Turizmus Program

Strandok éjszakája

Dűlőtúra

Krisna-völgyi Búcsú

Irány Siófok!

Mézesvölgyi nyár

Balatoni borkoncertek

Hajókirándulások

TOP 100 úticél

MA-HAL Országos Halfőző Verseny 2025 Vác

Kiemelt ajánlat

2025.08.23. (szombat)

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet MA-HAL 49. Országos Halfőző Versenyt hirdet. A MA-HAL szeretettel várja a látogatókat hagyományőrző rendezvényünkre idén augusztus 23-án Vácon. Rendezvényünk fő célja a halételek népszerűsítése, amiket az érdeklődők meg is kóstolhatnak. Az Agrárminisztérium és a MOHOSZ támogatásának köszönhetően a halas ételeken kívül kulturális, gyermekprogramok várják majd a kedves érdeklődőket, a belépés ingyenes.
MA-HAL Országos Halfőző Verseny 2025 Vác

Kapcsolat, elérhetőség

MA-HAL 49. Országos Halfőző Verseny

2025. augusztus 23.

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet MA-HAL 49. Országos Halfőző Versenyt hirdet. A MA-HAL szeretettel várja a látogatókat hagyományőrző rendezvényünkre, az esemény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter.

Idén augusztus 23.-án szombaton Vác városa ad otthont rendezvényünknek, ahol a festői szépségű Duna-parti sétány mellett várjuk a halételek szerelmeseit. 

Rendezvényünk fő célja a halételek népszerűsítése, amiket az érdeklődők meg is kóstolhatnak.

Az Agrárminisztérium és a MOHOSZ támogatásának köszönhetően a halas ételeken kívül kulturális, gyermekprogramok várják majd a kedves érdeklődőket, a belépés ingyenes

A halfőző verseny időpontja: 2025. augusztus 23. (szombat) 9:00 óra

A halfőző verseny helyszíne: Vác, Dunapart (Attila szobor)

Kategóriák:

1. Dunai jellegű halászlé

2. Tisza-Körösi jellegű halászlé

3. Egyéb halétel

A fő kategóriák mellett idén három különdíjat nyerhetnek el a versenyzők a közönség, valamint a zsűri szavazatai alapján:

1. Közönség díj: a közönség által lejobbnak ítélt csapatnak

2. Legjobb afrikai harcsa étel

3. Gyerekbarát halétel díj (hazai halból készült szálkamentes, biztonságos és könnyen fogyasztható)

Nevezési határidő: 2025. augusztus 15. (péntek)

Nevezési díj:

" Egy halétel készítése/nevezése esetén: 12.000 Ft/csapat

" Két halétel készítése/nevezése esetén: 17.000 Ft/csapat

Fizetés: átutalással a MA-HAL Marketing Nonprofit Kft. bankszámlájára a kiállított számla alapján:

VERSENYSZABÁLYZAT

A versenyt nyílt bajnokságként hirdetjük meg, mindenki részt vehet, aki a versenyszabályzatot elfogadja. A versenyen maximum 50 csapatot tudunk fogadni, a regisztráció sorrendjében töltjük fel a helyeket.

A szabadtéren megrendezett verseny célja a halételek, illetve a halgazdálkodás népszerűsítése. Ennek érdekében a látogatók 1.000 Forint értékű kóstolójegy megvásárlásával megkóstolhatják a versenyzők által készített ételeket, amihez a versenyzőknek kell biztosítani legalább 20 kóstoló adagot ételenként (a kóstoló edényeket a MA-HAL biztosítja).

Egy versenyző csapat maximum 2 kategóriában készíthet ételt!

A versenyben kizárólag a helyszínen készített ételek versenyezhetnek!

Különdíjak:

1. Közönség díj: a közönség által lejobbnak ítélt csapatnak

2. Legjobb afrikai harcsa étel

3. Gyerekbarát halétel díj (hazai halból készült szálkamentes, biztonságos és könnyen

fogyasztható)

A nevezési díj tartalmazza az alábbi szolgáltatásokat:

" főzőhely, parti-sátor, 2 db sörpad 1 asztallal

" főzött ételenként, az egyéb halételek esetén afrikai harcsa (6 kg) vagy ponty (kb. 6 kg) igényelhető

" ivóvíz, szemeteszsák

A versenyzőnek kell gondoskodnia:

" bográcsállvány, bogrács

" konyhai eszközök, adalékanyagok (fűszerek, kéziszerszámok, vágódeszka, edények, tálca, tányér a zsűrinek leadott ételhez stb.)

" az >Egyéb halétel= kategória versenyzői, ha nem pontyból készítik az ételeiket, a kóstoltatáshoz szükséges többlet halról is önmaguknak kell gondoskodniuk

" a jogszabályi előírásoknak megfelelő gázpalack égővel

A FATÜZELÉS TILOS!

Zsűrizés és díjazás:

Az elkészült ételeket a kapott sorszámmal 12:00 és 13:30 óra között lehet leadni a zsűri sátornál. A zsűri kategóriánként 3+1 főből áll és az alábbi szempontok szerint pontoz:

megjelenés (szín, küllem, illat), íz, zamat, konzisztencia (a zsűrizés során 100 pontos rendszert alkalmazunk).

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje értékes tárgynyereményben részesül. A versenyen induló csapatok emléklapot és az alkalomra címkézett bort kapnak ajándékba.

Minden csapatnak ajánlott nevet választani, és javasolt az egységes megjelenés (póló/kötény stb.) a verseny és a díjkiosztó ideje alatt is.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Megosztás

Kapcsolódó témák:

Kapcsolat, elérhetőség