Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Erdőspuszta Club Hotel - Élmények egy fenyőerdő közepén!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!

A tudomány izgalmas, lenyűgöző, élményekkel teli és szórakoztató! A tudomány és a természet számtalan csodája van jelen életünkben. Nap mint nap használjuk azokat a technikai újításokat, amelyeket a fizikának, a kémiának és más tudományágaknak köszönhetünk. De vajon tudjuk-e, hogyan működnek ezek, és egyáltalán hogyan működik a körülöttünk lévő világ? Mindenki közelebb juthat a válaszokhoz, ha ellátogat a debreceni Agórába, mely egy folyamatosan megújuló interaktív, kulturális és tudományos centrum és ahol több mint harminc tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehet kipróbálni.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok az Agórában  - 2018

2018. február 14., szerda 15 óra
2018. február 15., csütörtök 15 óra
2018. február 16., péntek 15 óra
2018. február 18., vasárnap 12 óra
2018. február 18., vasárnap 15 óra
Villám show

Mik azok a szikrák, és hogyan jönnek létre a villámok? Miért van hangjuk és fényük? Milyen hatással vannak környezetükre és kell-e tőlük félnünk?
A látványos fizikai kísérleti bemutatót 6 éves kortól ajánljuk.

2018. február 14., szerda 16 óra
2018. február 16., péntek 16 óra
2018. február 17., szombat 16 óra
2018. február 18., vasárnap 13 óra
2018. február 18., vasárnap 16 óra
Planetárium: A Földtől a Világegyetemig

Az Európai Déli Obszervatórium félórás teljeskupolás-filmje elképesztő távolságokat ölel át időben és térben. A Világegyetem születésétől a Naprendszer utolsó pillanatáig kísérhetjük végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és modern kori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát.
A Földtől a Világegyetemig az első olyan nagyfelbontású teljeskupolás-show, amely szabadon letölthető. Eredetileg angolul készült, de eddig már csaknem húsz nyelvre fordították le, Angliától Japánig, Spanyolországtól Indiáig számos országban vetítik. A magyar változatot az Agóra Tudományos Élményközpont készítette a Csokonai Színházzal együttműködve. Narrátor: Varga Klári
A film angol nyelvű előzetese itt nézhető meg.
A programot 6 éves kortól ajánljuk.
A planetárium befogadóképessége 40 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel.

2018. február 15., csütörtök 14 óra
2018. február 17., szombat 14 óra
A mélység titkai

Milyen élőlény lehet a kalmár? Hogyan bírják ki a hatalmas mélységet ezek az állatok? Mi a neve annak az élőlénynek, melynél távcsőszem alakult ki? Miről kaphatta a nevét a dumbo-polip? Az előadás során furábbnál furább élőlények “bukkannak fel”, ahogy egyre mélyebbre merülünk az óceánban.
A 20 perces interaktív előadást 7 éves kortól ajánljuk.

2018. február 17., szombat 10:30-12:00
Kreatív tudomány: Újra a dinók nyomában

A játékos foglalkozássorozat keretében kéthetente szombaton érdekes kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek.

T-rex, Velociraptor, Triceratops – Melyik a kedvenced? Ezen a foglalkozáson ismét évezredek óta sziklába szorult dinókat szabadítunk ki és fosszíliákat készíthetnek a gyerekek.

A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásba a másfél óra alatt a gyerekek bármikor bekapcsolódhatnak szülői felügyelet mellett.

Helyszín: Interaktív tér

Alsó korhatár: 5 év

2018. február 17., szombat 12 óra és 15 óra
Fagyos kísérletek

Nagy hidegben úgy tűnhet, hogy a tudomány megbolondul: a levegő szétfolyik, a növények szilánkosra törnek, a felfújt lufi összezsugorodik, sőt akár egy banánnal is be tudjuk verni a szöget a fába. Próbáld ki nálunk, hogyan változtatja meg a hétköznapi tárgyakat az extrém hideg!

A kísérleti bemutatót 6 éves kortól ajánljuk.

2018. február 18., vasárnap 10:30-12:00
Vasárnapi tudomány: Erdők titkai

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe.

Vajon melyik állat szeret még dagonyázni a vaddisznón kívül? Miért borítja barka a szarvasok agancsát és tulajdonképpen mi is az? Miről ismerhetjük fel, hogy őz vagy vaddisznó nyomára bukkantunk-e erdei sétánk során? Ezen a foglalkozáson a gyerekek erdei vadjaink nyomába eredhetnek.

Ajánlott életkor: 8-12 év

A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tudunk látogatókat fogadni, ezért érdemes előre regisztrálni.  A másfél órás foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben.

2018. február 23., péntek 14 óra
A szél ereje

Honnan jön a szél és hová tart? A lassú szél épít, a gyors pedig rombol, de melyik termel áramot? Ismerd meg velünk, hogyan működnek a szélerőművek, milyen adottságai vannak hazánknak ebből a szempontból, és hogyan építhetünk a szélből környezetbarát jövőt!
A környezettudományi interaktív előadást 8 éves kortól ajánljuk.

2018. február 24., szombat 10:30
2018. február 25., vasárnap 14 óra

Tegzesek, a mini építészek
Szeretnéd közelebbről is megismerni a lepkék vízi unokatesóit? Hogyan képesek ezek az apró állatok ilyen mértani pontossággal felépíteni a házukat, akár egy építész? És vajon mit csinálnak télen a tegzesek? Ismerkedj meg ezen rejtélyes élőlények világával!
Az ismeretterjesztő előadást 6 éves kortól ajánljuk.

2018. február 24., szombat 14 óra
Bolygónk: a Föld

A Föld az otthonunk, de vajon mennyit tudunk róla? Valóban gömb-alakú a bolygónk? Mindig 24 órából állt a Földön egy nap? Tényleg a Mount Everest a legmagasabb hegyünk? Az előadásból kiderül az is, hogy elképzelhető-e akár – 90 Celsius fokos hideg is a Földön.
A környezettudományi programot 8 éves kortól ajánljuk.

Forrás: Szervezők


2018.02.14. - 2018.02.24.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a ...


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív ...
Találatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán ...


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha ...