Európa Pont programok Budapest 2022. Események, rendezvények
Jutasi Piknik & Olimpia! Sport, mozgás, harcművészet bemutatók, szórakozás, gasztronómia mindenk
Jutasi Piknik & Olimpia! Sport, mozgás, harcművészet bemutatók, szórakozás, gasztronómia mindenk
LAKÁS ŐSZ 2022 kiállítás és vásár - Találd meg álmaid otthonát!
LAKÁS ŐSZ 2022 kiállítás és vásár - Találd meg álmaid otthonát!
Csabai Kolbászfesztivál programok
Csabai Kolbászfesztivál programok
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi programajánló
Őszi programajánló

Európa Pont programok Budapest 2022. Események, rendezvények

Népszerűség
2022. szeptember 30.

Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Európa Pont programajánló

2022. SZEPTEMBER 22., CSÜTÖRTÖK, 18:00–19:30
Hová tartasz, drága energia?
Facebook Live
Helyszíni és online rendezvény

Az energetika témakörének kapcsán szeptember 22-én kerekasztal-beszélgetést szervezünk a téma jeles képviselőivel, szakértőivel az Európa Pontban. Az eseményt online is közvetítjük.
A kerekasztal-beszélgetés során a fenntarthatóságot, az energiatakarékosság kérdését, illetve az energetika kilátásait helyezzük középpontba. Annak elérhetőségét, jövőjét, az ezzel kapcsolatos megoldásokat és az ezt érintő uniós válaszokat, reflektálva az aktuális geopolitikai helyzetre, többek között az orosz-ukrán háborúra is.
Aktuális és kulcsfontosságú kérdésekre keressük a válaszokat az energiaellátással kapcsolatban: lesz-e a lakosság vagy a vállalatok részére elegendő gáz, lesz-e szükség korlátozásokra, megszorításokra, előfordulhat-e, hogy nagymértékű energiahiány lép fel a közeljövőben? Mire számítsunk, és hogyan készüljünk fel a lehetséges kimenetelekre? Hogyan befolyásolja mindez a fenntarthatósági törekvéseket, célkitűzéseket?
Tarts velünk ezen az izgalmas beszélgetésen, és hallgasd meg szakértőink véleményét!

Az esemény résztvevői:

 • Bart István – igazgató, Klímastratégia 2050 Intézet
 • Pletser Tamás – EMEA olaj-, és gázipar elemző, Erste Befektetési Zrt.
 • Sverla Viktor – stratégiai igazgató, MOL
 • Maksi Mátyás – megbízott képviseletvezető, Európai Bizottság Magyarországi Képviselete

Az esemény moderátora Inotai Edit.

A rendezvény ingyenes, előzetes regisztráció nélkül látogatható. Az Európa Pontban továbbra is javasoljuk maszk viselését.

A beszélgetést online is közvetítjük az Európa Pont, valamint az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének  Facebook oldalán, valamint az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján.

2022. SZEPTEMBER 30., PÉNTEK, 9:00–17:00
European Writers' Meeting / Európai írótalálkozó

péntek, 9:00-17.00
Panelbeszélgetések az Európai Elsőkönyves Fesztivál résztvevőivel

9:00-10:30 The growing East-West divide / A növekvő Kelet-Nyugat távolság
10:30- 12:00 Dealing with Past and Present / Múltfeldolgozás a művészetben
12:00-13:30 Dealing with Otherness / A másság mint kihívás
14:30-16:00 Dealing with Inequality in Social, Regional, Family and Gender Relations / Egyenlőtlenségek a társadalomban és a családban
16:00-17:00 The Writer as Researcher. Problems of physical and mental health and illness in contemporary European Literature / Az író mint kutató. A testi, lelki, szellemi egészség és betegség problémái a mai európai irodalomban
Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja a EUNIC és a budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál közös programja, ebben az évben a Francia Intézet Európai Kreativitás programjának támogatásával.

A Kutatók Éjszakája bevezető eseménye. A rendezvényen angol-magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

2022. SZEPTEMBER 30., PÉNTEK, 16:00–19:00
Kutatók éjszakája az Európa Pontban

Helyszíni rendezvény
A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte minden év szeptemberének utolsó hétvégéjén megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett esemény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt.

Az Európa Pontban idén az alábbi témákat járjuk körül:
• 16:00-17:00: Az író mint kutató: A testi, lelki, szellemi egészség és betegség problémái a mai európai irodalomban
• 17:00-17:30: European Green Deal – Beszélgetés Huszár Andrással, az európai éghajlati paktum nagykövetével (www.greenpolicycenter.com/en/)
• 17:30-18:30: Élménybiológia: Spontán boncolás, avagy pop-up biológia óra Joós Andreával (tanár, tréner, előadó, rádiós és televíziós műsorvezető). Jókedv, belsőségek, érdekességek és alvadt vér – tapizás csak az óra végén! (www.joosandrea.com/)
• 18:30-19:00: Kerekasztal-beszélgetés a COVID- és a rákkutatás aktuális kérdéseiről, EU-támogatások és etikai kérdések – Borza Beatrix NCP és Jeney Nóra NCP (Horizont Európa Nemzeti Kapcsolattartói hálózat), dr. Kardon Tamás, egyetemi docens, az egészségügyi tudományos és kutatásetikai bizottságának titkára

A rendezvény ingyenes, előzetes regisztráció nélkül látogatható. Az Európa Pontban továbbra is javasoljuk maszk viselését.

2022. OKTÓBER 5., SZERDA, 19:00
Lumière Filmklub – Donyeci történetek

Idei új évadunk első filmklubján szeretettel várunk mindenkit a Donyeci történetek című film vetítésére!
A német-ukrán-francia-holland-román dráma a cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard válogatásának fődíját nyerte.
A Donyec-vidéken, Ukrajna keleti részén a manipuláció hatására elkezd szétmorzsolódni a társadalom. A háborút itt békének hívják, a politikai propagandát igazságnak, és a gyűlöletet szeretetnek. Szergej Loznyica különböző, egymásba alig kapcsolódó epizódokból álló filmje 2015-ben játszódik, az orosz-ukrán konfliktus kiindulópontján, amely a kegyetlenség és a korrupció abszurd, megrázó jeleneteit mutatja be.
A film időszerűsége nyilvánvaló. Az akkori események képei előzményként szolgálnak a mostani borzalmakhoz – és meghallgatatlan figyelmeztetésként hatnak.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles,

2022. OKTÓBER 12., SZERDA, 18:00
Menni vagy maradni?

A beszélgetést online is közvetítjük.
Kerekasztal-beszélgetés: nemzetközi ihletek, világszínvonalú koncepciók, mindez a hazai gazdaság fejlesztése közben?
Személyes történeteken keresztül szeretnénk bemutatni, hogy Magyarországon dolgozni jó!
Továbbtanulnál vagy már kilépnél a nagybetűs életbe, de tanácstalan vagy? Látod, hallod, hogy sokak szerint külföldön mennyivel könnyebb és jobb? Azt gondolod, csak a határon túl tudod megvalósítani álmaidat?
Az Európa Pont meghívottjai között vannak, akik szerencsét próbáltak külföldön, de végül itthon építették fel karrierjüket. Szervezetek, akik segítséget nyújthatnak megtalálni a neked való utat – gyere el, hallgasd meg őket! Kérdezz bátran és meglátod, menni vagy maradni érdemes.

Az első, fiatalokat segítő, mentoráló szervezetek kerekasztalán részt vesznek:
- Karagich Bálint, a Hungarian Youth Association képviseletében – amely a külföldön tanuló magyar diákok számára létrehozott diákok által irányított társaság
- A HiSchool társalapítója, Lendvai Viktor – az alapítvány coachinggal, tréningekkel, mentorálás segítségével céljának tekinti, hogy minél több diák tűzzön ki személyes célokat, ismerje meg az alkotás örömét és szeresse azt, amit csinál
- A Nők a Tudományban Egyesület elnöke, Dr. Balázsi Katalin – az egyesület fiatal lányokat támogat abban, hogy STEM-hez (természettudományok, technológia, mérnöki tudományok, matematika) közeli szakmák felé bátran indulhassanak el.
A második, örök karrierváltók kerekasztalán részt vesznek:
- Piringer Patrícia, aki jelenleg a Milestone Intézet kommunikációs és marketingvezetője, egykor a VIVA műsorvezetője, balerina
- Mautner Zsófi, aki 2005-ben kezdte el írni a Chili&Vanília blogot, amikor még brüsszeli diplomata volt, és eleinte csak hobbiként foglalkozott gasztronómiával, mára Magyarország egyik legismertebb gasztrobloggere
- A Konnekt Egyesület részéről Stumpf Kata – az egyesület a diákok tudatos pályaorientációját segíti személyes mentoráláson keresztül. Céljuk, hogy a diákok jobban megismerjék lehetőségeiket, képességeiket. Januárban tartják az “Útkeresők fesztiválja” c. eseményüket.
Moderátor: Gyárfás Dorka

Forrás: Szervezők


2022.09.30.
2022.10.05.
2022.10.12.
Találatok száma: 10

Beatrix Hotel*** Budapest

Beatrix Hotel*** Budapest

A Beatrix Hotel 16 szobája 40 vendég számára biztosít kényelmes és nyugodt pihenést Budapest zöldövezeti részén a centrumtól mindössze 10 percre. A szálloda ízlésesen berendezett szobáiban a kényelemről a saját fürdőszoba, minibár és telefon gondoskodik. Bővebben


Felvinci Hostel Budapest

Felvinci Hostel Budapest

A Hostel Felvinci Buda központjában, a Budai Várhoz és a Normafához is közel fekvő, barátságos középiskolai kollégium. 12, 10, 8 és 6 fős, emeletes ágyas, tágas és világos szobákkal várja vendégeit, ideális iskolai és egyéb csoportok részére. Minden folyosón zuhanyzós, folyamatos meleg vízzel ... Bővebben


Gárdonyi Vendégház Budapest

Gárdonyi Vendégház Budapest

Egész évben várjuk kedves vendégeinket családias vendégházunkban, a Rózsadomb kellemes kertvárosi környezetében, kiváló közlekedési adottságokkal. Erkélyes szobáinkból csodás kilátás nyílik Budapestre. Bővebben


Hotel Budapest****

Hotel Budapest****

Az egyedi stílusban épült, körpanorámás, légkondicionált Danubius Hotel Budapest a Várnegyed szomszédságában, Buda központjában fekszik. Élvezze a szálloda szobáiból a lélegzetelállító körpanorámát, melyet az épület egyedülálló szerkezete nyújt. Bővebben


Hotel Papillon*** Budapest

Hotel Papillon*** Budapest

Zuhanyzós fürdőszobával, az ágyakon biomatraccal, televízióval, telefonnal, hajszárítóval, széffel és minibárral felszerelt színvonalas szobáink mind az üzletemberek, mind a kikapcsolódni vágyó utazók kényelmét szolgálják. A szálloda tetején lévő teraszunkról, és panoráma apartmanunk balkonjáról csodálatos ... Bővebben


Petneházy Club Hotel***superior Budapest

Petneházy Club Hotel***superior Budapest

A Petneházy Club Hotel Budapesttől mindössze néhány perc autóútnyi távolságra, és mégis a természet lágy ölén, a nyugalom szigetét biztosítva várja feltöltődésre vágyó vendégeit. Faházaink, melyek akár négy, -illetve hat személy elszállásolására is alkalmasak; a fürdőszobából nyíló saját szaunával, ... Bővebben


Regnum Residence Hotel****Budapest

Regnum Residence Hotel****Budapest

A Hotel Regnum Residence Budapest belvárosában, a Budai Várnegyed, a Lánchíd, a Parlament és a Margitsziget közelében várja vendégeit. Vendégeinek 50 modern technikával felszerelt, egyszerű és letisztult stílusú szobát, illetve lakosztályt kínál. Bővebben


Mohácsi Vendégház Budapest

Mohácsi Vendégház Budapest

A Mohácsi Panzió Budapesten, a Rózsadombon, zöldövezetben helyezkedik el. Az épületet nagy kert övezi, amelynek csendjét különösen szeretik a vendégek. Minden szobához fürdőszoba tartozik. Konyhaigény esetén vendégeink felszerelt konyhát használhatnak. Az étkezőben büféreggelit szolgálunk fel. Bővebben


Novotel Budapest Danube Hotel****

Novotel Budapest Danube Hotel****

A négycsillagos Novotel Budapest Danube Közép-Európa egyik leggyönyörűbb épületének, a magyar Parlamentnek látványával, a budai Duna-parton, a belvárosi látványosságok, valamint a Budai vár közelében várja vendégeit. Bővebben


Modern Cicapanzió

Modern Cicapanzió, ahol az Ön kedvence nem csak tiszta szállást és finom ételt kap, hanem biztonság és szeretet veszi körül Bővebben
Találatok száma: 56

Auguszt 1870 - Auguszt József cukrászdája Budapest

Auguszt 1870 - Auguszt József cukrászdája Budapest

Auguszt Cukrászda Fény utca - Hagyomány és minőség 1870 óta. Hiszünk a süteménykultúra fenntartásában. Térjetek be hozzánk! Bővebben


Cafe 57 Restaurant Budapest

Cafe 57 Restaurant Budapest

Budapest első minimalista éttermeként, különleges fúziós menüt és egyedülálló alkotásokat kínálunk gyönyörű környezetben, a Rózsadomb szívében. A ’la carte menünk mellett három hetente megújuló „Séf ajánlattal” várjuk látogatóinkat. Étlapunkat rendkívüli és dinamikus ... Bővebben


Fuji Japán Étterem Budapest

Fuji Japán Étterem Budapest

A Fuji Magyarország első tradicionális japán étterme. Az autentikus Japán konyha kizárólag különleges minőségű alapanyagokra épül, melynek természetes izét, zamatát nem csak megőrizzük hanem ki is emeljük az elkészítés során. Az ételek elkészítéséhez kiváló élelmiszereket, alapanyagokat használunk. Bővebben


Haris Park

Haris Park

A Haris Park Buda új találkozóhelye, ahol egy kertvendéglő mellett sokoldalú rendezvénytermek kapnak helyet. Egy igazi közösségi tér, amely történetéhez hűen a budai értelmiség és polgárság törzshelye, a környékbeliek kedvelt étterme, elegáns esküvők, kiállítások, koncertek, rendezvények otthona. Bővebben


La PeTite Bistro

La PeTite Bistro

A La PeTite Bistro Nektek született! Reggeli kínálatunkban kávék, smoothie-k, friss gyümölcs és zöldséglevek (elvitelre is) hideg – meleg reggelik, elviteles pékáruk, szendvicsek, házi kencék, Szegás termékeket és mindig friss süteményeket találtok. A’la carte étlapunkon a mediterrán konyhától a ... Bővebben


Porcellino Grasso Olasz Étterem Budapest

Porcellino Grasso Olasz Étterem Budapest

A Porcellino Grasso a lenyűgöző olasz vidéki stílust képviseli és az olasz konyha elkötelezettje frissen előállított tésztákkal, melyek ősi olasz receptet követve készülnek. Bővebben


Szépilona Bisztró

Szépilona Bisztró

A Szépilona konyhája a budai családok hagyományairól szól: a vasárnapi ebédekről, a közös ünnepekről, a gyermekkor legkedvesebb ételeiről. Valljuk, hogy nem lehet kertvendéglő aranyló húsleves, házias főzelék és nagymama palacsintája nélkül. Bővebben


Trófea Grill Étterem Margit körút

Trófea Grill Étterem Margit körút

Az étterem a Trófea Grilltől már megszokott magas színvonalon, rögzített árakkal nyújtja svédasztalos hatalmas étel és italválasztékát, amit csak emel a nemrég nyílt étterem elegáns, letisztult belső kialakítása. A Trófea Grill Étterem (Buda) a város egyik legfrekventáltabb helyén, a Margit híd budai ... Bővebben


Émile Budapest

Émile Budapest

Émile – Buda új kulináris központja. Nálunk nyáron a cabanak árnyékában hűsölhetsz, télen pedig kényelmes fotelekkel és egy jó húslevessel melegítünk fel. Étterem - Kávézó - Pékség – Cukrászda egy helyen. Bővebben


Új-Budavár-Lak Étterem Budapest

Új-Budavár-Lak Étterem Budapest

Tradicionális, magyaros ételeket kínálunk vendégeinknek, amelyek alapját az erdélyi ízvilág képezi. Nem túl fűszeres, kevésbé zsíros ugyanakkor a „ma” emberének igényeit és lehetőségeit figyelembe véve, figyelünk az egészséges táplálkozásra. Bővebben


1 2 3 4 ... 6   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Európa Pont Budapest
Európa Pont Budapest
 • Budapest
 • II. kerület

Érdemes felkeresni!

Városmajori Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
 • Budapest
 • XII. kerület
Figurina Bábszínház
Figurina Bábszínház
 • Budapest
 • II. kerület
Alpesi Club Utazási Iroda Budapest
Alpesi Club Utazási Iroda Budapest
 • Budapest
 • XII. kerület

Pontos cím, geokód, térkép
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események