Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!

Debreceni Tavaszi Fesztivál 2019

2019. március 15 - 27.

Műfajgazdagság - ez az egyik kulcsfogalom, amely a Debreceni Tavaszi Fesztivált jellemzi. A szervezők szándéka évről évre az, hogy a fesztivál minél több művészeti ágban kínáljon minőségi programot. A komolyzenei, dzsessz- és könnyűzenei koncertek mellett a műfajok közti átjárás lehetőségeit kutató előadókat is megmutatják a közönségnek. A színházi előadások sorába rendre táncszínházi produkciót is kerülnek, a képzőművészet pedig évről évre a Debreceni Tavaszi Tárlat révén kerül közel a látogatókhoz.

Debreceni Tavaszi Fesztivál 2019

Debreceni Tavaszi Fesztivál

2019. március 15 - 2019. március 27.

Helyszín: Kölcsey központ, Apolló Mozi

Programkínálat

2019. március 15-17.
Kokárdás napok

2019. március 16. 14:00 - 19:00
TEDxDebrecen
Egy inspiráló délután a TED szellemiségében Debrecenben

A TED konferenciákon inspiráló előadók, egy piros szőnyegen állva megosztják értékes gondolataikat a résztvevőkkel. Eszméjük, élményük, tapasztalatuk által közösség formálódik és létrejön egy olyan lokális közeg, ahol az emberek együtt inspirálódhatnak, ötletelhetnek vagy egyszerűen jól érezhetik magukat a hasonlóan nyitott gondolkodásúakkal.

2019. március 17. 17.00
Tavaszi Tárlat megnyitója és díjkiosztója
A kiállításon tisztelgünk az előző Tavaszi Tárlat óta elhunyt Horváth István fotó- és képzőművész, Joseph Kadar festőművész, valamint P. Szabó Ernő művészettörténész emléke előtt.
A tárlat záró napja: április 22. (18 óra)

2019. március 17. 18:00
Életkatedrális – Merj önmagad lenni!
Mező Misi és Dr. Almási Kitti estje

Minden ember szeretne boldog, kiegyensúlyozott, és egészséges életet élni. Az élet azonban sok kihívást és nehézséget tartogat mindannyiunk számára ezen az úton. Ezen az estén Mező Misi és Dr. Almási Kitti érkezik Debrecenbe, személyes gondolataik mindannyiunknak segíteni fognak, hogy merjük felvállalni önmagunkat!

2019. március 18. 19:00 - 21:30
Honeybeast Legyen tánc!
Közreműködik a Szegedi Kortárs Balett

A tavalyi nagysikerű szimfonikus koncertjüket követően most egy teljesen egyedülálló dologgal rukkol elő a Honeybeast: a Szegedi Kortárs Balett táncosaival közös produkciójukat mutatják be Debrecenben. A koncerten a dalok segítségével egy valós, mai történet fog kibontakozni, mely iróniával reflektál korunk kibogozhatatlan zagyvaságaira. A tánckoreográfia ezt a sztorit teszi majd még inkább átélhetőbbé és katartikusabbá.

2019. március 19. 19:00
Kaláka 50
Vendég: Lackfi János

Az ötvenedik jubileumi évadját ünneplő Kaláka együttes koncertje március 19-én lesz a Kölcsey Központban. Az est vendége Lackfi János költő. Az alkalom a “Hét határon át” koncertturné része, az együttes Magyarország mind a hét határának egyik és másik oldalán koncertet ad az 50. évad alkalmából.

2019. március 20. 20:00 - 21:50
Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból
A Soproni Petőfi Színház és a felvidéki CsaVar Színház előadása

Marianne és Johan már-már bántóan tökéletes házasságban él: Johan magabiztos, céltudatos alkat, kissé cinikus és egoista is, Marianne csendesebb, megalkuvóbb. Johan pszichológus, Marianne ügyvéd, elsősorban válásokkal, családjoggal foglalkozik. Van két gyermekük, boldogan élnek. Johan felszedi Paulát, magára hagyva a két gyerekkel Mariannt...

2019. március 21.
Bábszínházi Világnap

Bábszínházak, független társulatok, oktatási intézmények és szakmai szervezetek március 21-én ünneplik a bábszínházi világnapot. 2019-ben a bábosok immár hatodik alkalommal, szokatlan körülmények között mutatják be a műfaj sokszínűségét.
A Vojtina Bábszínház ezen a napon 18.00 órától kedvezményes áron a felnőtteknek is eljátssza
Boldog képek című előadását, utána beszélgetést szervez az előadásról, illetve kíváncsi nézői 17.00 órától beleshetnek a kulisszák mögé is!
A részletekért kattints a bővebben gombra!
Az eseménysorozat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a bábművészetre, annak sokszínűségére, intézményeire és független társulataira, a régóta pályán levőkre és a legfiatalabb generációra. Így ez a nap az összes magyarországi és határon túli, kő- és független bábszínház közös ünnepe. Határon innen és túl több mint húsz településről csaknem negyven társulat, csoport, oktatási intézmény, szakmai szervezet csatlakozott a világnaphoz.

A Vojtina Bábszínház programjai Debrecenben:

Boldog képek
színháztermi előadás
Mesénk egy faluról szól, ahová, ha betérünk, mosolygós emberek néznek ránk. Egy faluról, aminek még a neve is Boldog! Ne keressétek idegen országok térképein, hiszen a Mátra alján található, Magyarországon. Gyertek velünk Boldogra, a boldogság titkát keresni!

10.00 és 14.00 órától az előadásra érkező közönséget
boldogságos meglepetésekkel várjuk!

18.00 órától rendhagyó előadást tartunk a felnőtt közönség számára, melyre a belépőjegyek ára kedvezményesen 200 Ft/fő!
(Ajánlott az előadásra jegyet foglalni online honlapunkon
vagy az 52/418-160 –as telefonszámon!)

Az előadást követően egy pohár ital mellett beszélgetünk többek között arról, hogy kinek mit jelent a boldogság! Erről faggathatjuk Nagy Tamás pszichológust és Dr. Bálint Péter mesekutatót.

A kíváncsi nézők 17.00 órától beleshetnek kulisszáink mögé!
A kulisszajárásra a belépőjegyek ára szintén 200 Ft/fő.
A program regisztrációhoz kötött!

2019. március 21. 19:00
Cserháti Zsuzsa 70
Szulák Andrea, Pákai Petra, Majsai Gábor és a Debrecen Big Band

Adottságai alapján a mi Aretha Franklinünk lehetett volna. Már akkor soult énekelt, amikor a kultúrát irányító elvtársak azt sem tudták, hogy az micsoda. Kivételes hangjára világsztárok figyeltek fel, mégis kettétört karrier és élet lett az övé. A legnagyobb slágereit most a Debrecen Big Band, Szulák Andrea, Pákai Petra és Majsai Gábor idézik fel. Vendégeik lesznek Zsemlye Sándor, Gyárfás István, Ullmann Ottó, Patay György és Kovács János.

2019. március 22. 14:00
A bükki füvesember Debrecenben
Szabó Gyuri bácsi előadása

Szabó Gyuri bácsit keveseknek kell bemutatni, legendás személyisége és teáinak jótékony hatása széles körben ismertté tették. Nagyanyja, az akkori idők füvesasszonya birtokában volt az őseitől örökölt tudásnak, amelyet átadott unokájának. Gyuri bácsi közel 150 féle gyógynövényt ismer, teakeverékei és kivonatai saját receptjein alapulnak, több generáció családi örökségén és tapasztalatai alapján készülnek, minőségi gyógynövényekből.

2019.március 22. 19:00
Lélekruha 
A Forrás Néptáncegyüttes és a Felhőjárók Drámacsoport előadása

2019. március 22-24.
Hitchcock filmnapok az Apolló moziban

2019.március 25. 19:00 - 21:00
Marie Jones Kövek a zsebben – film-történet egy részben
A rögtönzés két legnagyobb hazai virtuózának fergeteges vígjátéka a budapesti Centrál Színházból

2019. március 26. 19:30
"S határtalan az élet"
Miskolci Szimfonikus Zenekar

2019. március 27. 10:30 - 13:00
A muzsika hangja – musical két felvonásban
A Budaörsi Múzsák Társulat előadása

Maria, az életvidám apácanövendék, bármennyire is igyekszik, nem igazán találja a helyét a zárdában, szabadságvágya újabb és újabb kalandozásokra csábítja, s szívesebben tölti az idejét a környező hegyekben, mint a zárda falai között, ahol álmodozó természetével folyamatosan galibát okoz. Főnökasszonya ezért elszegődteti nevelőnőnek a szigorú von Trapp kapitány gyermekei mellé.

2019. március 27. 19:00
Söndörgő: Metafolkloric Tour 2019.

A Söndörgő különlegessége, hogy két zenekar egyszerre. A koncerteken két alap hangszerelés szólal meg: a “tamburazenekar”, tehát a húrosok és a “makedón zenekar” azaz fa- és rézfúvósok, harmonika és dobok. A “zenekarok” alapvetően különböző karaktere, nem csak dinamikai, de zenei karakter tekintetében is nagy kontrasztot jelentenek.

Forrás: a szervező honlapja

 

 


2019.03.15. - 2019.03.27.
Kapcsolódó időpontok

2019.03.17. - 2019.04.10. Tavaszi Tárlat Debrecen 2019
2019.03.01. - 2019.05.31. Tavaszi fesztiválok 2019
Találatok száma: 2

Hotel Lycium****

Hotel Lycium****

A Hotel Lycium**** Debrecen igazi belvárosi szálloda, amely a Kölcsey Központ épületegyüttesében található Debrecen főtere és a Református Nagytemplom szomszédságában. A város kiemelt múzeumai, a főtéri korzó, a hangulatos belvárosi teraszok szállodánktól karnyújtásnyira helyezkednek el. Bővebben


Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****

Erdőspuszta Club Hotel****. Debrecentől alig 6 kilométerre, vadregényes fenyőerdő közepén, festői szépségű természeti környezetben fekszik. A club hotel és annak környezete a passzív és az aktív pihenésre egyaránt alkalmas. A város zajától távol, mégis a látnivalóktól és a színes programoktól alig ... Bővebben
Találatok száma: 2

Barabás Étterem Debrecen

Barabás Étterem Debrecen

A Barabás Étteremben a magyar vendéglátás és az angol kultúra jegyében, exkluzív környezetben várjuk vendégeinket. Az étteremben egyszerre van otthon a hagyomány és az újítás. A tradíciók megtartásán túl, a húsimádók mellett a zöldségimádók, a liszt a tej és a tojásra érzékenyek is választhatnak az ... Bővebben


Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Fenyves Vendéglő és Rendezvényterem

Az Erdőspuszta Club Hotel**** 100 férőhelyes a`la carte Fenyves Vendéglőjének étlapján elsősorban a hagyományos, magyaros ízek dominálnak, de a kínálatban szép számban megtalálhatóak az európai konyha remekei is. A palettánkon szereplő ételeket az esetek túlnyomó többségében a szálloda tanyáján ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Tavaszi Tárlat Debrecen 2019
Tavaszi Tárlat Debrecen 2019
  • Debrecen
2019.03.17. - 04.10.
Tavaszi fesztiválok 2019
Tavaszi fesztiválok 2019
2019.03.01. - 05.31.

Hasonló ajánlatok

Győri Tavaszi Fesztivál 2019
Győri Tavaszi Fesztivál 2019
  • Győr
2019.03.15. - 04.01.
Tatabányai Tavaszi Fesztivál 2019
Tatabányai Tavaszi Fesztivál 2019
  • Tatabánya
2019.03.22. - 04.05.
Hercegi Mandulás Napok 2019 Vonyarcvashegy
Hercegi Mandulás Napok 2019 Vonyarcvashegy
  • Vonyarcvashegy
2019. április 5 - 6.

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
Debrecen , Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Kiev City Ballet - Rómeó és Júlia előadás a Kölcsey Központban 2019. Online jegyek!
Campus Fesztivál 2019. Online jegyvásárlás!
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket