Turizmus Program

A titkok hercege

Halünnep

Pünkösd

Gyereknap

Irány Siófok!

Sportágválasztó

Mézesvölgyi nyár

DumaFüred

TOP 100 úticél

Jegyvásárlás

A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

MA-HAL Országos Halfőző Verseny 2024 Kaposvár

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet MA-HAL 48. Országos Halfőző Versenyt hirdet. A MA-HAL szeretettel várja a látogatókat hagyományőrző rendezvényünkre, az esemény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter. Idén szeptember 28.-án szombaton Kaposvár Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Magyar Mezőgazdaság Kft. által megrendezett KÁN Egyetemi Napok program ad otthont rendezvényünknek. Rendezvényünk fő célja a halételek népszerűsítése, amiket az érdeklődők meg is kóstolhatnak. Az Agrárminisztérium és a MOHOSZ támogatásának köszönhetően a halas ételeken kívül kulturális, gyermekprogramok várják majd a kedves érdeklődőket, a belépés ingyenes.

Kedves Látogató!

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

MA-HAL 48. Országos Halfőző Verseny

2024. szeptember 28.

2024-ben a KÁN Egyetemi Napok, a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye ad otthont a MA-HAL Országos Halfőző Versenyének. A verseny fő célja a halételek, illetve a halgazdálkodás népszerűsítése. A látogatók megkóstolhatják a versenyzők által készített remekműveket. A versenyt nyílt bajnokságként hirdetjük meg, mindenki részt vehet, aki a versenyszabályzatot elfogadja. A halas ételeken kívül kulturális, zenei és gyermekprogramok várják a kedves érdeklődőket.

A halfőző verseny időpontja: 2024. szeptember 28. (szombat) 9:00 óra

A halfőző verseny helyszíne: Kaposvár (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem - 7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40. - Pannon Lovasakadémia)

Kategóriák:

1. Dunai jellegű halászlé
2. Tisza-Körösi jellegű halászlé
3. Egyéb halétel

Egy versenyző csapat maximum 2 kategóriában készíthet ételt!

A versenyben csak a helyszínen készített ételek versenyezhetnek!

Nevezési határidő: 2024. szeptember 15. (vasárnap)

A nevezési díj tartalmazza az alábbi szolgáltatásokat:
• főzőhely, parti-sátor, 2 db sörpad 1 asztallal,
• főzött ételenként , az egyéb halételek esetén afrikai harcsa (3 db kb. 1,5 kg-) vagy ponty (4 db kb.
1,5 kg-) igényelhető
• ivóvíz, szemeteszsák.

A versenyzőnek kell gondoskodnia a következőkről:
• bográcsállvány, bogrács,
• konyhai eszközök, adalékanyagok (fűszerek, kéziszerszámok, vágódeszka, edények, tálca, tányér a
zsűrinek leadott ételhez, stb.)
• az „Egyéb halétel” kategória versenyzői, ha nem pontyból készítik az ételeiket, a kóstoltatáshoz
szükséges többlet halról is önmaguknak kell gondoskodniuk.
• a jogszabályi előírásoknak megfelelő gázpalack égővel. A FATÜZELÉS TILOS!

Az elkészült ételeket a kapott sorszámmal 12:00 és 13:30 óra között lehet leadni a zsűri sátornál, amiket kategóriánként 3+1 főből álló zsűri pontozz az alábbi szempontok szerint: megjelenés (szín, küllem, illat) íz, zamat, konzisztencia (a zsűrizés során 100 pontos rendszert alkalmazunk).

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje (a legmagasabb pontszámot elért versenyzők) értékes tárgynyereményben részesül. A versenyen induló csapatok emléklapot és az alkalomra címkézett bort kap ajándékba.

Az idei évben bevezetésre kerül a közönség díj, melyet a közönség által lejobbnak ítélt csapat fogja megkapni (szempontok: terítés, kóstoltatás, élmény)

A regisztráció alkalmával a versenyzők 1 borítékot húznak, amelyben két egyforma, mások által nem ismert azonosítószámot kapnak ételenként. Az egyiket a versenyző magánál tartja az eredményhirdetésig, a másikat az elkészült étel mellé helyezi és leadja a zsűrizéshez. Az eredményhirdetés az azonosítószámok alapján történik.

A regisztráció 8:00 órakor nyit, a kijelölt főzőhelyeket csak sikeres regisztráció után lehet elfoglalni, ezután történik a MA-HAL által biztosított hal kiosztása.

Minden csapatnak ajánlott nevet választani, és javasoljuk az egységes megjelenést (póló/kötény, stb.) a 48. Halfőző verseny alatt, beleértve a díjkiosztó ünnepséget is.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Megosztás

Kapcsolódó témák:

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Legjobb élmények

A titkok hercege – Gesualdo rejtélyes élete