Karácsonyi programok 2022. Online jegyvásárlás
Téli Varázs Siófokon, adventi programkavalkád a nyár fővárosában!
Téli Varázs Siófokon, adventi programkavalkád a nyár fővárosában!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL felnőttbarát szállodában
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL felnőttbarát szállodában
Téli programajánló
Téli programajánló

Karácsonyi programok 2022. Online jegyvásárlás

Jegyvásárlás
Népszerűség
2022. december 10., Budapest V. kerület

Ünnepi koncertek, családi és gyermekprogramok.

Programajánló a karácsonyi időszakra 2022

Karácsonyi csiribiri - Halász Judit koncertje

DECEMBER 4. VASÁRNAP, 11:00
DECEMBER 4. VASÁRNAP, 14:30
DECEMBER 11. VASÁRNAP, 11:00
DECEMBER 18. VASÁRNAP, 11:00
DECEMBER 18. VASÁRNAP, 14:30

Halász Judit karácsonyi koncertjei a Vígszínházban.

MIT TEHETNÉK ÉRTED? Egy téli utazásra csábítalak benneteket, de nem vonattal, nem autóval, hanem HELIKOFFERREL! Útközben talán még Mikulással is találkozhatunk... De ez a kirándulás sok titkot is rejt magában, mert nem csak szépet és jót, de a haramia HEGYI TOLVAJT, vagy az iskolakerülő SEHALL-SELÁT DÖMÖTÖRT is megismerhetjük, és együtt énekelhetünk róluk! Vagy BÓBITA tündérről, meg PANDA MACIról! És boldogan térünk majd haza, hiszen december van, és az év legszebb ünnepeit üljük!

Halász Judit


Cakó Ferenc - Karácsonyi homokmesék

DECEMBER 10. SZOMBAT, 17:00
Klebelsberg Kultúrkúria, Színházterem
Budapest

A karácsonyi ünnepkör és a tél ihlette meséket élő homokrajzolás során varázsolja a vászonra Cakó Ferenc grafikusművész. A világon egyedülálló produkció maradandó élményt jelent gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Cakó Ferenc animációs filmjei közül a homokanimációs filmek hozták számára a legtöbb nemzetközi sikert. Ebből a műfajból fejlesztette ki a művész az élő homokrajz előadást. A zenére komponált homokanimációt speciális technikai megoldással élőben, a mozivászonra kivetítve élvezheti a közönség.


Gospel karácsony - VINCENT BOHANAN & SOUND OF VICTORY - New York-USA

Töltse meg szívét melegséggel örökzöld gospel és karácsonyi dalok által.

Páratlan karácsonyi élmény adventkor.

Európai turnéjának állomásaként látogat Magyarországra Amerika egyik legaktívabb és leghíresebb gospel kórusa a Sound of Victory. Vincent Bohanan new york-i Gospel kórusa először jön Magyarországra, a koncertre kilátogatók elsők között lehetnek részesei e páratlan karácsonyi élménynek.

A 25 fős csapatot élő zenekar kíséri, valamint az idei turnén velük énekel a világhírű szólista is, David Bratton, aki több mint 52 héten át vezette a Billboard Gospel listáját. A turné karmestere Vincent Bohanon, aki 2014-ben alapította kórusát, elsősorban Brooklyn-i és Bronx-i fiatalokból. Az évek során rengeteg világhírű előadóval megosztották a színpadot, többek közt a Grammy Díjas Cece Winans, Mariah Carey vagy Hezekiah Walker tiszteletes személyével.

A koncert során az örökzöld gospel, és a karácsonyi dalok mellett olyan világslágereket is előadnak majd gospel verzióban, mint a „Stand By Me”, John Lennon-tól a „War is over”, vagy Whitney Houston-tól az „I Love the Lord”. Ezek a dalok a látványos koreográfiával együtt mind felmelegítik majd a szívünket.

A kórus a 25 koncertből álló európai turnéja során Magyarországot követően még Romániában, Svájcban, Szlovéniában, Olaszországban és még a Vatikánban is fellép a Pápa előtt!

Ünnepeljünk együtt a helyszíneken, ahol garantáltan megtelik a szívünk melegséggel.

Időpontok, helyszínek:

 • DECEMBER 10. SZOMBAT, 19:00 - Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok, Zalaegerszeg
 • DECEMBER 12. HÉTFŐ, 19:00 - Veszprém Aréna
 • DECEMBER 13. KEDD, 19:00 - Földi Imre Sportcsarnok, Tatabánya

A GRINCS, aki elrabolta a karácsonyt - zenés mesejáték

DECEMBER 11. VASÁRNAP, 10:00
Újpesti Kulturális Központ, Ifjúsági Ház

zenés mesejáték 3 éves kortól

A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről.


Világraszóló karácsony

DECEMBER 11. VASÁRNAP, 10:00
Barabás Villa, Budapest

Világraszóló karácsony a Barabás Villában! Decemberben az egész világban ünnepelünk: a karácsonyt, az év végét, a fény ünnepét – így teszünk mi is a Barabás Villában. 2022. december 11-én szeretnénk minden látogatónknak egy napnyi élményt, egy napnyi ünnepet adni ajándékba, koncertekkel, mesékkel, kézműveskedéssel, irodalommal, művészettel, tombolaajándékokkal és sok meglepetéssel.

Ezen a napon a nagy ünnepi ajándékvásárlás közepette szeretnénk abban is segíteni, hogy mindenki tudatosan vásároljon vagy készítsen ünnepi ajándékot szeretteinek. Meghívott árusaink saját, gondosan készített portékái között mindenkinek tudunk majd ajándékot vásárolni, foglalkozásainkon pedig akár saját kezűleg készíthetünk meglepetést, karácsonyfadíszt. Egy újfajta, megnyugtató élményben lesz részünk a szokásos karácsonyi rohanás közepette!

Jöhetnek: családok, gyerekek, felnőttek, fiatalok, idősek – mindenkit szeretettel és sok meglepetéssel várunk!
A belépőjegy egész napra 1000 Ft, ami egyben tombolajegy is lesz értékes tombolánkhoz.


Suszter és a karácsonyi manók

DECEMBER 13. KEDD, 10:00
Klauzál Gábor Művelődési Központ,
Budapest

zenés mesejáték

Szegénységben, de szeretetben telnek Marci bácsi és Matild néni napjai. Marci bácsit valaha a vidék legjobb, legkeresettebb suszterének tartották. Ám mára már annyira elszegényedtek, hogy éppen csak egy cipőre való bőre maradt. Ekkor toppan be a házukba három kis manó, akik az éjszaka leple alatt elkészítik Marci bácsi helyett a cipőt….

A feldolgozás klasszikus formában mutatja be a gyerekeknek – karácsonyi hangulattal fűszerezve – ezt a tanulságos, megható és mégis vidám, kacagtató mesét.

A Pesti Művész Színház előadása.


The King’s Consort – Händel: Messiás / KARÁCSONYI HANGVERSENY

DECEMBER 15. CSÜTÖRTÖK, 19:30
Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Nincs szebb, mint zenével készülni a karácsonyra. Händel opus magnuma, a Megváltó életútját bemutató Messiás pedig az a mű, amelynél jobban semmi sem illik az ünnep előtti várakozás izgatott és átszellemült hangulatához.

E nagyszabású kompozíció erőteljesen kapcsolódik a brit zenetörténethez, előadásának a szigetországban régi hagyománya él, külön öröm tehát, hogy ezúttal egy nagy múltú angol együttes, a King's Consort előadásában találkozhatunk meg az angollá lett nagy német barokk zeneszerző oratóriumával. Tegyük hozzá: a vokális szólistagárda is világszínvonalú!

Ha meghallgatjuk Händel Krisztus életét bemutató hatalmas, háromrészes művét, beleborzongunk a ténybe: a zeneszerző 1741 nyarának végén huszonnégy nap alatt írta meg Charles Jennens angol költő bibliai idézetekből összeállított szövegére a kompozíciót. Az alkotás először Dublinban került közönség elé, 1742. április 13-án. Az 1743-as londoni bemutatót követően a művet minden évben előadták - Händel életében összesen harmincnégyszer -, mindannyiszor jótékony céllal, a Foundling Hospital nevű árvaház javára. Ez megalapozta a Messiás mű máig tartó brit kultuszát. Az angol csembalista, karmester és zenetudós, Robert King a Cambridge-i St. John's College hallgatója volt, énekelt annak híres kórusában is, és még egyetemi évei alatt alapította meg kópiahangszereken játszó historikus együttesét, a The King's Consortot. Az együttes évtizedek óta ad hangversenyeket és készít lemezeket a régzenei repertoár fontos kompozícióiból, Monteverdi, Purcell, Vivaldi, Bach, Händel, Mozart műveiből. A négy vokális szólista: Sophie Bevan, Hilary Summers, Joshua Ellicott és Edward Grint a brit énekestársadalom élvonalát képviseli.

Vezényel: Robert King

Közreműködők:

szoprán: Sophie Bevan
alt: Hilary Summers
tenor: Joshua Ellicott
basszus: Edward Grint
Choir of the King's Consort


Karácsonyi Ringató

DECEMBER 17. SZOMBAT, 9:15
DECEMBER 17. SZOMBAT, 11:00
Müpa, Üvegterem

Már hagyomány, hogy a Ringatót rendszeresen látogató gyerekek és szüleik karácsonykor együtt ünnepelnek a Művészetek Palotájában. Ilyenkor megtelik az Üvegterem énekelni, játszani szerető anyukákkal, apukákkal, gyerekzsivajtól, vidám énekszótól lesz hangos az előcsarnok.

Az ünnepi alkalomra a házigazda, dr. Gállné Gróh Ilona meghívja tanítványait és muzsikus barátait is. Idén két kiváló népzenész, Vakler Anna énekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszakának oktatója, és Varró János, a székesfehérvári Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola tanára - számos népi hangszer mestere- lesz a Ringató vendége. Az ő muzsikálásuk teszi még emlékezetesebbé a „Ringató-család” karácsonyi együttlétét.


A Józsa Tamás Zenesuli karácsonyi koncertje

DECEMBER 17. SZOMBAT, 16:00
Csillaghegyi Közösségi Ház

“Dallamba szőtt gondolat járja át a napomat. Akkordváltás, zeneszó, átölel a dó, mi, szó. Zeneszólam kösse össze a ritmust a dallammal egybefűzve, és figyelek a mozdulatra, ami a lelkem visszhangja: mert muzsika csendül ujjam hegyén, hogy megszülethessen a saját zeném.” Karácsonyi koncertünk mottója; az önkifejezés harmóniája.


Karácsony estéjén szépen vigadjanak

DECEMBER 17. SZOMBAT, 18:00
Békásmegyeri Közösségi Ház

Lélekmelengető karácsonyi népdalokat szólaltatnak meg a zenészek, sokféle hangszerrel kísérve a népszerű énekesnőt. A zenekar koncertjein a magyar és kelet-európai hagyományos népzene ötvöződik az előadók egyedi stílusával. Az adventi időszakban jól eshet ráhangolódni a koncerttel a közelgő ünnepre.

Közreműködik: Herczku Ágnes – ének, Nikola Parov – hegedű, nyckelharpa, gitár és még számos más hangszer, Kuczera Barbara – hegedű, Gera Gábor – harmonika

Műsoridő: 60 perc


Symphonia Fantasia: Karácsonyi hangverseny a Pesti Vigadóban

DECEMBER 17. SZOMBAT, 19:00
Pesti Vigadó

Igazi komolyzenei csemegét kínál a Symphonia Fantasia Karácsonyi koncertje.
Barokk, klasszikus és romantikus zeneművek színe javát hallhatjuk rövid és stílusokat váltó sorrendben a karmester úr zenei utalásaival és történeteivel fűszerezve.

A szólista művészek virtuóz ének, hegedű és fuvola játéka ihletett karácsonyi hangulatot teremt a közönség számára.
És természetesen nem maradhat el az ez alkalomra hangszerelt karácsonyi meglepetés sem.

Műsor:

Rossini: Sevillai borbély - nyitány
Berlioz: Faust elkárhozása - Margit áriája
előadja: Patak Zita

Mascagni: Parasztbecsület - Intermezzo
Bellini: Norma – Sinfonia
Verdi: Szicíliai vecsernye - Elena bolerója
előadja: Patak Zita

Bizet: Carmen - 1.Szvit és Intermezzo

szünet

Händel: Messiás - nyitány
Bach: h-moll szvit - Menuet-Badanerie
előadja: Fülep Márk

Händel: Haec est regina virginum
előadja: Patak Zita

Bach: a-moll hegedűverseny
előadja: Dóczi Áron

Csajkovszkij: Diótörő
Trepak, Nádsípok tánca, Virágkeringő

Karácsonyi meglepetés

vezényel: Ménesi Gergely


Karácsonyi Koncert

DECEMBER 17. SZOMBAT, 19:00
Richter Terem, Győr

A koncerten fellép Czető Roland, Czető-Fritz Éva, Koós Réka, Varga Viktor, Egyházi Géza és Fogarassy Bernadett.


Karácsonyi koncert Fischl Mónikával

DECEMBER 17. SZOMBAT, 19:00
Szentendrei Teátrum, Pest Megyei Könyvtár

Tavaly, hagyományteremtő szándékkal mutattuk be „Karácsonyi csillagok” címmel Fischl Mónika koncertjét, ahol a Szentendrén élő díva varázslatos hangulatú estjével igazi ünnepi élménnyel ajándékozta meg a nézőket.

Mónika vérbeli lokálpatriótaként, a város szerelmeseként idén is koncertet ad, mégpedig december 17-én szombaton este 7 órakor, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban.

Vendége ezúttal Homonnay Zsolt lesz, most is a Sturcz Szmollbend kíséri, de természetesen nincsen karácsony meglepetés nélkül, így garantáljuk, hogy további fellépők is érkeznek. Egyelőre annyit árulhatunk el, hogy mind Mónika barátai, s a hívószó természetesen SZENTENDRE!


Karácsonyi koncert a Magyar Virtuózok Kamarazenekarral

DECEMBER 17. SZOMBAT, 20:00
DECEMBER 27. KEDD, 20:00
Mátyás Templom, Budapest

Felejthetetlen koncertélmény a Mátyás Templomban.

A karácsonyi ünnepi időszakban klasszikus koncertekkel várja a zeneszerető közönséget Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész vezényletével a Magyar Virtuózok Kamarazenekar. A koncerten felcsendülnek Vivaldi, Bach, Händel, Mozart, Corelli és más neves szerzők művei.

A koncert időtartama szünet nélkül kb. 75 perc.

Felhívjuk kedves közönségünk figyelmét, hogy a koncert előtt a templomba 19:40-től lehet belépni.


A béke körbeér – Társasjáték – lemezbemutató karácsonyi koncert / Farkasházi Réka és a Tintanyúl

DECEMBER 18. VASÁRNAP, 11:00
DECEMBER 18. VASÁRNAP, 15:00
MOM Kulturális Központ, Budapest

Legyen társasjáték minden napunkból! Napjaink eseményei, minden történés egy apró jelenet, amely érzelmeket kelt, gondolatokat ébreszt. Akár Farkasházi Réka vadonatúj mesekönyvében a mesék, és a hozzájuk kapcsolódó dalok, amelyek a könyv mellékleteként megjelenő CD-n szerepelnek.

A Társasjáték című Farkasházi Réka és a Tintanyúl-album hivatalos lemezbemutatója ezúttal a hagyományos karácsonyi koncerteken lesz, ahol a Tintanyúl visszatér és számtalan új kalandra indul. Az új album dalai mellett természetesen felcsendülnek a kedvenc karácsonyi Tintanyúl-slágerek is, természetesen lesz Mézeskalács és megérkeznek az Angyalok is, hogy biztosan most is legyen Igazi karácsony.

Családi koncert 0-99 éves korig. 1 éven aluli gyermekek számára a jegyvásárlás nem kötelező.

A megváltott jegyek bemutatásával a koncert helyszínén a Társasjáték című könyv + CD 20 % kedvezménnyel vásárolható meg.


Takács Nikolas "Christmas Special" karácsonyi nagykoncert

DECEMBER 18. VASÁRNAP, 19:00
RaM Színház by Freelusion, Budapest

Takács Nikolas fantasztikus hangjával több tízezer embert nyűgözött le ezidáig, sikerességét és tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint folyamatos teltházas koncertjei.

Az aranytorkú énekes és zenekara nagysikerű tavaszi műsorát követően ismét a Ram Színházban lép fel. Aki ott volt az előző eseményen átélhette a csodát amelyet a 32x platina- és aranylemezes fiatalember a színpadra varázsolt. Cristmas Special karácsonyi nagykoncertje alkalmával ismét fantasztikus élményre és lenyűgöző estére számíthatnak a nézők. Az előadó és zenekara a legkedveltebb ünnepi dalokkal és meglepetéssel is készül a nagyközönségnek. Utóbbiról hamarosan hírt adunk.


MVM Karácsonyi Koncert – Újabb hangverseny

DECEMBER 18. VASÁRNAP, 11:00
Zeneakadémia, Budapest

Különleges, látványos koncerttel és sztárvendégekkel várják a rendezők a zenerajongókat az MVM Karácsonyi Koncertre, amely 1999 óta évente a karácsonyi ünnepeket megelőző napokban kerül megrendezésre a Zeneakadémia Nagytermében.

Az esti hangversenyre minden jegy már novemberben elkelt, ezért tartunk délelőtt is egy nyilvános koncertet. A délelőtti hangverseny kicsit megváltoztatott műsorral, egy részben, szünet nélkül kerül megrendezésre.

MVM Karácsonyi Koncert – Újabb hangverseny

Közreműködnek: Balázs János (zongora), Baráti Kristóf (hegedű), Drahos Béla (fuvola), Szentpáli Roland (tuba) és Vigh Andrea (hárfa)

Műsor:

 • Ibert: Entr’acte, Gluck: Boldog lelkek tánca, Paganini: Cantabile, MS 109 op. 17,
 • Csajkovszkij: Melódia, op. 42 no. 3, Liszt: Ave Maria (Róma harangjai),
 • Puccini–Balázs: Lauretta áriája,  Szentpáli Roland: Carmen-fantázia,
 • Saint-Saëns: Fantázia, Thomas: A vándor búcsúja,
 • Durand: Esz-dúr keringő, Csajkovszkij–Balázs: Diótörő-parafrázis

Angelica Leánykar -’És a földön békesség a jóakaratú embereknek’ - A béke karácsonya

DECEMBER 20. KEDD, 18:00
Zeneakadémia, Budapest

Igazi hamisítatlan ünnepi hangulatú karácsonyi hangversennyel készül a Magyar Örökség díjas, Junior Prima- és Prima díjas Angelica Leánykar Gráf Zsuzsanna vezényletével. Műsorukon az ünnephez kapcsolódó zenei különlegességek: Kodály Zoltán, Kocsár Miklós, Bárdos Lajos, Max Reger, Liszt Ferenc művei és magyar- valamint más népek karácsonyi muzsikái. A koncerten olyan kiváló művészek lépnek fel az Angelica Leánykarral együtt mint Vigh Andrea - hárfa, Mészáros Zsolt Máté - orgona, Horváth István - tenor, Eri Yamamoto és Magyar Valentin - zongora valamint a Szent Efrém Férfikar.


Gájer Bálint Swing Karácsonyi Koncert

DECEMBER 20. KEDD, 19:00
Művészetek Háza, Miskolc

Gájer Bálint, - vagy, ahogy sokan a The Voice műsorából ismerhetik - "a swing hercege" minden embert táncra perdít zenéjével. Olyan színpadi tapasztalatot tudhat maga mögött, ami a legnagyobb előadókkal kel versenyre. Tehetségét nem csak rajongói éltetik, hanem a szakma azon díjazásai is, amit fiatal kora és karrierje ellenére magának tudhat.

2017 december 1-én megjelent az énekes harmadik nagylemeze, "Swing Karácsony" címmel, melyen a híres amerikai karácsonyi dalok magyar nyelven hallhatók, a 16 fős Hermann László Kamarazenekar és az énekes tíztagú zenekara közreműködésével. A dalokban fellelhetők Dean Martin, Bing Crosby, Frank Sinatra és Michael Bublé stílusjegyei. 

A karácsonyi koncert alkalmával a 2017-ben megjelent „Swing Karácsony” című albumával készül.


Karácsonyi koncert 1.:Csajkovszkij:I.z.verseny/Beethoven: IX.szimfónia (Pletnyov&Concerto Budapest)

DECEMBER 20. KEDD, 19:30
Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A sötétségtől a fényig, a drámától az örömünnepig juthatunk el azon a zenei-szellemi utazáson, amelyre a Concerto Budapest és zeneigazgatójuk, Keller András invitál bennünket karácsony előtt.

Hiszen mind Csajkovszkij – és egyben a zenetörténet egyik – leghíresebb zongoraversenye, mind Beethoven utolsó szimfóniája magasztos muzsika, és mindkettőben találkozhatunk a népek, az emberek testvérré válásának eszméjével. A méltó ünneplésben szólistaként korunk egyik legjelentősebb zongorista-karmestere, az orosz zene avatott előadója, Mihail Pletnyov, valamint a magyar operaélet kiváló magánénekesei segítenek.   

A Concerto Budapest karácsonyváró koncertjén elhangzó két remekműben sok a közös vonás: Beethoven közeli barátai, akik figyelemmel kísérték a Kilencedik szimfónia megszületését, értetlenkedtek, tanítványa, Czerny például kifejezetten ellenezte a kórus és az énekesek foglalkoztatását a kompozícióban, Csajkovszkijt és zongoraversenyét pedig a darab eredeti címzettje, a zeneszerző barátja, Nyikolaj Rubinstein utasította vissza, mondván „ki kell irtani belőle a banalitásokat, és játszhatóvá kell tenni néhány lejátszhatatlan részt”. Egyiküknek sem volt igaza, ugyanis végül mindkét mű a meg nem alkuvó szerzők által megálmodott formában szólalt meg és aratott hatalmas, azóta is töretlen sikert. Beethoven szimfóniája a semmiből, a káoszból indul, és jut el Schiller Örömódájának éteri magaslatára, Csajkovszkij zongoraversenye pedig drámai pörölycsapásoktól halad a finálé ünnepi táncmuzsikájáig, melyben az elemzők szerint az orosz komponista ukrán népzenei anyagot dolgozott fel. Mi ez, ha nem a népek testvériségének kifejezése? Beethoven zenéjének üzenetét pedig a szöveg is egyértelművé teszi: „Testvér lészen minden ember” – nem is lehetne ennél szebbet kívánni a szeretet ünnepén.

Csajkovszkij: I. (b-moll) zongoraverseny, op. 23
Beethoven: IX. (d-moll) szimfónia, op. 125

Közreműködik: Mihail Pletnyov zongora, Kolonits Klára szoprán, Megyesi Schwartz Lúcia alt, Bernhard Berchtold tenor, Sebestyén Miklós basszbariton

Kodály Kórus Debrecen (vezető karnagy: Kocsis-Holper Zoltán), Concerto Budapest
Vezényel: Keller András


Karácsonyi koncert 2.: Brahms: D-dúr hegedűverseny/Beethoven:IX.szimfónia ( Concerto Budapest )

DECEMBER 21. SZERDA, 19:30
Budapest, Zeneakadémia Nagyterem

„Az egész mű symphonistikus stílben van tartva, a három részben keresztül szólt motívumok azonnal megragadják a figyelmet.

De mint hegedűverseny e mű már komplikált kidolgozásánál fogva sem lesz képes tartós hatást előidézni, és oly technikai feladatokkal, milyenekkel különösen a fináléban találkozunk, csak egy Joachim képes megbirkózni.” Így számolt be az egyik pesti lap 1878 januárjában arról a vigadóbeli koncertről, amelyen – alig egy héttel a lipcsei ősbemutatót követően – Joachim József eljátszotta Brahms Hegedűversenyét. Ami a tartós hatást illeti, e téren az elmúlt több mint 140 év már bizonyított, s éppígy tudhatjuk azt is, hogy a Kossuth-díjas Kelemen Barnabás ugyancsak fölényesen megbirkózik a virtuóz magánszólammal. Ha Brahms művéről méltán mondhatjuk, hogy a koncertrepertoár nagy tiszteletben álló alapműve, úgy az est második felében megszólaló alkotás kapcsán legalábbis a „kultikus” jelzőt illő lejegyeznünk. Hiszen Beethoven Kilencedikje lesz ez a mű, amelyről már Debussy ezt írta: „Tekintélyes mennyiségű szó és jelző ködébe burkolták a kórusszimfóniát. Csodálom, hogy a róla szóló nagy halom iromány még nem temette maga alá a művet.” Márpedig azóta sem temette maga alá a kultusz a IX. szimfóniát, s erről Keller Andrásék interpretációja is meggyőzhet majd minket.

Brahms: D-dúr hegedűverseny, op. 77
Beethoven: IX. (d-moll) szimfónia, op. 125

Közreműködik: Kelemen Barnabás hegedű, Kolonits Klára szoprán, Megyesi Schwartz Lúcia alt, Bernhard Berchtold tenor, Sebestyén Miklós basszbariton
Kodály Kórus Debrecen (vezető karnagy: Kocsis-Holper Zoltán), Concerto Budapest
Vezényel: Keller András


Petruska Karácsonyi Koncert – Vendég: Temesvári Bence

DECEMBER 23. PÉNTEK, 19:00
Eötvös10 Művelődési Ház, Budapest

Petruska Karácsonyi Koncert – Vendég: Temesvári Bence

A kedvezményes jegyeket csak a helyszínen tudják megvásárolni a megfelelő igazolások felmutatásával.


ÜNNEPRE VÁRVA A Nemzeti Filharmonikusok karácsonyi hangversenye

DECEMBER 23. PÉNTEK, 19:30
Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Egy nappal karácsony előtt mi mással teremthetné meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar az ünnepvárás átszellemült hangulatát, mint Bach zenéjével? A Karácsonyi oratórium első három kantátája mellett a nagy barokk szerző egy olyan további, hasonlóan kantátaműfajú alkotását halljuk, amely szintén a karácsony ünnepköréhez kapcsolódik.

A műsort a régizenei repertoár legilletékesebb magyar karmestere, Vashegyi György vezényli, s az énekes szólistagárda is a historikus előadógyakorlat hazai legjobbjaiból áll.

Bach Karácsonyi oratóriuma hat kantátát tartalmaz, s ezek nemcsak hogy külön-külön is megszólaltathatók, de a maguk idejében nem is hangzottak fel egy estén, egymást követőn, hiszen templomi használatra szánt darabokról van szó, amelyek mindegyike a karácsonyi ünnepkör más és más napján volt aktuális, annak gondolatvilágához és lelki tartalmaihoz illeszkedve. Az oratórium ezúttal megszólaló első része, vagyis az első három kantáta, a Jauchzet, frohlocket, auf, preiset die Tage (Örvendjetek, vigadjatok, dicsérjétek e napokat), az Und es waren Hirten in derselben Gegend (Valának pedig pásztorok azon a vidéken) és a Herrscher des Himmels, erhöre das Lallen (Égi Uralkodó, halld meg dadogásunkat) karácsony első három napjához kapcsolódik, míg a második és a harmadik kantáta között hallható Süßer Trost, mein Jesus kömmt (Édes vigasz, Jézusom eljövend) szintén karácsony harmadik napjára íródott.

A négy szólista, Baráth Emőke, Balogh Eszter, Megyesi Zoltán és Najbauer Lóránt a Vashegyi György által vezényelt produkciók rendszeres közreműködője, így teljes hitellel közvetíti azt az előadói felfogást, amelyet a hazai korhű régizenejáték meghatározó személyisége képvisel.

Johann Sebastian Bach: Karácsonyi oratórium – 1. kantáta (Örvendjetek, vigadjatok, dicsérjétek e napokat), BWV 248/1
Johann Sebastian Bach: Karácsonyi oratórium – 2. kantáta (Valának pedig pásztorok azon a vidéken), BWV 248/2

***
Johann Sebastian Bach: Édes vigasz, Jézusom eljövend – kantáta, BWV 151
Johann Sebastian Bach: Karácsonyi oratórium – 3. kantáta (Égi Uralkodó, halld meg dadogásunkat), BWV 248/3

Baráth Emőke szoprán
Balogh Eszter alt
Megyesi Zoltán tenor
Najbauer Lóránt basszus

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Vashegyi György


A Karácsony szelleme - zenés mesejáték

DECEMBER 26. HÉTFŐ, 13:00
DECEMBER 27. KEDD, 11:00
DECEMBER 28. SZERDA, 11:00
DECEMBER 29. CSÜTÖRTÖK, 11:00
DECEMBER 30. PÉNTEK, 11:00
DECEMBER 31. SZOMBAT, 11:00
Spirit Színház, Budapest

Humoros karácsonyi zenés darab.

Lappföldön vagyunk, a Télapó műhelyében. Mindenki jelen van, akinek valamilyen formában köze van a Karácsonyhoz.

A diótörő katona hoz egy mesét:
a karácsony szelleme kihalni látszik az emberek szívében, így Lappföld hanyatlásnak indul.
Ezt egy zseniális ötlettel Pubi manó és csapata társaival a földre utazva megakadályozza, és eljuttatja az emberekhez a karácsony szellemét az emberekhez.
Ennek köszönhetően Télapó és birodalma is szerencsésen megmenekül.


A 35 éves 100 tagú Cigányzenekar karácsonyi koncertje, Vendégek: Peller Károly és Szendy Szilvi

DECEMBER 26. HÉTFŐ, 19:00
Debrecen, Kölcsey Központ Nagyterem

A világ legnagyobb Cigányzenekara!
A Magyar Örökség és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét, s eddigi teljesítményét méltán őrzi az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma.

A 36. esztendeje született világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália, Európa számos városaiban, több mint ezer koncertet adott. A 100 Tagú Cigányzenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei - többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss - művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt játszanak.

E, mesterművek betanulására illetve új darabok megtanulására, 2021. áprilisától kiváló lehetőséget kaptak a 22. kerület Polgármesterétől, Karsay Ferenc Polgármester úrtól  és Budafok-Tétény polgáraitól, nevezetesen egy  új, modern próbatermet a Cziffra György Kulturális Központ koncerttermét.
A 100 Tagú Cigányzenekar egyedi magyar értéket képvisel

A Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett.

A zenekar „világhírű művészi és hagyományőrző gyakorlata” néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal 2014. március 18-tól jogosult a Hungarikum kitüntető cím használatára. A Hungarikum minősítés, olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarság csúcs teljesítménye.


Karácsonyi koncert - Titokkoncert

DECEMBER 26. HÉTFŐ, 19:45
Budapesti Kongresszusi Központ

Egy jó koncert mindig ajándék. De vajon mit rejt a csomagolás?

Egy jó koncert mindig ajándék. De vajon mit rejt a csomagolás? A Fesztiválzenekar karácsonyi hangversenye az ünnepek legnagyobb zenei meglepetése, hiszen az ötletekből kifogyhatatlan Fischer Iván évről évre az együttes sokoldalúságát – és olykor a tér adottságait is – maximálisan kihasználva állítja össze az előre meg nem hirdetett programot. Megunhatatlan, hiszen a BFZ kiváló muzsikusai hol zenekari zenészként, hol kamaraművészként, hol szólistaként állnak színpadra a legváltozatosabb műfajokban és stílusokban. Barokk, klasszikus, romantikus és kortárs ugyanúgy megjelenhet ezen az esten, mint jazz, klezmer vagy népzene. A meglepetés ereje, a megszokott minőség öröme és az ünnepi hangulat minden év végén elhozza azt az élményt, amelyet egy kommentelő „legszebb karácsonyi ajándéknak” nevezett.

A PROGRAM CSAK A KONCERT HELYSZÍNÉN DERÜL KI.


Igazából karácsony 2022

DECEMBER 28. SZERDA, 19:00
Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, MVM Dome

A legkarácsonyibb ajándék az egész családnak: IGAZÁBÓL KARÁCSONY – szimfonikus koncertshow. A Budafoki Dohnányi Zenekar látványos ünnepe, népszerű karácsonyi dallamokkal a klasszikusok, a pop és a jazz világából, kórussal, tánccal, légtornászokkal, harangjátékkal és kiváló szólistákkal. Vezényel: Hollerung Gábor.

Közreműködik:

 • Miklósa Erika
 • Pál István Szalonna és bandája
 • Magyar Állami Népi Együttes
 • Serbán Attila
 • Cser Krisztián
 • Káel Norbert és a Jazzical Trio
 • Szironta Együttes (művészeti vezető: Germán Márton)
 • Magyar Légtornász Egyesület artistaművészei (művészeti vezető, koreográfus: Vincze Tünde)
 • ARLTistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla)
 • Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó)
 • Budafoki Dohnányi Zenekar

vezényel: Hollerung Gábor

További programok a jegyvásárlásnál!


2022.12.10. Pesti Vigadó
1051 Budapest V. kerület, Vigadó tér 2.
2022.12.10. Eiffel Műhelyház
1101 Budapest X. kerület, Kőbányai út 30.
2022.12.10. 8900 Zalaegerszeg
2022.12.10. Klebelsberg Kultúrkúria Budapest
1028 Budapest II. kerület, Templom u. 2-10.
2022.12.11. Ifjúsági Ház - Új Galéria Budapest
1042 Budapest IV. kerület, István út 17-19.
2022.12.11. Barabás Villa Budapest
1122 Budapest XII. kerület, Városmajor utca 44.
2022.12.11. Vígszínház
1137 Budapest XIII. kerület, Szent István körút 14.
2022.12.11. Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ
1225 Budapest XXII. kerület, Nagytétényi út 274-276.
2022.12.12. Veszprém Aréna Sport- és Rendezvénycsarnok
8200 Veszprém, Külső-kádártai út. 5.
2022.12.13. Földi Imre Sportcsarnok Tatabánya
2800 Tatabánya, Szent Borbála út 19.
2022.12.15. MÜPA
1095 Budapest IX. kerület, Komor Marcell utca 1.
2022.12.15. Vaskakas Bábszínház
9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17.
2022.12.16. Művészetek Háza Miskolc
3525 Miskolc, Rákóczi utca 5.
2022.12.16. Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház (MKUK)
1133 Budapest XIII. kerület, Pozsonyi út 58.
2022.12.17. MÜPA
1095 Budapest IX. kerület, Komor Marcell utca 1.
2022.12.17. Richter János Hangversenyterem
9021 Győr, Aradi vértanúk u. 16.
2022.12.17. Budavári Mátyás-templom
1014 Budapest I. kerület, Szentháromság tér 2.
2022.12.17. Békásmegyeri Közösségi Ház
1039 Budapest III. kerület, Csobánka tér 5.
2022.12.17. Pesti Vigadó
1051 Budapest V. kerület, Vigadó tér 2.
2022.12.17. Csillaghegyi Közösségi Ház
1039 Budapest III. kerület, Mátyás király útja 13-15.
2022.12.17. Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár
2000 Szentendre, Pátriárka utca 7.
2022.12.18. MOM Kulturális Központ
1124 Budapest XII. kerület, Csörsz u. 18.
2022.12.18. Zeneakadémia Koncertközpont Budapest
1061 Budapest VI. kerület, Liszt Ferenc tér 8.
2022.12.18. Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Hódmezővásárhely
6800 Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András út 7.
2022.12.18. RaM Színház Budapest
1133 Budapest XIII. kerület, Kárpát utca 23-25.
2022.12.18. Vígszínház
1137 Budapest XIII. kerület, Szent István körút 14.
2022.12.20. MÜPA
1095 Budapest IX. kerület, Komor Marcell utca 1.
2022.12.20. Zeneakadémia Koncertközpont Budapest
1061 Budapest VI. kerület, Liszt Ferenc tér 8.
2022.12.20. Művészetek Háza Miskolc
3525 Miskolc, Rákóczi utca 5.
2022.12.21. Zeneakadémia Koncertközpont Budapest
1061 Budapest VI. kerület, Liszt Ferenc tér 8.
2022.12.21. 9700 Szombathely
2022.12.21. MOM Kulturális Központ
1124 Budapest XII. kerület, Csörsz u. 18.
2022.12.22. Budapest Kongresszusi Központ
1123 Budapest XII. kerület, Jagelló út 1-3.
2022.12.22. 8000 Székesfehérvár
2022.12.23. Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér
1067 Budapest VI. kerület, Eötvös u. 10.
2022.12.23. Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér
1067 Budapest VI. kerület, Eötvös u. 10.
2022.12.23. MÜPA
1095 Budapest IX. kerület, Komor Marcell utca 1.
2022.12.25. Marczibányi Téri Művelődési Központ Budapest
1022 Budapest II. kerület, Marczibányi tér 5/A.
2022.12.26. Budapest Kongresszusi Központ
1123 Budapest XII. kerület, Jagelló út 1-3.
2022.12.26. Budapest Kongresszusi Központ
1123 Budapest XII. kerület, Jagelló út 1-3.
2022.12.26. Kölcsey Központ Debrecen
4026 Debrecen, Hunyadi u. 1 - 3.
2022.12.26. - 2022.12.31. Spirit Színház Budapest
1066 Budapest VI. kerület, Dessewffy utca 13.
2022.12.27. Budavári Mátyás-templom
1014 Budapest I. kerület, Szentháromság tér 2.
2022.12.28. Veszprémi Petőfi Színház
8200 Veszprém, Óvári Ferenc utca 2.
2022.12.28. MVM Dome Budapest
1089 Budapest IX. kerület, Üllői út 131.
2022.12.28. 6700 Szeged
További ajánlataink

2022.12.12. Adventi koncertek Debrecen 2022. Online jegyvásárlás
2022.12.14. Adventi koncertek Debrecen 2022. Online jegyvásárlás
2022.12.15. Győr karácsonyi koncertek 2022 Online jegyvásárlás
2022.12.16. Karácsonyi koncert Miskolc 2022 Online jegyvásárlás
2022.12.17. Győr karácsonyi koncertek 2022 Online jegyvásárlás
2022.12.17. Karácsonyi programok Gödöllő 2022
Karácsonyi Kantáta koncert | Gödöllői Királyi Kastély
2022.12.17. MOMkult karácsonyi koncertek 2022. Online jegyvásárlás
2022.12.17. Szabad-e ide bejönni betlehemmel Kaláka koncertek 2022. Online jegyvásárlás
2022.12.17. Karácsonyi programok Gödöllő 2022
A Gödöllői Szimfonikus Zenekar adventi ünnepi koncertje | Gödöllői Királyi Kastély
2022.12.17. - 2022.12.18. Karácsonyi programok Gödöllő 2022
Adventi Kastélynapok | Gödöllői Királyi Kastély
2022.12.18. MOMkult karácsonyi koncertek 2022. Online jegyvásárlás
2022.12.18. Karácsonyi programok Gödöllő 2022
A Marquise Együttes karácsonyi koncertje | Gödöllői Királyi Kastély
2022.12.19. Adventi koncertek Debrecen 2022. Online jegyvásárlás
2022.12.20. MOMkult karácsonyi koncertek 2022. Online jegyvásárlás
2022.12.20. Karácsonyi koncert Miskolc 2022 Online jegyvásárlás
2022.12.21. MOMkult karácsonyi koncertek 2022. Online jegyvásárlás
2022.12.25. Kaláka karácsonyi koncert 2022 Online jegyvásárlás
2022.12.26. Győr karácsonyi koncertek 2022 Online jegyvásárlás
2022.12.28. Karácsonyi programok Gödöllő 2022
Erzsébet királyné karácsonyai - családi program | Gödöllői Királyi Kastély
2022.12.28. Karácsonyi koncertek Szeged 2022 Online jegyvásárlás

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

EZ IS ÉRDEKELHETI!

Hogyan legyen csodálatos karácsonyi dekorációd? Hogyan legyen csodálatos karácsonyi dekorációd?

Karácsonykor mindannyian szeretjük egy kicsit feldíszíteni a lakásunkat. Lehetnek ezek akár fények, vagy egyéb dekorációs elemek, a lényeg, hogy egy kicsit feldobjuk velük otthon a hangulatot. Ha kíváncsi vagy rá, hogy hogyan érdemes ezt megtenni, akkor tarts velünk!

A karácsonyfa, amiről mindenki álmodozik! A karácsonyfa, amiről mindenki álmodozik!

Elérkezett a december, ezzel pedig bele is léptünk a klasszikusan karácsonyi időszakba. Meggyúltak már az adventi gyertyák, az otthonainkat is szépen lassan karácsonyi díszbe borítjuk, kinyíltak az első adventi naptárak, a határidőnaplónk hátuljában ajándékötletek egész sora van már, a főtereken felállították ...


Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 500 Ft -tól 39 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Kapcsolat, elérhetőség
Pontos cím, geokód, térkép
, Több helyszínen
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események