Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Benczúr Ház programok 2017
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Benczúr Ház programok 2017

2017. június 26 - 30. 1068 Budapest VI. kerület, Benczúr u. 27.

A Benczúr Házban változatos és rendszeres kulturális programok várják a látogatókat. A rendezvények mellett foglalkozásokat, tornát és tánctanfolyamot is szerveznek heti rendszerességgel a gyermekeknek, felnőtteknek és nyugdíjasoknak egyaránt. A 2012-ben felújított, és a működését újra megkezdő Benczúr Ház terei, termei reprezentatív környezetet kínálnak családi, társasági, üzleti események, tanácskozások, kiállítások megrendezéséhez.

További információk


Programok, rendezvények 2017

JÚNIUS 19. 15.00 óra
HÉTFŐ DÉLUTÁN
Hallgassunk együtt zenét! - Zelinka Tamás zenei tanácsos

JÚNIUS 20. 19.00 óra
Koncert Constantin Brancusi román származású szobrász halálának 60. évfordulója alkalmából
Közreműködik: Imago Mundi együttes (Bukarest)
Oana Ivascu – oboa, tamburin, Stefan Barbu – hegedű, Andreea Ţimiras – cselló, Catalin Stefanescu - koboz, gitár, Daniel Ivascu - bendir, shakerek, Cristian Stanoiu és Florin Ghenade
A belépés díjtalan.

JÚNIUS 24. MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
18.00-24.00 - PROGRAMOK A POSTAMÚZEUMBAN
18.00: Újra szól a postakürt … a Benczúr Ház erkélyéről
18.00-22.00: Ki vagyok én? – Grafológiai gyorselemzés kézzel írt levelek alapján
22.00: Az én postám – Szubjektív tárlatvezetés Siménfalvy Ágotával, a Budapesti Operettszínház színművésznőjével és Dr. Horváth Lászlóval, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum címzetes igazgatójával
18.00-24.00: Tárlatvezetések az állandó és az időszaki kiállításban
18.00-24.00: Kreatív műhely – Levélírás régi eszközökkel, egyedi üdvözlőlapok készítése, levélfeladás egy 80 éves postahivatalban, nosztalgia levélszekrények ürítése és egyéb érdekességek
Belépés a Múzeumok éjszakája karszalaggal:
1700 Ft/felnőtt, 800 Ft/6-18 éveseknek, 6 év alatt ingyenes
A karszalg már kapható a Postamúzeum recepciójában (Benczúr Ház, II. emelet)

JÚNIUS 24. 20.00 óra (esőnap június 25.)
BENCZÚR KERTI ESTÉK - 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN
NOSZTALGIA KONCERT a Postás Szimfonikusok emlékére
Műsor:
VERDI: A végzet hatalma – nyitány
VERDI: Don Carlos
Erzsébet áriája (IV. felv.); Fülöp király áriája (III. felv.)
PUCCINI: Manon Lescaut
Intermezzo (III. felv.); Manon áriája (IV. felv.)
MASCAGNI: Parasztbecsület – Intermezzo
WAGNER: Tannhäuser– Dal az Esthajnalcsillaghoz – Wolfram dala (III. felv.)
Szünet:
DVOŘÁK: IX. szimfónia, e-moll, „Az új világból”
Közreműködik:
BAZSINKA ZSUZSANNA (szoprán)
BERCZELLY ISTVÁN (basszbariton)
Vezényel: MEDVECZKY ÁDÁM
A Magyar Posta Szimfonikus Zenekara volt tagjaiból és a zenésztársakból létrejött együttes ezzel a koncerttel tiszteleg a 25 évvel ezelőtt megszűnt zenekar emléke előtt.
Ez a rendezvény a Magyar Posta alapításának 150. évfordulójára készült.
Belépés a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA karszalaggal.
letölthető szórólap

NYÁRI TÁBOR 7-11 éves GYEREKEKNEK
JÚNIUS 26-30. (még hat helyünk van)
AUGUSZTUS 21-25. (betelt, már csak várakozó listára lehet jelentkezni)
MÚZEUMJÁRÓ, KREATÍV FOGLALKOZÁSOKKAL KIEGÉSZÍTETT
NAPKÖZIS TÁBOROK 12 fős csoportokban!
Részvételi díj: 25 000 Ft (programokkal, napi háromszori étkezéssel)
Jelentkezési határidő: június 10.

JÚNIUS 26. 15.00 óra
HÉTFŐ DÉLUTÁN
Hallgassunk együtt zenét! - Zelinka Tamás zenei tanácsos évadzáró műsora
Belépődíj: 400 Ft, a Magyar Posta Zrt. nyugdíjasainak 200 Ft

JÚNIUS 28. 20.00 óra (esőnap június 29.)
BENCZÚR KERTI ESTÉK - 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN
MIKLÓSA ERIKA ESTJE
A világhírű opera-énekesnő a szívéhez legközelebb álló áriákból és dalokból válogat, Erkel, Verdi, Puccini leghíresebb operamelódiái mellett számos zenei meglepetés is vár a közönségre. Köztudott, hogy a művésznő szívesen kalandozik az operett, a jazz és a musical világába, így 25 éves nemzetközi színpadi pályafutásának színes koncertrepertoárjából is ízelítőt kaphatunk Bernsteintől a portugál fadon át akár a Piazzolla-tangókig.
Miklósa Erika partnere Balczó Péter a Magyar Állami Operaház kiváló tenoristája lesz, akivel az idei évadban a Traviata és a Lammermoori Lucia főszerepeiben láthatta együtt a közönség.
Az esten az Óbudai Danubia Zenekart hallhatjuk Silló István vezényletével, a művésznő kiváló, visszatérő koncertpartnereit.
Belépődíj: 5500 Ft

JÚLIUS 5. (szerda) 20.00 óra (esőnap: július 6.)
BENCZÚR KERTI ESTÉK - 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN
OPERETTGÁLA
A századforduló Magyarországán az operett műfaja óriási népszerűségre tett szert. Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Ábrahám Pál, Szirmai Albert és Huszka Jenő nevét hamar felkapta a világhír, népszerűségük szinte napjainkig töretlen. Gálaestünkön örökzöld slágereikből hallhatnak válogatást cigányzenekari kísérettel.
Közreműködnek a Budapesti Operettszínház művészei: Bordás Barbara, Kalocsai Zsuzsa, Kardffy Aisha, Dolhai Attila és Kerényi Miklós Máté. A zenekar prímása Ökrös Tibor, Magyar Ezüst és Arany Érdemkereszttel kitüntetett előadóművész.
Belépődíj: 4900 Ft

JÚLIUS 18. és 19. (kedd, szerda) 20.00 óra (esőnap július 21.)
BENCZÚR KERTI ESTÉK – A RÓZSAVÖLGYI SZALON ELŐADÁSAI A BENCZÚR KERT SZÍNPADÁN
ROMANCE.COM
Az amerikai írónő Romance.com című vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Így történhet meg, hogy egy nagymama magát az unokájának kiadva keres párt a fiatal lánynak és eközben megismerkedik valakivel, aki szintén nem annak mutatja magát, aki. Az amúgy is vígjátékba kívánkozó alaphelyzet akkor válik igazi, vérbő komédiává, amikor a magát 25 évesnek kiadó Nora, és a 28 évesként chatelő Ben randit ad egymásnak. Sok-sok félreértés után persze kiderül, hogy ki kicsoda, és mindenki megtalálja a hozzá illő párt.
Belépődíj: 4900 Ft

JÚLIUS 20. (csütörtök) 20.00 óra (esőnap: augusztus 2.)
BENCZÚR KERTI ESTÉK - 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN
A SWING ARANYKORA
Jazz örökzöldek, könnyed jazz dallamok a boldog békeidők hangulatát idézve.
A swing zene lüktetése, szabad improvizációk, a kiszenekari hangzás jellegzetes, dinamikus megszólalása és a swing korszak híres darabjai jellemzik ezt a különleges koncertet.
A stílus avatott mesternőjének, az elragadó Szulák Andreának és Bársony Bálint Fonogram-díjas szaxofonos, zeneszerző zenekarának vendége az utóbbi években szólistaként és új zenei formációban is bemutatkozó Bebe lesz.
Belépődíj: 4500 Ft

AUGUSZTUS 3. (csütörtök) 20.00 óra (esőnap: augusztus 6.)
BENCZÚR KERTI ESTÉK - 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN
MUZSIKÁS EGYÜTTES
Vajon mit hallhatott Bartók gyűjtő körútjai során? Milyen dalok, motívumok, hangszerek hagyhattak nyomot a lelkében, fejében és később a műveiben, például a Román népi táncokban vagy az Allegro barbaróban? És mely dallamok hathattak Kodályra? Hogyan kapcsolódnak össze darabjai – a klasszikus zene ritka gyöngyszemei – a népzenével?
Izgalmas és lendületes előadás adja meg mindezekre a választ a Muzsikás együttes és Kacsó Hanga Borbála koncertjén, a hangszerek, az ének, a tánc nyelvén.
Belépődíj: 3900 Ft

AUGUSZTUS 21-22. (hétfő, kedd) 20.00 óra (esőnap augusztus 23.)
BENCZÚR KERTI ESTÉK – A RÓZSAVÖLGYI SZALON ELŐADÁSAI A BENCZÚR KERT SZÍNPADÁN
AMAZONOK
Martine negyven év körüli háziasszony, aki egyedül él a hatalmas lakásában. A férje nem rég költözött el, miután elhagyta őt egy huszonéves szőkeségért. A nappali egy katasztrófa sújtotta övezetre hasonlít, a padlón csokipapírok és csipszes zacskók hevernek szerteszét. Martine egyetlen vigasza az albérlője, Loic, aki csipkelődő megjegyzéseivel tartja benne a lelket. A képzőművésznek tanuló, nyíltan homoszexuális fiúra Martine kicsit úgy tekint, mint a gyermekre, aki sosem adatott meg neki.
Hamarosan azonban újabb lakókkal bővül a lakás. Beköltözik Martine két barátnője, akik szintén egyedülállóak: Micky kiváló üzletasszony, vezető beosztásban dolgozik egy reklámügynökségnél, Annie-t pedig húsz év munkaviszony után most rúgták ki az állásából. A három nő eldönti, hogy amazonok módjára fognak együtt élni. Fellázadnak a hagyományos háziasszonyi szerepkör ellen: nem hajlandóak főzni, mosogatni, inkább papírtányérból esznek és a sminkkel sem bajlódnak többé. Ellenben szabad folyást engednek a gonoszságuknak: minden nap valamilyen csínyt eszelnek ki Martine férjének új szeretője ellen. Az esték is elég egyformán telnek: vacsora a tévé előtt, filmnézés, borozgatás? Egy telefonhívás azonban felborítja a megszokott rendet. Egy közös barátnőjük arra kéri Martine-t, hogy szállásolja el tizenöt napra a fiát, Guillaume-ot, aki szerelmi csalódásában nemrég megpróbált öngyilkos lenni. A három barátnő beleegyezik, de megfogadják, hogy semmit nem változtatnak a jól bevált amazon életmódjukon.
A valóságban azonban mindannyian az újonnan érkezett fiatalember kegyeit keresik. Előjönnek a múltbeli sérelmek, újraélednek a vágyak, remények, csalódások? Martine egész életében egyetlen férfival volt, még egyetemista korában férjhez ment. Micky-nek ezzel szemben sosem sikerült huzamosabb ideig megtartania egy férfit sem, magas elvárásaival minden lehetséges jelöltet elüldözött. Annie pedig, aki előszeretettel hangoztatja, hogy a férfiak első látásra szerelmesek lesznek belé, valójában nagyon is tudatában van saját szerencsétlenségének. Hiába keresi az Igazit, az első együtt töltött éjszaka után gyakran már csak a hűlt helyét találja az illetőnek.
Belépődíj: 4900 Ft

AUGUSZTUS 24. (csütörtök) 20.00 óra (esőnap: augusztus 25.)
BENCZÚR KERTI ESTÉK - 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN
TOLCSVAY LÁSZLÓ KONCERTJE
A 70-es, 80-as évek legendás Fonográfja már nem szól élőben, ezért Tolcsvay László – a FONOGRÁF együttes alapító tagja és dalszerzője – úgy döntött, kedvenc dalait az FG-4 (Illés-Fonográf Emlékzenekar) fiatal muzsikusaival szólaltatja meg.
A koncerten többek között olyan lélekinspiráló dalok lendülete és ritmusa dobogtatja meg a szíveket, mint a Jöjj, kedvesem!, Az első villamos, A show folytatódik, Levél a távolból, Hunyd le a szemed és a koncert címadó dala. A zeneszerző-énekes senkivel sem összetéveszthető egyénisége és a dalok ma is érvényes üzenete forró hangulatú koncertre hív.
Belépődíj: 4500 Ft

SZEPTEMBER 7. (csütörtök) 20.00  (esőnap: szeptember 8.)
BENCZÚR KERTI ESTÉK- 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN
A FORTE TÁRSULAT ELŐADÁSA
Bartók Béla: CONCERTO
5. VONÓSNÉGYES
Bartók Béla két táncszínpadi művet írt: egy pantomimot (A csodálatos mandarin) és egy táncjátékot (A fából faragott királyfi). A koreográfusok fantáziáját azonban egy sor további Bartók-mű is megmozgatta, például a Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára vagy a Táncszvt. Horváth Csaba- rendezőként, koreográfusként és táncosként - ezúttal az 5. vonósnégyes és a Concerto mozgásszínházi lehetőségeit tárja fel.
Belépődíj: 3900 Ft


ZUMBA  fitness - nyáron szünetel, legközelebb szeptembertől!
hétfő: 19.00-20.00 óra 
Oktató: Vyshetravskaya Margarita

SENIOR életmódjavító torna 50+ 
HÖLGYEKNEK! - egész nyáron
kedd, csütörtök 15.00-16.00 óra
Foglalkozásvezető: Patakfalvi Edit

TÁRSASTÁNCTANFOLYAM FELNŐTTEKNEK - nyáron szünetel, legközelebb szeptembertől!
szerda: 18.00-20.00 óra
Foglalkozásvezető: Végh Zoltán

ÉLJ SZÁZ ÉVET EGÉSZSÉGESEN! - HÁROM, EGY, KETTŐ
meridiántorna - egész évben

péntek: 16.00-17.00 óráig
Foglalkozásvezető: Haide Éva - dr. Eőry Ajándok tanítványa

TÁNCOKTATÁS FELNŐTTEKNEK - ALL ROUND DANCE TÁNCSTÚDIÓ
STRETCHING, KLASSZIKUS BALETT, JAZZTÁNCBÉZS-ÓRA ÉS AMERIKAI SZTEPPTÁNC
15 éves kortól 45 éves korú lányok, hölgyek részére!
Minden csoportba szeretettel várom az érdeklődőket!
Részletes tájékoztatás a próbaórák beosztásáról a honlapon!
Jelentkezni a próbaórára telefonon sms-ben: a név, az időpont és a telefonszám megadásával lehet, amennyiben megkaptam, sms-ben visszajelzek.
A tanfolyamok vezetője BOGNÁR ZSUZSANNA táncpedagógus, koreográfus

GYERMEKTORNA, MANÓCSKATORNA - nyáron szünetel, legközelebb szeptembertől!
Sokmozgásos testnevelési játékok 1-4 ÉVESEKNEK egy komplex mozgásprogram alapján, amely a fizikai erőnlét, állóképesség és koordinációs képesség fejlesztése mellett jelentősen fejleszti a gyerekek tanulási képességeit.
csütörtök 10.00 óra
Várjuk a már járni (totyogni) tudó izgő-mozgó kis tornászokat a Benczúr Házba, egy 40 perces foglalkozásra.
Egy alkalom ára 1200 Ft,
az 5 alkalmas bérlet ára 5000 Ft, a 10 alkalmas bérlet 8000 Ft, 
Foglalkozásvezető: Franczia Zsuzsanna
óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus, gyógytestnevelő


2017.06.26. - 2017.06.30. NYÁRI TÁBOR 7-11 éves GYEREKEKNEK
2017.06.27. 15:00 SENIOR életmódjavító torna 50+ hölgyeknek!
2017.06.28. 20:00 BENCZÚR KERTI ESTÉK - 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN - MIKLÓSA ERIKA ESTJE
2017.06.29. 15:00 SENIOR életmódjavító torna 50+ hölgyeknek!
2017.06.30. 16:00 ÉLJ SZÁZ ÉVET EGÉSZSÉGESEN! - HÁROM, EGY, KETTŐ - meridiántorna
2017.07.04. 15:00 SENIOR életmódjavító torna 50+ hölgyeknek!
2017.07.05. 20:00 BENCZÚR KERTI ESTÉK - 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN - OPERETTGÁLA
2017.07.06. 15:00 SENIOR életmódjavító torna 50+ hölgyeknek!
2017.07.07. 16:00 ÉLJ SZÁZ ÉVET EGÉSZSÉGESEN! - HÁROM, EGY, KETTŐ - meridiántorna
2017.07.11. 15:00 SENIOR életmódjavító torna 50+ hölgyeknek!
2017.07.13. 15:00 SENIOR életmódjavító torna 50+ hölgyeknek!
2017.07.14. 16:00 ÉLJ SZÁZ ÉVET EGÉSZSÉGESEN! - HÁROM, EGY, KETTŐ - meridiántorna
2017.07.18. 15:00 SENIOR életmódjavító torna 50+ hölgyeknek!
2017.07.18. 20:00 BENCZÚR KERTI ESTÉK – A RÓZSAVÖLGYI SZALON ELŐADÁSAI A BENCZÚR KERT SZÍNPADÁN ROMANCE.COM
2017.07.19. 20:00 BENCZÚR KERTI ESTÉK – A RÓZSAVÖLGYI SZALON ELŐADÁSAI A BENCZÚR KERT SZÍNPADÁN ROMANCE.COM
2017.07.20. 15:00 SENIOR életmódjavító torna 50+ hölgyeknek!
2017.07.20. 20:00 BENCZÚR KERTI ESTÉK - 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN: A SWING ARANYKORA
2017.07.21. 16:00 ÉLJ SZÁZ ÉVET EGÉSZSÉGESEN! - HÁROM, EGY, KETTŐ - meridiántorna
2017.07.25. 15:00 SENIOR életmódjavító torna 50+ hölgyeknek!
2017.07.27. 15:00 SENIOR életmódjavító torna 50+ hölgyeknek!
2017.07.28. 16:00 ÉLJ SZÁZ ÉVET EGÉSZSÉGESEN! - HÁROM, EGY, KETTŐ - meridiántorna
2017.08.03. 20:00 BENCZÚR KERTI ESTÉK - 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN: MUZSIKÁS EGYÜTTES
2017.08.21. 20:00 BENCZÚR KERTI ESTÉK – A RÓZSAVÖLGYI SZALON ELŐADÁSAI A BENCZÚR KERT SZÍNPADÁN: AMAZONOK
2017.08.22. 20:00 BENCZÚR KERTI ESTÉK – A RÓZSAVÖLGYI SZALON ELŐADÁSAI A BENCZÚR KERT SZÍNPADÁN: AMAZONOK
2017.08.24. 20:00 BENCZÚR KERTI ESTÉK - 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN: TOLCSVAY LÁSZLÓ KONCERTJE
2017.09.07. 20:00 BENCZÚR KERTI ESTÉK- 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN: A FORTE TÁRSULAT ELŐADÁSA

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Kapcsolódó időpontok

2017.06.26. - 2017.06.30. Kreatív nyári tábor Budapesten, múzeumjáró napközis tábor a Benczúr Ház szervezésében
2017.06.28. 20:00 Benczúr Ház koncertek Budapesten
BENCZÚR KERTI ESTÉK - 150 ÉV ZENÉBEN ÉS TÁNCBAN - MIKLÓSA ERIKA ESTJE
2017.05.24. - 2017.06.30. Benczúr Ház kiállítások Budapesten
KINT IS VAGYOK, BENT IS VAGYOK ! - Zilahi Ica Mária festőművész kiállítása
2017.07.05. 20:00 Benczúr Ház koncertek Budapesten
Operettgála a a Budapesti Operettszínház művészeivel
2017.07.18. - 2017.07.19. Benczúr kert jegyvásárlás 2017
2017.07.20. 20:00 Benczúr Ház koncertek Budapesten
A swing aranykora - Jazz örökzöldek, könnyed jazz dallamok a boldog békeidők hangulatát idézve Szulák Andreával
2017.08.03. Benczúr kert jegyvásárlás 2017
2017.08.03. 20:00 Benczúr Ház koncertek Budapesten
Muzsikás Együttes
2017.08.21. - 2017.08.22. Benczúr kert jegyvásárlás 2017
2017.08.24. Benczúr kert jegyvásárlás 2017
2017.08.24. 20:00 Benczúr Ház koncertek Budapesten
Tolcsvay László koncert
2017.09.07. Benczúr kert jegyvásárlás 2017
2017.01.01. - 2017.12.31. Terembérlés Budapest, rendezvényhelyszín a Benczúr Házban családi- és céges rendezvényekhez

Kapcsolatfelvétel, elérhetőségek ◄ Vissza

Programajánlat

Benczúr Ház koncertek Budapesten
Benczúr Ház koncertek Budapesten
 • Budapest
 • VI. kerület
2017. június 28.
20:00

Benczúr kert jegyvásárlás 2017
Benczúr kert jegyvásárlás 2017
 • Budapest
 • VI. kerület
2017. július
18 - 19.

Benczúr Ház kiállítások Budapesten
Benczúr Ház kiállítások Budapesten
 • Budapest
 • VI. kerület
2017.05.24. -
06.30.  

Olaszrizling Október Nagykóstoló 2017
Olaszrizling Október Nagykóstoló 2017
 • Budapest
 • VII. kerület
2017. október 7.
14:00

Szolgáltató

Benczúr Ház Kulturális Központ
Benczúr Ház Kulturális Központ
 • Budapest
 • VI. kerület

Borkápolna
Borkápolna
 • Budapest
 • VII. kerület

CatCafe Macskakávézó
CatCafe Macskakávézó
 • Budapest
 • VII. kerület

Ecke 22 Étterem
Ecke 22 Étterem
 • Budapest
 • VI. kerület

Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház
Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház
 • Budapest
 • VI. kerület

Fiatal Képzőművészek Stúdiója
Fiatal Képzőművészek Stúdiója
 • Budapest
 • VII. kerület

Hírlevél

E-mail cím:
Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer