Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Bajor Gizi Színészmúzeum programok 2017
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Bajor Gizi Színészmúzeum programok 2017

2017. május 24. 16:00 1124 Budapest XII. kerület, Stromfeld Aurél út 16.

A Bajor Gizi Színészmúzeum különböző kulturális programoknak ad otthont. A múzeum a különböző időszaki- és emlékkiállítások mellett számos rendezvénnyel várja a látogatókat, mint beszélgetések, filmvetítés, jeles napokhoz kapcsolódó programok.

További információk


PROGRAMOK

2017. május 24. 16 óra
Sem szívet, sem hazát

Szörényi Évára emlékezünk (beszélgetés)

Vendégek: Cselényi László filmrendező, Huszti Péter színművész, Márton András színművész
Együttműködő partner: Magyar Hollywood Tanács

2017. május 26. 16 óra
Színészdal: A száz éve született Szörényi Éva emlékére - kiállításmegnyitó

Szörényi Éva hetvenöt éves színészi jubileumi estjét Színészdal címmel rendezték meg Hollywoodban. A színésznő önálló estjein gyakran szavalta Petőfi Sándor versét. A reformkor lánglelkű költője megkapóan vallott a színjátszó személyek feladatáról, Szörényi Éva sorsa pedig bizonyította, hogy a vérzivataros huszadik században is lehet a színész apostol az erkölcs mezején.

A jubileumi kamara-kiállítás nemcsak a magyarországi karrier állomásait mutatja be, beszámol Szörényi Éva emigrációban töltött éveiről, művészi feladatairól és közéleti szerepéről.

A tárlat megnyitóján Szörényi Éva családja a színésznő fényképeit, könyveit, fellépő ruháit, kitüntetéseit, okleveleit múzeumunknak ajándékozza.

A kiállítás megtekinthető: 2017. május 26. és december 31. között: szerdától vasárnapig 14 és 18 óra között a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

Konferencia felhívás

A PIM - Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet 2017. szeptember 22-én egynapos konferenciát rendez Robert Wilson színháza és annak hatása a kortárs színházművészetre címmel.

A konferencián filmes vetítéssel illusztrált előadást tart Dr. Frank Hentshker a City University of New York Martin E. Segal Theatre Center igazgatója, egyetemi tanár. A kutató több évig dolgozott Robert Wilson asszisztenseként, de színészként is működött, többek között Hamlet szerepét játszotta Heiner Müller saját Hamletgép-rendezésében. Jelenleg egy a Robert Wilson színházát elemző monográfia megírásán dolgozik. Dr. Frank Hentshker előadásának címe: The Performance Matrix of Robert Wilson.

A konferencia délutáni szekciójában előadási lehetőséget kívánunk adni fiatal kutatóknak, doktoranduszoknak. A fent megjelölt témában várunk maximum 15 perces angol nyelvű előadásokat. Kérjük az érdeklődőket, hogy 2017. június 30-ig angol nyelvű előadáscímük és maximum 2000 karakteres absztraktjuk megküldésével jelentkezzenek a szervezőnél (Takács Ágnes (takacs.agnes@oszmi.hu, +36-1-375-11-84/128). A konferencia-előadások szerkesztett változatának később online megjelenést biztosítunk.

Kapcsolatfelvétel, elérhetőségek ◄ Vissza

Programajánlat

Szolgáltató

Bajor Gizi Színészmúzeum
Bajor Gizi Színészmúzeum
 • Budapest
 • XII. kerület

BIGinning Étterem
BIGinning Étterem
 • Budapest
 • XII. kerület

Bruno & Bruno Étterem
Bruno & Bruno Étterem
 • Budapest
 • XII. kerület

Tanti Étterem
Tanti Étterem
 • Budapest
 • XII. kerület

Thai Masszázs Thaijola
Thai Masszázs Thaijola
 • Budapest
 • XII. kerület

Villa Bagatelle
Villa Bagatelle
 • Budapest
 • XII. kerület

Hírlevél

E-mail cím:
Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer