Damjanich János Múzeum programok, kiállítások 2021 Szolnok
Újraindul az elektromos autók állami támogatása Június 14 - től lehet pályázni a támogatásra!
Újraindul az elektromos autók állami támogatása Június 14 - től lehet pályázni a támogatásra!
Irány Székesfehérvár! Kedvezménykártya szállóvendégeknek.
Irány Székesfehérvár! Kedvezménykártya szállóvendégeknek.
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Programok

2021. június 14-20.
Régészet Napja a Damjanich János Múzeumban - Aranyak és arisztokrácia. Jász-Nagykun-Szolnok megye leletei

Június 14 -20. között személyes és online programok egyaránt! A részvétel minden programra ingyenes! Értékes ajándékok és nyereményjátékok!

A programokról részletesen:

• élő bronzkori párviadal a Kossuth téren
Megelevenítjük a múltat! Hogyan nézhetett ki egy harcos több mint háromezer évvel ezelőtt? Milyen fegyvereket használt, és azok mennyire voltak halálosak? Miket regélnének az akkori hősökről, ha lenne még, aki élőben látta őket? Látványos bemutatóval készülünk ezek megválaszolására június 18-án a Kossuth téren! Feltámasztunk egy egykori késő bronzkori harcost, akinek bemutatjuk a teljes védő és támadófegyverzetét, majd ezután hősi párviadalra kerül sor a Kossuth téren 12:30 és 16:30-kor, melyet a facebookon élőben is közvetítünk. A bemutatóhoz az Árnyak Szövetsége Hagyományőrző Egyesület lesz a segítségünkre.

• „Múlt jel” felfedező túra a szolnoki várban
Kimozdulnál végre egy kicsit? Szeretnél időt tölteni a szabadban és egyben Szolnok múltját is megismerni? Fedezd fel az egykori szolnoki vár egyes részeit! Tökéletes szabadtéri családi program és akik teljesítik az egész útvonalat, könyvjutalomban részesülnek. Mit kell tenned? Indulj el a Nyári Lőrinc híd és a Gutenberg tér találkozásánál, a híd lábánál a lépcsőnél. Onnantól keresd a nyilakat és a „Múlt jeleket” melyek teljes mértékben önállóan körbe kalauzolnak Téged a szolnoki vár egykori pontjain. Készítsetek szelfit minden „Múlt jelnél” és küldjétek el nekünk a e-mail-ben. A beérkező fotókat feltesszük a facebookra, és akik megtalálják mind a 6 „Múlt jelet”, ajándék könyvcsomagot vehetnek át a múzeumban. A játék június 20-ig tart.

• Megyénk legértékesebb aranyleletei! Blogbejegyzések és minikiállítás a Hónap Műtárgya vitrinünknél!
oAranyak? Nemesfémek? Minden ami fénylik? Igen! Tudtad, hogy milyen sok értékes lelet került elő Szolnok megyéből? És azt, hogy ezek a drága holmik kikhez tartoztak és ők hogyan tettek rá szert? A hét folyamán több írást is közzéteszünk, melyben bemutatjuk megyénk legszebb régészeti leleteit. A szóban forgó tárgyakból egy válogatást ki is állítunk a múzeumban a „Hónap Műtárgya” vitrinünkbe, melyet az épületbe érkezők önállóan, a járványügyi intézkedéseknek eleget téve élőben is megtekinthetnek.

• online szabadulószoba
Emlékszel a tavaly évi „Az elveszett kincslelet nyomában” című virtuális szabadulószobánkra? 
Idén is készültünk Nektek eggyel, csakhogy most a tavalyinál sokkal interaktívabb módon. Ha elég rátermettnek érzed magad ne habozz, és próbáld ki az idei „Rejtély a múzeumban” című virtuális játékunkat!

• Mesélde
A kicsik számára a Martfű Városi Könyvtár Mesélde sorozatának legújabb epizódját mutatjuk be virtuálisan, melynek ez alkalommal múzeumunk szolgál helyszínéül. A Martfűi Könyvtár vezetője, Székácsné Tálas Gabriella repít el minket meséivel, papírszínházzal, gyönyörű dalaival és játékos találós kérdéseivel egy csodálatos világba, ráadásul ezúttal kifejezetten a régi kincsek, aranyak témájában. Kihagyhatatlan mesejáték a gyerekeknek!

• rajzpályázatok
Keressük Szolnok megye legtehetségesebb kis rajzművészeit! „Mit jelent Neked a régészet?” témában hirdettünk rajzpályázatot, melynek nyertes rajzait június 14-20. között a honlapunkon és a facebook oldalunkon is közzétesszük. 

• ingyenesen megtekinthető kiállítások
Június 18-20. között a megfelelő járványügyi intézkedések mellett kiállításaink ingyen látogathatók

2021. június 26.
Múzeumok éjszakája

A szolnoki múzeum két új időszaki kiállítással várja a látogatókat.

KÜLÖNÖS CSENDEK || Király György kiállítása

A Damjanich János Múzeum tisztelettel meghívja Önt és kedves családját Király György Különös csendek című egyéni kiállítására, mely 2021. május 29. és július 25. között kerül megrendezésre a múzeum Kossuth téri főépületének időszaki kiállítások termében.

A járványügyi korlátozások miatt a tárlat ünnepélyes méltatására és Király György katalógusának bemutatására, amint a fennálló helyzet engedi, sort fogunk keríteni.

A szolnoki születésű Király György több mint 10 éve él és alkot a Szolnoki Művésztelepen. Festészeti és grafikai munkássága négy alkalmazott technikával (olaj, akvarell, rézkarc, szén) a csend témáját járja körül, vizuális kutatásának középpontjában a csendéletekben rejlő meditatív „csendjelenségek” állnak. A Különös Csendek című sorozat darabjai 4-5 éve készülnek, a kiállítás ebből a sorozatból mutat be egy összegző válogatást.

A kiállítás kurátora: Képiró Ágnes művészettörténész

25+

A Damjanich János Múzeum tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a Magyar Szobrász Társaság jubileumát ünneplő, 25+ című csoportos kiállításának online megnyitójára.

A megnyitó időpontja és helye: 2021. június 5., szombat, 15 óra – a Damjanich János Múzeum Facebook oldalán

A kiállítást megnyitja: Cserhalmi Luca esztéta

A tárlat kurátora: Baráth Fábián szobrászművész, a Szolnoki Művésztelep tagja, a Magyar Szobrász Társaság elnökhelyettese

A kiállítás időtartama: 2021. június 5. – július 18.

Helyszín: Szolnoki Galéria, 5000 Szolnok, Templom út 2.

A kiállítás az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett látogatható. A rendelkezések a kiállítás nyitvatartása alatt természetesen változhatnak!

Szeretettel invitáljuk online megnyitónkra, valamint a kiállítás megtekintésére!


2021.06.26. Múzeumok Éjszakája
Megnézem
2021.05.29. - 2021.07.25.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események