Wellness hotel Balatonfüred reformkori városrészében közel a Balatonhoz!
Wellness hotel Balatonfüred reformkori városrészében közel a Balatonhoz!

Balatonfüredi Borhetek 2018


Balatonfüred legnépszerűbb gasztronómiai fesztiválját 2018-ban augusztus 10. és szeptember 2. között rendezik meg a Tagore sétányon.

Balatonfüredi Borhetek 2018

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Borheti programok Balatonfüred

2018. augusztus 10 - szeptember 2.

A borvidék legjobb nedűi, harminc fajtából származó, közel háromszáz-féle bor, köztük a sláger rozék, a gyöngyöző borok, az elmaradhatatlan olaszrizlingek és a díjnyertes nedűk. Két új borászat a kitelepülők között, idén, akár még újbort is lehet majd kóstolni.

Csak palackozott borok kínálhatók, a rendezvény alatt többször ellenőrzik majd a minőséget. Borászatonként 10-12 féle bort lehet kóstolni, összesen mintegy háromszáz tétel közül választhatnak a vendégek. Idén sincs egységár, egy deci bor fajtájától, évjáratától és kínálójától függően 400 forinttól akár 600 forintba is kerülhet.

Borászatok:

 • Koronczai Pince
 • Koczor Pince
 • Balogh Pince
 • Szabó és Fia Borpince
 • Hudák Szőlőbirtok és Borászat
 • Zelna Borászat
 • Gyukli Pince
 • Dobosi Pincészet
 • Schieszl Borház
 • Feind Borház
 • Ódor József
 • Horváth Borház
 • Fodorvin Családi Pincészet
 • Béla és Bandi Borászat
 • Bökő Pince
 • Figula Pincészet
 • Mészáros Pince
 • Thetis Borászat
 • Söptei Pincészet
 • Kálmán Pince
 • Szent Benedek Iskola
 • Vesztergom Pince
 • Piffáth Lajos
 • Lídia Borház
 • Csiszár Családi Pince

PROGRAMOK

2018. augusztus 10. péntek – Kisfaludy színpad

18.00  Ünnepélyes Megnyitó

Köszöntőt mond: Dr. Bóka István, Balatonfüred város polgármestere

A Borhetek rendezvénysorozatot megnyitja: Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára

 • Kitüntetések, oklevelek átadás
 • Borlovagrendi avatás

Közreműködnek:
Boldizsár József és Barátai, valamint a Balatonfüred Néptánc Együttes
Művészeti vezető: Bácsi Gabriella

19:00  Veszprémi Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes
„Elfeledett táncot jártam” – táncemlékek Veszprém megyéből
Művészeti vezető: Vastag Richárd

A Kisfaludy színpad programja

Augusztus 11. szombat – 20:00
Jónás Vera Experiment – személyes könnyűzene
Egy izgalmas, hol lágy, hol forrongó-robbanó énekesnő profi zenészekkel körülvéve. Személyes hangvételű dalok, akusztikus alapok elektronikus elemekkel. Egy percig sem lehet vitás, hogy Verának helye van a legjobb magyar fesztiválszínpadokon. A borhetekről sem hiányozhat.

Augusztus 12. vasárnap – 20:00
Csángálló – szilaj népzene
A Csángálló zenéjében a gyimesi és moldvai csángók világa a Balkán izgalmas népzenéjével találkozik. Az öt zenész aztán fogja ezt az izgalmas egyveleget, megfűszerezik improvizációval, komponálással és énekkel, és máris kezdődhet a koncert.

Augusztus 15. szerda – 20:00
Terra Profonda – sámáni folk-blues
Két zenész és egy szicíliai származású frontember színpadról sugárzó energiája. Blues dallamok és folk balladák váltott hangszerekkel - szaxofonnal, buzukival, basszusgitárral vagy kobozzal. Különleges dalok, amelyekből néha a Muzsikás együttes mélységét, máskor Tom Waits fésületlen fürtjeit varázsolja elő a frontember, Vincenzo.

Augusztus 16. csütörtök – 18:30
Butterfly Effect – kísérletező világzene
Egy különleges kamaraformáció, amely a jazz, a magyar és a balkáni népzene elemeit ötvözi klasszikus zenével, izgalmasan, egyedi stílusban. S bár a Butterfly Effect a pillangóhatás fogalmát jelenti, vagyis valami olyasmit, hogy a bonyolult rendszereket, mint például az időjárás vagy a tőzsde, nehéz előre megjósolni, a mi tippünk az, hogy a Butterfly Effect jó lesz.

Augusztus 17. péntek – 20:00
Soul Surge – pattogós soul
A tavalyi Borhetek talán legjobb buliját tartotta a Soul Surge, így nem véletlen, hogy az idei év is a Kisfaludy színpad deszkáin találja a zenekart. És hogy mi változott a magyar pop-funk-hip-hop zenekar háza táján? Új dalok születtek és Herby Shaw, dél-afrikai származású frontembernek kisfia. Jó hangulat, nagy táncolás várható.

Augusztus 18. szombat – 20:00
Mango Rise – okospop
Többféle stílust ötvözve buliznak a zenészek a színpadon. Reggae, hip-hop, soul, funky, jazz, ahogy éppen a Mango tagjai gondolják. A dalok magyar és jamaicai (patois) nyelven szólalnak meg, úgyhogy az itt nyaraló jamaicaiakat is várjuk. És ha ez nem elég, a dalokat megbolondítja egy kis színesítő scratch és beatbox. Okosan kell ahhoz zenélni, hogy ez a sokféle stílus és hangulat megférjen.

Augusztus 19. vasárnap – 19:30
Suba Attila & The SoulFool Band – New Orleans Soul-gospel
Igazi amerikai fekete muzsika egy kis magyar virtussal megspékelve. Dob, gitárok, billentyű, fúvós szekció, és az élen a megdöbbentő zakók és hózentrógerek királya, a táncos és énekes Suba Attila. Aki még nem járt a bulijukban, hibázott.

Augusztus 20. hétfő – 20:30
Magyar Nemzeti Táncegyüttes – Táncrapszódia
A magyar nyelvterület legszebb táncait mutatják be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra. Látható lesz a jól ismert csárdás, a lányok mutatványos üveges tánca és az erdélyi cigány táncok, csakúgy, mint a férfiak virtuóz legényes tánca.
Rendező: Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész.

Augusztus 22. szerda – 20:00
Cimbaliband – világzene cimbalmosítva
Népzene, kelet-európai életérzés, modern zenei stílusok. Összekeverve, megcimbalmozva, fűszerezve egy kis dzsesszzenével, latin dallamokkal, balkáni ritmusokkal. Táncolni rá: erősen ajánlott.

Augusztus 23. csütörtök – 20:00
PG Csoport – Ezüstbojtár – zenés játék
A zenekar színművészekkel és artistákkal közös előadása, látványos vetítéssel. János vitéz  “mai meséje”, komolysággal és humorral, elgondolkodtató történetekkel és romantikus  duettekkel. Petőfinek is tetszene!

Augusztus 24. péntek – 20:00
The Bits – Beatles emlékzenekar
A Bits 2013-as megalakulása óta a közép-európai régió egyik legjelentősebb emlékzenekarává vált. Ezt a német Höfner gitárgyár is belátta, mert Paul McCartney gyártója, kizárólag a the Bits-et támogatja ebben a régióban. Tehát: Füred, csillagfény, Yesterday, She loves you yee yee yee!

Augusztus 25. szombat – 18:30 majd 20:30
Vollhorn Kürtkurzus zárókoncert – filmzenék a Vadnyugattól Harry Potterig
Nagyon sok kürtös, nagyon ismert zenék. Látványos rézparádé Charles Bronson emlékével, Harry Potter szemüvegével.
Shaibo – Artpop
A shaibo egy thaiföldi kiskutya neve. Meg a zenekaré. Ahogy a zenekar énekesnője mondja: „a zenénk őszinte, belülről fakad. Talán némileg nagy mellénnyel még azt is lehet mondani, egyedi.” Aki erről személyesen is meg akar győződni, az a nyár utolsó igazi szombatján megteheti.

Augusztus 26. vasárnap – 20.00
Kalló Zoltán prímás és zenekara – autentikus cigányzene
A zenészek úgy játszanak a színpadon, mintha valamennyiünk asztalánál, személyesen nekünk zenélnének. Titkos álmuk, hogy egyszer majd még divatba jön a szerelmi szerenád, az igazi mulatás, ahogy azt Jávor Pál tudta. Hiszen – talán nem is olyan régen – a magyar ember életének minden fontos pillanatában ott volt a „cigány", hogy sírjon, vagy vigadjon a hegedűje."

Augusztus 29. szerda – 20:00
Jambalaya – New Orleans-i zene
A jambalaya egy étel, olyan Fradi-leveshez hasonlatos. Vagyis: mindent bele! A zenekar is ilyen. Változatos és sokszínű. A koncert pedig igazi amerikai ihletésű show, amely áradó energiájával és virtuozitásával nyeri meg hallgatóit.

Augusztus 30. csütörtök – 20:00
ÉSTE – Süle Zsolt és Trócsányi Gergely szerzői estje
Trócsányi Gergő a Hollywoodoo zenekar frontembere ezúttal nem megy le Örvényesre, hanem megáll Füreden, ahol Süle Zsolttal és a zenekarral elénekelnek néhány személyes dalt. Azért biztosan a Zöld a május is elhangzik. Micsoda éjszaka lesz!

Augusztus 31. péntek – 20:00
Tom White and the Mad Circus - rockabilly
Állítólag már minden zenét megírtak. De Tom White-nak még hagytak egy-két taktust. Brian Setzer alapjait beoltjuk egy csipetnyi rhythm bluesos, recsegő harmonikával, belelöttyintünk egy kis ritmust, erőt, dinamikát, és máris indulhat az ország legőrültebb rockabilly cirkusza.

Szeptember 1. szombat – 17:30 és 20:00
Marcin Dylla gitárművész a Kisfaludy Galériában
A lengyel gitárost a Washington Post a világ legtehetségesebb gitárművészének nevezte.
Treff Rock Band – Hard Rock
A Treff hard rockot és heavy metalt nyom ezerrel. Ahol megjelennek, kő kövön nem marad. Még szerencse, hogy a színpad faborítású. Az egész országban vannak rajongóik, igaz, nem annyian, mint a P. Mobilnak, vagy a Pokolgépnek... de annyi nem is férne el a Kisfaludy színpad előtt.

Szeptember 2. vasárnap – 18:00
A balatonfüredi Kék Balaton Dalkör és barátainak bemutatkozása
A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Kék Balaton Dalkör, ezen a délutánon meghívja barátait, a környéken működő kórusokat, valamint a Rézhúros Citera együttest, hogy közösen mutassák be a Borhetek közönségének a Dunántúl legszebb népdalait.

Találatok száma: 4

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Az Anna Grand Hotel Wine & Vital Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavának északi partján, Balatonfüred történelmi belvárosában helyezkedik el. Az Anna Grand Hotel Wine & Vital régmúltat idéző patinájával tökéletes választás konferenciája számára is. Vállalati rendezvény, partnertalálkozó ... Bővebben


Astoria Hotel***

Astoria Hotel***

Az Astoria Hotel a Balaton északi partján, Balatonfüred központjában - a Balaton parttól 150 méterre -, a Reformkori városrészben található. A hotel épülete műemlék jellegű. A patinás megjelenés Balatonfüred egyik jellegzetes épületei közé emeli. A szálloda épületét a Dőry család építette – ... Bővebben


GoldHaus Vendégház Balatonfüred

GoldHaus Vendégház Balatonfüred

Vendégházunk Balatonfüreden, a Móricz Zsigmond utcában található, ahonnan a strand cca.15, a Tagore sétány cca.10 perces sétával közelíthető meg. Panziónkat 2000. májusában nyitottuk meg, összesen 10 klímás szobával, 22 férőhellyel. 8 db franciaágyas és 2 db családi szobánk van, amelyek szükség ... Bővebben


Hotel Silverine Lake Resort **** superior

Hotel Silverine Lake Resort **** superior

A hotel egy, a régmúltat idéző csodálatos, már a római korban is lakott településen Balatonfüreden, a parti városrész központjában a Tagore sétány és a hajókikötő valamint a reformkori városrész közvetlen szomszédságában, a vízparton nyújt minden igényt kielégítő szolgáltatást az aktív pihenésre és ... Bővebben
Találatok száma: 4

Astoria Étterem

Astoria Étterem

Konyhaművészeti remekek a reformkortól napjainkig. Éttermünk nemzetközi és hazai ételkínálattal várja kedves vendégeit, külön kívánságra vegetáriánus és diétás ételeket is készítünk. Jó idő esetén a mediterrán hangulatú, leanderekkel díszített 100 fős kerthelyiségünk nyújt kellemes felüdülést egy ... Bővebben


Anna Grand Hotel Étterem

Anna Grand Hotel Étterem

Éttermünk a balatonfüredi Anna-bálok helyszíne, egyszerre otthona a tradicionális magyar konyha különlegességeinek és a vendéglátás jövőképét felvillantó merész a’la carte megoldásoknak.
Tóth József executive chef remekbe szabott ízeket kínál a nap folyamán a reggelitől kezdve az ebéden át ... Bővebben


Cafe Amaryllis és Prosecco Bar

Cafe Amaryllis és Prosecco Bar

Exkluzív kávézó a sétányon. Cafe Amaryllis! `A sokszínű fekete`. Dallmayr kávé és teakülönlegességekkel, a Szamos Marcipán házi süteményeivel, és hűsítő-frissítő koktélokkal várjuk kedves vendégeinket! Bővebben


Portunus Étterem

Portunus Étterem

Portunus Éttermünkben elkalauzoljuk Önt a hazai és nemzetközi gasztronómia remekeinek világába! Érezze át a római lakomák hangulatát éttermünkben, ismerkedjen meg kulináris ételkülönlegességeinkkel a balatoni Riviéra legszebb fekvésű vízparti panorámás svédasztalos és a’ la carte éttermében, ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Programajánlat

Balatonfüredi fesztiválok 2018
Balatonfüredi fesztiválok 2018
 • Balatonfüred
2018. november 24 - 25.
Gasztronómiai programok Balatonfüred 2018
Gasztronómiai programok Balatonfüred 2018
 • Balatonfüred
2018. november 24 - 25.
Gasztronómiai rendezvények 2018
Gasztronómiai rendezvények 2018
2018.01.01. - 12.31.

Szolgáltató

Tagore sétány
Tagore sétány
 • Balatonfüred

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Gyors választ szeretne? Telefonáljon!
További információt kér? Írjon levelet!
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Nem találja, amit keresett?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Balatonfüredi Borhetek 2018

Legjobb élmények

Szilveszterezzen Budapesten Velünk!
Karácsony hangulatban advent idején egy világhírű kórus koncertjén!
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Corvina-kiállítás Budapesten - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Tatai Vadlúd Sokadalom
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
11925
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket