Fonó Budai Zeneház programok 2020. Műsor és online jegyvásárlás
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
ID.3 1ST modell - A jövő megérkezett. Szálljon be!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Ismerje meg Ön is az új Golfot! Már 5 990 000 Ft-tól megvásárolható!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Fonó Budai Zeneház programok 2020. Műsor és online jegyvásárlás

Jegyvásárlás
2020. október 20 - 24.

A Fonó Budai Zeneház állandó megszólalási lehetőséget nyújt a magyar népzene és néptánc autentikus előadóinak, a legjobb jazz-előadóknak, továbbá a kísérleti jellegű műfajok tehetséges képviselőinek.

A JÁRVÁNYÜGYI HELYZETRE VALÓ TEKINTETTEL PROGRAMVÁLTOZÁS MINDEN FONÓ SZERDÁN!

Szerdai táncházaink helyettesítő programjaként Fonó Szerda Klubesteket tartunk. Minden szerdán népzenei koncertre és azt követően kötetlen, zenés estére várunk mindenkit!


Klubestek, tematikus napok, lemezbemutatók a Fonóban
Fonó25

A táncházakat ugyan elnapolták és a maszkviselés is kötelező a Fonóban, de a koncerteket változatlanul megtartják, a programok pedig klubestekkel, tematikus napokkal bővültek. Megalapították a Fonó Szerda Klubot, folytatódnak a FolkEmbassy klubestek, továbbra is remek nép- és világzenei koncertekkel, lemezbemutatókkal készülnek a Sztregova utcában, a 25 éves Fonóban.

A Novan Experiment havi rendszerességű, improvizáción alapuló zenei koncertsorozatának következő estjével indul az október a Fonóban 1-jén. Az sorozat állandó házigazdája a Mörk zenekar billentyűse ifj. Novai Gábor (Novan). Minden hónapban vendégként érkezik 2 előadó a magyar jazz, népzenei, elektronikus vagy könnyűzenei életből, akikkel egy kötetlen jellegű zenei párbeszéd alakul ki a színpadon. Minden fellépőtől külön kérés, hogy hozzon magával valamit, ami épp a legjobban foglalkoztatja; legyen az egy szokatlan hangszer, vagy egy olyan zenei ötlet, amit eddig még nem tárt nyilvánosság elé. Az eredmény minden alkalommal egy eklektikus, szokatlan zenei élmény, melyben egyedi, inspiráló "on-the-spot" kompozíciók születnek. az októberi 1-jei felállás: Dávid Szegő (Santa Diver): ütni valók, Árpád Kiss (Tölcséres): fújni valók, Gabor Novan (Mörk): billenteni valók. A belépés ingyenes!

Vendégünk lesz október 2-án a Barabás Lőrinc Quartet és a Jónás Vera Experiment. Az unikális trombitás popos jazzvilága izgalmas instrumentális zene elektronikus fűszerezéssel, sajátos zenei irány, remek improvizációkkal, amiben nem fogunk csalódni! Jónás Vera énekes-dalszerző finomságát és vadságát egyaránt elhozza a házba. Az Experiment felállással, Várnai Szilvia Sziló zongorajátékával kiegészülve azt a műsort játsszák most, amit tavasszal közönség nélkül rögzítettek az A38 hajón az MR2 Akusztik sorozatban.

Október 3-án Nyárádmenti és Udvarhelyszéki Napot tartunk a Magos Együttessel. Bár a program kicsit átalakult a járványügyi szabályozások miatt, így is érdemes lesz ellátogatni szombaton a Fonóba. 15.00 órától hangszeres népzenei kurzuson vehetnek részt az érdeklődők, majd 19.00 órától Pávai István tart előadást, végül a Magos együttes év vendégeinek színpadi műsora zárja a napot.

A Táncháztalálkozó 2020 Országszerte a Fonót is betölti! Délelőtt 10.00-től gyermekprogramokkal, családi népzenei koncertekkel, interakítv előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, majd 16.00-tól a Tokos zenekar 18.00-tól az Ordasok lépnek fel 20.00-tól pedig egy egyszeri és megismételhetetlen óriásformáció, beszédes nevén a Tizenkét banda koncertjével koronázzuk meg a napot! Közreműködnek: Csoóri Sándor, Halmos Attila, Hrúz Dénes, Hrúz Szabolcs, Koncz Gergely, Major Levente, Pál István „Szalonna”, Porteleki László, Vizeli Balázs (hegedű), Herczku Ágnes, Szél Gábor (ének), Nagy Zsolt, Szász József, Árendás Péter (brácsa, kontra), Mohácsy Albert (kisbőgő, nagybőgő, cselló), Balogh Kálmán (cimbalom), Bobár Zoltán (harmonika) 

Hétfőn és kedden folytatódnak a Fonó Session kötetlen örömzenélős körei, bárki csatlakozhat ahhoz a csapathoz, amibe képességei, hangszere és kedve hívja: moldvai, vonós, padkaporos-tekerős, gyimesi és újdonságként citerás örömzene session is várja a csatlakozókat! A belépés a session-ökre ingyenes!

A keddi tánctanítás és a szerdai táncház bizonytalan ideig szünetel, helyette Fonó Szerda Klub koncertjeire kerül sor, így október 7-én a Juhász Réka és a Békás Banda muzsikál!

A Lámpaláng akusztikus triója is fellép a Kamaracsütörtök sorozatban október 8-án. Zenéjüket vers-zene-ként definiálják, mivel magyar nyelvű dalaik szövegét kortárs költők verseiből, és költők kortárs gondolataiból merítik. Ugyan a vers-alapú muzsikát sokan teszik be az irodalmi és színházi zene kategóriába, ők a megzenésített versek világán belül egy különleges, vagány ízt képviselnek, így zenéjük nem csak az irodalomszerető emberek körében állja meg a helyét, hanem bármelyik könnyűzenét befogadó színpadon, fesztiválon, eseményen. 2019 tavaszán elnyerték a József Attila Vers-Dal Fesztivál ,,Legjobb versmegzenésítő” díját. Első lemezük, Rejtettelek sokáig... címmel 2020 februárjában jelent meg. A belépés ingyenes!

A Berka táncház is klubestté alakult. Nem marad el viszont a remek muzsika, moldvai dallaok és beszélgetések sem! 

Október 10-én Herczku Ági és a Banda ad koncertet a házban. A Herczku-Parov szerzőpáros megkerülhetetlenek a műfajban, az elmúlt évek közös lemeztermései egytől a legnagyobb hazai és nemzetközi sikereket hozták. Legújabb lemezük KAMARA címmel jelent meg a Fonónál, ennek kincseskamrájából válogatnak a koncerten.

Október második felében fellép a Dalinda és a Babra 16-án, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, valamint a Terra Profonda 17-én, a Fonó Szerda Klubban a PásztorHóra és a Bajkó zenekar muzsikálnak, jön a Jü és a Bujdosó Trió, folytatódnak a Berka Klubestek és a Folkembassy Klubestek is! Október végén pedig két lemezbemutató koncertre kerül sor: 30-án a Poklade lemezbemutató koncertje majd 31-én az Ötödik Évszak lemezbemutatója tölti be a házat.


HAVI MŰSOR – 2020. október

A járványügyi védekezés céljából a táncházak, táncoktatások bizonytalan ideig szünetelnek!

14. szerda 20:00 - Fonó Szerda Klub: Tarsoly zenekar - 1000 Ft

A Tarsoly zenekart a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói alapították 2010-ben. Azóta rendszeresen koncerteznek, mostanra számos felnőtt- és gyermeknéptáncegyüttes állandó kísérőzenekaraként működnek. Első lemezüket Szombaton este címmel 2011-ben adtàk ki. Legfrissebb, Nyírségi muzsika című lemezük összeállításait elsősorban táncoktatáshoz készítették. Ebből a zenei anyagból kapunk ízelítőt lemezbemutató koncertjükön, melynek közreműködői: Zsikó Zsuzsanna – ének, Bencze Mátyás – hegedű, Böröcz Balázs – brácsák, Hornich Thomas – nagybőgő, Jobbágy Bence – cimbalom, Margetán Máté - fúvós hangszerek, Blaskó Norbert – hegedű A koncertet a Berka együttes moldvai és vonós táncháza követi!

15 csütörtök 20:30 - Kamaracsütörtök - Louisiana Double - ingyenes

Apáti Ádám, Pintér Zsolt és Lackfi János együttműködésével készült el egy magyar nyelvű, bluegrass, gospel alapú műsor, melynek zenéjét Ádám és Zsolt hozta létre és igényes szövegét Lackfi János fordította/alkotta/alakítgatta. Tehát magányos apák énekei két zenészre, hat hangszerre, egy kortárs költőre, két torokra és három szívre.

16. péntek 20:00 - Dalinda, Babra - koncertek - Jegyár: 1500 Ft 

17. szombat
18:00 Kamasz Táncház Klub - ingyenes
20:00 Harcsa Veronika + Gyémánt Bálint duó; Terra Profonda - 2000 Ft / 2500 Ft

Kamasz Táncház Klub
A kamasz táncház azoknak a fiataloknak nyújt táncházi élményt, akik a gyerektáncházakból már kinőttek, a felnőtt táncházakhoz pedig még túl fiatalok. A táncház és táncoktatás helyett ezek az esték is kiskoncertekké és beszélgetős zenés estékké változnak a Sarjú Bandával. Ingyenes program

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint Duó
Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában. Az elmúlt években akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legújabb Shapeshifter, vagyis Alakváltó című lemezüket quartetben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó. Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. A néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.
Harcsa Veronika - ének, Gyémánt Bálint – gitár

Terra Profonda
Budapesten, 2012 szeptemberében állt össze a zenekar Terra Profonda néven, melynek jelentése mély föld. A zenekar az elmúlt években magyarországi koncert- és fesztiválszínpadok rendszeres szereplője lett, emellett külföldi fesztiválokon is bemutatkozhatott. Turnézott a Ripoff Raskolnikov Band előzenekaraként, 2018-ban pedig a nagy múltú holland Eurosonic fesztiválon lépett.
Lo Buglio Vincenzo - ének, Kiss Krisztián - koboz, tenorszaxofon, ír buzuki, percussions, Szabó Mátyás - gitár, basszusgitár

19. hétfő 19:00 - Fonó Session: padkaporos, gyimesi örömzene -ingyenes

20. kedd 19:00 - Fonó Session: Moldvai örömzene, Vonós örömzene - ingyenes

21. szerda
10:00 Dúdolj! Ringass! Táncolj! - családi foglalkozás - 500 Ft
20:00 Fonó Szerda Klub: PásztorHóra - 1000 Ft

22. csütörtök 20:30 - Kamaracsütörtök - Tóth Viktor tercett feat. Pocsai Kriszta, Horváth Sára - ingyenes

Tóth Viktor - az idei évben is Év Altszaxofonosa és Év Zeneszerzője Díjjal kitüntetett zenekarvezető - legrégebben működő zenekara a Tercett, amely 2012 óta játszik a jelenlegi stabil felállásban. A zenekarvezető kompozícióihoz és játékához az igen erős ritmusszekció egyenrangú partnerként csatlakozik. Bátran kijelenthetjük, hogy a jazztörténet nagy szaxofontrióihoz mérhető színvonalon és magabiztossággal játsszák mindig megújuló műsorukat. Ezúttal Pocsai Krisztina és Horváth Sára Nina énekesnőkkel kiegészülve adnak koncertet. Első közös koncertjükat a jazz-közönség az Év Jazz Koncertje Díjjal jutalmazta.
Tóth Viktor - alt szaxofon, Orbán György - bőgő, Hodek Dávid - dob, Pocsai Kriszta, Horváth Sára Nina - ének

23. péntek 20:00 Berka Klubest - 1000 Ft

24. szombat 20:00 Jü + Bujdosó trió - 1000 Ft/1500 Ft

Jü + Bujdosó Trió
A Jü az elragadtatás zenéjét játssza: sokszor szigorúnak tetsző, néha kifejezetten repetitív örvénylésből kibontakozó, kinyíló témáik, a pszichedelikus és noise rockból, némi folkból és telivér, power dzsesszből egyszerre táplálkozó kompozícióik hihetetlen energiákat hordoznak. A zene egyszerre idézi a látszólag különböző indíttatású műfajok egymásra találásának aranykorát, de a Jü a nyilvánvaló reminiszcenciákon túl korántsem a késő hatvanas, kora hetvenes évek fúziós zenéinek felidézésében utazik. A hangszerek lehetőségeinek kitágítása által a folyamatos jelenből egyenesen a jövőbe röpítik a transzba ejtett közönséget: olyan produkciót nyújtanak, amely ideális esetben a befogadónak a zenéről vallott gondolkodását is megváltoztatja. Letisztult, erős programot adnak elő, ahol a mégoly szellemes improvizációk egy pillanatra sem feszítik szét a kompozíciók kereteit – a trió felállás megkívánta szigorú dinamikai és hangnembéli egység egyszerre készteti fegyelmezettségre a három kreatív zenészt, ugyanakkor lehetőséget is nyújt arra, hogy kihozzák magukból a legjobbat.
Halmos András – dob, Hock Ernő – basszusgitár, Mészáros Ádám - gitár
Bujdosó trió:Nagyszabású kompozíciók, ropogós tempók, improvizációk, lírai képek és némi kaján vadság - Bujdosó János 2011-ben alakított triójával az underground jazz és a világzene vidékén bolyong, ám muzsikája semmihez sem hasonlítható, a maga útját járja kitartóan. „Bizánci szörf dzsesszként” jellemzett zenéjük egyebek közt magyar, közel-keleti, latin elemeket ötvöz, melyeket gyakran repetitív zenei szerkezetekre építenek.
Gold for Leslie című bemutatkozó albuma után a trió 2019 októberében megjelent új lemezével eklektikusabb, keményebb, sötétebb irányba mozdult el. A National Amnesia Institute körülbelül két éven keresztül érlelődött; kemény, progresszív album született, melyen a tört ütemes megborulásoktól a játékos-latinos, a Marc Ribot-féle Los Cubanos Postizos fúziós jazzéig terjedő skálán rengeteg stílusbeli válfajt jár be. "Elsőre kissé merésznek tűnt a kijelentésem, amikor az első taktusok után azonnal kicsúszott a számon: ez 2019 magyar lemeze. De sokadszori hallgatás után is erre a következtetésre jutottam." (Dal+Szerző magazin, 2019/4.)
Bujdosó János - gitár, Szerető Dániel - bőgő, Klausz Ádám – ütőhangszerek.

26. hétfő 19:00 - Fonó Session: ír session - ingyenes

27. kedd 20:00 - FolkEmbassy Klubest Folkaréna: ’Híd vagy halálos csók’ - 500 Ft

Minden második alkalmat egy-egy olyan témának szentelünk, amelyről a mozgalom meghívott közösségvezetői, szakmai irányadói egymástól többé vagy kevésbé eltérő nézőpontot képviselnek. A felvetett gondolatok segíthetnek abban, hogy aki akar, tudatosabban formáljon véleményt egy-egy kérdésben. Ezek az alkalmak a „FolkAréna” alcímet viselik, a beszélgetésekbe reményeink szerint majd a közönség is aktívan bekapcsolódik. A házigazda, illetve a beszélgetések moderátora: Rosonczy-Kovács Mihály, a FolkEmbassy Junior Prima-díjas zenekarvezető prímása.

28. szerda 20:00 - Fonó Szerda Klub: Bajkó zenekar - 1000 Ft

29.csütörtök 20:30 - Kamaracsütörtök: Balázs Tamás trió -ingyenes

30. szombat 20:00 - Debreczeni-Kis Helga, Pengetős Trió, Poklade lemezbemutató - Jegyár: elővételben 1000 Ft, a
koncert napján: 1500 Ft

A Poklade zenekarban benne van az egész Balkán. A kabócák éneke, a szétpattanó üvegszilánkok, a rakija tüzessége. Ízek, illatok, színek és zamatok, fájdalom és életigenlés, de főként valamiféle ősi energia, mely kézen ragad és elrepít. Zenéjük valódi poklade, valódi átváltozás. A Poklade zenekart legendás mesterek – Versendi Kovács József, Tiszai György és Peti Kovács István - tanítványai alapították 2010-ben, Mohácson. A koncerten a Fonó gondosásában megjelent új Balkántransz című lemezüket mutatják be. Őket előzi meg Debreczeni-Kis Helga csodás citerás koncertje a Pengetős Trióval.

31. vasárnap 20:00 - Ötödik évszak lemezbemutató koncert - 1000 Ft/1500 Ft

A természet és az ember folyamatosan változnak. A zene is része ennek a kapcsolatnak és az Ötödik évszak is.
A zenekar tagjai több formációban (Lajkó Félix, BudafolkBand, Dresch Vonós Quartett, Magyar Állami Népi Együttes) tettek tanúbizonyságot a zene szeretetéről. Több éves tapasztalat ötvöződik ebben a felállásban. Pozitív, játékos, emberközpontú gondolatok. A zenekar énekesnője Izabelle Caussanel (F-HU), aki sajátos világával színezi a zenészek stílusát. Akusztikus emberzene világi felfogásban. Legújabb lemezünk anyagát mutatják be ezen a koncerten.
Izabella Caussanel (ének), Hegedűs Máté (hegedű), Csoóri Sándor “Sündi” (brácsa, hosszúnyakú tambura, koboz, ének), Zimber Ferenc (cimbalom), Szabó Csobán Gergő (bőgő, ének)

31. vasárnap 21:30 - Vágtázó Csodaszarvas -2000 Ft/2500 Ft

A 2005-ben alakult Vágtázó Csodaszarvas zenekar a magyar népzene ősrétegének, a nagy eurázsiai síkság lovasnépeinek őserejű népzenéjét eleveníti fel.

Ringató – kisgyermekkori zenei nevelés –csütörtökönként 09.00, 09.45, 10.30 és 11.15-től.
Babszem Táncegyüttes foglalkozásai keddenként 16.00-18.00-ig, csütörtökönként 16.00-19.00-ig.

Forrás: Sajtóanyag


2020.10.20. - 2020.10.24.
2020.10.27. - 2020.10.29.
2020.10.31.
2020.11.04. - 2020.11.06.
2020.11.13. - 2020.11.14.
Találatok száma: 2

Anna Hotel**** Budapest

Anna Hotel**** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerTalálatok száma: 3

Mimama Konyhája Budapest

Mimama Konyhája Budapest

A hagyományos magyar ízvilág és a különleges alapanyagok találkozásából olyan ételek születnek Mimama Konyhájában, amelyekkel a legdrágább belvárosi éttermek sem tudják felvenni a versenyt. Az étterem kialakításánál különös figyelmet fordítottunk arra, hogy a vendégek az itt töltött idő alatt ... Bővebben

Kiemelt partner

Gellért Söröző & Brasserie

Gellért Söröző & Brasserie

Egy söröző, ami nem akar több lenni, de az, nagyon. Budapest legrégibb sörözője 2015-ben a legújabb trendeknek megfelelő belső terekkel nyitotta meg kapuit, ami eddigi történetének új fejezetét jelentette. A kortárs magyar konyha ételei korántsem szokványos alapanyagokból készülnek, és a kézműves sörök ... Bővebben

Kiemelt partner

Panoráma Étterem Budapest

Panoráma Étterem Budapest

A Gellért szálloda Panoráma Étterme egyaránt elismert és híres kiváló konyhájáról. Pincészetek nagyszerű borai, egyedülálló kilátás teszik egésszé a gasztronómiai élményt. Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2020
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2020
 • Budapest
 • Több kerületben
2020.01.01. - 12.31.

Közeli ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Dumaszínház Gyula 2020
Dumaszínház Gyula 2020
 • Gyula
2020. október 28. 18:00
Kodály Központ koncertek 2020 / 2021
Kodály Központ koncertek 2020 / 2021
 • Pécs
2020. október 19 - 25.

Figyelmébe ajánljuk!

Fonó Budai Zeneház
Fonó Budai Zeneház
 • Budapest
 • XI. kerület

Érdemes felkeresni!

Analog Music Hall
Analog Music Hall
 • Budapest
 • XI. kerület
Artus Kortárs Művészeti Stúdió
Artus Kortárs Művészeti Stúdió
 • Budapest
 • XI. kerület
Terasz Étterem és Kávézó
Terasz Étterem és Kávézó
 • Budapest
 • XI. kerület

Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 500 Ft -tól 2 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Kapcsolat, elérhetőség
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események