Agóra Tudományos Élményközpont programok 2021 Debrecen
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Agóra Tudományos Élményközpont programok 2021 Debrecen

2021. december 4 - 12.

A tudomány izgalmas, lenyűgöző, élményekkel teli és szórakoztató! A tudomány és a természet számtalan csodája van jelen életünkben. Nap mint nap használjuk azokat a technikai újításokat, amelyeket a fizikának, a kémiának és más tudományágaknak köszönhetünk. De vajon tudjuk-e, hogyan működnek ezek, és egyáltalán hogyan működik a körülöttünk lévő világ? Mindenki közelebb juthat a válaszokhoz, ha ellátogat a debreceni Agórába, mely egy folyamatosan megújuló interaktív, kulturális és tudományos centrum és ahol több mint harminc tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehet kipróbálni.

Programok

Űrfizika show
Hogyan csináljunk vákuumot a konyhában? Mi történne az emberrel az űrben védőruha nélkül? Hány fok van a világűrben, és hogyan viselkednek ott, az extrém hidegben a különböző anyagok? Ezekre a kérdésekre is választ ad az Agóra kísérleti bemutatója.

A programot 8 éves kortól ajánljuk.

Időpontok

 • 2021. december 8., szerda 15 óra

A szemfényvesztés tudománya
Mi köze van a szemfényvesztésnek az orvostudományhoz? Hogyan hajtotta végre Harry Houdini, a híres bűvész és szabadulóművész saját házában gondolatátviteli trükkjét? Vajon miért hiszünk az illuzionistáknak, és hasznosították-e megszerzett tudásukat más területeken is? Az előadáson bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a szemfényvesztés és a tudomány közös területeibe, és érdekességeket hallhatnak a bűvészet történetéből.

30 perces előadásunkat 8 éves kortól ajánljuk.

Időpontok

 • 2021. december 3., péntek 15 óra
 • 2021. december 12., vasárnap 12 óra
 • 2021. december 12., vasárnap 14 óra
 • 2021. december 12., vasárnap 16 óra

Fagyos kísérletek
Nagy hidegben úgy tűnhet, hogy a tudomány megbolondul: a levegő szétfolyik, a növények szilánkosra törnek, a felfújt lufi összezsugorodik, sőt akár egy banánnal is be tudjuk verni a szöget a fába. Próbáld ki nálunk, hogyan változtatja meg a hétköznapi tárgyakat az extrém hideg!

A kísérleti bemutatót 6 éves kortól ajánljuk.

Időpontok

 • 2021. december 5., vasárnap 11 óra
 • 2021. december 5., vasárnap 14 óra
 • 2021. december 5., vasárnap 16 óra
 • 2021. december 9., csütörtök 15 óra

Téli világ
Gondoltad volna, hogy nincs két egyforma hópehely? És vajon miért nincs levél a fákon télen? Hogyan telel a téltemető és a sulyom? Hogyan éli „fordítva” az életét a mennyhal? Tudtad, hogy a pelék hétalvók? És miért nem tanácsos felébreszteni téli álmából a denevért? Többek között ezekre a kérdésekre kaphattok választ az interaktív foglalkozáson.

A 25 perces programot 8 éves kortól ajánljuk. A foglalkozásra csak korlátozott számban tudunk látogatókat fogadni. Regisztráció a helyszínen.
Időpontok

 • 2021. december 4., szombat 11 óra
 • 2021. december 4., szombat 15 óra
 • 2021. december 5., vasárnap 11 óra
 • 2021. december 8., szerda 16 óra
 • 2021. december 11., szombat 13 óra
 • 2021. december 12., vasárnap 11 óra

Vasárnapi tudomány: Vonzó kísérletek

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők az egyórás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe.

Miért láthatunk szikrákat, ha levesszük magunkról a műszálas pulóvert? Vajon a levegőbe tudunk emelni papírdarabokat anélkül, hogy hozzájuk érnénk? Elhajlítható-e a csapvíz egy műanyag csővel? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a gyerekek a foglalkozáson.

Ajánlott életkor: 8-12 év

 • Időpont: 2021. december 5., vasárnap 10:30-11:30

A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni.

A foglalkozásra csak korlátozott számban tudunk látogatókat fogadni, ezért érdemes előre regisztrálni.


Konyhai kémia
A kémia mindenkié, csak nézz körül a háztartásban! Minden konyha egy laboratórium, a káposztalé, ecet, szódabikarbóna, pezsgőtabletta pedig vegyszerek! Ezen a foglalkozáson hétköznapi, unalmasnak tűnő anyagokkal végezhetnek egyszerű, vidám kémiai kísérleteket kicsik és nagyok egyaránt.
A 25 perces ismeretterjesztő foglalkozást 6 éves kortól ajánljuk. A programra csak korlátozott számban tudunk látogatókat fogadni. Regisztráció a helyszínen.

Időpontok

 • 2021. december 12., vasárnap 13 óra

Állandó program

Zenélő villámok
Láttál már villámlást egy szobában? És hallgattál? A Frankensteint idéző eszközzel képesek vagyunk mennydörgő hangokat hallatni az ívkisülések forgatagából. A Tesla-tekercs ráadásul zenei hangok kiadására is alkalmas egy zongorabillentyűzet segítségével. Próbáld ki te is, hogyan lehet zenét szerezni villámokkal!

A naponta többször ismétlődő, 25 perces programra csak korlátozott számban tudunk látogatókat fogadni.

A Zenélő villámok című program a kísérleti bemutató után kezdődik.

Digitális kalandok az Agórában
Melyik kihívást tudnátok teljesíteni egyetlen óra alatt? Leleplezni egy kémet és elhárítani egy nemzetbiztonsági veszélyhelyzetet? Kinyomozni, hogy hová tűnt el az Agórából egy szigorúan titkos és értékes találmány? Vagy felkutatni a virtuális állomáspontokat a Botanikus Kertben, és a pontverseny élére törni? Az Agóra legújabb, digitális kalandjaiban most akár titkosügynökök, nyomozók, vagy kalandorok bőrébe is bújhattok.
A Science Inspired projekt keretein belül három izgalmas játékot alkottunk meg, melyeket elsősorban 13 éves kor felett, és csoportoknak ajánlunk, de egyéni látogatóink is kipróbálhatják azokat. A játékosok csapatokat alkotva, állomásról állomásra haladva nyomoznak, kutatnak, vagy pontokat gyűjtenek, mindezt okostelefonjuk használatával, az ActionTrack alkalmazásban futó játékfelületen.

Hogyan tudtok játszani?
Regisztráljátok a csoportot az Agóra honlapján keresztül! A megjegyzés rovatban tüntessétek fel, hogy melyik kalandba vágnátok bele!
Töltsétek le a Google Play áruházból vagy az App Store-ból az Action Track alkalmazást!
Kérjétek a pénztárnál a játékhoz való hozzáférést biztosító QR kódot!

Mit hozzatok magatokkal?
Okostelefont feltöltött akkumulátorral, íróeszközt. Csoportvezetőtöknek az érkezésetek előtt minden fontos információt elküldünk.

A kalandokról:
Leplezz le egy kémet! (Matematika)
A nemzeti titkosszolgálat ügynökeként egy különleges prioritású küldetéssel fordultak a csapatotokhoz. Egy kémet kell lelepleznetek, aki bizonyíthatóan belső információkat szivárogtat, és nem kizárt, hogy közvetlen nemzetbiztonsági veszélyt is jelent. A központi hírszerzés információi szerint az egyik hazai labdarúgócsapat játékosa a potenciális gyanúsított. A feladatotok az, hogy titokban kövessétek, figyeljétek meg a sportolót, leplezzétek le, és közvetlen veszély esetén állítsátok meg!

Az elveszett találmány nyomában (CSI Agóra)
Néhány héttel ezelőtt az Agóra egyik laborjából eltűnt egy rendkívül értékes találmány. Az eszközt sokéves titkos kutatómunka és fejlesztés árán sikerült megépíteni, s bár az Agóra dolgozói a legszigorúbb óvintézkedéseket betartva próbálták eltitkolni a létezését, a gépnek mégis nyoma veszett. Segítsetek leleplezni a tettest, de siessetek, az idő ellenünk dolgozik!

A bagolytól a tiszafáig (Biológia és botanika)
Készen álltok egy kihívásokkal teli barangolásra a Botanikus Kertben? Kutassatok fel digitális állomásokat, és szerezzetek pontokat a kérdésekre adott helyes válaszokkal. Vizsgáljátok meg a környezetet, használjátok a kreativitásotokat, a megoldás akár a lábaitok előtt is heverhet! Sikerül a rangsor élére törni? Itt a győzelem nem csupán a tudáson vagy a szerencsén, de a gyorsaságon és a jó stratégián is múlhat. A játékhoz erdei sétához megfelelő öltözet javasolt, és mobilinternet szükséges, a helymeghatározás engedélyezésével!

Forrás: az Élményközpont honlapja


2021.12.04. - 2021.12.12.
Találatok száma: 32

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben

Kiemelt partner

Erdőspuszta Club Hotel**** Debrecen

Erdőspuszta Club Hotel**** Debrecen

Az Erdőspuszta Club Hotel**** Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben

Kiemelt partner

Amulett Panzió

Amulett Panzió

Vendégházunk Debrecen óvárosában a Lovarda, a Főnix Csarnok és a Debreceni Sportuszoda közelében található. Bővebben


Aquaticum Debrecen Termál- és Wellness Hotel****

Aquaticum Debrecen Termál- és Wellness Hotel****

Felejthetetlen élmények kicsiknek és nagyoknak! Nagyvárosi, de mégis zöldövezeti - Az Aquaticum Hotel az ország első természetvédelmi területén, Debrecen pihenőövezetében, a Nagyerdő szívében helyezkedik el. A komplexumban egyszerre élvezheti a vendégünk egy erdei szálloda pihentető nyugalmát és egy városi ... Bővebben


Auguszta Apartman Hotel és Diákszálló Debrecen

Auguszta Apartman Hotel és Diákszálló Debrecen

Debrecen zöldövezetében, a Nagyerdő szívében a Debreceni Klinika területén található az Auguszta Apartman Hotel és Diákszálló. A Debreceni Egyetem Orvos Egészségtudományi Centruma és a Hunép Universal között létrejött szerződés értelmében a komplexum a külföldi orvostanhallgatók hosszú távú ... Bővebben


Blue Dreams Panzió Debrecen

Blue Dreams Panzió Debrecen

Családias hangulatú panziónkat 2002. augusztus 16.-án nyitottuk. Jelenleg 7 szobával várjuk vendégeinket, Debrecen kervárosi részén a centrumtól és a Nagyerdőtől 20 percre gyalogosan és kb. 5 percre autóval. A panzió tömegközlekedési eszközökkel is kiválóan megközelíthető. Bővebben


Boglárka Vendégház Debrecen

Boglárka Vendégház Debrecen

Vendégházunk Debrecen kertvárosi részében, a Homokkertben található csöndes, családias környezetben, ahonnan a belváros 15 perc sétával elérhető. A ház 2001-ben épült és 2009 óta működik vendégházként. Felújítva, megszépülve várjuk kedves vendégeinket. Két szoba, fürdőszoba és jól felszerelt étkezős konyha áll ... Bővebben


Centrum Hotel*** Debrecen

Centrum Hotel*** Debrecen

A Centrum Hotel Debrecen *** Superior 65 szobás szálloda, ami Debrecen óvárosának központjában várja kedves vendégeit, a Református Nagytemplom és a Kulturális rendezvények színhelyéül szolgáló Főtértől mindössze 50 méterre, nem messze Debrecen legfontosabb nevezetességeitől, irodáitól és ... Bővebben


Centrum Panzió Debrecen

Centrum Panzió Debrecen

A három csillagos minősítést elnyert Centrum Panzió Debrecen belvárosában - csendes, családias, szabadtéri gyerekjátszóteres, parkosított környezetben, a Nagytemplomtól 500 méterre található. Bővebben


Debreceni Egyetem Kollégiumai

Debreceni Egyetem Kollégiumai

A Debreceni Egyetem jelenleg 4.983 kollégiumi férőhellyel rendelkezik, amelyből 922 Magyarország egyik legkorszerűbb diákotthonában, a Campus Hotelban található. További 1.700 férőhelyet az elmúlt öt évben újítottak fel, illetve 600 férőhely tíz éven belül épült, jó állapotban lévő épületekben ... Bővebben


1 2 3 4   


Találatok száma: 32

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem Debrecen

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem Debrecen

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben

Kiemelt partner

Agrár Étterem Debrecen

Agrár Étterem Debrecen

A DE AGTC Böszörményi úti Campus területén található a felújított Agrár Étterem. 600 adagos konyha, 250 férőhelyes éttermet üzemel 650 m2-en. A terem körben üveges, természetes megvilágítású és saját terasszal rendelkezik. Bővebben


Belga Étterem Debrecen

Belga Étterem Debrecen

A Belga jelenleg a debreceni társasági élet egyik fő központja. Nyáron a belső kerthelyiség, az itt található látványkonyha és játszótér, illetve a Piac utcai korzóra kihelyezett, élőzenés rész jelenti legfőbb vonzerejét. Bővebben


Creppy PalacsintaBistro Debrecen

Creppy PalacsintaBistro Debrecen

Debrecenben nyílt meg a Creppy PalacsintaHáz első franchise étterme. A Creppy PalacsintaBistro Debrecen elkápráztatja Debrecent a Creppy palacsinta csodáival, elhozza a cívisvárosba az egyedülálló Creppy élményt. A bisztróban 40 féle palacsintát kínálnak. A Creppy nem csupán egy kiváló étterem, nem egy remek ... Bővebben


Don Pedró Pizzéria Debrecen

Don Pedró Pizzéria Debrecen

A Don Pedro Pizzéria kis csapata minden nap arra törekszik, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szolgáljon ki Téged, hogy minden egyes alkalommal, akár rendelsz tőlünk, akár bejösz hozzánk, tökéletesen elégedett legyél. Bővebben


Gilbert Pizzéria Debrecen

Gilbert Pizzéria Debrecen

Családias hangulatú éttermünket 1991-ben nyitottuk a Kálvin téren, a belváros szívében, mely Debrecen első olyan látványkonyhás pizzériája volt, ahol a helyszínen készítették el a pizza tésztát. A névadó egy bizonyos Gilbert Lupher (szül. 1946 május 30. Colmar, Franciaország) volt, aki nemcsak festőként volt ... Bővebben


Govinda Vegetáriánus Étterem Debrecen

Govinda Vegetáriánus Étterem Debrecen

A GOVINDA éttermek világszerte híresek konyhájukról, és egyedülállóan barátságos hangulatukról. Bárhol térjen is be egy Govinda Étterembe, biztos lehet benne, hogy tökéletes tiszta vegetáriánus - húst, halat, tojást nem tartalmazó - ételféleségeket ízlelhet meg. GOVINDA egy név, mely arra a személyre ... Bővebben


Incognito Club

Incognito Club

Az Incognito Club egy igazi kultúrkocsma Debrecen óvárosának a szívében. Családias hangulatú hely, amely a kezdetektől igényes arra, hogy milyen zenével várja vendégeit. Az eltelt több mint egy évtizedben fő hangsúlyt a minőségi, élő zenei koncertek kapták. Elsősorban a jazz és a blues, valamint ezek ... Bővebben


Kashmir Indiai Étterem Debrecen

Kashmir Indiai Étterem Debrecen

Mi itt a Kashmírban egy jó indiai étterem atomoszférájának tükrözéséhez szükséges feltételek egyensúlyát teremtettük meg. Arról vagyunk híresek, hogy kiváló ételeket szolgálunk fel, ami a visszatérő vendégeink számából egyértelműen kitűnik. A központi elhelyezkedés, a hibátlan belső dekoráció, ... Bővebben


Kismandula Cukrászda Debrecen

Kismandula Cukrászda Debrecen

A Mandula, Kismandula Cukrászda és a Mandula Cafe már 30 éve a debreceniek közkedvelt sütizős helyei. Ideális helyszíne délutáni sulis beszélgetéseknek, napközbeni üzleti tárgyalásoknak, családi programoknak. Süteményeink születés- és névnapok elengedhetetlen tartozékai. Bővebben


1 2 3 4   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események