Hotel Vécsecity**** | A kastélyba zárt város
Hotel Vécsecity**** | A kastélyba zárt város

Az év legbarackosabb bulija a Gönci Barack Vigasság 2017. július 1-2. között Boldogkőváralján. Igényes, klassz, barátságos és családias. A vidék az utóbbi időben sorra bizonyítja, hogy van élet Budapesten és a Balatonon túl is. A Gönci Barack Vigasság az a két nap a nyárban, mikor a legjobbat kaphatja, tapasztalhatja, érezheti az, aki erre a vidékre látogat. Amellett, hogy meg lehet kóstolni az érett Gönci barackot, lesznek barackos finomságok, barackpálinka, barackos koktélok, frissen főtt lekvárok és két napra való, tömény program gyerekeknek és felnőtteknek.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

A Gönci Barack Vigasságon idén is megmérkőznek a legjobb pálinkák. Lesz pálinkafelismerő verseny, témába illő nyereményekkel. Ha nem akarsz lemaradni, iratkozz fel itt! Egy-egy időpontra 5 fő előzetes jelentkezését várjuk. Jelentkezésedről emailben kapsz megerősítést. A versenyekkel kapcsolatban bővebb információért látogass vissza a honlapra később és kísérd figyelemmel a Facebook-oldalunkat is.

Pálinkafelismerő versenyek 2 óránként, azok időpontjai: szombat: 12:00, 15:00, 18:30, vasárnap: 11:30, 13:30, 17:30

A Gönci Barack Gasztro a gönci barackról szól: mindenhová becsempésszük. Arra kértük az összes vendéglátót, hogy a gönci barackból inspirálódjon. Harapja, kortyolja, aszalja, karamellizálja – és legyen olyan tányérja, amin szerepel. Lesz baracklekvár, barackpálinka és barackszörp. Fánk, rétes, krumplilángos. Remek borok, különleges lekvárok, sőt! Egyenesen a Jóisten felügyeletével készült hidegen kezelt mézek.

Főzdelátogatás, kóstolás, kemenceizzítás, brunch a piacon, sütemények és gyerekkedvenc-ételek. Hedonista hétvégére számítson mindenki, aki eljön a Gönci Barack Vigasságra.

A zenei program fellépői:

Masni és Pocó: Mihályi Réka (a Fonogram díjas Group’n’Swing zenekar énekesnője) 2016-os új gyermeklemeze, a Masni és Pocó minőségi, oktató és vidám is egyben. Hangulatának, egyediségének köszönhetően a lemez az apróságok szórakoztatásán, játékos tanításán túl a felnőttek számára is maradandó élményt jelent.

Önkontroll:  A középiskolás fiatalokból álló, Önkontroll névre hallgató miskolci rockbanda egy éve alakult, zenei világukban a keményebb rock és a lágyabb rockballadák is megjelennek. A tinédzser srácok idén a XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Versenyén máris közönségdíjasok lettek. Az Aranyosi Zoltán (ének), Heim Kristóf (gitár), Hámori Márton (gitár), Fóris Balázs (basszusgitár) és Kiss Bálint (dob) felállásban zenélő ötös két debütáló száma, a “Csaknem” és a “Bátorság!” biztos, hogy felcsendül majd Boldogkőváralján is.

Róka Szabolcs: A XXI. század magyar trubadúrja, Tinódi-lant díjas magyar énekmondó, drámapedagógus, népzenész. 19 éve egy napközis táborban reneszánsz zenéjével és lantjával teljesen elvarázsolta a gyerekeket, azóta a moldvai csángó zene töretlen szerelmese. Virtuóz játékával, históriás meséivel, közvetlen személyiségével mindig minden korosztályt lenyűgöz.

Hobo:  Földes László alias Hobo Kossuth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, előadóművész, a Hobo Blues Band alapító tagja és énekese már közel 50 éve van a pályán és megszámlálhatatlan dalszöveg fűződik a nevéhez. Emellett filmekben és színdarabokban is játszott. Művészetéért 9 nagy díjat kapott eddigi élete során. Boldogkőváralján a Hármasoltár előtt tiszteleghetünk Hoboval, mesterei előtt.

Magna Cum Laude: Az egyik legnagyobb magyar funk rock együttes 19 éve robbant be a köztudatba, miután megnyert egy országos tehetségkutatót. A Magna Cum Laude 7 stúdióalbumot adott ki az évek során, 2006-ban a “Vidéki Sanzon” hozta meg Mező Misiéknek az igazi áttörést, majd a “Színezd újra” és a “Pálinkadal” is kimagasló sikert hozott a többszörös Fonogram-díjas zenekarnak.

Kiskalász: A Kiskalász zenekart 2009 januárjában Sántha Gábor (gitár) és Varga Bori (fúvóshangszerek) szerzőpáros alapította, Boros Attila basszusgitáros és Mogyoró Kornél ütőhangszeres zenészbarátaikkal közösen. Az első lemezt Bartos Erika, – aki kétség kívül a mai gyermekirodalom egyik legmeghatározóbb alakja -, éppen akkor megjelenő Zsákbamacska című verseskötete ihlette. Az együttes szeretné a fülbemászó dallamokkal, fura ritmusokkal megkönnyíteni a verstanulást a piciknek , illetve népszerűsíteni a gyerekek körében az „élő“ hangszeres zenét.  A zenekar mára már a legtöbb hazai fesztiválon megfordul és igényes, közvetlen koncertjeikkel varázsolják el a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Chain Bridge Pop: Az alternatív popot játszó négytagú fiúzenekar 2016 márciusában alakult és egy év múlva már a miskolci XIXO Borsodi Amatőr Zenekarok Versenyén szakmai díjasok lettek.  A srácok dalaikban személyes történeteket mesélnek el, melyeket egy kicsit mindenki magáénak érezhet. Ötvözik a pop lazaságát a mélyebb, kliséktől mentes mondanivalóval. Nagy hatással volt rájuk például a Dire Straits, Police, U2, Coldplay vagy a Quimby.

Pál István: Pál István alias Szalonna Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes Művészeti vezetője, akit már gyerekkorában megcsapott a népzene szele a szülők jóvoltából. Később megalapította saját zenekarát, a Szalonna és Bandáját, akikkel két nagylemezt jelentettek meg és az ország legnagyobb koncerttermeiben zenéltek. Külföldi koncertjeik szintén nagy sikerrel zajlanak, az egyik legemlékezetesebb koncertjük Angliában volt, ahol a királyi család vendégeiként zenélhettek. A koncert után személyesen gratulált nekik Margaret Thatcher volt angol miniszterelnök, aki a következőket mondta: “Csodálatos koncert, melyben érezhető a magyar nép szíve, lelke”.

ByeAlex: Viszonylag fiatalon kezdett el zenével foglalkozni, több kislemeze is megjelent. Az egyre ismertebbé váló előadó pszichedelikus-posztrock témákat dolgozott fel és remixlemezeket adott közzé. 2012-től ByeAlex néven szóló karrierbe kezdett. Az igazi ismertséget a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál hozta meg az ifjú tehetségnek, aki Malmőben “Kedvesem” c. saját szerzeményével 10. helyezést ért el hazánkat képviselve. Nem sokkal később zenekart alapított ByeAlex és a Slepp néven.

Részletes program

2017. július 1.
11.00 Kapunyitás
11.30 Megnyitó
12.30 Masni és Pocó
14.00 Önkontroll
15.30 Róka Szabolcs
17.00 Hobo
19.00 Marge
21.00 Magna Cum Laude
23.00 DJ

2017. július 2.
10.00 Kapunyitás
12.00 Kiskalász
13.30 Mandalaház rajzverseny eredményhirdetése
14.00 Cain Bridge Pop
15 Róka Szabolcs
16.30 Szalonna és Bandája
18.00 Byealex és a Slepp

Gasztro program

Top éttermek, de tényleg. Egy időben, egy helyen: csak most lehet egymás után kóstolni a BESTILLO-kertben az Anyukám Mondta legendás kajáit, a Sárga Borház grillrácson sültjeit, az Aranygombos messze földön híres, házias kínálatát és a helyiek eszeveszetten finom barackos gombócát.

Anyukám Mondta

„Az év étterme” (Gault & Millaut)
„Magyarország legjobb vidéki étterme” (Dining Guide)
„A Gourmet fesztivál legjobb kiállítója”
Ennyi… nem tudunk mit hozzáfűzni. Szerencsénkre vagy szerencsétlenségünkre ez a csoda nagyon közel van a BESTILLO-hoz, így mi akkor is átugrunk, ha nincs a hűtőben semmi és kívánunk valami finomat. Vannak kedvenceink, amik néha lekerülnek az étlapról, aztán mégis vissza – valószínűleg más is fájlalja. Hiába, a klasszikusokat (zempléni bárányleves, ragacsos oldalas, …) nem lehet megunni!

Aranygombos Fogadó

A Zemplén sűrűje, túraútvonalak találkozása, jóleső, polgári nosztalgia és békebeli hangulat. Az Aranygombos a közeli Telkibányáról érkezik, ahol évszázadokon át aranyat és ezüstöt bányásztak. Mára a telérek kimerültek, de a szakácsnak bizony aranyból van itt a keze. Megbízható, jó konyha. A túrázók és az ínyencek is alaposan ismerhetik, mert az egyedien berendezett fogadó a környék egyik kedvence, ide én is szívesen bekucorgok a kanapéba süppedve egy-egy baráti csevejre.

BESTILLO Pálinkaház

Házigazdaként szélesre tárjuk kapuinkat ezen a hétvégén. Főzdetúra szakértő párlatvezetéssel, gönci barackkal, pálinkakóstolással. Eszméletlen pálinkák, különleges ízek: ki ne hagyja senki! Érdemes időpontot foglalni, végigsétálni a főzdén és megkóstolni annyiféle BESTILLO-pálinkát, amennyit képesek vagyunk a 18 fajtából. A Gönci Barack szinte kötelező, de erősen ajánljuk a Málnát, a nagy kedvenc Piros Vilmost, a meglepő Nem Egy Meggyet, az érlelt Aszútörkölyt…. nem lehet abbahagyni a felsorolást, az a helyzet!

Helyi Ízek

A váraljai nagymamák őszinte konyhája mindig hatalmas sikert arat. Barackos gombóccal, palacsintával és egyéb unoka- és vendégkényeztető helyi fogással készülnek idén is. Az alapanyagok helyiek, a módszerek és a receptek régiek, de a lelkesedésük, amivel főznek, nagyon friss. Váraljai ízek, sok-sok barackkal. Vigyázat, kedvenc lesz! Óvatosan közelítsetek, mert mindenkit megetetnek, aki nem elég óvatos!

Sárga Borház

A Disznókő Szőlőbirtok éttermének csapata állandó vendégünk, az idén kitelepülésként csak hozzánk jönnek – azért ehhez kellett udvarolnom egy kicsit a Vilinek. A sárga színt mi is szeretjük, főleg a kajsziét. Az ismerőseid is besárgulnak majd, ha elmeséled nekik, hol jártál. A Tokaj-környéki kirándulók, a Disznókő Szőlőbirtok és a Tokaj-Hegyalja Piac látogatói nagyon jól ismerhetik. Grillben nagymenők, de a szuvidált mangalicapofáért is sorok kígyóztak korábban. Pavlovi reflexekkel várjuk őket újra!

We Love Burger

Ha nyár, akkor beindul a fesztiválszezon és ezzel együtt megnyitja kapuit a burger-mennyország is. A We Love Burger ínyenc csapat az idén indult, egyik motorja régi jó ismerősünk. Mikor elmesélte, mibe vágott, nem volt kérdés, hogy itt a helye – mutassák meg, mit tudnak kihozni a fantasztikus ízű Charolais marhahúsból, persze a barackot ebbe is be kell csempészniük. Még valami, a malacpofa burger itt fog debütálni …

Helynekem – 2014-ben Magyarország legjobb vidéki klubja

Kulturális Tér és Szórakozóhely NEKED.
Mind a zenei életben jártas csapat, nagyon sokat segítettek tudásukkal, kapcsolataikkal a program szervezésében – hálás vagyok nekik érte. Tavaly már itt voltak, most is itt a helyük – csakhogy legyen egy HELY ami őket is várja …
10 féle csapolt sörrel érkezik a Helynekem Miskolcról. A klasszikusoktól a kézműves sörökig minden lesz, mentes is.

Árpád-hegy Pince

Barátok vagyunk, nem a sűrűn összejárós, hanem a bármikor megtalálós fajtából. Hasonló célok, értékek mentén készítjük termékeinket, emberként is hasonlóak vagyunk.
Hegyalja legjobb dűlőin termesztik az alapanyagot, jelentős terméskorlátozással. István mérhetetlen tapasztalatát, tudását egészíti ki Ádám fia fiatalos lendülete, nyitottsága, kísérletezési kedve. A piac ezt a nyerő kombinációt visszaigazolta, Varkoly Ádám 2017. februárjában gazdája lett a Gál Tibor díjnak.
Az Árpád-hegy Pince legjobb borait hozza el az idei Gönci Barack Vigasságra. Ha kívánjátok, szódát is nyomnak hozzá.

Mádi Sajt

A Zemplén tájvédelmi körzetében legelő boldog tehenek, simogatható kecskék, tiszta levegő, zöldellő fű vár mindenkit. Bodnárék magyar tarkái nagy becsben vannak tartva, táplálékukat kizárólag a gyógynövényes legelő adja. A teljes értékű tejből a Mádi Sajtműhelyben készülnek a három-hat hónapig, esetleg évekig érlelt sajtok. Van köztük tokaji borospincében érlelt, faszenes és szőlőmagos is. Készítenek továbbá sajt bonbonokat, amit különböző fűszerekben, magvakban forgatnak meg.
Sanyi évekkel ezelőtt kilépett a tutiból, hogy megvalósítsa álmát – mi örülünk neki, mert élményszámba megy termékeinek fogyasztása – bár van olyan fajta sajtja is, amit dupla dobozba kell tárolni ahhoz, hogy ne szédüljek el, mikor kinyitom a hűtőajtót …

Méz Göncruszkáról

A hit hegyeket mozgat. Most már tudjuk, hogy a méz is. A Zemplén legalábbis megmozdult: a nyughatatlan göncruszkai lelkész holland típusú iskolát működtet, tehetséget gondoz, mézet perget és még a lelkünket is egyenesen tartja. A Göncruszkai Református Gyülekezet külföldön már híres és keresett méhészetéből most hozzánk is eljutnak a gyengéden kezelt, csúcsminőségű mézek. Olyan nagy baj nem lehet ott, ahol a főnök maga a Jóisten, ugye?

Kézműves fagyi és kávé

Kisgergely fagyija már a harmadik évadot éli nálunk, az idén kísérleteznek a kedvünkért egy barackpálinkással – kíváncsian várjuk az eredményt!

Milán kávéja saját pörkölésű. Szeptemberben nyitja kávézóját, megrendelte már hozzá Brazíliából a zöld kávébabot – most pontosan nem tudjuk, hol jár, de napok múlva megérkezik és elkezd pörkölődni, mi meg majd megkóstolhatjuk, mi lett belőle.

Erről most az ugrott be, hogy mi nagyon szívesen fogadjuk az újoncokat, adunk teret a kreatív fiataloknak ahhoz, hogy kipróbálhassák magukat. Ez eddig lehet, véletlen volt (bár én abban nem hiszek), de a jövőben erre tudatosan fogunk figyelni.

Családi program

A Gönci Barack Vigasság család- és gyermekbarát rendezvény. Programjai minden korosztály számára remek kikapcsolódást jelentenek. Szeretettel várjuk a legkisebbektől kezdve a dédiig az egész családot! A gyerekek a programok mellett egész napos játszóházban, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt: agyagozhatnak, dolgozhatnak újrahasznosított anyagokkal és megismerkedhetnek a fafaragás és a tűzzománc készítésével is. A kedvükért készítenek a váraljai nagymamák és sokan mások barackos gombócot, palacsintát, baracklekvárt, házi szörpöket, sütiket és egészséges ételeket. Ami a legfontosabb: egész nap mesebeli, csupazöld környezetben, friss levegőn lehetnek, kiadhatják az összes fölös energiájukat és ha kedvük tartja, szétugrálhatják a szalmabála-várat vagy a trambulint! Ez az, ami egy gyereknek igazán hiányzik és este a szülőknek sem kell a porontyokat hosszasan altatni, abban biztosak vagyunk. A rendezvényen található higiénikus pelenkázó, lehet nálunk bébiételt melegíteni és akik még nem jöttek le a Tejútról, azokat diszkrét helyen kényelmes fotel várja.

Jegyárak

Sétáló jegyek

Felnőtt
Szombat: 2200 Ft
Vasárnap: 1800 Ft

Gyerek (3-14)
Szombat: 1100 Ft
Vasárnap: 900 Ft

Deluxe jegyek

Felnőtt
Szombat: 4800 Ft
Vasárnap: 4300 Ft

Gyerek (3-14)
Szombat: 1900 Ft
Vasárnap: 1700 Ft

Helyi jegyek

Felnőtt
Szombat: 1600 Ft
Vasárnap: 1400 Ft

Gyerek (3-14)
Szombat: 800 Ft
Vasárnap: 700 Ft

3 éves kor alatt ingyenes,
gyerekjegy 3-14 éves kor között,

Helyi jegyre Boldogkőváralja, Boldogkőújfalu, Arka, Göncruszka és Gönc állandó lakósai jogosultak.

Sétáló jegyek tartalma:

1 db barack
ingyenes parkolás
részvétel az összes programon, a Pálinkaház területén

Deluxe jegyek tartalma:

  • Gyerekek esetében

1 db barack
részvétel az összes programon, a Pálinkaház területén
várbelépő
kisvonat használata (1 oda-vissza út)
1 db hűtő mágnes

  • Felnőttek esetében

1 db barack
ingyenes parkolás
részvétel az összes programon, a Pálinkaház területén
várbelépő
kisvonat használata (1 oda-vissza út)
2 cl gönci barack pálinka vagy 3 dl szörp
Zemplén pass


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Kapcsolódó időpontok

2018.01.01. - 2018.12.31. Gyümölcsfesztiválok 2018
2018.01.01. - 2018.12.31. Fesztiválnaptár, fesztiválok 2018
Fesztiválok országszerete
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Gönci Barack Fesztivál Boldogkőváralja 2017. július 1-2.

Programajánlat

Gyümölcsfesztiválok 2018
Gyümölcsfesztiválok 2018
2018.01.01. - 12.31.
Boldogkő vára programok 2018 Boldogkőváralja
Boldogkő vára programok 2018 Boldogkőváralja
  • Boldogkőváralja
2018. május 28.
Visegrádi Gasztrofesztivál 2018
Visegrádi Gasztrofesztivál 2018
  • Visegrád
2018. május 12.
Kisnánai Baracknap 2018
Kisnánai Baracknap 2018
  • Kisnána
2018. július 14.