy testet? Ismerd meg a folyadékok és a víz érdekes fizikai tulajdonságait!

A 30 perces kísérleti bemutatót 6 éves kortól ajánljuk.

Időpontok

 • 2019. július 20., szombat 12 óra
 • 2019. július 20., szombat 15 óra

Állandó programok:

VR bázis

Az Agóra VR bázisán az érdeklődők jó néhány olyan eszközt próbálhatnak ki, amelyek a virtuális valóság szerteágazó lehetőségeit mutatják be. A VR bázison a tudomány megismerésének új útjai tárulnak elénk. Több játék közül választhatsz: repülhetsz szabadon, bejárhatod a Földet, felfedezheted az emberi testet vagy autózhatsz esőben, hóban, jégen, sárban, napsütésben.
Figyelem! A programok félóránként indulnak egymás után. A programokhoz helyszíni regisztráció szükséges, és a részvételhez a belépőjegyen felül kiegészítő jegyet kell vásárolni a pénztárban! A jegyek korlátozott számban kaphatók. Az alsó korhatár 12 év, az Icaros esetében 14 év!
Helyszín: – 1. emelet, Interaktív tér

Zenélő villámok

Láttál már villámlást egy szobában? És hallgattál? A Frankensteint idéző eszközzel képesek vagyunk mennydörgő hangokat hallatni az ívkisülések forgatagából. A Tesla-tekercs ráadásul zenei hangok kiadására is alkalmas egy zongorabillentyűzet segítségével. Próbáld ki te is, hogyan lehet zenét szerezni villámokkal!

A programot a 15 órás, illetve hétvégenként a 12 órás nagy kísérleti bemutató után is minden alkalommal megtartjuk.

Keresd a színeket!

Az Agórában kialakított speciális szobában bárki megtapasztalhatja, hogy a színek érzékelése nem is olyan egyszerű dolog. A szobában játékos feladatok várják a látogatókat.

MIAZMA kuckó

Folytatódik az Egerben letelepedett amerikai oknyomozó újságíró, Jonathan Hunt története. A főszereplőt a 2006-ban megjelent Jumurdzsák gyűrűje című interaktív filmben ismerhettük meg. A MIAZMA, avagy az ördög köve című számítógépes kalandjátékban a helyszín Debrecen, Jonathan Hunt ezúttal a híres kabai meteorit rejtélyét próbálja megoldani az Atomki kutatóinak segítségével. Az Atomkiban, a Debreceni Református Kollégiumban és a belvárosban játszódó cselekmény során a játékosnak logikára, fizikai és természettudományos ismeretekre van szüksége a továbbjutáshoz. Végül kiderül, hogy a történelem során sokak sorsát befolyásoló ördögi „lebkő” mit tartalmaz: gyémántot, az örök élet elixírjét, egy eddig nem ismert elemet, vagy netán egy pusztító erejű miazmát.

A MIAZMA munkáit is Pierrot irányította, aki az új interaktív film producere, forgatókönyvírója és game-designere is egyben. A produkció rendezője ismét Komlós András, operatőre Khin András, gyártásvezetője Kun Richárd. Jonathan Hunt szerepében Görög Lászlót láthatjuk viszont, de olyan kiváló színészek is megjelennek a játékban, mint Gáti Oszkár, Kerekes Vica, Dunai Tamás vagy Dósa Mátyás.

A számítógépes kalandpályán az Agórában a film díszletei között mehetsz végig. Ehhez szükséged van egy belépési kódra, amelyet a pénztárban kaphatsz meg. A játékidő 20-25 óra. Ha szeretnél a rejtélyek végére járni, számíts rá, hogy többször vissza kell térned hozzánk! Az interaktív filmet az Agórába szóló belépőjeggyel próbálhatod ki, de válthatsz bérletet is.

Csillagászati diákolimpiai felkészítő szakkör

Az Agóra Tudományos Élményközpont a magyar csillagászati diákolimpiai munkacsoporttal együttműködve ismét indít a nemzeti csillagászati-űrfizikai versenyre felkészítő szakkört a matematika és fizika terén tehetséges, a csillagászat és az űrkutatás iránt érdeklődő középiskolás diákok számára.

A csillagászati szakkört péntekenként 16 órától tartjuk az Agóra Tudományos Élményközpontban, Zajácz György csillagász vezetésével. A szakkör ingyenes.

Kölyöklabor

Az Agóra Tudományos Élményközpont ad otthont 2016 szeptemberétől a BASF ismeretterjesztő programjának. A Kids’ Lab – Kölyöklabor célja, felkelteni a kisiskolások érdeklődését a kémia iránt, emlékezetessé tenni számukra az első találkozást egy laboratóriummal. A diákok biztonságos, kifejezetten gyerekek számára berendezett környezetben, játékos foglalkozásokon, védőfelszerelésben, szakember irányításával kísérletezhetnek.

A Clever Foodies- Étkezz okosan! című program során a gyerekek bekukkanthatnak a finom ízek rejtelmeibe, kideríthetik például, hogy az orrunk vagy a szemünk dönti-e el, hogy mi tűnik finomnak és mi nem. A foglalkozás egy izgalmas történet köré épül: a résztvevők Dr. Buborék és barátai társaságában kalandozhatnak a kémia világában.

A kémiát népszerűsítő első Kölyöklabort 1997-ben nyitották meg a BASF németországi központjában Ludwigshafenben. Ma már a világ 33 országában, évente több mint 100.000 iskolás vehet részt a foglalkozásokon.

A Clever Foodies – Étkezz okosan! programra elsősorban 6-8. osztályos iskolai csoportok jelentkezését várjuk a weboldalunkon keresztül. Az egyórás foglalkozáson gyermekenként 800 Ft-os kedvezményes belépőjeggyel lehet részt venni.

Egy időpontra maximum 32 gyermeket tudunk fogadni!

Kérjük, hogy részvételi igényüket a látogatás időpontja előtt legalább egy héttel jelezzék!

Matek Ötös

Az öt állomásból álló interaktív kiállítást azért hoztuk létre, hogy megmutassuk: a matematika tele van izgalmas és könnyen érthető témákkal. A matematikát az élet számtalan területén alkalmazzák. Sokaknak a kedvenc tantárgya, de talán még ennél is többen félnek tőle, vagy csak egyszerűen nem szeretik. A matematikai érdekességeket felvonultató feladatsor a számrendszerek, a valószínűségszámítás, a gömbi geometria, a prímszámok és a gráfelmélet világába kalauzolja el az érdeklődőket, játékos formában. Aki az állomásokon található kérdésekre helyes választ ad, ajándékot kap a kaland végén.

A Matek Ötös kiállítás az Agóra Tudományos Élményközpont és A Matematika Összeköt Egyesület együttműködésében valósult meg.

Üdv a matekélmények birodalmában!

Chemgeneration

A BASF Chemgeneration interaktív tudományos programját arra tervezték, hogy népszerűsítse a 14-18 éves, középiskolás diákok körében a kémiát, és segítse őket annak megértésében, hogy a természettudományok miként járulhatnak hozzá a fenntartható fejlődéshez.

A Chemgeneration program kísérleteiben a diákok újrahasznosítják a papírt, olyan rendszereket hoznak létre, melyek szűrik a szennyezett vizet, fémelektrolízist végeznek, valamint bebizonyítják, hogy vannak olyan műanyagtípusok, amelyek mindössze néhány héten belül lebonthatóak.

A program minden diáknak szól, nem kizárólag a kémiában vagy más természettudományos tantárgyakban jeleskedőknek vagy az azok iránt kifejezetten érdeklődőknek.

A Chemgeneration Tudományos Programot a BASF, a világ vezető vegyipari vállalata Közép-Európa néhány rangos egyetemével és tudományos intézményével együttműködve hozta létre. A Chemgeneration hivatalos weboldala ITT érhető el.

A program Magyarországon egyedül Debrecenben, az Agóra Tudományos Élményközpontban működik 2018-tól. A 60-90 perces foglalkozásokra középiskolai csoportok jelentkezését várjuk a weboldalunkon keresztül. A programon diákonként 800 Ft-os kedvezményes belépőjeggyel lehet részt venni. Kérjük, hogy részvételi igényüket a látogatás időpontja előtt legalább egy héttel jelezzék!

Nyitvatartás

Szerda-péntek: 13-tól 18 óráig
Szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig
Hétfő, kedd: szünnap

Jegyeladás: 17:00, pénztárzárás: 17:30

Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogadunk, hétfőn és kedden 9 és 14 óra között, valamint szerdától péntekig délelőtt 9 órától. A csoportokat kérjük, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be.

Forrás: Agóra honlapja


2019.07.17. - 2019.07.21.
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerTalálatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán túl, a húsimádók mellett a zöldségimádók, a liszt a tej és a tojásra érzékenyek is választhatnak az ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

PG csoport: Ezüstbojtár. Nyári előadás a Hadházi Szabadtéri Fesztiválon
Simon Stephens: Heisenberg. Nyári előadás a Hadházi Szabadtéri Színházi Fesztiválon
Hyppolit, a lakáj. Nyári előadás a Hadházi Szabadtéri Színházi Fesztiválon
Goldoni: A hazug. Nyári előadás a Hadházi Szabadtéri Színházi Fesztiválon
Három esős nap, Richard Greenberg darabja. Nyári előadás a Hadházi Szabadtéri Fesztiválon
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket